
Brány pivovaru Radegast se otevřou veřejnosti
Nošovice - Pojedenácté zve pivovar Radegast v Nošovicích své příznivce na den otevřených dveří, který se uskuteční ve čtvrtek 1. května od 8 do 16 hodin.
Nošovice - Pojedenácté zve pivovar Radegast v Nošovicích své příznivce na den otevřených dveří, který se uskuteční ve čtvrtek 1. května od 8 do 16 hodin.
Uherské Hradiště - Víc jak sedm let je profesionálním hasičem dvaatřicetiletý Zdeněk Otrusina z Nedakonic, který pět let pracuje jako vyšetřovatel. Součástí Otrusinovy práce jsou také kontroly dodržování protipožárních předpisů.
Jablonecko - V jedenácti rodinných a čtyřiadvaceti bytových domech museli na Jablonecku vloni zasahovat hasiči v případě požáru.
Ostrava - Zámecký minipivovar v Ostravě-Zábřehu úspěšně pokračuje v rodící se tradici vaření pivních speciálů. Sládek Václav Baron v úterý slavnostně vytočil první půllitr šestnáctistupňového Poledníkového piva, které je charakteristické svou zlatavě nazelenalou barvou.
Krátké dějiny takzvaného Klevetova mlýna v Čechyni. Jak se kdysi lovily ryby, které se vyskytovaly i v nejmenších tocích.
Polná - Osmiměsíční trojčátka Julinka, Jolanka a Ilonka Bruknarovy z Polné se sice narodila o šest týdnů dříve, ale za ostatními dětmi ve svém věku rozhodně nezaostávají. Momentálně je u Bruknarů hlavním tématem počínající růst zoubků.
Brno - Kuchařky Lenky Požárové získaly 1. místo ve světové soutěži v kategorii série.
Brno - Tucet. Množství, které vystihuje stav odhalených drogových varen v Brně od počátku letošního roku. Ta dvanáctá byla ukrytá v jednom z domů v brněnských Husovicích a z jejích útrob vzešlo více než dvě stě gramů pervitinu.
Hluk - Dva památkové domky v Hluku jsou známy nejen svou stálou expozicí, ale především akcemi, které se v nich během roku konají. Aby měli organizátoři větší pole působnosti, zakoupili radní další dva sousední domky, které se chystají rekonstruovat.
Jaké ovoce a zelenina jsou ty nejlepší? Názorů existuje mnoho, ale jedno je jasné. Nejlepší jsou vždy ty čerstvé. Skladujete-li je delší dobu, připravujete se o mnohé z potřebných živin.
Ostrava - Zámecký minipivovar v Ostravě-Zábřehu úspěšně pokračuje v rodící se tradici vaření pivních speciálů. Sládek Václav Baron v úterý slavnostně vytočil první půllitr šestnáctistupňového Poledníkového piva, které je charakteristické svou zlatavě nazelenalou barvou.
Přechovice - Přibližně rok po tom, co obec převzala od společnosti VaK jižní Čechy správu vodovodního řadu, je voda opět kvalitní a je jí dostatek. Navíc cena za vodu šla dolů.
Region - Je spousta zajímavých věcí, které jsme zdědili po rodičích a prarodičích, od někoho dostali či někde našli a nevíme, k čemu tyto předměty sloužily, jak se používaly.
Liberec - Třídní schůzky na Základní škole Harcov v Liberci spojili tento týden členové občanského sdružení Grácie s ochutnávkou šesti makrobiotických jídel.
DOMAŽLICE - Policisté zabavili letos už třetí ´výrobnu´ drog. V bytě na domažlickém náměstí si ji zařídil 33letý muž z Domažlic
Louny - Hygienici nemají k provozům jídelen výhrady.
Most - Členové jednotky speciálního nasazení mostecké městské policie vtrhli ve čtvrtek ráno do tří problémových bytů, kde se měli zdržovat nelegální obyvatelé a narkomané.
Jablonec n. N./ Čtyři studenti získali třítýdenní pobyt v Itálii díky své zručnosti.
Pelhřimov - Skoro to už vypadá, že mladí kuchaři z pelhřimovské hotelové školy znají na úspěch v soutěži Gastrojunior recept.
Louny - Pivo je k dispozici jen v některých vybraných restauracích v regionu.
PŘEŠTICE - Povidlové, makové, tvarohové, plzeňské, chodské i brněnské
Bílá Voda - Zaměstnancům Psychiatrická léčebny v Bílé Vodě na Jesenicku se letos konečně splní sen. Po pětadvaceti letech marného čekání na novou kuchyň se letos dočkaj moderní stravovny.
Kolínsko - Kouřim je nevelká velikostí, ale obrovská významem, říká s oblibou vedoucí infocentra Radka Jirkovská
Liberec - K požáru došlo v pondělí krátce před půl jednou odpoledne v kuchyni ve 4. patře bytového domu v ulici Na Kopečku v Liberci.
Hradec Králové - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradec Králové /VIDEO/ - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradec Králové /VIDEO/ - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradec Králové /VIDEO/ - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradec Králové /VIDEO/ - Známý moderátor, herec a také organizátor obřích koncertů skupiny Kabát Hradečák Ivan Vodochodský odpovídal čtenářům Hradeckého deníku při on–line rozhovoru.
Hradecko -Třináctistupňové Eliščino královské a další speciality si zatím běžný konzument nekoupí. Situace by se však mohla brzy změnit
Litovel - Padesát tisíc půllitrů piva denně uvaří v Pivovaru Litovel, ročně jich pak je přibližně 44 milionů. S trochou nadsázky lze říct, že z každého trochu ochutná sládek.
Třemošnice - Na místním nádraží se sešla o víkendu více než čtyřicítka skautů, vodáků a turistů, aby tradičním pochodem k Pařížovské přehradě přivítala zatím ještě váhavě nastupující jaro.
KARLOVARSKÝ KRAJ - Malé pivovary jsou dalším lákadlem cestovního ruchu v kraji
Prostějov -(HLASUJTE V ANKETĚ) Kde se pivo vaří, tam se dobře daří, kde se pivo pije, tam se dobře žije. Veršům staré české písně dává za pravdu návštěvnost a spotřeba v prostějovské restauraci U krále Ječmínka.
Břeclav - Trachta břeclavského piva byla vskutku stylová. Poslední bečku spojenou s veřejným rozloučením s Podlužanem totiž uspořádal břeclavský hostinec Hanačka. Jeho majitelkou je Olga Kelemenová, která provozuje i známé břeclavské pohřebnictví.
Karlovarský kraj - Cheb přišel o svou Hradní 11. Malé pivovary jsou dalším lákadlem cestovního ruchu v kraji
Beroun/ Na berounském okrese fungovalo v minulosti kolem dvaceti minipivovarů. Dnes pivo vyrábí pouze Berounský medvěd
Broumov/Olivětín - Plzeňský pivovar patří s ročním výstavem piva přes pět mil. hektolitrů zlatavého moku k suverénní české jedničce. Nejmenší východočeský pivovar v Broumově–Olivětíně určitě podobné ambice nemá – v loňském roce vyprodukoval přibližně 26 tisíc hektolitrů.
Rychnovsko - V regionu se pivo v současnosti nikde nevaří. Zatímco ve Staročeském pivovárku Dobruška se po dvou požárech uvažuje o spuštění provozu nejdříve v průběhu června, o vaření piva v Rychnově nad Kněžnou se zatím jen mluví.
Uherský Brod - (FOTOGALERIE) Stále žíznivé Čechy zásobují tisíci hektolitry piva světoznámé i menší tuzemské pivovary. V řadě měst však fungují i takzvané minipivovary. A právě jeden takový produkuje pěnivý mok s názvem Zlatý Havran přímo svým zákazníkům v brodské restauraci Balkán.
Orlickoústecko - „Kdeže jen loňské sněhy jsou,“ dalo by se povzdechnout při vzpomínce na časy, kdy v našem regionu stály pivovary a produkovaly dobré pivo. Pamětníci si ještě jistě vzpomenou na pivovary v Lanškrouně, Chocni, České Třebové či v Ústí nad Orlicí. Nejdelší tradici vaření piva, která se psala ve stovkách let, měl přitom zřejmě lanškrounský knížecí pivovar.
Kladno-Jednoho dne v roce 2005 si Petr Fišera z Kladna četl noviny a zaujal ho inzerát na koupi domácího minipivovaru. „Jsem asi trochu pošahanej, ale takových věcí se hned chytnu. Nadchlo mě to a hned jsem firmu ze Šenova u Ostravy kontaktoval.
Varnsdorf: Pokud se vše podaří, o víkendu začně Nikol Krmenčíková vařit první pivo
Polepy - Martin Karaivanov provozuje v Polepech soukromý pivovar
Kolín, Nymburk - Martin Karavianov provozuje na Kolínsku maličký soukromý pivovar.
Varnsdorf - Pokud se vše podaří, o víkendu začne Nikol Krmenčíková vařit první pivo
Velké Meziříčí - Velkomeziříčský Harrach z Malostránského pivovaru se těší zájmu příznivců kvalitního piva. Jeho výrobci upřednostňují kvalitu před kvantitou, což se jim osvědčilo.
Rakovnicko, kraj chmele. Ale také kraj piva. Vaření piva patří k Rakovnicku od nepaměti a tradice pokračuje i dnes.
Ždánice - Žádnou polévkou ze sáčku, ale pořádnou gruntovní, uvařenou na ohništi v kotlíku, přivítali ve Ždánicích v sobotu po ránu jaro.