Třebíčsko - Jaroměřická mlékárna má za sebou úvodní období v rukou nových majitelů, od francouzské společnosti Les Fromageries BEL ji koupil český management, který pod Francouzi původně působil. V rámci možností se jí daří.
Novojičínsko - Někteří lidé mají to štěstí, že si mohou vybrat, kde vejce koupí. Buďto v obchodním řetězci nebo přímo od chovatele. Co ale zájemce o domácí vajíčka nutí k tomu, aby nakupovali u chovatelů a ne v obchodech? Je to snad cena nebo chuť?
Jaroměřice nad Rokytnou – Pomazánkové máslo i tvaroh z Jaroměřické mlékárny jsou mezi českými spotřebiteli pojem, patří do nejvyšší kvality. Jak se daří firmě, o níž se ještě na podzim roku 2010 spekulovalo, že možná zanikne? Zdá se, že noví čeští majitelé za sedmnáct měsíců od převzetí provozu dokázali situaci stabilizovat co do počtu zaměstnanců i v oblasti dodavatelských vztahů se zemědělci a obchodníky. Denně tu zpracují okolo 118 tisíc litrů mléka.
V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření.
Tábor - Ochutnávka lahodných kozích sýrů, představení přírodní kosmetiky La Chévre (francouzsky koza), která obsahuje tvaroh z kozího mléka, výrobky klientů neziskových organizací s motivem koz a vernisáž výstavy nazvaná Kozy, kozičky a jiná mláďátka připravila Galerie Auritus v táborské Klokotské ulici.
Netín - Na farmě Němcových byla otevřena nová mlékárna. Na jogurty, tvaroh a sýry se v ní zatím denně zpracovává 500 až 800 litrů mléka, její kapacita je ale podstatně vyšší.
Letny – Když vcházíte brankou k domku rodiny Hávovy v Letnách u Pelhřimova, nejde si nepovšimnout cedulky, která všem příchozím hlásá: Je to tady samý pes.
KOMERČNÍ PREZENTACE-Čas běží všem stejně, nic nelze usmlouvat. Ale oproti kalendářnímu věku užíváme i termín věk biologický. A tady má šanci každý. Pohybem a vhodnou stravou, tedy takovou, která je sestavena z čerstvých a kvalitních surovin, vyvážená nutričně i kaloricky, dokážeme zpomalit „chátrání“ vlastní tělesné schránky, posílíme obranyschopnost organismu, prostě budeme vypadat a cítit se lépe než nám „diktuje“ kalendář.
Senice na Hané/Náměšť na Hané – Čerstvý tvaroh a sýr z kravského mléka z Hané z dokončované výrobny v Náměšti na Hané poputuje na prodejní pulty již příští měsíc. Koncem února chce senické družstvo, které s projektem hanácké mini mlékárny přišlo, spustit testovací provoz výrobny.
Žďársko - Nejenom mléko a mléčné výrobky, ale také maso i masné produkty nebo zeleninu nabízí farmáři zájemcům k prodeji takzvaně ze dvora. A zájem o tyto potraviny je stále vyšší, tvrdí Žďárským deníkem oslovení sedláci.
Senice na Hané/Náměšť na Hané – Čerstvý tvaroh a sýr z kravského mléka z Hané z dokončované výrobny v Náměšti na Hané poputuje na prodejní pulty již příští měsíc. Koncem února chce senické družstvo, které s projektem hanácké mini mlékárny přišlo, spustit testovací provoz výrobny.
Žďársko - Nejenom mléko a mléčné výrobky, ale také maso i masné produkty nebo zeleninu nabízí farmáři zájemcům k prodeji takzvaně ze dvora. A zájem o tyto potraviny je stále vyšší, tvrdí Žďárským deníkem oslovení sedláci.
Štítary/FOTOGALERIE, VIDEO/ – Deset černých klubíček už osmý týden dovádivě běhá kolem feny belgického ovčáka Diamond z chovné stanice ve Štítarech na Domažlicku.
Štítary /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Deset černých klubíček už osmý týden dovádivě běhá kolem feny belgického ovčáka Diamond z chovné stanice ve Štítarech na Domažlicku. Zasloužilá matka, kterou majitel Martin Hodek častěji oslovuje křestním jménem Dessy, přivedla na svět čtyři psí slečny a šest kluků.
Ochutnat za speciální ceny zajímavé gastronomické speciality. Tuto možnost dávají lidem tři ostravské restaurace, které se zapojily do dalšího ročníku Grand restaurant festivalu
Liberec - Knedlíky se staly v těchto dnech snad nejsdílenějším obrázkem facebookových uživatelů z Liberecka. Někdo totiž pustil do světa fámu, že jídlo na zveřejněné fotografii uvařili v kuchyni Krajské nemocnice v Liberci.