Hluk - Dva památkové domky v Hluku jsou známy nejen svou stálou expozicí, ale především akcemi, které se v nich během roku konají. Aby měli organizátoři větší pole působnosti, zakoupili radní další dva sousední domky, které se chystají rekonstruovat.
Jaké ovoce a zelenina jsou ty nejlepší? Názorů existuje mnoho, ale jedno je jasné. Nejlepší jsou vždy ty čerstvé. Skladujete-li je delší dobu, připravujete se o mnohé z potřebných živin.
Ostrava - Zámecký minipivovar v Ostravě-Zábřehu úspěšně pokračuje v rodící se tradici vaření pivních speciálů. Sládek Václav Baron v úterý slavnostně vytočil první půllitr šestnáctistupňového Poledníkového piva, které je charakteristické svou zlatavě nazelenalou barvou.
Přechovice - Přibližně rok po tom, co obec převzala od společnosti VaK jižní Čechy správu vodovodního řadu, je voda opět kvalitní a je jí dostatek. Navíc cena za vodu šla dolů.
Region - Je spousta zajímavých věcí, které jsme zdědili po rodičích a prarodičích, od někoho dostali či někde našli a nevíme, k čemu tyto předměty sloužily, jak se používaly.
Liberec - Třídní schůzky na Základní škole Harcov v Liberci spojili tento týden členové občanského sdružení Grácie s ochutnávkou šesti makrobiotických jídel.
Most - Členové jednotky speciálního nasazení mostecké městské policie vtrhli ve čtvrtek ráno do tří problémových bytů, kde se měli zdržovat nelegální obyvatelé a narkomané.
Bílá Voda - Zaměstnancům Psychiatrická léčebny v Bílé Vodě na Jesenicku se letos konečně splní sen. Po pětadvaceti letech marného čekání na novou kuchyň se letos dočkaj moderní stravovny.
Hradec Králové - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradec Králové /VIDEO/ - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradec Králové /VIDEO/ - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradec Králové /VIDEO/ - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradec Králové /VIDEO/ - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Litovel - Padesát tisíc půllitrů piva denně uvaří v Pivovaru Litovel, ročně jich pak je přibližně 44 milionů. S trochou nadsázky lze říct, že z každého trochu ochutná sládek.
Třemošnice - Na místním nádraží se sešla o víkendu více než čtyřicítka skautů, vodáků a turistů, aby tradičním pochodem k Pařížovské přehradě přivítala zatím ještě váhavě nastupující jaro.
Prostějov -(HLASUJTE V ANKETĚ) Kde se pivo vaří, tam se dobře daří, kde se pivo pije, tam se dobře žije. Veršům staré české písně dává za pravdu návštěvnost a spotřeba v prostějovské restauraci U krále Ječmínka.
Břeclav - Trachta břeclavského piva byla vskutku stylová. Poslední bečku spojenou s veřejným rozloučením s Podlužanem totiž uspořádal břeclavský hostinec Hanačka. Jeho majitelkou je Olga Kelemenová, která provozuje i známé břeclavské pohřebnictví.
Broumov/Olivětín - Plzeňský pivovar patří s ročním výstavem piva přes pět mil. hektolitrů zlatavého moku k suverénní české jedničce. Nejmenší východočeský pivovar v Broumově–Olivětíně určitě podobné ambice nemá – v loňském roce vyprodukoval přibližně 26 tisíc hektolitrů.
Rychnovsko - V regionu se pivo v současnosti nikde nevaří. Zatímco ve Staročeském pivovárku Dobruška se po dvou požárech uvažuje o spuštění provozu nejdříve v průběhu června, o vaření piva v Rychnově nad Kněžnou se zatím jen mluví.
Uherský Brod - (FOTOGALERIE) Stále žíznivé Čechy zásobují tisíci hektolitry piva světoznámé i menší tuzemské pivovary. V řadě měst však fungují i takzvané minipivovary. A právě jeden takový produkuje pěnivý mok s názvem Zlatý Havran přímo svým zákazníkům v brodské restauraci Balkán.
Orlickoústecko - „Kdeže jen loňské sněhy jsou,“ dalo by se povzdechnout při vzpomínce na časy, kdy v našem regionu stály pivovary a produkovaly dobré pivo. Pamětníci si ještě jistě vzpomenou na pivovary v Lanškrouně, Chocni, České Třebové či v Ústí nad Orlicí. Nejdelší tradici vaření piva, která se psala ve stovkách let, měl přitom zřejmě lanškrounský knížecí pivovar.
Kladno-Jednoho dne v roce 2005 si Petr Fišera z Kladna četl noviny a zaujal ho inzerát na koupi domácího minipivovaru. „Jsem asi trochu pošahanej, ale takových věcí se hned chytnu. Nadchlo mě to a hned jsem firmu ze Šenova u Ostravy kontaktoval.
Velké Meziříčí - Velkomeziříčský Harrach z Malostránského pivovaru se těší zájmu příznivců kvalitního piva. Jeho výrobci upřednostňují kvalitu před kvantitou, což se jim osvědčilo.
Hodonínsko - Sváteční víkend nabízí na mnoha místech okresu zdobení kraslic, pálení Moreny, ale také vaření polévky či košt štrúdlů. Koštovat se bude i víno a pálenky.
Velehrad - Ředitel velehradské základní školy, šestapadesátiletý Radomír Válek, ve školství působí od roku 1977. Po roce 1999 si však na dvanáct let „odskočil“ do podnikatelské sféry. Z osobních důvodů se pak v roce 2002 opět vrátil před školní tabuli.
Litvínovice - Před deseti lety vyšlo uvaření guláše zhruba o třetinu levněji než dnes. Shodly se na tom odhady pravidelných účastníků v pořadí již desátého ročníku kulinářského klání o nejlepší guláš, který se uskutečnil v sobotu v Litvínovicích.
Broumov–Olivětín - Vzhledem ke zvýšené poptávce po hořčím pivu v regionu dochází od začátku letošního roku k úpravě dávkování surovin, použitých k výrobě, především chmele. Zároveň dochází k mírné upravě sortimentu vyráběných piv.