Kreativ

ŠTÍTEK: tvaroh

V Polsku si s kvalitou sýrů hlavu nelámou

Třebíčsko - Jaroměřická mlékárna má za sebou úvodní období v rukou nových majitelů, od francouzské společnosti Les Fromageries BEL ji koupil český management, který pod Francouzi původně působil. V rámci možností se jí daří. 

Domácí vajíčka mají stále své kouzlo

Novojičínsko - Někteří lidé mají to štěstí, že si mohou vybrat, kde vejce koupí. Buďto v obchodním řetězci nebo přímo od chovatele. Co ale zájemce o domácí vajíčka nutí k tomu, aby nakupovali u chovatelů a ne v obchodech? Je to snad cena nebo chuť?

Do Budějovic se výroba z mléka nevrátí. Zatím

Jaroměřice nad Rokytnou – Pomazánkové máslo i tvaroh z Jaroměřické mlékárny jsou mezi českými spotřebiteli pojem, patří do nejvyšší kvality. Jak se daří firmě, o níž se ještě na podzim roku 2010 spekulovalo, že možná zanikne? Zdá se, že noví čeští majitelé za sedmnáct měsíců od převzetí provozu dokázali situaci stabilizovat co do počtu zaměstnanců i v oblasti dodavatelských vztahů se zemědělci a obchodníky. Denně tu zpracují okolo 118 tisíc litrů mléka. 

Vybírali jste nejlepší jarní recept

V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření. 

Výstava věnovaná kozám

Tábor - Ochutnávka lahodných kozích sýrů, představení přírodní kosmetiky La Chévre (francouzsky koza), která obsahuje tvaroh z kozího mléka, výrobky klientů neziskových organizací s motivem koz a vernisáž výstavy nazvaná Kozy, kozičky a jiná mláďátka připravila Galerie Auritus v táborské Klokotské ulici.

Zdravý životní styl, neboť lidské tělo si pamatuje co dostává…

KOMERČNÍ PREZENTACE-Čas běží všem stejně, nic nelze usmlouvat. Ale oproti kalendářnímu věku užíváme i termín věk biologický. A tady má šanci každý. Pohybem a vhodnou stravou, tedy takovou, která je sestavena z čerstvých a kvalitních surovin, vyvážená nutričně i kaloricky, dokážeme zpomalit „chátrání“ vlastní tělesné schránky, posílíme obranyschopnost organismu, prostě budeme vypadat a cítit se lépe než nám „diktuje“ kalendář.

Kravaty

recept zaslala Lenka Lenyna Rupprechtová, Sázava

Pohankové lívance s rozhudou

V Rusku snídají tyhle bliny (lívance) s uzeným lososem a kaviárem. Vy si je ale potřete tvarohem s pažitkou a vítejte dlouho čekané jaro.

Dobroty z hanácké sýrárny půjdou i na trhy

Senice na Hané/Náměšť na Hané – Čerstvý tvaroh a sýr z kravského mléka z Hané z dokončované výrobny v Náměšti na Hané poputuje na prodejní pulty již příští měsíc. Koncem února chce senické družstvo, které s projektem hanácké mini mlékárny přišlo, spustit testovací provoz výrobny.

O potraviny ze dvora je mezi lidmi zájem, tvrdí farmáři

Žďársko - Nejenom mléko a mléčné výrobky, ale také maso i masné produkty nebo zeleninu nabízí farmáři zájemcům k prodeji takzvaně ze dvora. A zájem o tyto potraviny je stále vyšší, tvrdí Žďárským deníkem oslovení sedláci.

Hanácká sýrárna finišuje, dobroty z ní půjdou i na trhy

Senice na Hané/Náměšť na Hané – Čerstvý tvaroh a sýr z kravského mléka z Hané z dokončované výrobny v Náměšti na Hané poputuje na prodejní pulty již příští měsíc. Koncem února chce senické družstvo, které s projektem hanácké mini mlékárny přišlo, spustit testovací provoz výrobny.

O potraviny ze dvora je mezi lidmi zájem, tvrdí farmáři

Žďársko - Nejenom mléko a mléčné výrobky, ale také maso i masné produkty nebo zeleninu nabízí farmáři zájemcům k prodeji takzvaně ze dvora. A zájem o tyto potraviny je stále vyšší, tvrdí Žďárským deníkem oslovení sedláci.

Jediná fena belgického ovčáka v kraji má 10 štěňat

Štítary /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Deset černých klubíček už osmý týden dovádivě běhá kolem feny belgického ovčáka Diamond z chovné stanice ve Štítarech na Domažlicku. Zasloužilá matka, kterou majitel Martin Hodek častěji oslovuje křestním jménem Dessy, přivedla na svět čtyři psí slečny a šest kluků.

Grand restaurant festival Ostravany láká

Ochutnat za speciální ceny zajímavé gastronomické speciality. Tuto možnost dávají lidem tři ostravské restaurace, které se zapojily do dalšího ročníku Grand restaurant festivalu

Libercem hýbe knedlíková kauza, řeší ji i ministerstvo

Liberec - Knedlíky se staly v těchto dnech snad nejsdílenějším obrázkem facebookových uživatelů z Liberecka. Někdo totiž pustil do světa fámu, že jídlo na zveřejněné fotografii uvařili v kuchyni Krajské nemocnice v Liberci.