Kreativ

ŠTÍTEK: televizní show

Víno. Ilustrační foto

Tipy na Znojemsku. Víkend bude ve znamení ochutnávání vína

První březnový víkend láká na Znovínský košt vín. Ten se koná v Louckém klášteře ve Znojmě a pořadatelé slibují více než 150 vzorků. Nalákáme vás také do Jaroslavic, kde se otevře 19 sklepů a vinařství, kde vinaři představí to nejlepší, co se jim v ročníku 2023 urodilo.

Seriálový hit České televize Taková normální rodinka (zleva Jana Štěpánková, Marie Rosůlková, Daniela Kolářová a Dana Medřická)

Od Večerníčku po Devadesátky. Podívejte se, jak ČT za 70 let změnila pořady

Když se 1. května 1953 v československých domácnostech poprvé rozzářily televizní obrazovky, byla to vpravdě památná událost. Vysílalo se živě z pražského studia v Měšťanské besedě a první, kdo na záběru promluvil, byl herec Jaroslav Marvan. Při pozdravu se ze samého rozčilení roztomile přeřekl a místo prvních diváků vítal „první posluchače“, hned se ale opravil. Součástí vysílání byla též kantáta Václava Dobiáše Buduj vlast, posílíš mír v podání České filharmonie… Pravidelné vysílání pak začalo 25. února 1954, tedy před 70 lety. Připomeňte si s Deníkem alespoň některé památné pořady a seriály, které zrodily jednotlivé dekády a které přinesly nové formáty a témata.

Akce v infocentru dukovanské elektrárny bude i pro veřejnost.

Nejúspěšnější hádankáři o víkendu změří své síly v dukovanském infocentru

V infocentru Jaderné elektrárny Dukovany se v sobotu 24. února utkají nejúspěšnější hádankáři, kteří se zapojili do luštění čtyřiceti logických úloh a hlavolamů. Své logické myšlení si budou moci vyzkoušet i návštěvníci z řad veřejnosti, kteří se mohou těšit také na zajímavé ukázky a show Úžasného divadla fyziky z Brna.

Pavel Hakim Majer na otevíračce svého fitka v nákupním centru Oaza.

Návrat Noci válečníků do Kladna? Velká show, vstupenky mizí, láká „Hakim“ Majer

Dlouhá léta v Kladně pořádal galavečery s názvem Noc válečníků a letos se spojil s MMA organizací I Am Fighter, aby tuto tradici oživil. Kladenská legenda bojových sportů Pavel „Hakim“ Majer mezitím vybudovala ve městě vlastní fitness centrum a gym a 22. března pošle do boje hned čtveřici svých svěřenců, které jako trenér povede do zápasu. „Noc válečníků byla vždycky populární a je vidět, že je po tom dál hlad,“ vypráví bývalý zápasník před návratem tradiční akce.

Dronová show v Čáslavi v sobotu 10. února 2024.

Dronová show v Čáslavi se povedla. Připomněla výročí Jana Žižky

/FOTO, VIDEO/ Dronovou show uspořádali v Čáslavi u fotbalového stadionu k výročí úmrtí Jana Žižky z Trocnova v sobotu 10. února. Slavnému vojevůdci, kterého v poslední době zpopularizoval film reširéra Petra Jákla, odpovídala i tématika technologického představení. 

Vystoupení v talent showe.

Talent show aneb Žákovský parlament v akci

V den, kdy byli žáčci, žáci a studenti odměňováni za své úsilí v prvním poločase školního roku, organizovali členové žákovského parlamentu písecké Základní školy Cesta vystoupení pro všechny spolužáky. Za příspěvek a fotky děkujeme Miriam Sulkové.

Král fandění Cameron Hughes zavítal do Prahy.

ANKETA: Hughes rozdělil fanoušky hokeje. Patří podobná zábava na české stadiony?

Na zahraničních sportovních akcích je to už vcelku běžná věc, v Česku šlo ovšem o novinku. Profesionální fanoušek Cameron Hughes v neděli předvedl svoji show na extraligovém zápase mezi Spartou a Kladnem a v naplněné O2 areně si vysloužil bouřlivé ovace. Ne všichni to ale vidí stejně. Jeho vystoupení na sociálních sítích rozdělilo hokejové fanoušky na dva tábory – jedni podobnou zábavu chválí, zatímco druzí ji odsuzují, že se na naše stadiony nehodí.

Král fandění Cameron Hughes zavítal do Prahy.

Patří taková zábava na české stadiony? Hughes rozdělil fanoušky hokeje

/ANKETA/ Na zahraničních sportovních akcích je to už vcelku běžná věc, v Česku šlo ovšem o novinku. Profesionální fanoušek Cameron Hughes v neděli předvedl svoji show na extraligovém zápase mezi Spartou a Kladnem a v naplněné O2 areně si vysloužil bouřlivé ovace. Ne všichni to ale vidí stejně. Jeho vystoupení na sociálních sítích rozdělilo hokejové fanoušky na dva tábory – jedni podobnou zábavu chválí, zatímco druzí ji odsuzují, že se na naše stadiony nehodí.

Užijte si prázdniny v Aquapalace Praha.

Tip na jarní prázdniny? Užijte si zábavu v Aquapalace Praha

Začátek února představuje pro školáky ve vybraných okresech vítané volno v podobě jarních prázdnin. Zatímco dříve to znamenalo nejčastěji týden na horách, dnes už tomu tak zdaleka není. Během jarních prázdnin nejvíce táhnou zábavní centra, zoologické zahrady nebo aquaparky. O způsobu využití volného času přitom ve většině případů rozhoduje celá rodina společně. Vyplývá to z průzkumu realizovaného prostřednictvím aplikace Instant Research agentury Ipsos.

Tonda Vízner je nejmladším účastníkem III. řady pořadu České televize Peče celá země.

Hradečák Tonda válí v Peče celá země. Recepty by dnes řešil s umělou inteligencí

/VIDEO, FOTO/ Hradečák Tonda Vízner je nejmladším účastníkem pekařské show Peče celá země. Šestnáctiletý student působí při osobním kontaktu stejně jako v pořadu České televize, který sleduje víc než milion lidí. Usmívá se, vystupuje skromně a je v klidu, tedy je „vychillenej“, jak by řekl on sám. A dnes už dobře ví, že bez práce nejsou koláče. 

Na dronovou show se 1. ledna v Kutné Hoře přišly podívat tisíce lidí. Moc toho ale neviděli.

Za nepovedenou dronovou show se firma omluvila. Na vině byla technická závada

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Písemnou omluvu zaslala ve čtvrtek 4. ledna kutnohorské radnici firma Magic drones. Ta zajišťovala na Nový rok dronovou show, která nahradila tradiční ohňostroj. Výsledná podoba moderního technologického představení, na rozdíl od rachejtlí i šetrného k životnímu prostředí, však vzbudila - mírně řečeno - rozpaky.

Ohnivou show předvedli v poděbradském lázeňském parku členové Šermířského spolku Šumperk.

Ohnivá show přivítala nový rok u fontány v lázeňském parku v Poděbradech

/FOTO, VIDEO/ Poděbrady už několik let nepatří k vyznavačům novoročního ohňostroje, nicméně ohňů se místní pro letošek vzdát nechtěli. Přichystali proto od 17 hodin divokou ohnivou show. Ta byla původně plánována na řeku na plovoucím mole, avšak doznívající povodeň a stále zvýšený průtok Labe přinutili pořadatele ke změně. Show se proto uskutečnila v lázeňském parku vedle velké fontány.

Novoroční ohňostroj na náměstí v Třeboni sleduje každoročně téměř 10 tisíc lidí.

Třeboň se novoročního ohňostroje nevzdala. Světelnou show sledovaly tisíce lidí

/VIDEO/ Nový rok 2024 přivítala Třeboň 1. ledna slavnostním ohňostrojem. Město světelnou show uspořádalo navzdory doporučení ministerstva vnitra. Vít Rakušan žádal starosty, aby od petard upustili vzhledem k tragické střelbě na univerzitě v Praze. Zatímco například v Jindřichově Hradci ohňostroj zrušili, Třeboň se rozhodla už více než dvacetiletou tradici nepřerušit.

Na Nový rok zahrál v nymburském parku pod hradbami Elvis Presley Revival Band.

Novoroční dronovou show v Nymburce zhatil déšť. Zazpívat stihl Elvis Presley

/FOTO, VIDEO/ Zaplněný park pod hradbami i přilehlé nábřeží s cyklostezkou. Tak to vypadalo na Nový rok v Nymburce po páté odpoledne. Početné publikum se však nedočkalo vrcholu oslav přivítání roku 2024. Přichystanou dronovou show zhatil déšť, který se spustil zhruba dvacet minut před chystaným začátkem světelné podívané.

Silvestrovská show otužilců v řece Bečvě v Přerově, 31. prosince 2023

VIDEO: Otužilci řádili v dravé Bečvě. Byl to zápas, přiznali

Nová mutace sršně - „silvestrovská-otužilecká“, ale také víla, čerti, děda záchranář, plážový boy nebo návštěva z pravěku. Na dvaapadesátém ročníku tradiční silvestrovské show se poslední den v roce ponořily do ledové Bečvy v Přerově na tři desítky otužilců v recesistických kostýmech.

Ilustrační foto, ohňostroje v MS kraji v předchozích letech.

Ohňostroje na Ostravsku. Na Jihu i ve Slezské Ostravě letos budou

Ani letos nepřijdou lidé v Moravskoslezském kraji o oblíbené ohňostroje. Většina měst, která měla naplánováno uspořádat přímo na silvestra nebo na Nový rok v podvečer ohňovou show, ji pořádat bude. Na výzvu ministra vnitra Víta Rakušana, který vyzval primátory a starosty měst v celé republice, aby letos nepořádali silvestrovské ohňostroje s ohledem na smrt 14 lidí na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, zareagovala pouze Karviná a pořádání ohňostroje zrušila.

Show otužilců na řece Bečvě v Přerově, 31. 12. 2022

Otužilci se na Silvestra ponoří do přerovské řeky Bečvy

Řádění ve studených vlnách a v rytmu diskotéky, originální kostýmy a přípitek šampaňským do nového roku. Tak vypadá každý rok silvestrovská otužilecká show na řece Bečvě, která si letos na své konto připíše dvaapadesátý ročník.

Studený nebo také Poslední úplněk nabídl poslední měsíční show v roce 2023. Pozorování v Krnově v noci z 26. na 27. prosince 2023

VIDEO: Studený úplněk čaroval na nebi v Krnově: poslední měsíční show roku

Prosincový úplněk získal přízvisko Studený, nebo také Poslední, protože je poslední v kalendářním roce. V noci z 26. na 27. prosince sice nebyly v Krnově zrovna ideální podmínky pro pozorování Studeného úplňku, ale když se měsíční disk přece jen prodral hustou oblačností, výsledkem byla úchvatná show na noční obloze.

Devatenáctiletý kouzelník má v čarodějné kariéře dobře našlápnuto.

Kouzelník Tomáš Podzimek se do Jičína vrátil s magickou show. Zapojil i diváky

Fixou do dlaně nakreslený křížek, který vzápětí mizí a záhadně se objevuje v dlani sličné asistentky. Karetní triky, nad kterými zůstává rozum stát. I popření zákonů gravitace při stavbě věže šikmější, než je ta slavná v Pise. Kouzla a čáry devatenáctiletého mága Tomáše Podzimka už zamotaly hlavu nejednomu divákovi nejen v Jičíně, ale také v širokém okolí, v zahraničí a nedávno také v soutěži Česko Slovensko má talent. V předvánočním čase se do Jičína vrátil, aby předvedl dlouho připravovanou kouzelnickou show v Masarykově divadle.