Přinášíme fotografie z historie vaření piva v Táboře, které skončilo před 40 lety, přesněji k 1. lednu 1981. Fotografie pocházejí z táborského atelieru Šechtl a Voseček. Zveřejňujeme je s laskavým svolením Marie Šechtlové.
Přinášíme fotografie z historie vaření piva v Táboře, které skončilo před 40 lety, přesněji k 1. lednu 1981. Fotografie pocházejí z táborského atelieru Šechtl a Voseček. Zveřejňujeme je s laskavým svolením Marie Šechtlové.
/FOTOGALERIE/ „Na začátku to vypadalo na velmi odvážný a ambiciózní plán - sehnat finanční prostředky na prostor, který využíváme s klienty k trénování dovedností spojených s vařením, zrekonstruovat a dovybavit,“ připouští ředitelka Rytmusu Střední Čechy, Pavla Fleischhansová.
Jednatřicetiletý Jiří Lhota vařil v Anglii, Skotsku i Bělorusku. V současnosti dělá nájemného, osobního kuchaře, ale i lektora vaření. Objednat si ho lze domů na narozeniny, slavnostní večeři, grilování a třeba také svatbu.
V soutěži MasterChef Česko 2021 je ve finálové šestnáctce. Třiatřicetiletý Plzeňan Petr Smazal alias Mad BBQ chce vyhrát hlavně kvůli synovi, který mu na jaře minulého roku zemřel.
Pozůstatky nejstaršího prosného bylinného piva v Evropě ukrývalo bronzové vědro z 9. století před naším letopočtem nalezené v roce 2017 u Kladiny na Pardubicku.
Gurmánské soutěže ve vaření guláše se těší velké oblibě po celém Česku. Je to vcelku jednoduché: stačí mít sehraný tým a chuť do vaření. Sbor dobrovolných hasičů v Miloticích na konci srpna uspořádal tradiční ročník "O pohár starosty SDH", který nepřekazila ani nepřízeň počasí. Lidé si přišli pochutnat na guláši a podpořit své sousedy v jejich snaze o výhru.
Strážníci jablonecké městské policie zachránili muže před udušením. Rychle reagovali na ohlášení údajného požáru v ulici Sadová. V bytě, odkud vycházel kouř, našli muže, který usnul při vaření.
Areál za břesteckou multifunkční sportovní halou se v sobotu odpoledne proměnil v ráj milovníků trnek – povidel černých jako uhel, slivovice, koláčků, trnkových omáček s voňavým uzeným masem či metyjí s trnkami a mákem.
Napoleon Bonaparte v roce 1805 právě pochodoval s armádou pro vavříny ke Slavkovu od Brna, když v moravské metropoli zemřel František Ondřej Poupě. Pivo od geniálního sládka přesto mohli popíjet i francouzští vojáci. Po téměř 200 letech zrekonstruovali Poupětem zapsaný proces vaření ležáku akademici, kteří se zlatavému moku věnují i profesně.
S vařením zlatavého moku začínal Petr Bohánek z Chebu společně s tátou. A podle svých slov hned po pár várkách zjistil, že ho vaření piva naprosto uchvátilo. A to mu ostatně zůstalo do teď, kdy svou vášeň povýšil a otevřel si vlastní pivotéku. Jak dlouhá cesta k otevření podniku Pivní lok v centru Chebu vlastně vedla, povyprávěl přímo sládek Petr Bohánek.
Již v sobotu 10. července reprezentoval obec Skaličku na Zbrašovském Guláš festu Skaličský tým pod vedením starostky obce. Svou první účastí na tomto Guláš festu ukázali, jak se ve Skaličce vaří. Získali zlato od poroty a druhé místo od veřejnosti.
Již v sobotu 10. července reprezentoval obec Skaličku na Zbrašovském Guláš festu Skaličský tým pod vedením starostky obce. Svou první účastí na tomto Guláš festu ukázali, jak se ve Skaličce vaří. Získali zlato od poroty a druhé místo od veřejnosti.
V sobotu 4. září se na písčitém hřišti za kulturním domem v Uhřínově bude konat soutěž družstev v přípravě a vaření kotlíkových gulášů. Utkají se spolu čtyřčlenné kolektivy, kterých může být až maximálně dvanáct; potom již bude přijímání dalších zastaveno.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Drak chrlí oheň na všechny strany, ale nám se od něj nespálí. Také děti na příměstském táboře ve Městě Albrechticích zjistily, jak lze plameny držet v holé ruce bez rizika popálení. Se znalostí fyzikálních zákonů a pod odborným vedením jsou hrátky s ohněm naprosto bezpečné. Vypadá to velmi efektně.
Letošní seriál gastronomického svátku Garden Food Festival má za sebou první zastávku. O víkendu 17. –18. července se více než dvanáct set milovníků skvělého jídla a pití sešlo v zahradách zámku Bzenec. Návštěvníci si užili českou i světovou kuchyni, bohatý program a oslavili 100 let Bzeneckého octa. Děkujeme pořadatelům za dnešní příspěvek.
Malí kuchaři z mateřských a základních škol, dětských domovů i neziskových organizací a týmů s rodiči se utkali ve finále soutěže Zdravá 5. Za úkol měli připravit zdravé svačinky podle vlastních receptů. Ti nejlepší se pak zúčastnili kurzu vaření pod vedením profesionálního kuchaře.
Myslíte si, že je pro vaše tělo prospěšnější strava syrová nebo vařená? Někdo je přesvědčen, že vařením ztratíme veškeré živiny, jiný zase pravý opak. Jak to tedy je? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za nějž děkujeme
Myslíte si, že je pro vaše tělo prospěšnější strava syrová nebo vařená? Někdo je přesvědčen, že vařením ztratíme veškeré živiny, jiný zase pravý opak. Jak to tedy je? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za nějž děkujeme
Vařil ve vyhlášených restauracích po celém Česku. Jeho kuchařské umění poznali i na Pražském hradě nebo v institucích Evropské unie v Bruselu a Štrasburku. Od poloviny června bude šéfkuchař František Eger hostit také zaměstnance a pacienty Fakultní nemocnice v Plzni (FN) na Borech, kde se otevírá nová jídelna.
Vařil ve vyhlášených restauracích po celém Česku. Jeho kuchařské umění poznali i na Pražském hradě nebo v institucích Evropské unie v Bruselu a Štrasburku. Od poloviny června bude šéfkuchař František Eger hostit také zaměstnance a pacienty Fakultní nemocnice v Plzni (FN) na Borech, kde se otevírá nová jídelna.
/LIDÉ ODVEDLE/ Mnozí sportovní fanoušci znají Vojtěcha Netrha jako litoměřického plavce. Méně lidí už o něm však ví, že má rád vaření a ve volných chvílích sleduje seriály.
Rodiče dětí, které mají alergii na některé složky jídel, či mají nařízenou dietní stravu, musí denně složitě řešit výživu svých ratolestí. Dietní školní stravování nabízí v kraji jen zlomek škol. Rodiče navíc problémy nehlásí. Ředitele a kuchařky přemohl strach z neznámého.
Myslíte si, že je pro vaše tělo prospěšnější strava syrová nebo vařená? Někdo je přesvědčen, že vařením ztratíme veškeré živiny, jiný zase pravý opak. Jak to tedy je? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za nějž děkujeme.
Myslíte si, že je pro vaše tělo prospěšnější strava syrová nebo vařená? Někdo je přesvědčen, že vařením ztratíme veškeré živiny, jiný zase pravý opak. Jak to tedy je? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za nějž děkujeme.
Myslíte si, že je pro vaše tělo prospěšnější strava syrová nebo vařená? Někdo je přesvědčen, že vařením ztratíme veškeré živiny, jiný zase pravý opak. Jak to tedy je? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za nějž děkujeme.
Myslíte si, že je pro vaše tělo prospěšnější strava syrová nebo vařená? Někdo je přesvědčen, že vařením ztratíme veškeré živiny, jiný zase pravý opak. Jak to tedy je? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za nějž děkujeme
Majitelka jihlavského kuchařského studia Gurmandie Veronika Došková přečkala pandemii bez větších potíží. Co jí ale trápilo a trápí je situace jejích kolegů v oboru. Pomohla jim sice možnost otevřít zahrádky, přesto řada z nich stále řeší existenční problémy. Sympatická kuchařka a cukrářka tak apeluje na veřejnost, aby na zahrádky zavítala a podpořila své oblíbené podniky.
Myslíte si, že je pro vaše tělo prospěšnější strava syrová nebo vařená? Někdo je přesvědčen, že vařením ztratíme veškeré živiny, jiný zase pravý opak. Jak to tedy je? Více v článku Pavlíny Podloučkové, za nějž děkujeme
Vaříte s dětmi? A co nechat děti, aby jídlo připravily skoro samy? Originálně strávený čas nabízí knižní novinka lahodící oku i chuti s názvem Velká medvědí kuchařka s recepty pro děti.
Není pochyb o tom, že žijeme v náročné době. Zejména rodiče se cítí pod tlakem, protože musí zvládnout kombinaci dozoru nad domácí školou, péči o děti, domácnost, a ještě se od nich očekává, že kromě toho budou dělat ve zcela běžném rozsahu i svou vlastní práci. Lektorky Lenka Dokládalová Bednářová a Petra Kristlová se podělily o vlastní zkušenosti, ale přehledně také ukázaly, s čím nejčastěji rodiče bojují a co by jim mohlo pomoci. Chcete vědět, co by mohlo pomoci zrovna vám?
Vaříte s dětmi? A co nechat děti, aby jídlo připravily skoro samy? Originálně strávený čas nabízí knižní novinka lahodící oku i chuti s názvem Velká medvědí kuchařka s recepty pro děti.
Není pochyb o tom, že žijeme v náročné době. Zejména rodiče se cítí pod tlakem, protože musí zvládnout kombinaci dozoru nad domácí školou, péči o děti, domácnost, a ještě se od nich očekává, že kromě toho budou dělat ve zcela běžném rozsahu i svou vlastní práci. Lektorky Lenka Dokládalová Bednářová a Petra Kristlová se podělily o vlastní zkušenosti, ale přehledně také ukázaly, s čím nejčastěji rodiče bojují a co by jim mohlo pomoci. Chcete vědět, co by mohlo pomoci zrovna vám?
Není pochyb o tom, že žijeme v náročné době. Zejména rodiče se cítí pod tlakem, protože musí zvládnout kombinaci dozoru nad domácí školou, péči o děti, domácnost, a ještě se od nich očekává, že kromě toho budou dělat ve zcela běžném rozsahu i svou vlastní práci. Místní akční plán vzdělávání na Nymbursku ve spolupráci s organizací SEMIRAMIS připravil pro unavené, vyčerpané rodiče 14. dubna webinář, na který se přihlásily samé ženy a ženy ho také vedly. Lektorky Lenka Dokládalová Bednářová a Petra Kristlová se podělily o vlastní zkušenosti, ale přehledně také ukázaly, s čím nejčastěji rodiče bojují a co by jim mohlo pomoci. Chcete vědět, co by mohlo pomoci zrovna vám?
/FOTOGALERIE/ Letos to bude 15 let, co vojkovický pivovar Koníček uvařil první pivo. Vznikl jako jeden z prvních minipivovarů. Za dobu své existence si získal spoustu příznivců. Momentálně nezažívá lehké období stejně jako všechny ostatní výrobní podniky, kde jejich odběratelé jsou převážně v oblasti gastronomie.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
I když stále není moc možností, kam si vyrazit, díky našim tipům se přenesete na koncert, kurz vaření nebo do sportovního centra. Také se dozvíte o poruchách chování nebo proč neumíme mluvit s dětmi.
Jak přežít týdny a týdny „nudy“ na soustředění? Lyžařka Kateřina Razýmová má dobrý recept. Místo toho, aby chodila do hotelové jídelny, začala si sama vařit.
Koronavirová pandemie a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace. To vše nás donutilo změnit stravovací návyky a začít se více otáčet v kuchyni. Ale jak to udělat, když je času málo? Přečtěte si tipy, které vám ušetří čas při vaření, a vyzkoušejte recepty, které můžete připravit i s dětmi, a strávit tak společný čas trochu jinak.
/FOTOGALERIE/ Zbyňku Burešovi mohou nejen obyvatelé Paskova být vděční za to, že po více než sto letech obnovil tradici vaření piva v tomto městě. Vaří Obecní desítku, dvanáctku nazvanou Borloch a třináctku Perkajst. V období Vánoc nabízel také speciál, a sice jedenáctistupňovou Vánoční kometu.