Kreativ

ŠTÍTEK: Zdeňka Marková

Sídliště v Novém Městě jsou zaplněna automobily.

Parkovacích míst v Novém Městě přibude

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Takzvané „staré“ sídliště v Novém Městě na Moravě je doslova zahlceno auty. Kromě malého parkoviště před samoobsluhou zde mají motoristé možnost zaparkovat jen podél silnice.

V Novém Městě se schyluje k privatizaci domů.

Prodej městských bytů je na spadnutí

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Stovky bytů budou zanedlouho na prodej v Novém Městě na Moravě. Schyluje se totiž ke druhé vlně bytové privatizace. Speciální tým má připravit její pravidla nejpozději do konce září.

Novoměstské náměstí zdobí už více než padesát let, jejich patronem byl sochař Vincenc Makovský. Byly svědky smutných i veselých událostí, setkání i jarmarků. O tom, zda zůstanou ozdobou centra, rozhodne budoucí podoba Vratislavova náměstí.

Nové Město upraví náměstí. Zbaví se borovic?

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Borovice černé zdobí Vratislavovo náměstí v Novém Městě už více než padesát let. Přesně tak, jak to navrhl sochař Vincenc Makovský. Možná ale nebude dlouho trvat a z centra města zmizí.

Z malých stromků se za padesát let staly mohutné a řadě lidí začaly vadit.

Nové Město uvažuje o radikální proměně náměstí

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Borovice černé jsou na Vratislavově náměstí v Novém Městě už více než padesát let. Přesně tak, jak to navrhl sochař Vincenc Makovský. Možná ale nebude dlouho trvat a z centra města zmizí.

Koupaliště v Novém Městě na Moravě.

Z novoměstského koupaliště je rybník

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Radnice v Novém Městě nechala v pátek odstranit plot, který bránil milovníkům koupání v přístupu na novoměstské koupaliště.

Ilustrační foto

Nemocnice poprvé implantovala kardiostimulátory

KARLOVY VARY - Kardiocentrum Krajské nemocnice Karlovy Vary poprvé úspěšně implantovalo prvním třem pacientům kardiostimulátory. Tyto specializované výkony dosud zajišťovaly pro nemocné z regionu nemocnice v Praze.

ilustrační foto

Milovníky koupání čekají jen rybníky

ŽĎÁRSKO - Koupaliště na Žďársku? Nehledejte je. Ve většině měst a obcí v regionu musejí lidé vzít zavděk rybníky a říčkami. Koupaliště buď nejsou, nebo nefungují.

Ilustrační foto

Kino, jež získali zdarma, prodají

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Radnice v Novém Městě na Moravě zvažuje koupi budovy od TJ Orel. Budova novoměstského kina včetně bytové části a přilehlých pozemků byla původním vlastníkům, Tělovýchovné jednotě Orel, vrácena před dvanácti lety. A to bezúplatně.

Na novoměstské náměstí přišly dvě stovky lidí.

Starostka Marková: se zastávkou se vypořádáme příští rok

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Rarita, která není ozdobou města. Složitá situace autobusové zastávky u okresní nemocnice, která stojí přímo uprostřed křižovatky, byla jedním z problémů, který připomněli Novoměstští starostce Zdeňce Markové na Vratislavově náměstí. A reportéři Žďárského deníku byli při tom.

Den s Deníkem

Setkejte se s novináři Deníku v Novém Městě

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Chcete se aktivně zapojit do dění v Novém Městě a přitom nejste v zastupitelstvu? Máte jedinečnou příležitost, neseďte doma a vyražte na Den s Deníkem. Právě díky reportérům Žďárského deníku můžete diskutovat se starostkou Zdeňkou Markovou o tom, co vás trápí.

Hospitalizovaná šedesátiletá žena v Teplicích má podle TV Prima potvrzenou diagnózu nemoci šílených krav. Pacientka pochází z Bíliny a zatím se nepřišlo na původ jejího onemocnění.

Nemocnice opravila agregát, selhání prověří kraj

KARLOVY VARY - Nemocnice v Karlových Varech má znovu k dispozici funkční hlavní agregát, který pro ní zajišťuje dodávku elektřiny v případě výpadku rozvodné sítě. Záložní zdroj nemocnice selhal ve středu v noci na téměř dvě hodiny poté, kdy zůstal Karlovarský kraj kvůli technické závadě bez dodávky proudu.

Dům jistoty vznikne v proluce po zbořených starých domech v Malé ulici.

Dům jistoty v Nové Městě bude

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Lidé v obtížné životní situaci, ale i handicapovaní spoluobčané získají v budoucnu v Novém Městě místo, kam se budou moci obrátit o pomoc. Výstavba Domu jistoty a zároveň centra zaměstnanosti se blíží.

Ilustrační foto

Nizozemské turisty napadly dogy

KARLOVY VARY - Tříčlennou rodinu nizozemských turistů dnes v Sadově u Karlových Varů napadlo několik dog. Muž, žena i jejich sedmiletý syn byli velmi vážně poraněni a převezeni na traumatologické oddělení karlovarské nemocnice. Mají četné tržné rány po celém těle i zlomeniny.

Novoměstské koupaliště může být letos zavřené.

Spor o novoměstské koupaliště se dotkne i turistů

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - V oblíbeném novoměstském koupališti si letos v létě zaplavou zřejmě jen ryby a kačeny. Na roky táhnoucí se spor mezi radními a firmou MVH, která areál spravuje, doplatí tentokrát turisté.

Na stezkou mezi obytnými domy vznikne pizzerie.

Rozhodnuto: Nové Město získá pizzerii

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Stavbě pizzerie s kavárnou v Novém Městě už nic nebrání. U místních obyvatel v ulici Masarykova však mnoho nadšení nevyvolala. Bojí se hluku, pachů a je jim líto dosud příjemně upraveného parčíku, kde má provozovna vyrůst.

Filmovým divákům v Novém Městě svitla naděje, že v kině se bude dál hrát.

Novoměstské kino má dál fungovat

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Osud jediného kina v Novém Městě byl ještě před několika dny nejistý. Tělovýchovná jednota Orel, majitel kina, bojovala se ztrátovostí a chtěla provoz ukončit. Teď se mezi variantami řešení záchrany biografu objevila i možnost odprodeje budovy zpět městu.