Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Liják zahnal Slováky i jejich přátele do stodoly

Hradec Králové - Sobotnímu Dnu české a slovenské kulturní vzájemnosti v piletickém Šrámkově statku nepřálo počasí. Atraktivní program zahrnující kromě jiného i soutěž ve vaření brynzových halušek, musel být přestěhován do stodoly.

Kapr čtyřikrát jinak

Díky pracovitým předkům máme dostatek rybníků a tím ipestrý výběr sladkovodních ryb. Český, respektive třeboňský či pohořelický kapr je dokonce mezi gurmány igurmety mezinárodně známýpojem.

Což takhle dát si potemníka na kari?

Kněžice/ Chaloupky /AKTUALIZOVÁNO/ - Hmyzí speciality byly v neděli k ochutnání na Chaloupkách. V rámci Dne Země tam zavítali pracovníci Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně Marie Borkovcová a Vladimír Fišer, aby se pokusili alespoň u části návštěvníků prolomit odpor k tomuto druhu stravy.

Protein by měl mít ve stravě rozhodující slovo

Východní Čechy - Proteiny, bílkoviny chcete-li, jsou vysokomolekulární přírodní látky složené z aminokyselin. Proč o nich dnes budeme mluvit? Především proto, že tvoří jednu z nejdůležitějších součástí denní stravy. A také ovlivňují hlad a chuť.

Protein by měl mít ve stravě rozhodující slovo

Orlickoústecko - Proteiny, bílkoviny chcete-li, jsou vysokomolekulární přírodní látky složené z aminokyselin. Proč o nich dnes budeme mluvit? Především proto, že tvoří jednu z nejdůležitějších součástí denní stravy. A také ovlivňují hlad a chuť.

Místo vyučování vyrazily děti do sámošky

Praskolesy - Knihy a sešity žáci z Praskoles při včerejším vyučování vůbec nepotřebovali. Slavili totiž Den Země. Ráno se děti rozdělily do několika družstev a pak už Bobři, Veverky, Živočichové a Škorpioni měřili síly v soutěžních disciplínách, které byly zaměřené na ochranu přírody.

Vinařské Litoměřice navštívilo přes 1500 milovníků vína

Litoměřice /FOTOGALERIE/ - Více než patnáct set milovníků vína navštívilo tradiční dvoudenní soutěžní výstavu Vinařské Litoměřice, která se uskutečnila v litoměřickém domu kultury. V letošním roce bylo připraveno k degustaci zhruba 1250 vzorků, včetně všech soutěžních vín.

Restaurace U erbu sídlí v bývalém paláci

Frýdek-Místek - Restaurace U erbu je situována v přízemi historického domu na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku přímo naproti zámku. Jedná se o bývalý palác. Bližší informace o historii této zajímavé budovy si host může přečíst v úvodu jídelního lístku.

Hamburgery s tatarkou dláždí cestu ke zdravotním problémům

Hradec Králové - V minulém dílu našeho seriálu jsme představili správný jídelníček, z něhož organizmus načerpá dostatek energie a vyhne se neúměrnému zatížení. Tentokrát se zaměříme na stravovací nešvar, který se objevil zejména mezi mladými a dospívající lidmi.

Nákupní košík Deníku 14. března

Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v úterý 14. března. Nejlevněji bylo v součtu v Tesku.

PODÍVEJTE SE: Košt pálenek v Horní Lipové

Horní Lipová /FOTOGALERIE/ - Zkapalněné švestky, meruňky, hrušky, jablka. Na druhém ročníku Koštu pálenek, který se v sobotu konal v Magacíně v Horní Lipové, se sešlo třiačtyřicet vzorků nejrůznějších druhů chlapského léku.

K navození správné atmosféry chyběla jen dobová hudba

Frýdek-Místek - Kavárnu a restauraci Radhošť nalezneme poblíž budovy Magistrátu ve Frýdku-Místku. Po vstupu dovnitř na člověka dýchne atmosféra sklonku období rakousko-uherské monarchie, což je způsobeno zdařilou rekonstrukci secesního interiéru. K navození té správné dobové atmosféry by proto aspoň občas neškodila stylovější hudba – například vídeňské valčíky.

OBRAZEM: Velikonoční trhy lákají na tradiční výrobky

Zlín /FOTOGALERIE/ - Sehnat pěknou kraslici, velikonoční pomlázku anebo třeba ovčí sýr či valašské frgály mohou nyní lidé na zlínském náměstí Míru. Až do pátku 10. dubna nabízí řemeslníci své výrobky v desítkách stánků, a to vždy od 8 do 18 hodin.

V buchlovickém zámku přichystali velikonoční program

Buchlovice - Bohatý kulturní program čeká o velikonočním pondělí návštěvníky buchlovického zámku. Od deseti dopoledne ožije zámecký park vystoupením cimbálové muziky Kunovjané a pěveckých sborů z Kudlovic.

Marek z Plzně vyzkoušel české i německé vězení

Plzeň - Dnes třiatřicetiletý Marek J. z Plzně může srovnávat něco, po čem většina ´normálních´ smrtelníků asi zrovna dvakrát netouží. Na vlastní kůži si vyzkoušel, jaké to je strávit nějakou dobu jak v českém, tak v německém vězení. Nápravný ústav u našich západních sousedů přitom přirovnává k pionýrskému táboru.

FOTOGALERIE: Do Nové Vsi přibyla jedenáctka kůzlat

Nová Ves - Jedenáct malých kůzlátek a jedno jehně se během posledního týdne narodilo v Nové Vsi u chovatelky Boženy Benešové, která je známá výrobou kozích i ovčích sýrů a dalších mléčných pochoutek.

Muž se svlékl v marketu donaha

Strakonice - Ze spáchání trestného činu výtržnictví je podezřelý muž (23). V neděli 29. března se kolem 17. hodiny v prodejním prostoru Penny marketu ve Strakonicích vysvlékl před zaměstnankyněmi donaha.

Stěny restaurace Rakovec zdobí malířská plátna

Řepiště - Restaurace Bowling Rakovec se nachází v řídce obydlené části obce Řepiště. Prostředí tohoto podniku působí poněkud stroze, přesto příjemně. Svou roli sehrávají černé kovové židle ozdobené koulemi a věšáky ve stejném stylu.

Zabiják jménem hamburger z fastfoodu

Orlickoústecko - V předešlém dílu našeho seriálu jsme nabídli čtenářům Deníku správný jídelníček, z něhož jejich organizmus načerpá dostatek energie a vyhne se neúměrnému zatížení.

Nejvíce sympatií získala volejbalistka Denisa Holotová

Tábor -Učí se na zdravotní sestřičku na táborské zdravotní škole, je jí sedmnáct let a její oblíbené jídlo je smažený sýr s hranolky. Ovšem její největší koníček je sport, a to hlavně volejbal. Řeč je o příjemné blondýnce Denise Holotové, která v sobotu večer vyhrála anketu o nejsympatičtějšího sportovce roku 2008 na Táborsku.

Klidný a dobrý oběd v nové Muzejce

Brno /FOTOGALERIE/ - Velké prostory, výhled na nejrušnější brněnské ulice, výborné jídlo a dobré ceny. To je dlouho zavřená brněnská restaurace Muzejka, která se nyní převlékla do nového kabátu.