
Chata na Filipce slouží už několik let
Nýdek - Turistům a návštěvníkům, kteří se vypraví na vrch Filipka, kde se scházejí hranice obcí Návsí, Hrádku a Nýdku, slouží už několik let turistická chata.
Nýdek - Turistům a návštěvníkům, kteří se vypraví na vrch Filipka, kde se scházejí hranice obcí Návsí, Hrádku a Nýdku, slouží už několik let turistická chata.
Plzeň - Martin Špaček je nejen kuchař, ale především barbecue–specialista, tedy odborník na grilování. Své povolání vykonává už deset let.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kuchyni v Avia Café Restaurantu šéfuje člověk, který svému řemeslu rozumí. Vznikají v ní jídla na pohled i chuťově luxusní
Plzeň - Martin Špaček je nejen kuchař, ale především barbecue–specialista, tedy odborník na grilování. Své povolání vykonává už deset let.
Kryštofovo Údolí - Údolská pouť a tradiční řemeslný jarmark přijedou o víkendu 25. a 26. července do Kryštofova Údolí. Pouť se koná pravidelně poslední červencovou sobotu a neděli na svátek svatého Kryštofa, kterému je zasvěcen místní kostel.
Strání, Bray Dunes / FOTOGALERIE/ - Brazilci, Kolumbijci, Thajci, Turci, Bulhaři, Rumuni, Rusové, Srbové, Poláci a Javorina ze Strání. Takové bylo obsazení jubilejního 20. ročníku festivalu Folklores du Monde ve francouzském Bray-Dunes.
Darová - Třetího ročníku golfového turnaje, který hostil minulý víkend Golf Resort Darovanský dvůr, se zúčastnilo rekordních devětačtyřicet Tomášů zcelé České republiky.
Třinec -Restaurace Myslivna se nachází uprostřed panelákového sídliště v třinecké části Lyžbice v lokalitě, pro kterou se vžilo pojmenování Hradčany.
Brno /FOTOGALERIE/ - Jídlo v restauraci za Semilassem není podle odborníka špatné, kuchař je jen pozadu za moderními trendy gastronomie.
Krkonoše/Pojizeří - Cenové srovnání v trutnovských a turnovských velkoobchodech ze dne 17. července 2009.
Liberecký kraj - Cenové srovnání, které jsme učinili v libereckých obchodech.
Těstoviny se obecně považují za jídlo dietní, které příliš nezatěžuje organismus. Ovšem když je bohatě proložíte opečenou slaninou, zalijete smetanou nebo posypete tučným sýrem, nemůže už být o dietním jídle řeč. Samy o sobě jsou však levným, rychlým a chutným letním pokrmem.
Klatovy - Ve stylové historické uniformě klatovských dragounů předstoupil vsobotu dopoledne moderátor Radek Nakládal před publikum na klatovském náměstí, aby otevřel okénko zahraničních hostů vrámci mezinárodního folklorního festivalu vKlatovech.
Třinec-Guty -Restaurace Gutská bašta se nachází v centru třinecké části Guty. Sídlí v budově pamatující období Rakouska-Uherska.
Mosty u Jablunkova -Gorolské turistické informační centrum v Mostech u Jablunkova zahájilo spolupráci s Gminnym Ośrodkem Kultury z Istebne a společně získali dotaci na projekt Propagace gorolské lidové tvorby na česko-polsko-slovenském trojmezí.
I když se dovolená v zahraničí kvůli oslabení české koruny vůči euru oproti loňsku trochu prodraží, určitě si najděte čas a prostředky ochutnat místní kulinářské speciality. A až se vám po nich po návratu zasteskne, uvařite si je podle našich receptů.
Buchlovice - Zvuky kovadlin a kladiv se o víkendu 11.-12. července rozezní nádvořím hradu Buchlova. Svůj um tam totiž bude předvádět čtyřicítka kovářů z České republiky, Slovenska a Belgie.
Hradecko - Starosta Humburk Lubomír Pešek tvrdí, že pokud přijde voda tak rychle, jako nedávno na Moravě, nepomůže vsi nic. Na varování obyvatelstva totiž nebude čas.
Hradecko - Starosta Humburku Lubomír Pešek tvrdí, že pokud přijde voda tak rychle, jako nedávno na Moravě, nepomůže vsi nic. Na varování obyvatelstva totiž nebude čas.
Fejeton - Jak si tak pořádáme ty naše ženské sedánky a probíráme kde co, jednou jsme se i dostaly na téma, co vše nám děsně smrdí. No ano, vím, žádná romantika. Ale debata nás tam nějak plynule zavedla a kolik my jsme toho o nevábných vůních jenom dokázaly navykládat! Až se sama zpětně hodně divím.
Hradecko - /DOPLNĚNO/ Starosta Humburk Lubomír Pešek tvrdí, že pokud přijde voda tak rychle, jako nedávno na Moravě, nepomůže vsi nic. Na varování obyvatelstva totiž nebude čas.
Brno - Jídelnímu lístku v zážitkové restauraci lze vytknout jediné: podivnou češtinu. Vysokou cenu jídla vyvažuje jeho chuť a kvalita.
Břeclavsko - V kraji se rozmáhá biozemědělství, hospodaření, které je šetrnější k přírodě, láká stále více pěstitelů. Označení bio může mít celá řada zemědělských produktů. Vína, sýry, pečivo, zelenina nebo maso. O tom, co je v ekologickém zemědělství nového, a jaké má kdo zajímavé poznatky z této oblasti, debatovaly ve čtvrtek a v pátek v Lednici desítky odborníků z celého světa.
Břeclavsko /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Na Břeclavsku se rozmáhá biozemědělství. Hospodaření, které je šetrnější k přírodě, láká stále více pěstitelů.
Vilémovice - Lidem z Vilémovic se podařilo proměnit obyčejnou obecní náves na místo příjemného setkávání lidí a zábavy pro malé i velké.
Nevím, jak vám, milí čtenáři, ale mně začíná letní dovolená už v prosinci předcházejícího roku. To si postupně přináším domů katalogy různých cestovních kanceláří, listuji v nich a hledám to nejkrásnější místo na světě, kde bychom se ženou strávili příští letní dovolenou.
Zbiroh – Podruhé si dali ve Zbiroze sraz znalci piva.
Dobrá -Restaurace U oráče se nachází v centru Dobré v historické budově z přelomu 17. a 18. století. Tomu odpovídá i stylový interiér. Na toaletách bylo během naší návštěvy čisto.
Spotřebitelé v hlasování o „České bio 2009“ jako nejoblíbenější bionovinku roku 2008 zvolili biomáslo z Polabských mlékáren.
Krkonoše/Pojizeří - Cenové srovnání v trutnovských a turnovských velkoobchodech ze dne 17. června 2009.
Třebíč - Co si dát dnes kobědu? Odpověď na tuto labužnickou otázku bude teď jednodušší. Na webových stránkách Třebíčského deníku začala redakce pravidelně vyvěšovat týdenní polední menu třebíčských restaurací. Lidé tak budou moci každý den rychle a přehledně zjistit, co se kde vaří a kde si nejlépe pochutnat.
Chrudim - /NOVÉ SNÍMKY/ V sobotu se na Resselově náměstí konal další tradiční jarmark, tentokráte přikořeněný polštinou a slovenštinou. Uspořádalo ho město Chrudim ve spolupráci s Chrudimskou besedou a partnerskými městy Svidník na Slovensku a Olešnice v Polsku.
Nýdek - Hostinec U Radima se nachází v Nýdku. Situován je v centru obce u komunikace vedoucí do části obce Gora.
Brno /FOTOGALERIE/ - Kromě piva teče v restauraci Tanganika z pípy i mezi dětmi oblíbená žlutá limonáda Kombajnérka.
Pokrmy na přímém ohni připravovali naši předkové především proto, aby se nasytili. Oheň vystřídaly grily a vůně takto připravovaných pokrmů je nepřekonatelná. K létu prostě patří. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, nad nimiž se gurmáni budou rozplývat.
Olomouc/Prostějov - Tradiční soutěž o nejlepší potravinářský výrobek Olomouckého kraje za rok 2009 zná své vítěze. Z celkem devětasedmdesáti dobrot vybrali porotci patnáct nejlepších. Mezi nimi i tři výrobky z Prostějovska - Nivu z Otinovse, Jebulejní režnou ze Starorežné a Jablka Jonagold z Určic.
Havlíčkobrodsko - Studenti havlíčkobrodské Obchodní akademie a Hotelové školy dostali před nedávnem v hodině ekonomiky neobvyklý úkol. Jeho cílem bylo zjistit, jak jsou jejich spolužáci spokojeni se školní kuchyní.
Olomouc - Tradiční soutěž o nejlepší potravinářský výrobek Olomouckého kraje za rok 2009 zná své vítěze. Z celkem devětasedmdesáti dobrot vybrali porotci patnáct nejlepších.
Olomouc - Tradiční soutěž o nejlepší potravinářský výrobek Olomouckého kraje za rok 2009 zná své vítěze. Z celkem devětasedmdesáti dobrot vybrali porotci patnáct nejlepších.
Beroun - Na berounské Městské hoře se teď můžete se svými ratolestmi i nasvačit.
České Budějovice - Otavská klobása, plátkový sýr Primátor, podmáslový chléb, Black vodka Alexander Pushkin a stoprocentní lhenická jablečná šťáva se pro letošek staly nejlepšími potravinami jihočeského regionu.
RECEPTY PRO MAMINKY - Recepty na zajímavé pokrmy z banánů pro vaše batolátka.
Horní Maršov - Středisko ekologické výchovy a etiky Sever uspořádalo v sobotu atraktivní akci pod názvem Kurz domácího zpracování mléka.
Agrární komora Jihočeského kraje v sobotu vyhodnotila na českobudějovickém výstavišti třetí ročník soutěže CHUTNÁ HEZKY. Jihočesky, ve které se vybíraly nejlepší potravinářské výrobky z regionu.
Nymburk - Fotbalisté nymburského Polabanu jasně ovládli okresní derby krajského přeboru. Na svém hřišti nastříleli Litoli pět branek.
Kutná Hora - Ochutnávku vína, sýrů a pečiva připravily na sobotní odpoledne Vinné sklepy Kutná Hora.
Brno /FOTOGALERIE/ - Drobné prohřešky: parmská šunka místo pancetty, horší zelenina a příliš soli. Restaurace však zákazníka uspokojí.
Prachatice - Národní přehlídku Sýry a víno připravil na pátek a sobotu prachatický vinař Michal Kočan.
Horní Maršov - Vlastnoručně podojit kozy a zmléka pak vyrábět některé produkty se během sobotního dopoledne chystají zájemci, které oslovila nabídka Střediska ekologické výchovy Sever.
Slovenská kuchyně měla vliv na tu českou celých 75 let trvání společného státu. Jejím typickým pokrmem jsou halušky v nejrůznějších obměnách.