Nošovice - Restaurace UMališky je situována vhotelu Nošovice ve stejnojmenné obci usilnice vedoucí zČeského Těšína do Frýdku-Místku. Zdejší prostředí působí příjemným dojmem, nijak zvlášť ale nezaujme. Na toaletách bylo během naší návštěvyčisto.
Luhačovice - /ROZHOVOR/ S ředitelem Lázní Luhačovice Josefem Krůželou jsme si povídali nejen o chuťových buňkách politiků, ale také o nově zrekonstruovaném Společenském domě či léčebných procedurách pro politiky.
Zbůch - Děti ze Zbůchu, které mají rády přírodu, mohou už dva roky chodit do přírodovědného kroužku při zdejší základní škole. Připojili se tak ke svým kamarádům ze Stoda, kde už kroužek funguje od roku 2002. Na většinu akcí jezdí spolu a mají spoustu krásných zážitků.
Komorní Lhotka - Restaurace Koliba vKomorní Lhotce se nachází vsousedství zdejšísauny. Stylový interiér ve dřevě dotváří krb, větší akvárium, několik vycpaných ptáků, zvířecí kůže na stěně, jelení paroží a preparované rybíhlavy.
Brusel - V návaznosti na nedávný propad cen mléka a mléčných výrobků dnes komisařka pro zemědělství Mariann Fischer Boelová přislíbila zavedení nových opatření na podporu trhu. Komise příští týden opětovně zavede vývozní náhrady za mléko, sýry a sušené plnotučné a odstředěné mléko.
Opatovec - Hroznové, nebo ovocné víno? Desítky pěstitelů ze svitavského okresu mají v tomto jasno. Už deset let se scházejí v Opatovci na ochutnávce domácích ovocných vín.
Praha - O tom, že pes je nejlepší přítel člověka se Zdeněk Hrabě z Prahy 10 přesvědčuje už dvanáct let. Poté, co byl v roce 1996 napaden, a rány zasáhly míchu, se jen s velkými obtížemi pohybuje o berlích. Bez svého asistenčního psa Báry by si tedy život dokázal představit jen stěží.
Praha - O tom, že pes je nejlepší přítel člověka se Zdeněk Hrabě z Prahy 10 přesvědčuje už dvanáct let. Poté, co byl v roce 1996 napaden, a rány zasáhly míchu, se jen s velkými obtížemi pohybuje o berlích.
Uherský Brod - Do supermarketu v Uherském Brodě se s nečistými úmysly ve středu 6. ledna vydali muž a žena z Bojkovic. „Když prošli pokladnami, aniž by zaplatili za salám, sýr, čokolády a další věci, zastavila je ostraha obchodu.
Jindřichohradecko - Protestních akcí před supermarkety prodejních řetězců, které se chystají již v tomto měsíci, je připravena zúčastnit se řada zemědělců.
Jindřichohradecko - Protestních akcí před supermarkety prodejních řetězců, které se chystají již vtomto měsíci, jsou připraveni zúčastnit se izemědělci na Jindřichohradecku.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v sobotu 3. ledna. Nejlevněji bylo v součtu v Kauflandu.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech ve středu 31. prosince. Nejlevněji bylo v součtu v Kauflandu.
Plzeň - Jako každý rok, máme strašný fofr. Tak včera odpovídali všichni prodavači lahůdek, kterých jsme se ptali, zda lidé nakupují potraviny pro silvestrovské oslavy.
Kutnohorsko - Rybářská kuchyně nabízí širokou paletu chutí a vůní. Nabízíme vám několik receptů pro inspiraci. Nezapomeňte, že teplé pokrmy z ryb se nepřipravují do zásoby!
Bělušice - Odsouzení ve věznici v Bělušicích na Mostecku nepřijdou o Štědrý večer. I na ně čeká sváteční večeře v podobě smaženého řízku a bramborového salátu a k tomu dostanou ovocný balíček.
Bělušice - Odsouzení ve věznici v Bělušicích na Mostecku nepřijdou o Štědrý večer. I na ně čeká sváteční večeře v podobě smaženého řízku a bramborového salátu a k tomu dostanou ovocný balíček.
Přerov - /FOTO/ Studenti Střední školy gastronomie a služeb v Přerově představují vánoční pokrm Pečený kapr v sýrové síťce s bylinkami a šťouchanými brambory s paprikou.
Přerov - /FOTO/ Studenti Střední školy gastronomie a služeb v Přerově představují vánoční pokrm Pečený kapr v sýrové síťce s bylinkami a šťouchanými brambory s paprikou.
Karolinka - Centrum Karolinky se už zítra promění ve Vánoční jarmark. Vloni rekonstruované náměstí ve městě zaplní hned ráno množství prodejců a drobných řemeslníků.
Deník ve spolupráci s národní značkou kvality KlasA vyhlásil čtenářskou soutěž „Vybav si kuchyň za recept“. Soutěžící z celé republiky posílali do regionálních redakcí Deníků své nejoblíbenější recepty. Hlavní výhrou v soutěži byly výrobky ETA v hodnotě 50 000 Kč.
Konec roku je tady a s ním poslední den, který se většinou snažíme užít si doslovabeze zbytku. Tedy rozloučit se s tím, co jsme prožili, a se sklenkou v ruce přivítat to, co nás čeká.
Moderní vánoční stůl. Co je právě letos trendy? Taková slavnostní tabule je plná barev, květin, rozličných pokrmů, těch více i méně tradičních. Nechybí na něm ale ani připomínka vánočních tradic našich předků, hořící svíčky, ořechy, ovoce… Zkrátka tradice se snoubí s modernou. Jdou spolu ruku v ruce. Důležité je nepřehnat připomínky tradičních Vánoc a co nejvíce zjednodušit barevnost stolu.
Možná jste už vyzkoušeli všechny recepty z rodinné kuchařky a možná máte chuť připravit k vánočnímu a silvestrovskému stolu něco více tradičního. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které odrážejí nejenom tradici, ale také moderní styl zdravého odlehčeného vaření.
Napajedla - Vánoční dětské dílničky, ukázka tradičních výrobků či adventních věnců mohli zájemci v sobotu 6. prosince 2008 zhlédnout v prostorách napajedelského zámku. Konala se tam totiž akce pro veřejnost s názvem Vánoční vůně.