Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

Ze sedmého kola Kutnohorské hasičské ligy ve Zbraslavicích.

Kutnohorská hasičská liga pokračovala sedmým kolem ve Zbraslavicích

V rámci sedmého kola Kutnohorské hasičské ligy se závodilo v požárním útoku ve Zbraslavicích. Mezi muži patřily medailové příčky Zibohlavům, Zruči nad Sázavou a Jindicím. V ženské kategorii se nejvíce dařilo Rašovicím, Jindicím a složenému týmu Suchdola a Kořenic.

Ilustrační snímek fotbal.

Kam o víkendu za sportem? Čáslav čeká utkání s Náchodem

Nadcházející víkend přinese zajímavé utkání z fotbalové I. B třídy mezi Bílým Podolím a Suchdolem, divizní fotbalisté Čáslavi čeká utkání s nelehkým soupeřem z Náchoda. Pokračují také okresní soutěže, Uhlířské Janovice přivítají Tupadly, zajímavé utkání nabídne duel Paběnice - Malešov.

Ze Suchdolských slavností.

OBRAZEM: Suchdolské slavnosti bavily děti i dospělé

Suchdolské slavnosti přichystala na první zářijovou sobotu obec Suchdol a místní sbor dobrovolných hasičů. Hlavní program se odehrával v Sokolské zahradě, kde si na své přišli malí i velcí návštěvníci.

Ilustrační foto.

Fotbal na Jindřichohradecku úředně

Jindřichohradecko – Komise okresního fotbalového svazu na svém pravidelném zasedání projednávaly události uplynulého víkendu. Přinášíme jejich verdikty.

Dobývání Malešova 2016

Znovu budou dobývat malešovskou tvrz, ve Zdeslavicích se sjedou traktory

Sedmnáctý ročník oblíbené středověké akce konce léta Dobývání Malešova se uskuteční v sobotu 7. září. Brány tvrze se otevřou v 11 hodin. Program bude opět bohatý. Populární Zdeslavická traktoriáda nevynechá ani letos, kdy se v sobotu 7. září uskuteční její šestý ročník

Fotbalisté Nové Bystřice porazili ve 3. kole krajské I. B třídy Ledenice 5:2.

Suchdol s novým koučem vyhrál derby v Lomnici

Jižní Čechy – Krajská fotbalová I. B třída mužů sk. D měla na programu třetí kolo. Na první body nadále čeká Lomnice, jež podlehla Suchdolu, který vedl nový trenér. Z dalších výsledků zaujala výhra bukovského nováčka v Třeběticích.

Ilustrační foto

Budka chválil tým za bojovnost

V prvním domácím utkání sezony bral Městec Králové tři body. Hostil tým ze Suchdola. Právě domácí fotbalisté otevřeli skóre zápasu I.B třídy a výsledek si následně pojistili ve druhém poločase.

Z fotbalového utkání I.B třídy Městec Králové - Vrdy 4:1

Jiří Nesládek zařídil Vrdům tři body

Druhé kolo letošní sezony fotbalové I. B třídy čekalo v sobotu na fotbalisty Vrdů letos poprvé na domácím hřišti. Svěřenci Davida Plašila přivítali soupeře z Pátku. První poločas skončil bez branek 0:0, ve druhém poločase se dvakrát v poslední čtvrthodině prosadil domácí Nesládek, který tak vystřílel Vrdům tři body.

Sání babího léta v Zibohlavech.

Sání babího léta v Zibohlavech nabídlo i soutěž o nejrychlejší zadek

/FOTOGALERIE/ Sbor dobrovolných hasičů ze Zibohlav uspořádal tradiční hasičskou soutěž s atraktivním programem, který přilákal soutěžní družstva z Kolínska i Kutnohorska. „Letošní hojná účast nás příjemně překvapila,“ uvedl starosta sboru Petr Beneš. Do soutěže se přihlásilo celkem osm družstev mužů a tři družstva žen.

Fotbalisté Buku porazili ve druhém kole I. B třídy Slavonice vysoko 7:0.

Bukovský nováček naděloval, Lomnice doma dostala lekci

Jižní Čechy - Krajská fotbalová I. B třída mužů sk. D měla na programu druhé kolo, v němž se zrodily některé nečekané výsledky. Nováček z Buku sestřelil sedmi góly Slavonice, Lomnice doma dostala pět gólů od Ledenic a Řečice vydřela vítězství nad Suchdolem.

Od pátku do neděle hrály v centru Brna různé flašinety. Sešli se tam flašinetáři z celého světa.

Není nutno, Škoda lásky... Flašinety hrály v centru Brna

Brno /FOTO, VIDEO/ – Zatočí s klikou a z dřevěné krabičky se linou hudební tóny. Do Brna se od pátku do neděle vrací atmosféra zábavy z devatenáctého století. Flašinetáři z různých evropských zemí oživují zpěvem a hudbou ulice centra města a připomínají tím tradice jarmarečních oslav.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kutnohorsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Provizorní přemostění Romže u Ptenského Dvorku

V Ptenském Dvorku začnou práce na nových mostech, omezí to dopravu

Obyvatelé Ptenského Dvorku se dočkají nových mostů. Kvůli špatnému technickému stavu byly minulý rok tři mosty v obci uzavřeny a nahrazeny pontony. V pondělí začaly přípravné práce na kompletní přestavbu dvou mostů, samotná přestavba začne následující pondělí.

Ilustrační foto

Na vodě to chce rozvahu a nepřeceňovat své síly

Nesmírná tragédie, která vyvolala obrovský ohlas. Taková byla loňská nehoda na jezeru Lhota na Praze-východ, kde se loni 2. srpna odpoledne utopily dvě děti. Chlapci vietnamského původu ve věku pěti a sedmi let. Vyrojila se pak řada dohadů o tom, jak se zachovali lidé kolem. Tyto spekulace se následně ukázaly jako nepodložené; zřejmě ovlivněné emocemi.

Turnaj generací v Suchdole.

OBRAZEM: Sobota patřila v Suchdole Turnaji generací

Suchdol - Tradiční sportovní akcí pořádanou Tělovýchovnou jednotou Sokol Družba se v Suchdole u Kutné Hory stává vedle Suchdoliády i fotbalový Turnaj generací. Při něm se na trávníku potkávají všechny generace suchdolských fotbalistů, od přípravek až po dospělé hráče A týmu.

Ilustrační foto

Fotbalisté Suchdola ani Lomnice mečbol nevyužili

Jižní Čechy – Krajská fotbalová I. B třída mužů sk. D měla na programu závěrečné 26. kolo. Oči pro pláč nakonec zbyly oběma týmům z Jindřichohradecka, které v posledním kole bojovaly o postup.

Děti z církevní školky Jakub na školní zahradě.

Školka pracuje podle pedagogické koncepce Franze Ketta

Kutná Hora - Církevní mateřská škola svatého Jakuba v Kutné Hoře je v provozu od roku 2012 jako školka jednotřídní s celodenním provozem. Jejím zřizovatelem je Římskokatolická farnost - arciděkanství Kutná Hora. Je to školka křesťanská. „Křesťanství a jeho hodnoty jsou v ní přítomny především atmosférou, v jaké se vzájemně potkáváme, spolu žijeme, spolu se učíme,“ popsala ředitelka Barbora Křivohlavá.

Ilustrační foto.

Městský úřednický aparát bude v Kutné Hoře zase o něco početnější

Kutná Hora - Městský úřad Kutná Hora bude mít dva nové úředníky. Rozroste se o ně odbor dopravy, který je nyní zahlcen agendou a už teď mají úředníci s přípravou správních řízení zpoždění. Úředníci mají nyní ke zpracování 857 případů, z nichž nejstarší mají prosincové datum loňského roku.

Ilustrační foto fotbal

Vítězem okresního přeboru se staly Paběnice

Kutnohorsko - V posledním kole okresního přeboru se rozhodlo o vítězi celé soutěže, kterým se díky rozdílu skóre stalo mužstvo z Paběnic, Suchdolu nestačila ani výhra díky jediné brance ve Zbraslavicích. V jediném nedělním zápase podlehly Nové Dvory Chotusicím vysoko 0:4.

Suchdoliáda. Sportovní hry na fotbalovém hřišti v Suchdole.

OBRAZEM: Fotbalisté připravili pro děti sportovní odpoledne

Suchdol - Pátý ročník sportovní soutěže s názvem Suchdoliáda připravili na nedělní odpoledne 16. června členové Tělovýchovné jednoty Sokol Družba Suchdol. Na místním fotbalovém hřišti čekalo na děti, ale i několik dospělých osm sportovních disciplín. Závodilo se například ve skoku z místa, běhu na 50 metrů, hodu do dálky, zdolání opičí dráhy či ve vytrvalostním běhu. A jak to na soutěžích bývá, čekaly na vítěze medaile.

Modré zóny v Praze 6.

Další zóny a světelné závory. Praha 6 zahájila boj s automobilovou dopravou

Městská část Praha 6 vyhlásila stav dopravní nouze. Plánuje, že zavede světelné závory na hlavních přivaděčích - Karlovarské a Podbabské ulici. Tyto závory pustí vozidla obyvatel Prahy 6 do pruhů pro autobusy. Pilotní projekt by měl být spuštěn do konce roku. Praha 6 také zavede zónu placeného stání na celém svém území. Zastupitelé městské části tak reagují na neúnosnou dopravní situaci zejména kvůli nedokončenému vnějšímu a vnitřnímu silničnímu okruhu. O požadavcích bude v polovině července starosta Ondřej Kolář (TOP 09) informovat primátora.

Ilustrační foto

Kam v okrese o víkendu na fotbal

Jindřichohradecko – Fotbalové soutěže mužů mají na programu předposlední kolo. Kam všude můžete na Jindřichohradecku o víkendu zavítat?

Ilustrační foto.

Z prvenství v okresním poháru se radoval Malín

Kutná Hora – Ve středu odehráli fotbalisté Malína a Suchdola finále okresního poháru na hřišti v Lorci. Rozhodla jediná branka z prvního poločasu, díky které se z výhry mohli radovat Malínští.

Deník s vámi aneb Setkání se starostou Kralup nad Vltavou.

Deník uspořádal v Kralupech setkání se starostou

Kralupy nad Vltavou /FOTOGALERIE/ – Ke kulatému stolu s vedením města zasedly lokální osobnosti jako ředitelé firem, či vedoucí různých organizací; mezi nimi i zástupci Středočeského kraje. Ve velké zasedací místnosti kralupského městského úřadu se totiž odehrálo ve středu 5. června setkání se starostou Markem Czechmannem, které pořádal Deník.