V Hovězí se soutěžilo v pojídání jitrnic
Hovězí /FOTOGALERIE/ - Příjemná atmosféra panovala v sobotu v Hovězí. Na každoroční jarmark se sem sjeli lidé nejen z Valašska.
Hovězí /FOTOGALERIE/ - Příjemná atmosféra panovala v sobotu v Hovězí. Na každoroční jarmark se sem sjeli lidé nejen z Valašska.
Frýdek-Místek, Dobrá – Restaurace U Hučky se nachází u silnice vedoucí z Frýdku do Dobré.
Karlovarský kraj – Trhy budou v Karlových Varech až do 23. prosince.
V Domažlicích funguje první automat na čerstvé mléko. Pořídili si jej zemědělci, které ničí nízké výkupní ceny.
Vyškov /FOTOGALERIE/ - Dlouhá fronta se vytvořila před Agrodomem ve Vyškově. Zemědělská společnost Agros Vyškov-Dědice tam rozdávala dvě stovky litrů mléka zadarmo, a to u příležitosti otevření prvního mlékomatu na Vyškovsku.
Český Krumlov - Od pátečního rána je na českokrumlovském náměstí Svornosti čilý ruch.
Karlovy Vary – Bohatou nabídku ručních řemesel, kulturní program i nejrůznější pochoutky. To vše nabídnou vánoční trhy v Karlových Varech, které začínají už v sobotu 28. listopadu.
Jihlava – Těstoviny na všechny způsoby. Přesně to bylo tématem letošního ročníku Veletrhu zdraví.
Hradec Králové - /ANKETA O SAMETOVÉ REVOLUCI VE ŠKOLÁCH/ Kaiser s Lábusem se ve své scénce z roku 2001 nemýlili. Skutečnost předběhla jejich fantazii. „Listopad“ je jen nudná látka v dějepise
Trutnovsko, Semilsko - Přinášíme cenové srovnání v obchodech na Trutnovsku a Semilsku.
Chrudim – Sobotní Kateřinské posvícení spojené se zabíjačkou a jarmarkem přilákalo na chrudimské Resselovo náměstí postupně více než tisícovku lidí.
Smilovice – Restaurace U dubu se nachází přímo v centru podhorské obce Smilovice.
Strakonice – Jednání, která trvala tři čtvrtě roku, nikam nevedla. Strakonická mlékárna končí. Poslední zaměstnanci ji opustí v únoru.
Třinec – Osmý ročník Mikulášského jarmarku se v Třinci uskuteční v pátek 4. prosince. V areálu kulturního domu Trisia bude veselo od 9 do 18 hodin.
Ústí nad Labem /HLASUJTE DO 11.00/ – Vítězem prvního čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jaroslava Faiglová s receptem „zapečené řízky se sýrem“.
Ostrava- Zatímco ještě před půl rokem vyšel nákup nejužívanějších druhů nejen potravin, ale třeba i pohonných hmot na Slovensku daleko dráž než v tuzemských obchodech, v posledních měsících a týdnech se situace změnila.
Ústí nad Labem - Dnes se bude vrestauraci Sport – Pub vařit vítězný čtenářský recept, který tento týden vyhrála Jaroslava Faiglová a její Zapečené řízky se sýrem. Ty se budou podávat v rámci odpoledního menu, tak neváhejte a přijďte ochutnat.
Lidečko - Chovatel a propagátor tradičního valašského zemědělství Vojtěch Molek letos slaví padesátiny.
Prachatice /VIDEO/ – Výrazy a názvy, které v dobách hluboké totality znalo každé malé dítě a ještě toužilo část z těch věcí mít, lidé, jež si tuto dobu pamatují, po dvaceti letech z paměti nevytlačili.
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Pizzerie V parčíku, Čermákova 9, Znojmo.
Brno – Jídelní lístek nabízí paellu, ale jinak je hodně přizpůsobený českému strávníkovi. Čekání na specialitu trvalo dlouho, navíc se moc nepovedla.
Písecko /ANKETA/- Stroj pomůže vrcovickým zemědělcům vymanit se ze závislosti na mlékárně.
Jablonec n. N. – V životě dospělého je dvacet let pořádný kus života, ale vzpomínky má uchované. Co ale náctiletí? Události se odehrály dřív, než se narodili. Významnou studnicí pro ně může být i badatelna Státního okresního archivu v Jablonci.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ UKONČENO/ – Restaurace Sport Pub na zimním stadionu ve spolupráci s Ústeckým deníkem připravila soutěž o nejlepší čtenářský recept.
Jičínsko - Úterý 10. llstopadu nebylo pro jičínské policisty nijak výjimečné.
Ostružno – Podzim hojně větrů a dešťů mívá, ale někdy přece se na nás vesele dívá.
Prachatice – I přesto, že Lenka Růžičková se v dospívání o vaření nezajímala, stala se z ní uznávaná kuchařka v Základní škole v Národní ulici v Prachaticích.
Mladá Boleslav - Jak může vypadat ranní jízda autem? A proč je dobré občas přibrzdit? O tom píše šéfredaktor Boleslavského deníku Jiří Macek
Palkovice /FOTOGALERIE, VIDEO/ –Pátý ročník oblíbeného lampiónového průvodu v Palkovicích zpestřila dechová hudba. Průvod vyšel v neděli před 17. hodinou tradičně od restaurace U Kubalů, trasa končila na místní sjezdovce. Účastníkům hrála Palkovjanka na „traktorovém oři“.
Milíkov – Penzion Pod Kozubovou se nachází v centru podhorské obce Milíkov. Navštívili jsme jeho restaurační část za účelem zhodnocení poskytovaných stravovacích služeb.
Příbram - Mladá žena, do které by na první pohled nikdo neřekl, že umí dát pořádnou ránu. Věra Pihávková z Příbrami loni vyhrála zlato v kick boxu a stala se mistryní světa. Letos získala zlatou medaili na Mistrovství České republiky. A přesto se prý večer potmě bojí. Jak se k boxu dostala a co všechno za úspěchem stojí, to nám prozradila při rozhovoru u kávy.
Prachatice – Další nová rubrika Prachatického deníku našim čtenářům pomůže třeba s nedělním obědem.
Jeseník/Opole /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Vůně žampionů u Poláků, kořenové zeleniny a česneku u Čechů a kukuřičného těsta u Mexičanů zaplnily ve čtvrtek při gastronomické exhibici prostor tří kuchyní v polské škole ZSZ v Opoli. Potravinářské učiliště Jeseník se s partnerskou školou v polské Opoli pustilo do unikátního projektu, který v Evropě nemá obdoby.
Ve středověku naši předci na hrachu vyrostli. Nezřekli se ho ani ve sváteční dny. Velikonoce i Vánoce na dlouho spojili s pučálkou, opraženým hrachem se škvarky nebo se skořicí a medem. Tehdy možná ani netušili, jak zdravou to zeleninu jedí.
Kodaň - Cena za mražené pizzy, sýry i máslo by se mohla podle dánské vlády zvyšovat podobně jako u tabáku či alkoholu.
Děčín - Kavárna na hlavním nádvoří děčínského zámku opět ožila, hosty obslouží i klienti z ústavů
Curych – Páníčkové se s jídlem dokážou uskromnit, ale šetřit na krmení pro psa nebo kočku, to ne.
Brno – Více než pět set padesát vzorků vín se letos ucházelo o ocenění Top 77 vín České republiky. Jihomoravští vinaři se opět umístili na předních příčkách soutěže.
Krkonoše/Pojizeří - Cenové srovnání v trutnovských a turnovských velkoobchodech ze dne 2. listopadu 2009.
Rožnov pod Radhoštěm /FOTOGALERIE/ - Čerstvé uzeniny, domácí sýry a hodové speciality, horká medovina, hudba, tanec a nepřeberné množství zboží ve více než stovce stánků.
Nýdek -Turisté a návštěvníci podhorské obce Nýdek, pokud dostanou hlad, můžou využít služeb některé z místních restaurací. Jednou z nich je podnik s příznačným názvem Nýdečanka.
Pardubice - V pátečním cenovém srovnání pardubických marketů jsme se zaměřili na ceny mléka, rohlíků, chleba, sýru Eidam, libereckých párků a másla. Podívejte se.
Havlíčkův Brod - „Pojďte ochutnat čerstvé mléko,“ zvou v obchodním domě Kaufland v Havlíčkově Brodě kolemjdoucí majitelé už v pořadí druhého automatu na mléko na Havlíčkobrodsku.
Brno /FOTOGALERIE/ - Prskající pánvi Vesuv chyběla sůl, omáčka Gladiátorova meče byla stejná jako u masa po zahradnicku, nabízeného v levném menu
Děčín - Ochutnávku vína doplnily itradiční pamlsky jako sýry a olivy.
Plzeň - Jedinečnou možnost připravit si menu z biopotravin budou mít zájemci 7. listopadu v Plzni. Ve cvičné kuchyni hotelové školy si vyzkouší vaření pod vedením šéfkuchaře Martina Havlíka.
Plzeň - Tradice zůstala neporušena. Čtyřiadvacetihodinový futsalový maraton dvou týmů Střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni vyhráli už potřetí za sebou studenti týmu Zbytku světa (Technické lyceum). Svého soupeře, celek Elektra, porazili 153:116.
Jedni je milují, druzí je nemohou ani cítit. Řeč je o olivách. Traduje se, že mnoho lidí jim přijde na chuť až s věkem. Přitom jsou tak zdravé.
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Restaurace Restaurace ITVV, Chvalovice – Hatě
Plzeň - Ochutnat francouzské sýry a uzeniny nebo vína z osmi zemí světa mohou Plzeňané až do soboty v Domě kultury Inwest. Tyto delikatesy jsou totiž také součástí prezentace vystavovatelů na veletrhu cestovního ruchu ITEP.