
Kotulova dřevěnka zahájila sezonu Dnem řemesel
Havířov /FOTOGALERIE/ - První den se přišly na lidovou stavbu podívat hlavně rodiny s dětmi. Zejména jim se program velmi líbil.
Havířov /FOTOGALERIE/ - První den se přišly na lidovou stavbu podívat hlavně rodiny s dětmi. Zejména jim se program velmi líbil.
Hradec Králové - Sobotnímu Dnu české a slovenské kulturní vzájemnosti v piletickém Šrámkově statku nepřálo počasí. Atraktivní program zahrnující kromě jiného i soutěž ve vaření brynzových halušek, musel být přestěhován do stodoly.
Strakonice /DOPLNĚNO/ - Strakonickou Madetu koupí mnohaletý odběratel sušeného mléka z Libanonu.
Havířov - Tradičním Dnem řemesel zahájí po půlroční zimní přestávce 1. května sezonu Kotulova dřevěnka. Na prvomájový den je připraven bohatý program plný lidových řemesel, hudby a zábavy.
Most - Pokud se chcete cítit bezpečněji a nevíte, jak na to, navštivte nové Informační centrum prevence kriminality v Mostě.
Díky pracovitým předkům máme dostatek rybníků a tím ipestrý výběr sladkovodních ryb. Český, respektive třeboňský či pohořelický kapr je dokonce mezi gurmány igurmety mezinárodně známýpojem.
Mladá Boleslav/ Nejen jízda na koni, ale i obrovská pastička na myši. I takové zajímavosti čekaly na děti během Svatojiřského harcování na Štěpánce
Kněžice/Chaloupky - Hmyzí speciality byly v neděli k ochutnání na Chaloupkách.
Kněžice/ Chaloupky /AKTUALIZOVÁNO/ - Hmyzí speciality byly v neděli k ochutnání na Chaloupkách. V rámci Dne Země tam zavítali pracovníci Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně Marie Borkovcová a Vladimír Fišer, aby se pokusili alespoň u části návštěvníků prolomit odpor k tomuto druhu stravy.
Svitavsko - Proteiny, bílkoviny chcete-li, jsou vysokomolekulární přírodní látky složené z aminokyselin.
Východní Čechy - Proteiny, bílkoviny chcete-li, jsou vysokomolekulární přírodní látky složené z aminokyselin. Proč o nich dnes budeme mluvit? Především proto, že tvoří jednu z nejdůležitějších součástí denní stravy. A také ovlivňují hlad a chuť.
Orlickoústecko - Proteiny, bílkoviny chcete-li, jsou vysokomolekulární přírodní látky složené z aminokyselin. Proč o nich dnes budeme mluvit? Především proto, že tvoří jednu z nejdůležitějších součástí denní stravy. A také ovlivňují hlad a chuť.
Brno /FOTOGALERIE/ - Za necelých šest set korun může host sníst, co hrdlo ráčí a žaludek zmůže. Na jídelním lístku je čtrnáct druhů mas, ryby a přílohy.
Praha - Podle hospodářských výsledků za rok 2008 si McDonald´s Czech Republic stojí velmi dobře, krize řetězec podle všeho nepoznamenala.
Praskolesy - Knihy a sešity žáci z Praskoles při včerejším vyučování vůbec nepotřebovali. Slavili totiž Den Země. Ráno se děti rozdělily do několika družstev a pak už Bobři, Veverky, Živočichové a Škorpioni měřili síly v soutěžních disciplínách, které byly zaměřené na ochranu přírody.
Východní Čechy - Jíte zabiják jménem hamburger?
Hradec Králové - Připomenutí si ukřižování a zmrtvýchvstání Ježíše Krista přivedlo do kostela svatého Mikuláše v Jiráskových sadech 800 věřících. Ti si nechali posvětit zapovězené pokrmy, mezi nimiž jsou vejce, maso, sýr nebo víno.
Litoměřice /FOTOGALERIE/ - Více než patnáct set milovníků vína navštívilo tradiční dvoudenní soutěžní výstavu Vinařské Litoměřice, která se uskutečnila v litoměřickém domu kultury. V letošním roce bylo připraveno k degustaci zhruba 1250 vzorků, včetně všech soutěžních vín.
Karlovy Vary - Klobásky uzené nad višňovým a bukovým dřevem strochou olšové vůně a pak chlazené studeným kouřem
Praha - Pořádný šok mohly včera utrpět desítky Pražanů, kteří vyrazili Petřín. Mohli totiž spatřit desítky nadšenců, které přišly změřit svou zdatnost v branném cvičení. Celou akci zahájili pionýři v dobových krojích.
Frýdek-Místek - Restaurace U erbu je situována v přízemi historického domu na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku přímo naproti zámku. Jedná se o bývalý palác. Bližší informace o historii této zajímavé budovy si host může přečíst v úvodu jídelního lístku.
Rychnovsko - Jíte zabiják jménem hamburger?
Pardubice - v pátek jsme se v pardubických marketech zaměřili na srovnání cen základních potravin - chleba, rohlíků, mléka, másla, sýru Eidam a libereckých párků. PODÍVEJTE SE!
Hradec Králové - Historický seriál Hradeckého deníku a publicisty Jiřího Maliny Královéhradecké obrázky pokračuje svým 394. dílem.
Tábor - Půlnoc ze 17. na 18. dubna je oslavou Vzkříšení Krista
Hradec Králové - V minulém dílu našeho seriálu jsme představili správný jídelníček, z něhož organizmus načerpá dostatek energie a vyhne se neúměrnému zatížení. Tentokrát se zaměříme na stravovací nešvar, který se objevil zejména mezi mladými a dospívající lidmi.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v úterý 14. března. Nejlevněji bylo v součtu v Tesku.
Nové Strašecí- Město chce oslovit francouzské město Clerval o spolupráci.
Horní Lipová /FOTOGALERIE/ - Zkapalněné švestky, meruňky, hrušky, jablka. Na druhém ročníku Koštu pálenek, který se v sobotu konal v Magacíně v Horní Lipové, se sešlo třiačtyřicet vzorků nejrůznějších druhů chlapského léku.
Frýdek-Místek - Kavárnu a restauraci Radhošť nalezneme poblíž budovy Magistrátu ve Frýdku-Místku. Po vstupu dovnitř na člověka dýchne atmosféra sklonku období rakousko-uherské monarchie, což je způsobeno zdařilou rekonstrukci secesního interiéru. K navození té správné dobové atmosféry by proto aspoň občas neškodila stylovější hudba – například vídeňské valčíky.
Rychnovsko - V minulém díle jsme hovořili o nutnosti zdravé a bohaté snídaně, která je důležitým startem do nového dne. Jak ale na správný začátek dále úspěšně navázat, co a po jak dlouhé době jíst?
Brno /FOTOGALERIE/ - Tradice se na Zelený čtvrtek držel i kuchař. Připravil lahodný špenát se smetanou, přidal hned několik grilovaných specialit.
Zlín /FOTOGALERIE/ - Sehnat pěknou kraslici, velikonoční pomlázku anebo třeba ovčí sýr či valašské frgály mohou nyní lidé na zlínském náměstí Míru. Až do pátku 10. dubna nabízí řemeslníci své výrobky v desítkách stánků, a to vždy od 8 do 18 hodin.
Buchlovice - Bohatý kulturní program čeká o velikonočním pondělí návštěvníky buchlovického zámku. Od deseti dopoledne ožije zámecký park vystoupením cimbálové muziky Kunovjané a pěveckých sborů z Kudlovic.
Moravské Budějovice - Již třináctý ročník tradičního Ochutnávání jihomoravských vín se uskutečnilo v sobotu v Moravských Budějovicích.
Plzeň - Dnes třiatřicetiletý Marek J. z Plzně může srovnávat něco, po čem většina ´normálních´ smrtelníků asi zrovna dvakrát netouží. Na vlastní kůži si vyzkoušel, jaké to je strávit nějakou dobu jak v českém, tak v německém vězení. Nápravný ústav u našich západních sousedů přitom přirovnává k pionýrskému táboru.
Moravské Budějovice - Již po třinácté je pro milovníky a znalce dobrého vína připravena v Moravských Budějovicích ochutnávka různých odrůd vín.
Rožnov pod Radhoštěm - Kuriózním případem krádeže se vminulých dnech zabývali strážníci městské policie vRožnově pod Radhoštěm.
Strakonice - Striptýzem vyřešil mladík (23) své odchycení při krádeži sýrů v Penny marketu.
Nová Ves - Jedenáct malých kůzlátek a jedno jehně se během posledního týdne narodilo v Nové Vsi u chovatelky Boženy Benešové, která je známá výrobou kozích i ovčích sýrů a dalších mléčných pochoutek.
Jablonec n. N. - Cenové srovnání, které jsme učinili v libereckých obchodech.
Znojemský deník za vás sleduje ceny v místních obchodech.
Strakonice - Ze spáchání trestného činu výtržnictví je podezřelý třiadvacetiletý muž
Strakonice - Ze spáchání trestného činu výtržnictví je podezřelý muž (23). V neděli 29. března se kolem 17. hodiny v prodejním prostoru Penny marketu ve Strakonicích vysvlékl před zaměstnankyněmi donaha.
Řepiště - Restaurace Bowling Rakovec se nachází v řídce obydlené části obce Řepiště. Prostředí tohoto podniku působí poněkud stroze, přesto příjemně. Svou roli sehrávají černé kovové židle ozdobené koulemi a věšáky ve stejném stylu.
Svitavy - V minulém díle jsme hovořili o nutnosti zdravé a bohaté snídaně, která je důležitým startem do nového dne.
Orlickoústecko - V předešlém dílu našeho seriálu jsme nabídli čtenářům Deníku správný jídelníček, z něhož jejich organizmus načerpá dostatek energie a vyhne se neúměrnému zatížení.
Tábor -Učí se na zdravotní sestřičku na táborské zdravotní škole, je jí sedmnáct let a její oblíbené jídlo je smažený sýr s hranolky. Ovšem její největší koníček je sport, a to hlavně volejbal. Řeč je o příjemné blondýnce Denise Holotové, která v sobotu večer vyhrála anketu o nejsympatičtějšího sportovce roku 2008 na Táborsku.
Brno /FOTOGALERIE/ - Velké prostory, výhled na nejrušnější brněnské ulice, výborné jídlo a dobré ceny. To je dlouho zavřená brněnská restaurace Muzejka, která se nyní převlékla do nového kabátu.
Zásada - V hospůdce Ve Vrších pořádají také pravidelně jednou za dva týdny hody. Lákají na zvěřinu, vepřové, ryby i sýry.