Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeňka Marková

Pohled na hlavní vstup Regeneračního centra.

Novoměstští shánějí peníze na regecentrum

Nové Město na Moravě – Na peníze ze soukromých zdrojů myslí zástupci Nového Města na Moravě v souvislosti s připravovaným projektem regeneračního centra, jehož stavbu by v příštím roce chtěli zahájit.

Kasička s penězi. Ilustrační snímek.

Obce na Žďársku čekají, zda dostanou dotace

Žďársko – Čáru přes rozpočet udělalo zájemcům o evropské dotace úsporné opatření vlády. Zástupci obcí nevědí, jak to bude s financováním jejich projektů, podpořených penězi z Evropské unie.

Ilustrační foto.

Žďárské kino bude promítat i ve 3D formátu

Žďársko – Nejdříve moderní technologie, potom pohodlí, rozhodli zástupci Žďáru nad Sázavou o plánované rekonstrukci žďárského kina Vysočina. To má být do konce roku použitím digitální technologie upraveno tak, aby se v něm mohly promítat i filmy ve 3D formátu. Což žádné jiné kino v okrese dosud nenabízí.

Budova v Rokytně, ve které měla být kdysi chráněná dílna pro postižené, již mnoho let chátrá. Nyní by měla konečně najít uplatnění – jako školící centrum pro úředníky.

V Rokytně vznikne školicí centrum

Rokytno - I ten sebelepší projekt může nakonec skončit totálním krachem. To je také případ rokytenského projektu Arche - stavby, jež měla po svém dokončení sloužit jako chráněná dílna pro zdravotně postižené.

Ilustrační foto

Města se už domů zbavovat nehodlají

Žďársko - S největší pravděpodobností poslední městské byty, které se budou ve žďárském okrese prodávat, jsou u nemocnice v Novém Městě na Moravě. Až se ovšem zástupcům radnice a nájemníkům podaří shodnout na ceně. Původní se obyvatelům devíti desítek bytů zdála příliš vysoká, proto s ní Novoměstští šli dolů.

Ilustrační fotografie.

Ceny bytů se Novoměstští dozví na podzim

Nové Město na Moravě – Zhruba osm desítek bytů u nemocnice, které chce Nové Město na Moravě privatizovat, stále ještě není k mání. Ačkoliv současní nájemníci stojí o to, aby už byty byly jejich, zastupitelé se stále jen dohadují o ceně.

Sbírka motýlů, tradiční divadelně hudební festival.

Nové Město patřilo na pět dní divadlu

Nové Město na Moravě /FOTOGALERIE/ – Nedělí končí Sbírka motýlů, tradiční divadelně hudební festival, který na pět dní ovládl Nové Město na Moravě.

Ilustrační foto

Lékaři sloužili i přes nesouhlas víkendové směny

Karlovy Vary - V karlovarské nemocnici na interním oddělení sloužili lékaři o víkendu, aniž s tím souhlasili, poprvé ve směnném provozu.Ten jim v pátek nařídil generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN) poté, co odmítli pracovat přesčas.

U Třech křížů.

Novoměstští uvažují o odlesnění Kapliska

Nové Město na Moravě – Tři kříže, Kaplisko, Kalvárie. Tři názvy určující prakticky jednu a tutéž lokalitu. V Novém Městě na Moravě určitě už určitě všichni vědí, o čem je řeč.

Ilustrační záběr.

V Novém Městě chystají prodej dalších bytů

Nové Město na Moravě – Novoměstská radnice se rozhodla odprodat téměř stovku bytů, jež jsou v současnosti ve vlastnictví města. To je odkoupilo od kraje Vysočina a nyní nemá dostatek peněz na jejich dlouhodobou údržbu a opravy. Před zahájením další privatizační vlny však musí město nejprve zlepšit jejich zázemí.

Ilustrační foto

Na Novoměstsku upravují další cyklotrasy

Novoměstsko – Dvě trasy pro cyklisty, ale zároveň i pro pěší turisty budou ještě letos upraveny v těsném okolí Nového Města na Moravě. Podle starostky Zdeňky Markové jde o další počin ve snaze přiblížit tamní mikroregion turistům.

Ilustrační foto

Půjčovnu kol v Novém Městě lze využít v květnu

Nové Město na Moravě – Novou půjčovnu kol připravili pro cykloturisty v Novém Městě na Moravě. Od poloviny května mohou návštěvníci přijet vlakem do Nového Města, zde si vypůjčit kolo a udělat si celodenní výlet.

Miminka. Ilustrační foto

Náhlé bezdeší u novorozenců hlídají monitory

Pomoci zachránit životy malých dětí mají takzvané chůvičky Babysense, které slouží k monitorování dýchacích pohybů zejména rizikových novorozenců a kojenců. Na dětské oddělení sokolovské nemocnice předala včera Nadace Křižovatka deset těchto přístrojů.

Ilustrační fotografie.

Města nabízejí služby postiženým seniorům

Žďársko – Potřebujete vyřídit občanský průkaz, ověřit podpis, podat žádost o některý z příspěvků a váš zdravotní stav není takový, abyste mohli vážit cestu na úřad?

Pohled na regecentrum od tenisových kurtů u atletického stadionu v Novém Městě na Moravě.

Fotbalisté ustoupí regeneračnímu centru

Nové Město na Moravě - Více než stamilionová evropská dotace, která byla „přiklepnuta“ záměru výstavby novoměstského regeneračního centra, s sebou nese také akutní potřebu přesunu fotbalového stadionu. Právě na jeho místě má totiž budoucí regenerační centrum stát.

Autobusová zastávka v Novém Městě u nemocnice je nebezpečná. Stojí uprostřed křižovatky, nevede od ní přechod pro chodce ani žádný chodník.

Novoměstská zastávka? Teď se hledá řešení

Nové Město na Moravě – Radní opět o krůček postoupili v řešení problémů na křižovatce nad železničním přejezdem poblíž novoměstské nemocnice. Vypsali totiž výběrové řízení na zpracovatele studie.

Nové Město na Moravě

Nová Města chystají rekord

Nové Město na Moravě - Novoměstští se připravují na červnové setkání Nových Měst Evropy, jehož se zúčastní zástupci tří desítek stejnojmenných sídel ze šesti zemí.

Ilustrační foto.

Novoměstští rozdělí granty a příspěvky

Nové Město na Moravě – Až do 1. března mohou podávat žádosti o granty a příspěvky vypsané novoměstskou radnicí zástupci neziskových organizací působících ve městě a jeho nejbližším okolí.

Zimní pohled na Nové Město na Moravě.

Nové Město má nového kronikáře

Nové Město na Moravě – Kronika je důležitou součástí každého města či obce. Najít dobrého a ochotného kronikáře ale není nijak jednoduché. Novému Městu na Moravě se to povedlo.

Ilustrační foto

Radnice se zimních zlomenin u chodců nebojí

Žďársko – O desítky kilometrů více chodníků, které se změnou zákona mají města a obce udržovat, a lavina stížností obyvatel, kteří si na neposypaném chodníku způsobili zranění. Je to tak, nebo ne? Zástupci měst tvrdí, že kupodivu ne.

Ilustrační foto

Radnice se zimních zlomenin u chodců nebojí

Žďársko - O desítky kilometrů více chodníků, které se změnou zákona mají města a obce udržovat, a lavina stížností obyvatel, kteří si na neposypaném chodníku způsobili zranění. Je to tak, nebo ne? Zástupci měst tvrdí, že kupodivu ne.

Ilustrační foto.

Na chodbě nemocnice našli odloženou holčičku

Sokolov– Odloženou novorozenou holčičku našli vneděli po šesté hodině ranní zdravotníci sokolovské nemocnice na chodbě jedné zbudov. Babybox, díky němuž by se personál oodložení dítěte ihned dozvěděl, byl přitom vzdálený jen několik desítek metrů. Itak je holčička zdravá.