
Do Tábora přijede Inna, punkáči i vinaři
Táborsko – O víkendu se můžete těšit na taneční hudbu, degustace nejkvalitnějších vín i rockové koncerty. Vše nakonec završí pohádková klasika.
Táborsko – O víkendu se můžete těšit na taneční hudbu, degustace nejkvalitnějších vín i rockové koncerty. Vše nakonec završí pohádková klasika.
Tábor - Příznivci vína se v sobotu sjedou do jihočeského Tábora. V centru Milenium se bude hojně ochutnávat.
Valašské Meziříčí /FOTOGALERIE/ - Teplé jarní počasí přilákalo ve čtvrtek 25. března na náměstí ve Valašském Meziříčí spoustu lidí. Konal se tam totiž velikonoční jarmark. Na výběr měli návštěvníci z tradičního velikonočního zboží.
Strakonicko - Farmy se věnují chovu koz, drůbeže, skotu i pěstování obilí.
Strakonicko - Farmy se věnují chovu koz, drůbeže, skotu i pěstování obilí.
Tábor – Je vedoucím sekce sýrových etiket Jihočeského klubu sběratelů v Táboře a zároveň členem Klubu sběratelů kuriozit Praha. Ke sbírání sýrových etiket ho před časem přivedla náhoda. Teď jich má Jaroslav Springer ve své sbírce téměř sedmdesát tisíc.
Zima byla dlouhá a opravdu mrazivá a na pohodové posezení s přáteli pod jarní nebo letní oblohou nebo na první jarní grilovací party se těší asi většina z nás. S blížícími se teplejšími dny a večery začíná na aktuálnosti nabývat i příprava venkovního zahradního posezení.
Linec – Horní Rakousy chtějí převzít dva ze 75 medvědů, které Slovinsko uvolnilo k odstřelu.
Valašsko – Dovolená strávená v koňském sedle, na rybách či pasením ovcí. Prožití volného času v tomto duchu vyhledává stále více lidí. Ani Valašsko není v tomto směru výjimkou. Zájemců o takzvanou venkovskou turistiku či agroturistiku rapidně přibývá.
Koryčany /FOTOGALERIE/ – Druhý ročník největšího koštu slivovice na Kroměřížsku se konal v sobotu odpoledne v kulturním domě Koryna v Koryčanech.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Votočné restauraci ve vyhlídkově věži Donauturm ve Vídni se nad Sachr dortem může host pokochat pohledem na rakouskou metropoli. Podobnou restauraci, kde má host město před sebou jako na dlani, má iBrno. IBC Top Restaurant se sice neotáčí, přesto je zoken vidět Petrov, Špilberk, Wilsonův les, Lesná ivysílačHády.
Hořičky, Havlovice– Přičichnutí klihovině, ochutnání a slastné vydechnutí.
Hořičky/Havlovice – Přičichnutí k lihovině, ochutnání a slastné vydechnutí. To bude opět po roce obvyklý průvodní rituál letošního 3. ročníku česko – moravského koštu slivovice, který bude zahájen dnes ve 13 hodin v kulturním domě v Havlovicích. Návštěvníci budou moci ochutnat stovky vzorků slivovice, hruškovice, jablkovice, meruňkovice, višňovice, směsí či likérů.
Rožnov pod Radhoštěm /FOTOGALERIE/ – Tradiční Josefovský jarmark v Rožnově pod Radhoštěm přilákal hodně lidí. Zúčastnili se ho také prodejci s rozmanitým zbožím.
Tábor – O páteční degustaci byl velký zájem.
Ústí nad Labem – V soutěži o nejlepší recept vyhrála Štěpánka Štefková s Ďábelskými jatýrky. Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen spolu s kuchařským týmem restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.
Opava /FOTOGALERIE/ – Desítky dřevěných budek, vůně bramborových placků, trdelníků a punče. K tomu všemu spousta procházejících lidí. Tak to v současné době vypadá na Horním náměstí v Opavě, kde ve středu začal velikonoční jarmark.
Olomouc – Přihnout si čerstvě nadojeného mléka nebo ochutnat ručně vyrobený lahodný sýr se v poslední době stává stále dostupnější záležitostí. Lidé mohou postávání u regálů supermarketech vyměnit za návštěvu malých farem, které nabízejí mléčné výrobky za příznivé ceny.
Olomouc – Přihnout si čerstvě nadojeného mléka nebo ochutnat ručně vyrobený lahodný sýr se v poslední době stává stále dostupnější záležitostí. Lidé mohou postávání u regálů supermarketech vyměnit za návštěvu malých farem, které nabízejí mléčné výrobky za příznivé ceny.
Tajemství školních svačin se v loňském roce snažil rozluštit rozsáhlý výzkum. Bohužel odhalil, že přesnídávky dětí obsahovaly příliš mnoho sladkostí, paštik či trvanlivých salámů.
Brno - Voňavý chleba, zlatavé vánočky a sladké i slané koláče. To je svět dvacetileté Jany Tužinové, která před pár dny získala titul Český pekař v kategorii junior.
Strakonice - Uzavření strakonické pobočky Madety bylo opět odloženo, přesto se mu v budoucnu zřejmě nevyhne. O záchranu závodu se Madeta snaží už dva roky, ale podmínky na trhu jsou proti ní, řekla mluvčí největšího tuzemského zpracovatele mléka Barbora Daňková.
Vrchlabí– Už čtvrtou zimu přežívá několik malých ježků zimu ve školách. Stali se součástí projektu Bodlinka unás, který připravili pracovníci Správy Krkonošského národníhoparku.
Tachovsko - Minimálně jednu a půl miliardy korun by bylo nutno vynaložit na opravy, aby všechny silnice na Tachovsku byly v perfektním technickém stavu.
České Budějovice – Další mléčné automaty by mohly v nejbližších týdnech sloužit spotřebitelům na Českobudějovicku. Zatím je syrové mléko, které dodávají přímo zemědělci, ke koupi na čtyřech místech v krajském městě.
Tlumačov – Víno, zpěv a dobrá nálada bude bezesporu panovat v sobotu 13. března odpoledne v Klubu obce Zábraní v Tlumačově na Zlínsku. Již podruhé zde připravili Odpoledne s cimbálovou muzikou a košt vína. Začátek je plánován na 14. hodinu.
Netín - Prodej potravin ze dvora už na internetu společně nabízí přes 50 farem z celé republiky, další se registrují. Spotřebitelé si tak pro sebe mohou najít třeba přímého dodavatele mléčných výrobků, ovoce, zeleniny, vajec a masa.
Občasným zápachem z dutiny ústní trpí přibližně čtvrtina naší populace. Můžete mu předejít?
Praha 7 – VZemědělském muzeu vPraze 7 budou pravé zabíjačkové hody. A nejen to!
Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Me..dví..dek z Bogoty… začne si host i nevědomky broukat písničku skupiny Lucie, když zasedne ke stolu brněnské restaurace Bogota a otevře jídelní lístek se známou siluetou plyšového medvídka.
Trutnov– Pracovník bezpečnostní agentury přistihl ve středu vjednom zmístních supermarketů osmnáctiletého mladíka, který vprodejně odcizil bloček sýra a přenesl jej přes pokladnu bez zaplacení.
Prostějov/Brno – Ocenění svých výrobků získala na brněnském potravinářském veletrhu Salima prostějovská firma Makovec.
Domažlicko - Pojízdná prodejna Milana Kryštofa přežívá jen stěží, pro mnoho obyvatel je však nezbytná.
Plzeňsko - Deník si zopakoval test, při kterém kontroloval, jak je to s prodejem potravin s prošlou trvanlivostí. Podle potravinářské inspekce se situace lepší, ale bez závad se test neobešel.
Plzeňsko - Prošlý sýr, makrela, mléko nebo lučina. Takové úlovky se nám podařilo najít při testu Deníku na pultech obchodů na Plzeňsku. A to i přesto, že se podle plzeňských inspektorů Státní potravinářské a zemědělské inspekce dodržování předpisů v tomto směru stále zlepšuje.
Kvasice – Pětapadesát vzorků nejrůznějších pálenek se sešlo v sobotu 27. února v kvasické myslivně. Úroda prý byla letos nad poměry výtečná, dvojí porota, laická i odborná, měla tudíž plné ruce práce s koštem slivovic.
Polabí - I v čase krize pokračuje značení domácích výrobků značkou Polabí regionální produkt. Tato značka, která zaručuje kvalitu a původ výrobku, pomáhá nejen místním, ale i návštěvníkům Polabí najít v široké a často nepřehledné nabídce, to pravé z Polabí.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Kalimero, Orangutan, Lamželezo, Rumcajsova bouchačka. Názvy jídel jsou originální, výsledný dojem je však jiný. Jídelníček je přeplácaný.
Polabí - I v čase krize pokračuje značení domácích výrobků značkou Polabí regionální produkt. Tato značka, která zaručuje kvalitu a původ výrobku, pomáhá nejen místním, ale i návštěvníkům Polabí najít v široké a často nepřehledné nabídce, to pravé z Polabí.
Jevíčko – Svérázný a drsný kuchař Zdeněk Pohlreich nyní úřaduje v místním Hotelu U Apoštola. Vedoucí restaurace učí, jak se správně vede podnik a nešetří ani kritikou.
Východní Čechy, Praha - Na veletrhu dobrých chutí v Německu budou mít východní Čechy hned několik zástupců.
Východní Čechy, Praha - Na veletrhu dobrých chutí v Německu budou mít východní Čechy hned několik zástupců.
Popice - Vyprávění mladé geodetky Terezy Urbánkové z Popic pozorně naslouchali lidé několika věkových kategorií, kteří v podvečer zaplnili obecní knihovnu. Loni totiž strávila tři týdny v Maroku.
Základem dobře fungující kuchyně je kvalitní nůž. Pro každou kuchařku nebo kuchaře jde o malý poklad, bez kterého se žádná příprava pokrmů neobejde.
Blížejov - Klub Beránek Blížejov vylepšil blížejovskou náves o park a rybník o čluny a plachetnice
Most – V Mostě se několik měsíců pokoutně prodávaly kradené nakládané beskydské sýry v oleji.
Hradec Králové – Vstupenky na pátý Česko–slovenský bál zmizely z předprodeje měsíc předem. Přijel i primátor Banské Bystrice
Ostrava /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jak připravit steaky, aby byly nejen chutné, ale i šťavnaté a měkké? Jak na zeleninové přílohy či moučníky? Zájemcům poradí šéfkuchař hotelu Park Inn v Ostravě.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V pivnici peče babička jedné z číšnic domácí štrúdl s jablky a šlehačkou. Kuchař umí i hovězí carpacio, které prokládá špenátem.
Trutnov– Ikdyž počasí vpátek 19.února ovládla ivPodkrkonoší obleva, na přitažlivosti zimní slavnosti, kterou na Krakonošově náměstí pořádal Svazek měst a obcí Východní Krkonoše, to nic neubralo.