Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeňka Marková

U rozdělování dotací nemohl včera chybět hejtman Jiří Běhounek (vpravo).

Dotace: uspělo i Třebíčsko

Brno/ Jihlava - Další miliarda a 300 milionů k tomu připluje na evropských dotacích do Jihomoravského kraje a na Vysočinu.Výbor Regionální rady Jihovýchod schválil ve čtvrtek další dotace.

U rozdělování dotací nemohl včera chybět hejtman Jiří Běhounek (vpravo).

Miliony zamíří také do Havlíčkova Brodu

Brno/ Jihlava - Další miliarda a 300 milionů k tomu připluje na evropských dotacích do Jihomoravského kraje a na Vysočinu.Výbor Regionální rady Jihovýchod schválil ve čtvrtek další dotace.

Zhruba o třetinu vyšší návštěvnost zaznamenala lékárna v Karlovarské krajské nemocnici.

Vrátit poplatky chtějí hlavně senioři

Karlovy Vary — V první pracovní den, kdy se v krajských zdravotnických zařízeních neplatí regulační poplatky, hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný osobně monitoroval situaci v ústavní lékárně nemocnice.

Obraz z kamer je v Novém Městě na Moravě sledován jak městskou policií, tak i Policií České republiky. V budově městské policie se pro tuto činnost musel nově nainstalovat dohlížecí pult.

V Novém Městě zavedli kamerový systém

Nové Město na Moravě - Sedm nových monitorovacích kamer bylo spuštěno v Novém Městě. Ty by měly napomoci policii zajistit větší bezpečnost občanů ve vytipovaných lokalitách.

Nové Město na Moravě.

Města v regionu ztrácí své obyvatele

Žďársko - Města žďárského okresu se zvolna vylidňují. Jejich obyvatelé se stěhují za levnějšími stavebními parcelami do okolních vesnic, nebo odcházejí za prací do velkých měst.

Kromě pročištění parku se rýsuje i další výrazná změna. Radní uvažují i o zprůjezdnění této části Vratislavova náměstí a vybudování dalšího parkoviště.

Nové úvahy: padnou stromy kolem kostela?

Nové Město na Moravě - Už v roce 2010 by měli novoměstští přivítat zástupce Nových Měst z celé Evropy. Toto, v pořadí již dvaatřicáté setkání, se neobejde bez pečlivých příprav.

V nových barvách by měl být zelený věžák k vidění už koncem prvního pololetí letošního roku. Počáteční zateplovací práce se mají rozběhnout v posledních dnech měsíce března.

Zelený věžák bude mít kávovou barvu

Nové Město na Moravě - Osud jednoho ze tří nejvýraznějších novoměstských panelových domů, známých jako modrý, červený a zelený věžák, už je zpečetěn.

Nové Město na Moravě

Novoměstští zjistí, jestli jsou jejich osady šizeny

Nové Město na Moravě - Devět místních částí Nového Města na Moravě – devět „malých“ rozpočtů. Ty pak budou použity při tvorbě toho „velkého“. Tak se rozhodli Novoměstští, když řešili veřejné finance na další rok.

Členové Komise architektury a rozvoje města doporučili radnici změnit barvu „zeleného“ panelového domu na okrovou v kombinaci se žlutou.

Zůstane novoměstský zelený věžák zeleným?

Nové Město na Moravě - Novému Městu dominují jak historické věže obou kostelů, tak i pozůstatky doby nedávné – tři vysoké panelové domy. Ty se staly pro novoměstské i určitým orientačním bodem a to zvláště proto, že jsou už od svého prvopočátku barevně odlišeny.

Pozemek v Novém Městě leží mezi nemocnicí a bytovkami.

Lukrativní novoměstská parcela se prodala levněji

Nové Město na Moravě - Za přibližně devět set tisíc korun byl vydražen lukrativní pozemek nedaleko novoměstské nemocnice. V přepočtu na metr čtvereční vychází jeho nová hodnota až čtyřikrát výhodněji, než při první jeho dražbě. Tehdy stál jeden metr čtvereční přibližně devět tisíc korun.

Ilustrační foto

Ceny bytů jdou dolů i na Žďársku

Žďársko - Ceny nemovitostí a zejména bytů, které se v minulých letech šplhaly vzhůru, v několika posledních měsících padají. Zadluženost firem i lidí, uměle rostoucí ekonomika, nedobytné pohledávky a ohrožená platební schopnost bank. Tak nejčastěji odborníci vysvětlují nadcházející ekonomickou krizi. A lidé pro jistotu vyčkávají, což se nyní odráží i na jejich zájmu o koupi nemovitostí.

Ilustrační foto

České nemocnice jsou v krizi: Chybí stovky sester

Praha - Krize v českých nemocnicích narůstá. Zoufale chybějí sestry. V minulém roce scházelo v našich nemocnicích asi 750 sestřiček, letos v červnu už se toto číslo vyšplhalo na tisícovku.

Ilustrační foto.

Nové Město kupuje od kraje byty

Nové Město na Moravě - Za dvanáct milionů korun kupuje sedmdesát bytů od kraje Vysočina novoměstská radnice. Konkrétně byty patřící k nemocnici. Jejich tržní cena je vyčíslena na zhruba dvacet milionů korun.

Areál u hotelu Ski.

Pořadatelé Zlaté lyže by chtěli od města víc peněz

Nové Město na Moravě - Zlatá lyže je jedním z nejdůležitějších sportovních podniků v České republice.V Novém Městě má dlouholetou tradici a díky ní je město známé široko daleko, alespoň mezi fanoušky lyžování v bílé stopě.

Ilustrační foto

Arboretum vyjde na miliony

Nové Město na Moravě - Na tři a půl milionu korun vyjde vybudování arboreta u polikliniky v Novém Městě na Moravě. Protože je částka poměrně vysoká, pokusí se radní získat dotace.

Bezvýznamná ulička v Novém Městě na Moravě má vlastní erb.

Zasranečtí jsou hrdí na své pojmenování

Nové Město na Moravě - Malou a ničím významnou uličku v Novém Městě na Moravě se rozhodli zviditelnit tamní obyvatelé. Mezi sousedy v ulici Jánská – dříve Svatojánská – vznikla myšlenka nechat místu vytvořit vlastní erb.

Ilustrační foto

Biatlon: Nové Město se utká o pořadatelství šampionátu

Nové Město na Moravě - Uspořádat světový šampionát v biatlonu v Novém Městě na Moravě. S takovým cílem jedou zástupci českého biatlonu do Prahy na kongres mezinárodní unie IBU. V sobotu tam totiž padne konečné rozhodnutí o pořadatelské zemi mistrovství světa v letech 2012 a 2013.

Ilustrační foto.

Přeplněné auto narazilo do stromu, zemřeli čtyři lidé

Karlovy Vary /AKTUALIZOVÁNO/ - Tragická dopravní nehoda se stala v pátek večer v Nejdku na Karlovarsku. Zahynuli při nítři lidé, dalšíčtyři byli převezeni s mnohačetnými zraněními do nemocnice.Jedna ze zraněných osobpoté v nemocnici zemřela.

Po opravách v ulici Nečasova dojde nejenom ke změně přednosti v jízdě na křižovatce U Pasáčka, ale na řidiče čekají retardéry před vjezdem do náměstí.

U Pasáčka řidiče usměrní nový retardér

Nové Město na Moravě - Zásadní změny v dopravě čekají brzy řidiče v centru Nového Města na Moravě. Zástupci radnice chtějí především zvýšit bezpečnost na Vratislavově náměstí.

ilustrační foto

Parkovací automaty se městu vyplácejí

Nové Město na Moravě - Už přes osmdesát tisíc korun přinesl do městské pokladny nový parkovací systém na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě. Částka se přitom vybrala za pouhý měsíc fungování dvou parkovacích automatů.

Ilustrační foto

Kamery přece jenom budou. Už letos

Nové Město na Moravě – Méně ale přece jenom se brzy objeví kamery v ulicích Nového Města na Moravě. Už letos jich chce novoměstská radnice pořídit pět.

Místo odpočinku s možností osvěžení. Tak  si představovali někteří obyvatelé Nového Města Kazmírův rybník po rekonstrukci. Vznikl však prostor pro ptáky.

Rybník nevypadá po opravě o moc líp než před ní

Nové Město na Moravě - Zklamáním je pro řadu lidí v Novém Městě Kazmírův rybník. Ten prošel nedávno kompletní opravou, jenomže veřejnost čekala něco jiného. Namísto pěkné vodní plochy vznikla jenom louže a džungle trávy.

Ilustrační foto.

Na kamery si Novoměstští musejí počkat

Nové Město na Moravě - Zatím bez kamer zůstanou ulice v Novém Městě na Moravě. Může za to neúspěšná žádost o přidělení dotací. Záměr umístění bezpečnostních kamer do novoměstských ulic počítá na tak malé město až s nebývalým počtem kamerových hnízd. Celkem jich totiž chtějí mít Novoměstští dvanáct.

Frekventovaná Nečasova ulice v Novém Městě na Moravě bude dlouhodobě uzavřena kvůli výstavbě chodníku a rekonstrukci sítí. Lidé žijící v ulici se nedostanou s auty ke svým garážím.

Nečasova ulice se uzavře, počítejte s objížďkou

Nové Město na Moravě - Omezení dopravy čeká v nejbližších dnech na řidiče v Novém Městě na Moravě. Souvisí s opravami v Nečasově ulici, kvůli nimž se počítá s úplnou uzavírkou pa celou dobu oprav, což je zhruba měsíc.

Pohled na hlavní vstup Regeneračního centra.

Ani Novoměstští nedostali dotaci na aquapark

Žďársko - Sto milionů korun. Tolik hodlali získat Novoměstští z Regionálního operačního fondu na výstavbu regeneračního centra. Se svojí žádostí o peníze však neuspěli, a navíc ani nevědí proč.

Karlovarská krajská nemocnice (KKN).

Nemocnice odkládá operace

KARLOVARSKÝ KRAJ - Nedostatek středního zdravotnického personálu, ale také technické úpravy dočasně uzavřou některá oddělení.