Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeňka Marková

Ilustrační foto

Město prodává technické služby. Nikdo je nechce

Nové Město na Moravě - Nezájem. Tak zatím probíhá dražba části technických služeb Nového Města na Moravě. Cena skoro čtyři a půl milionu se zdá být případným zájemcům příliš vysoká.

Ilustrační foto

V Novém Městě by chtěli dalšího strážníka

Nové Město na Moravě - Máme málo strážníků. Myslí si v Novém Městě na Moravě. Vedení radnice by chtělo mít deset městských policistů. A to hodně brzy.Nové Město má v současné době devět strážníků. To ale na jedenáctitisícové město podle radních nestačí.

Ilustrační foto

V Novém Městě řeší kompostování bioodpadu

Nové Město na Moravě - Co s bioodpadem? To řeší v současné době radnice v Novém Městě na Moravě. Pomoci při rozhodování má analýza proveditelnosti výstavby kompostárny. Na studii město uvolnilo sto šedesát tisíc korun.

Ilustrační foto

Kriminalita dětí? Stejná jako před deseti lety

Zlín - Krádeže, vandalství, ale i výtržnosti. To vše řeší zlínští policisté i strážníci nejen u dospělých, ale i u dětí. Strážci zákona se však shodují, že počty přestupků nebo trestných činů, které páchají děti a mladiství, za posledních deset let nijak výrazně nestouply. Přesto by někteří lidé hranici trestní odpovědnosti posunuli z patnácti let na čtrnáct.

Nové Město na Moravě

Novoměstsko nabídne nové cyklotrasy

Nové Město na Moravě - Novinky pro turisty připravuje na letošní sezonu Nové Město na Moravě. Především cyklisté se mají na cotěšit. Další stovka kilometrů a třináct nově značených cyklotras čeká letos na cyklisty vregionu Nového Města na Moravě. Značení přišlo na čtyři sta tisíckorun.

Nečasova ulice ústí do Palackého náměstí (na snímku).

V novoměstské Nečasově ulici přibude chodník

Nové Město na Moravě - Větší bezpečí především pro pěší přinese stavba nového chodníku v ulici Nečasova v Novém Městě na Moravě. Na frekventované ulici, po níž jezdí auta do centra města, totiž chodník úplně chybí. Chodci se ho už ale brzy dočkají.

Kino v Novém Městě na Moravě prochází už řadu let krizí.

Osud novoměstského kina je nejistý

Nové Město na Moravě/ A zase to kino. I přes nabídku novoměstských radních zaplatit za celou budovu zdejšího kina včetně přilehlých budov čtyři a půl milionů korun se zatím zdá výsledek vyjednávání patový.

V Novém Městě na Moravě.

Hodina stání v centru bude za pětikorunu

Nové Město na Moravě - Potřebná pravidla konečně dostane, a to zřejmě brzy, parkování na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě. Od prvního července dojde totiž v centru města ke zpoplatnění parkování. Řidiči tam najdou parkovací automaty. Odstavení auta na jednu hodinu přijde na pět korun a za každou další zaplatí šofér deset korun.

Marek Souček se starostkou Zdeňkou Markovou.

Logo pro Nové Město vytvořil návrhář z Brna

Nové Město na Moravě - Marek Souček z Brna dostal šek na dvacet tisíc korun od radních v Novém Městě na Moravě. Pro město ve Žďárských vrších totiž vytvořil ve veřejné soutěži logo, které bude radnice nyní používat při oficiálních příležitostech.

Zastávka u novoměstské nemocnice.

Autobusy budou dál stavět v křižovatce

Nové Město na Moravě - Autobusová zastávka u novoměstské nemocnice i nadále zůstane uprostřed křižovatky. Alespoň to tvrdí starostka Nového Města na Moravě Zdeňka Marková.

Plánek budoucího fotbalového stánku v Novém Městě na Moravě.

Lidé si nepřejí fotbal pod okny, sepsali petici

Nové Město na Moravě - Nechceme za domy fotbalové hřiště. Tak protestují obyvatelé lokality pod firmou Medin. Tam má podle záměrů vedení města vyrůst fotbalové hřiště. Co s peticí, když stavební stroje by měly na místo vyrazit už za pár měsíců?

Stav borovic byl označen odborníky za havarijní.

Borovice na novoměstském náměstí se vymění

Nové Město na Moravě - Otázka borovic na novoměstském Vratislavově náměstí je vyřešena. Dřeviny, které centrální část města zdobily od padesátých let minulého století, budou odstraněny.

Nezávislý senátor Josef Novotný

Novotný chce jít na detektor lži - aktualizováno

Žďársko - Dva miliony měla údajně nabídnout ODS za hlas senátora Josefa Novotného (SNK-ED) pro Václava Klause při prezidentské volbě. Senátoři za občanské demokraty v úterý podali na Novotného trestní oznámení. Případ prošetřuje policie.

Nezávislý senátor Josef Novotný

Senátor Novotný: Klidně půjdu na detektor lži

Žďársko - Dva miliony měla údajně nabídnout ODS za hlas senátora Josefa Novotného (SNK-ED) pro Václava Klause při prezidentské volbě. Senátoři za občanské demokraty vúterý podali na Novotného trestní oznámení. Případ prošetřuje policie.

Ilustrační foto

Jak platit v nemocnici?

Karlovarský kraj - V Karlových Varech zvolili přímé platby proti dokladům, automaty mít nebudou

Ilustrační foto.

Jak platit v nemocnici?

KARLOVY VARY - V Karlových Varech zvolili přímé platby proti dokladům, automaty mít nebudou.

Tuzemští včelaři, kterých funguje kolem padesáti tisíc, mohou být na svoji práci pyšní. Med z celého Česka je jedním z nejkvalitnějších v celé Evropě.  Neodpovídá tomu ale výkupní cena, takže řady současných včelařů se jen těžko rozšiřují.

Včelaři promění zahradu v arboretum

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Novoměstští včelaři plánují vybudovat městskou zahradu, která by se zároveň stala včelařským arboretem. „V současné době pro včelařský kroužek využíváme část zahrady za poliklinikou, kterou máme pronajatou od města.

Za smrkem je zastrčený Pohřeb v Karpatech

Chlouba města? Sochy. Turisté je ale nepoznají

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Galerie pod širým nebem. Tak bývá označováno Nové Město na Moravě. Turisté zde najdou dvanáct soch, šest z toho přímo na Vratislavově náměstí. Mnohé ale nepoznají.

Kontroverzní stěna před domem se sgrafitti.

Rekonstrukce ulice se změnila v tragikomedii

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Jako v Kocourkově si připadali obyvatelé Makovského ulice v Novém Městě na Moravě. Při rekonstrukci ulice firma JCZ Černý postavila podle projektu stání pro kontejnery včetně bočních zdí, a během jednoho dne ho zase, a to na popud úřadu, zbourala.

Fronty na novoměstské radnici má vyřešit lístkový systém.

Hádky vyřeší na chodbě městského úřadu automat

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Lidé sedící i stojící desítky minut na chodbě městského úřadu, hádky kvůli pořadí. Tak to vypadá před odborem dopravy a odborem vnitřních věcí na radnici v Novém Městě na Moravě.

Ilustrační foto

Policie: Děti nejsou horší než dřív

ZLÍN - Spousta mladistvých i nezletilých na Zlínsku nejsou žádní svatoušci. Holdují alkoholu, dopouštějí se vandalství, krádeží, ale i násilí. Policie však upozorňuje, že oproti minulým letům se situace nijak dramaticky nezhoršuje.

Ilustrační foto.

Policie: Děti nejsou horší než dřív

ZLÍN - Spousta mladistvých i nezletilých na Zlínsku nejsou žádní svatoušci. Holdují alkoholu, dopouštějí se vandalství, krádeží, ale i násilí. Policie však upozorňuje, že oproti minulým letům se situace nijak dramaticky nezhoršuje.