Americký autobus změnili v hospůdku
Litomyšl - Jmenují se Na chuť a nejen v Litomyšli budí pozornost. Starý školní autobus z Ameriky totiž dva mladí muži proměnili v netradiční bistro.
Litomyšl - Jmenují se Na chuť a nejen v Litomyšli budí pozornost. Starý školní autobus z Ameriky totiž dva mladí muži proměnili v netradiční bistro.
Teplice - Teplická hotelovka opět lákala na Gastroden. Ukázala trendy ve vaření.
Velké Bílovice /REPORTÁŽ/ – Pára stoupá z kotle. Že ta naše zelňačka lákavě voní? Počkejte si ještě na tu skvělou chuť. Tak mluví při míchání téměř sedmdesáti litrů polévky Robert Kachyňa, pro sobotní den jeden z kuchařů ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku. V centru vinařského města soutěží téměř třicet týmů ve vaření zelňačky. „V našem receptu nechybí uzené vepřové maso, domácí klobása, houby a na závěr ji oživíme čerstvou petrželkou,“ popisuje Kachyňa z pětičlenného týmu Sliváci.
Třebíč - Rok v Úsměvu je název výstavy výtvarných prací, která je k vidění v galerii Tympanon na třebíčském zámku.
Litoměřice – Již třetí ročník dobročinné akce pro litoměřickou nemocnici se uskuteční tuto sobotu, 24. listopadu, v Krušovické pivnici v Litoměřicích.
Chyňava - Desítky lidí se v sobotu 17. listopadu odpoledne sešly v Dělnickém domu v Chyňavě, aby se zapojily do oblíbené a tradiční kuchařské soutěže ve vaření a pečení. Návštěvníci se zájmem a nadšením ochutnávali různé řezy a další dobroty a vybrali ty, co jim nejvíce chutnají. Součástí akce byl prodej a výroba různých vánočních předmětů.
Žďár nad Sázavou – Skutečně netradiční zážitek mají za sebou lidé, kteří v sobotu 17. listopadu zavítali do muzea v zámku ve Žďáře nad Sázavou. Na chvíli totiž mohli nahlédnout do pocitů nevidomých. V rámci akce s názvem Muzeum na dosah se vydali na běžnou prohlídku, ovšem tentokrát s očima zavázanýma šátkem. „Nevidomí vnímají svět jinak než ostatní. A proto chceme, aby i vidící poznali, jaký ten jejich svět je,“ popsala Magda Smejkalová z pedagogického oddělení žďárského zámku.
Bakov nad Jizerou – Základní škola v Bakově nad Jizerou se toto úterý otevřela veřejnosti. Již druhým rokem se zde konal školní bakovský Restaurant day.
Strakonice – Už několik let funguje ve strakonickém Rodinném centru Beruška kurz zdravého vaření pro děti.
Žamberk - Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk, kde studují budoucí odborníci na gastronomii, hostila letošní druhé zdravé vaření s názvem „Kuchyně našich babiček“.
Katusice /FOTOGALERIE/ – Uvařit ten nejlepší a nejchutnější guláš a ještě být u toho co nejzábavnější. Přesně to mělo v sobotu 13. října za úkol 11 soutěžních družstev při třetím ročníku vaření kotlíkového guláše v Katusicích.
Pec pod Sněžkou /FOTO/ - Už po dvanácté to na parkovišti v Peci pod Sněžkou libě vonělo. V sobotu se tu sešlo při vaření guláše pro Krakonoše deset družstev, která z téměř dvaceti kilogramů předního hovězího připravovala ten nejskvělejší gulášek.
Tachov – Nové kulturní a vzdělávací centrum pro veřejnost otevřela v pondělí v podvečer v Tachově Církev adventistů sedmého dne.
Chcete si ráno přispat a zároveň se chutně nasnídat? Už máte dost dní strávených o samotě v kuchyni? Zapojte teenagery do vaření, nebo jim rovnou přenechte celé kuchyňské království. Poradíme vám, jak na to.
Nová lednice se stala středobodem sousedské sešlosti v libeňském komunitním centru Kotlaska. Obyvatelé Palmovky zasedli ke společnému stolu, zúčastnili se kurzů vaření a přinesli do nové lednice vlastní nevyužité potraviny.
Mistrovství České republiky ve vaření svíčkové moderoval Martin Zounar. Nechyběla folklorní muzika občerstvení a burčák.
Mistrovství České republiky ve vaření svíčkové moderoval Martin Zounar. Nechyběla folklorní muzika občerstvení a burčák.
Až třetinu lidí při nákupu potravin ovlivní doporučení známých osobností a kuchařů. Při vaření se jimi inspirují téměř tři čtvrtiny Čechů a Češek, přičemž nejoblíbenější osobností z oblasti gastronomie je Zdeněk Pohlreich. Vyplývá to z průzkumu KPMG Nákupní zvyklosti.
FOTOGALERIE / Vaření trnek s lidovým jarmarkem, tak se jmenuje už 19. ročník vyhlášené akce, kterou uspořádali o první zářijové sobotě v areálu starobylého Muzea Na Mlýně v Dolním Němčí.
Litvínov – Při sedmém ročníku Chudeřínského kotlíku, soutěži jednotlivců i družstev ve vaření guláše, byli nejlepší Tiskaři, kterou tvořila dvojice Petr Havlík – Vít Benc. Těm po ochutnávce dali lidé nejvíce hlasů – 172.
Litvínov - V pořadí již 7. ročník soutěže jednotlivců a družstev ve vaření guláše, populární Chudeřínský kotlík, se uskuteční v sobotu 1. září v chudeřínském parku.
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si rybíz, maliny, ostružiny nebo švestky, ať máte v zimě zásoby. Váš malý kousek léta ve skle.
O Zlatou vařečku ve vaření kotlíkového guláše. Tak se jmenuje oblíbená soutěž, která se již posedmé uskutečnila v sobotu na výletišti za Sokolovnou ve Skaličce na Hranicku.
České Budějovice - Zabavte děti vařením - to je tip manželů Aleny a Josefa Winnerových nejen na prázdniny. V úterý v Café Deník v parku Bosonoha ukázali, jak mohou děti za pomoci rodičů připravit sladké letní osvěžující dobroty.
O Zlatou vařečku ve vaření kotlíkového guláše se už tuto sobotu 4. srpna utkají milovníci tohoto výtečného pokrmu. Gurmánská soutěž odstartuje v 11 hodin na výletišti za sokolovnou ve Skaličce.
Při vaření s dětmi jsou alfou a omegou jednoduchost a bezpečnost. Vyberte si zábavný recept, zjednodušte jeho jednotlivé kroky a přesvědčte se, že se při přípravě nemůže dětem nic stát. Poradíme vám, jak na to.
/INFOGRAFIKA/ Dvoudenní festival zaměřený na africkou kuchyni začne v areálu trojské botanické zahrady už tuto sobotu. Festival je součástí Afrického léta, které zahrnuje především prodejní výstavu soch umělců ze Zimbabwe.
Pořešín – Na hradě Pořešíně to o víkendu krásně vonělo, soutěžilo se tam totiž ve vaření.
Jindřichův Hradec – Dětský pěvecký kroužek Koťata vystupuje každoročně s několika různými programy.
/ROZHOVOR/ Královna marmelád Linda Kamarádová zamíří v sobotu do Kadaně, kde se pochlubí svým kulinářským uměním a zájemcům dá rady a tipy ohledně této pochoutky. Ještě předtím ale Deníku poskytla zajímavý rozhovor.
Kadaň /ROZHOVOR/ - Královna marmelád zamíří v sobotu 23. června do Kadaně. Ještě předtím ale Deníku poskytla zajímavý rozhovor.
Liberecký kraj – Pivo se v kraji vařilo už od 14. století. Rok od roku teď přibývá lidí, kteří se do práva várečného, které kdysi udělovala vrchnost, rozhodli pustit sami.
Liberecký kraj – Pivo se v kraji vařilo už od 14. století. Rok od roku teď přibývá lidí, kteří se do práva várečného, které kdysi udělovala vrchnost, rozhodli pustit sami.
Liberecký kraj – Pivo se v kraji vařilo už od 14. století. Rok od roku teď přibývá lidí, kteří se do práva várečného, které kdysi udělovala vrchnost, rozhodli pustit sami.
Jste rádi, že si zvládnete uvařit sotva čaj a nechcete platit za drahé kurzy vaření? Praha 7 pro vás připravila řešení. Jako součást projektu Sedmička jí zdravě pořádá kurzy vaření zdarma. Letní kurz se bude konat 16. června v Národním zemědělském muzeu a zaměří se na lokální sezónní potraviny.
TJ Sokol Kunovice uspořádá v sobotu v areálu Jízdy králů I. ročník mezinárodního festivalu amatérských družstev ve vaření kotlíkového guláše s názvem Gulášfest Kunovice 2018. Akce se může zúčastnit maximálně 10 soutěžních družstev.
Sběratelé a pivní turisté mohou jásat. Celkem 17 pivovarů ze severu Čech a Saska propojila nová stezka. Jejím tahákem je speciální půllitr. Milovníci zlatavého moku si mohou po cestě kromě prohlídky minipivovarů vyzkoušet i vaření piva.
Telč - Ve cvičné jídelně telčské Základní školy Masarykova bylo v úterý 29. května dopoledne rušno. Dva týmy deváťáků a jeden tým telčských seniorů se tam utkaly ve vaření.
Sokolov – Příjemná byla hodinka, kdy Franta Nedvěd rozezpíval náměstí nedvědovskou klasikou. Velmi příjemné bylo i povídání s ním před koncertem.
Litomyšl - Krásná žena a milovnice jídla. Markéta Hrubešová se klaní před M. D. Rettigovou.
Jak zkvalitnit nemocniční stravu? Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně se v rámci dlouhodobých snah o zlepšování gastronomie rozhodla využít pomoc uznávaného hotelového šéfkuchaře.
Pištín - V jedné z blatských vesnic se opět v sobotu 5. května 2018 vařilo, peklo a smažilo …, a hodovalo.
Naše babičky mu neřeknou jinak než špargl, někteří mu přezdívají bílé zlato. Řeč je o chřestu, který je dnes považován za jednu z největších lahůdek zeleninového světa. A právě nyní začíná jeho sezóna.
Nikdy pivo neměl rád, nechutnalo mu, dopřával si raději víno. Teď sedmačtyřicetiletý Robert Sudický z Brumova-Bylnice na pěnivý mok nedá dopustit. A je to jen pár let zpátky, kdy si také založil vlastní minipivovar nazvaný Pivovar Bylnice.
Jindřichův Hradec - Kuchařky z mateřských škol z Jindřichova Hradce zápolily v soutěži ve vaření.
Pardubice - Nevyplatí se usnout při vaření. Muž, který se večer na pardubickém sídlišti Polabiny pokoušel na sporáku uvařit něco jako gulášovou polévku. Vyšel mu z toho ale spíš škvarek.
Vyhnout se frontám v supermarketech a nekonečnému přemýšlení, co uvařit. Být za hvězdu romantické večeře. Společně s blízkými vlastnoručně připravit jídlo a být spolu. Studentka VŠE Vendula společně s kamarádem Daliborem založili nový gastronomický projekt. Vymysleli boxy s přesně odměřenými surovinami, přehledným foto návodem. Uvařit chutný pokrm tak zvládne i úplný kuchařský amatér.
Chrudim – Spolek absolventů a přátel zemědělské školy v Chrudimi připravil na tuto sobotu pro všechny zájemce z řad veřejnosti besedu nazvanou „Zemědělství jako nositel tradic a základ kvalitní výživy – poznatky ze Španělska“.
Čeští muži se k vaření stále příliš nehrnou a převážnou část přípravy pokrmů nechávají na ženách. Alespoň to vyplývá z aktuálního výzkumu Stavební spořitelny České spořitelny, Buřinky. Ten byl realizován v březnu 2018 na reprezentativním vzorku 1 050 respondentů.
Vážné popáleniny utrpěla během svátečního vaření žena v Lázních Bohdaneč.