
TEST RESTAURACÍ: Pizzerie V parčíku
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Pizzerie V parčíku, Čermákova 9, Znojmo.
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Pizzerie V parčíku, Čermákova 9, Znojmo.
Brno – Jídelní lístek nabízí paellu, ale jinak je hodně přizpůsobený českému strávníkovi. Čekání na specialitu trvalo dlouho, navíc se moc nepovedla.
Písecko /ANKETA/- Stroj pomůže vrcovickým zemědělcům vymanit se ze závislosti na mlékárně.
Jablonec n. N. – V životě dospělého je dvacet let pořádný kus života, ale vzpomínky má uchované. Co ale náctiletí? Události se odehrály dřív, než se narodili. Významnou studnicí pro ně může být i badatelna Státního okresního archivu v Jablonci.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ UKONČENO/ – Restaurace Sport Pub na zimním stadionu ve spolupráci s Ústeckým deníkem připravila soutěž o nejlepší čtenářský recept.
Jičínsko - Úterý 10. llstopadu nebylo pro jičínské policisty nijak výjimečné.
Ostružno – Podzim hojně větrů a dešťů mívá, ale někdy přece se na nás vesele dívá.
Prachatice – I přesto, že Lenka Růžičková se v dospívání o vaření nezajímala, stala se z ní uznávaná kuchařka v Základní škole v Národní ulici v Prachaticích.
Mladá Boleslav - Jak může vypadat ranní jízda autem? A proč je dobré občas přibrzdit? O tom píše šéfredaktor Boleslavského deníku Jiří Macek
Palkovice /FOTOGALERIE, VIDEO/ –Pátý ročník oblíbeného lampiónového průvodu v Palkovicích zpestřila dechová hudba. Průvod vyšel v neděli před 17. hodinou tradičně od restaurace U Kubalů, trasa končila na místní sjezdovce. Účastníkům hrála Palkovjanka na „traktorovém oři“.
Milíkov – Penzion Pod Kozubovou se nachází v centru podhorské obce Milíkov. Navštívili jsme jeho restaurační část za účelem zhodnocení poskytovaných stravovacích služeb.
Příbram - Mladá žena, do které by na první pohled nikdo neřekl, že umí dát pořádnou ránu. Věra Pihávková z Příbrami loni vyhrála zlato v kick boxu a stala se mistryní světa. Letos získala zlatou medaili na Mistrovství České republiky. A přesto se prý večer potmě bojí. Jak se k boxu dostala a co všechno za úspěchem stojí, to nám prozradila při rozhovoru u kávy.
Prachatice – Další nová rubrika Prachatického deníku našim čtenářům pomůže třeba s nedělním obědem.
Jeseník/Opole /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Vůně žampionů u Poláků, kořenové zeleniny a česneku u Čechů a kukuřičného těsta u Mexičanů zaplnily ve čtvrtek při gastronomické exhibici prostor tří kuchyní v polské škole ZSZ v Opoli. Potravinářské učiliště Jeseník se s partnerskou školou v polské Opoli pustilo do unikátního projektu, který v Evropě nemá obdoby.
Ve středověku naši předci na hrachu vyrostli. Nezřekli se ho ani ve sváteční dny. Velikonoce i Vánoce na dlouho spojili s pučálkou, opraženým hrachem se škvarky nebo se skořicí a medem. Tehdy možná ani netušili, jak zdravou to zeleninu jedí.
Kodaň - Cena za mražené pizzy, sýry i máslo by se mohla podle dánské vlády zvyšovat podobně jako u tabáku či alkoholu.
Děčín - Kavárna na hlavním nádvoří děčínského zámku opět ožila, hosty obslouží i klienti z ústavů
Curych – Páníčkové se s jídlem dokážou uskromnit, ale šetřit na krmení pro psa nebo kočku, to ne.
Brno – Více než pět set padesát vzorků vín se letos ucházelo o ocenění Top 77 vín České republiky. Jihomoravští vinaři se opět umístili na předních příčkách soutěže.
Krkonoše/Pojizeří - Cenové srovnání v trutnovských a turnovských velkoobchodech ze dne 2. listopadu 2009.
Rožnov pod Radhoštěm /FOTOGALERIE/ - Čerstvé uzeniny, domácí sýry a hodové speciality, horká medovina, hudba, tanec a nepřeberné množství zboží ve více než stovce stánků.
Nýdek -Turisté a návštěvníci podhorské obce Nýdek, pokud dostanou hlad, můžou využít služeb některé z místních restaurací. Jednou z nich je podnik s příznačným názvem Nýdečanka.
Pardubice - V pátečním cenovém srovnání pardubických marketů jsme se zaměřili na ceny mléka, rohlíků, chleba, sýru Eidam, libereckých párků a másla. Podívejte se.
Havlíčkův Brod - „Pojďte ochutnat čerstvé mléko,“ zvou v obchodním domě Kaufland v Havlíčkově Brodě kolemjdoucí majitelé už v pořadí druhého automatu na mléko na Havlíčkobrodsku.
Brno /FOTOGALERIE/ - Prskající pánvi Vesuv chyběla sůl, omáčka Gladiátorova meče byla stejná jako u masa po zahradnicku, nabízeného v levném menu
Děčín - Ochutnávku vína doplnily itradiční pamlsky jako sýry a olivy.
Plzeň - Jedinečnou možnost připravit si menu z biopotravin budou mít zájemci 7. listopadu v Plzni. Ve cvičné kuchyni hotelové školy si vyzkouší vaření pod vedením šéfkuchaře Martina Havlíka.
Plzeň - Tradice zůstala neporušena. Čtyřiadvacetihodinový futsalový maraton dvou týmů Střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni vyhráli už potřetí za sebou studenti týmu Zbytku světa (Technické lyceum). Svého soupeře, celek Elektra, porazili 153:116.
Jedni je milují, druzí je nemohou ani cítit. Řeč je o olivách. Traduje se, že mnoho lidí jim přijde na chuť až s věkem. Přitom jsou tak zdravé.
Znojmo /ANKETA/ - Hodnoťte s námi restaurace a hospody na Znojemsku! Restaurace Restaurace ITVV, Chvalovice – Hatě
Plzeň - Ochutnat francouzské sýry a uzeniny nebo vína z osmi zemí světa mohou Plzeňané až do soboty v Domě kultury Inwest. Tyto delikatesy jsou totiž také součástí prezentace vystavovatelů na veletrhu cestovního ruchu ITEP.
Velká Británie – Pravidelné pití bílého vína může vážně poškodit zubní sklovinu vzhledem ke kyselosti tohoto nápoje.
Ostrava /FOTOGALERIE/ - Originální bretonské palačinky mohli v pondělí v poledne a vpodvečer ochutnat návštěvníci ostravské francouzské restaurace. Měli jedinečnou šanci pozorovat při práci francouzského crêpiera – palačinkáře Gérarda Loranta z francouzského kraje Morbihan.
Hrádek -Restaurace Harcov se nachází v Hrádku, u hranice se sousední obcí Návsí.
Českokrumlovsko - Další díl seriálu Deníku 20 sametových let.
Plzeň /AKTUALIZOVÁNO/ - Rodinný domek na klíč, kachlová kamna, nábytek, ale také plátek pravého švýcarského ementálu nebo výklad karet s doporučením vzít život do vlastních rukou mohli pořídit přímo návštěvníci víkendového veletrhu v hale Lokomotivy na Slovanech. Více než stovka vystavovatelů tu nabídla služby a zboží na trojveletrhu Moderní dům a byt, Moderní žena a Ex Plzeň.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Hosté mají ve Výtopně soukromí, přesto ostatní vědí, co lidé u jiných stolů pijí.
Pardubice - Na sedmdesát vystavovatelů se během tří dnů v pardubickém Ideonu představí veřejnosti
Zlínský kraj /FOTOGALERIE/ - Žijeme si jako před rokem, aspoň co se týče cen potravin. Ty totiž spadly na hladinu loňského podzimu. Vyplývá to z nejčerstvějších údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Zlínský kraj /FOTOGALERIE/ - Žijeme si jako před rokem, aspoň co se týče cen potravin. Ty totiž spadly na hladinu loňského podzimu. Vyplývá to z nejčerstvějších údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Pardubice - Gastro, jedna z největších a nejznámějších gastronomických a potravinářských výstav v tuzemsku, se od čtvrtka do soboty koná ve Výstavním a společenském centru Ideon.
Vyškovsko - Tmavé pečivo s máslem, sýrem, zeleninou, bílý smetanový jogurt a na pití čistá voda. To je svačina, kterou každý odpovědný rodič připravuje svým dětem.
Hodonín - Co na snídani, svačinu či k večeři je podle hospodyněk věčné dilema v nejedné kuchyni. Nejjednodušší je přitom položit na talíř či přímo na chleba uzeninu, máslo nebo sýr. To si ale nemyslí organizátorka už třetího ročníku soutěže o nejlepší hodonínský salát a pomazánku Bohumila Macková z občanského sdružení Život a zdraví.
Děčínsko - Jo to byly časy, vzdychají pamětníci, když vzpomínají na nejrůznější speciality a dobroty, které podtrhávaly šikovnost a um nejrůznějších kulinářských řemesel na Děčínsku.
Hrčava -Během návštěvy Hrčavy honosící se přívlastkem nejvýchodnější obce v České republice jsme si zašli na oběd do pohostinství pod Javorem.
Děčínsko - Jo to byly časy, vzdychají pamětníci, když vzpomínají na nejrůznější speciality a dobroty, které podtrhávaly šikovnost a um nejrůznějších kulinářských řemesel na Děčínsku.
Prlov - Do ojedinělého projektu s názvem Agroturistické centrum se pustili v Prlově na Vsetínsku. Počin, který nemá obdoby v celém Zlínském kraji, si prozatím vyžádal bezmála sedm milionů korun. Vzniklo díky němu také několik pracovních míst.
Veselí nad Lužnicí - Společný mezinárodní projekt středních škol skončil závěrečnou prezentací na konferenci o mléce.
Lysá nad Labem /FOTOGALERIE/ - Zemědělec a Náš chov. To jsou další z řady tradičních výstav, které ve čtvrtek začaly na Výstavištiv Lysé nad Labem. A patřík těm oblíbeným. Výstavu Zemědělec každoročně navštíví na třicet tisíc lidí.
Polabí - Na zámku Kačina byly slavnostně předány certifikáty třem úspěšným žadatelům o značku Polabí regionální produkt.