Kreativ

ŠTÍTEK: sýr

Osteoporóza je stejnou hrozbou jako rakovina

Olomouc/ Nestaráme se o své kosti. Hlavně stárnoucí populace, zejména ženy po padesátce, by na ně podle odborníků měly začít myslet, protože riziko, že zemřou na komplikaci zlomeniny krčku stehenní kosti, je u nich v dalších letech úplně stejné, jako úmrtí na rakovinu prsu.

Hamburgery jen na chuť

Komentář - Stravování ve fastfoodech by mělo být pouze občasnou záležitostí. Přirovnala bych to ke konzumaci čokolády. Všichni vědí, že skrývá hodně tuku a cukru, ale občas si ji dá téměř každý.

Zapékání není věda, kombinujte a vrstvěte

Potřebujete jídlo, které se bude jednoduše a rychle servírovat? Které můžete ohřát i druhý den a bude možná ještě lepší než čerstvé? Ne, není řeč o guláši. Zkuste zapékání.

Dobré jídlo a cena U Štíra: ideální rodinná kombinace

Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kde se v Brně dobře a levně nají celá rodina? U zoologické zahrady. Pár kroků od brány má každý den otevřeno restaurace U Štíra. Na vybavení restaurace i jídelním lístku je vidět, že počítá s malými strávníky, kterým kručí v žaludku po procházce mezi zvířaty v zoo. Zvířata je neopustí ani v restauraci. Pod štítem se štírem se v akváriu prohání rybičky a na zdech visí obrázky lvů, žiraf nebo opic.

Víkend na Brněnsku: bitva o hrad, trhy i klášter

Brněnsko - Poslední prázdninový víkend jako by chtěl před začátkem školy a podzimu alespoň vzbudit zdání, že jiné roční období je ještě daleko. Příležitostí, jak se zabavit, nabízí okolí Brna víc než dost.

Hejtman zázraky neslibuje

Svitavy - Zemědělci ze svitavského okresu mají stále těžkou hlavu z cen mléka. Pozvali proto na pracovní setkání hejtmana Radko Martínka.

Tipy časopisu Chef Gurmán

Severní Čechy - I obyčejná jídla chutnají luxusně. Můžete se o tom přesvědčit u následujících tipů a receptů, které vám přináší časopis Chef Gurmán.

V ekofarmě na Klínech oživují zapomenutá řemesla

Klíny /FOTOGALERIE/ Za domácími zvířaty a tradičními řemesly se nejen děti jezdí seznámit do Krušných hor na Mostecko. Na farmě rodiny Kloučkových v Klínech totiž probíhají výukové programy pro ekologickou výchovu dětí a mládeže, ale také nejrůznější akce i pro dospělé. Není výjimkou, že si na farmě mohou zájemci vyzkoušet i domácí výrobu sýra.

Naložte si vitaminy ze zahrádky na zimu

Bohatou sklizeň na záhoncích většinou rodina jen stěží zvládne zkonzumovat. Kromě mražení, rozdávání sousedům a kolegům v práci se nabízí ještě jedna možnost – nakládání a zavařování.

Ozvěny Horňácka ještě dnes

Velká nad Veličkou - Syrový folklor, prohlídka fotovoltaické elektrárny i biodožínky či biojarmark. Bohatý program čeká na návštěvníky třináctého ročníku Ozvěn Horňácka, které se uskuteční i dnes ve Velké nad Veličkou.

Ve Slavkově se střílelo o sto šest

Slavkov /FOTOGALERIE/ - Přes tisícovku návštěvníků přivítalo vsobotu odpoledne slavkovské náměstí a zámecký park při bitevních ukázkách, které jsou lákadlem a chloubou tradičních Napoleonských dnů.

Italská kuchyně: čerstvá rajčata, bazalka a tradice

Na co její mladší a noblesnější francouzská kolegyně potřebuje celý den, jí stačí jen pár hodin, někdy i minut. Je sofistikovaně jednoduchá. Nejvíc jí to sluší v červeno-zeleno-bílých barvách. Řeč je o italské kuchyni.

Kde se dá v poledne v Blansku dobře najíst?

Blansko /FOTOGALERIE, DISKUTUJTE, ANKETA/ - V okresní městě Blansku je restaurací, které nabízejí polední menu, poměrně hodně. Přesto si pracující stěžují, že není kam na oběd. Co vadí na blanenských restauracích?

Nedělní slavnost chleba v Modrém domě

Kostelecké Horky - Zájemci jsou 15. a 16. srpna zváni na příjemný letní víkend, na kterém si budou moci vyzkoušet celý proces zadělávání a pečení chleba, jakož i výrobu domácího kozího sýra.

NA VLASTNÍ KŮŽI: Nový trend Parkour - pouličním skokanem

Most - Jako ještěrky lezou dolů po betonových schodech. Pak se šestnáctiletý Pavel Popkov ladně přenese přes zábradlí. Dopadne snožmo na kraj zdi. Dva metry pod ním je opuštěné parkoviště u bývalé Billy. Hop! Na zemi přistál i o dva roky mladší Patrik Fričl. Takzvaný parkour si vyzkoušel i redaktor Deníku.

Tvarůžky: Obrat v gastronomii jim prý roste

Loštice -Pravé olomoucké tvarůžky jsou původním českým sýrem s nezaměnitelnou chutí i vůní. Jediným. Loštická společnost A.W. je zase jeho jediným výrobcem. Umíme tuto výjimečnost v rámci turistického ruchu v gastronomii dostatečně prodat?

Pulčín hostí jarmek lidových řemesel

Pulčín - Nově zrekonstruovaný areál bývalé školy v Pulčíně zaplní v sobotu několik desítek stánků lidových výrobců a řemeslníků. Uskuteční se zde už čtvrtý ročník Jarmeku lidových řemesel.

Soutěží o známku kvality

Orlickoústecko - Výrobci potravinářských produktů z kraje se mohou přihlásit do třetího ročníku soutěže MLS Pardubického kraje.