Kreativ

ŠTÍTEK: vaření

Michal Vodehnal a Martin Dvořák přestavěli starý školní autobus z USA na pojízdnou hospůdku.

Americký autobus změnili v hospůdku

Litomyšl - Jmenují se Na chuť a nejen v Litomyšli budí pozornost. Starý školní autobus z Ameriky totiž dva mladí muži proměnili v netradiční bistro.

Soutěže ve vaření zelňačky se ve Velkých Bílovicích zúčastnilo téměř třicet týmů.

Z kapusty břuch tlustý. Velké Bílovice provoněly zelňačky, nejlepší měli Sliváci

Velké Bílovice /REPORTÁŽ/ – Pára stoupá z kotle. Že ta naše zelňačka lákavě voní? Počkejte si ještě na tu skvělou chuť. Tak mluví při míchání téměř sedmdesáti litrů polévky Robert Kachyňa, pro sobotní den jeden z kuchařů ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku. V centru vinařského města soutěží téměř třicet týmů ve vaření zelňačky. „V našem receptu nechybí uzené vepřové maso, domácí klobása, houby a na závěr ji oživíme čerstvou petrželkou,“ popisuje Kachyňa z pětičlenného týmu Sliváci.

Dušičkové pečení s rukodělným jarmarkem v Chyňavě.

OBRAZEM: Dušičkové pečení s rukodělným jarmarkem v Chyňavě

Chyňava - Desítky lidí se v sobotu 17. listopadu odpoledne sešly v Dělnickém domu v Chyňavě, aby se zapojily do oblíbené a tradiční kuchařské soutěže ve vaření a pečení. Návštěvníci se zájmem a nadšením ochutnávali různé řezy a další dobroty a vybrali ty, co jim nejvíce chutnají. Součástí akce byl prodej a výroba různých vánočních předmětů. 

Historii a umění žďárského kláštera i Muzeum nové generace v sobotu zájemci obdivovali bez použití zraku. Zapojit museli ostatní smysly.

Návštěvníci absolvovali prohlídky se šátky na očích

Žďár nad Sázavou – Skutečně netradiční zážitek mají za sebou lidé, kteří v sobotu 17. listopadu zavítali do muzea v zámku ve Žďáře nad Sázavou. Na chvíli totiž mohli nahlédnout do pocitů nevidomých. V rámci akce s názvem Muzeum na dosah se vydali na běžnou prohlídku, ovšem tentokrát s očima zavázanýma šátkem. „Nevidomí vnímají svět jinak než ostatní. A proto chceme, aby i vidící poznali, jaký ten jejich svět je,“ popsala Magda Smejkalová z pedagogického oddělení žďárského zámku.

Pobavit a zároveň naplnit žaludek poroty chutným gulášem museli o víkendu soutěžící v Katusicích.

O nejlepší guláš soutěžili klauni i mrtvola

Katusice /FOTOGALERIE/ – Uvařit ten nejlepší a nejchutnější guláš a ještě být u toho co nejzábavnější. Přesně to mělo v sobotu 13. října za úkol 11 soutěžních družstev při třetím ročníku vaření kotlíkového guláše v Katusicích.

Krakonošův guláš v Peci pod Sněžkou.

Nejlepší guláš uvařila Máma

Pec pod Sněžkou /FOTO/ - Už po dvanácté to na parkovišti v Peci pod Sněžkou libě vonělo. V sobotu se tu sešlo při vaření guláše pro Krakonoše deset družstev, která z téměř dvaceti kilogramů předního hovězího připravovala ten nejskvělejší gulášek.

Slaný štrúdl s vajíčkem a špenátem

Kuchyně jako koníček. Naučte svého teenagera vařit

Chcete si ráno přispat a zároveň se chutně nasnídat? Už máte dost dní strávených o samotě v kuchyni? Zapojte teenagery do vaření, nebo jim rovnou přenechte celé kuchyňské království. Poradíme vám, jak na to.

Sedmý ročník Chudeřínského kotlíku

OBRAZEM: Nejlepší guláš v Chudeříně uvařili Tiskaři

Litvínov – Při sedmém ročníku Chudeřínského kotlíku, soutěži jednotlivců i družstev ve vaření guláše, byli nejlepší Tiskaři, kterou tvořila dvojice Petr Havlík – Vít Benc. Těm po ochutnávce dali lidé nejvíce hlasů – 172. 

V Café Deník v budějovickém parku Bosonoha děti v úterý vytvářely z ovoce a zeleniny zdravé dobroty. I ty se objeví v knize Zuzanka a Jiřík vaří.

Hop a je tu želvička i tučňák

České Budějovice - Zabavte děti vařením - to je tip manželů Aleny a Josefa Winnerových nejen na prázdniny. V úterý v Café Deník v parku Bosonoha ukázali, jak mohou děti za pomoci rodičů připravit sladké letní osvěžující dobroty.

Praha 7 pořádá kurzy vaření zdarma

Nemehlo v kuchyni. Zadarmo se naučíte vařit na kurzech v zemědělském muzeu

Jste rádi, že si zvládnete uvařit sotva čaj a nechcete platit za drahé kurzy vaření? Praha 7 pro vás připravila řešení. Jako součást projektu Sedmička jí zdravě pořádá kurzy vaření zdarma. Letní kurz se bude konat 16. června v Národním zemědělském muzeu a zaměří se na lokální sezónní potraviny.

Ilustrační foto.

Kunovičtí sportovci uspořádají 1. ročník Gulášfestu

TJ Sokol Kunovice uspořádá v sobotu v areálu Jízdy králů I. ročník mezinárodního festivalu amatérských družstev ve vaření kotlíkového guláše s názvem Gulášfest Kunovice 2018. Akce se může zúčastnit maximálně 10 soutěžních družstev.

Pochoutky s chřestem od šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.

Chřest nad zlato

Naše babičky mu neřeknou jinak než špargl, někteří mu přezdívají bílé zlato. Řeč je o chřestu, který je dnes považován za jednu z největších lahůdek zeleninového světa. A právě nyní začíná jeho sezóna.

Robert Sudický z Brumova-Bylnice. Pivu dříve neholdoval, teď má vlastní pivovar.

Nejtěžší je sehnat pro vaření piva kvalitní kvasnice

Nikdy pivo neměl rád, nechutnalo mu, dopřával si raději víno. Teď sedmačtyřicetiletý Robert Sudický z Brumova-Bylnice na pěnivý mok nedá dopustit. A je to jen pár let zpátky, kdy si také založil vlastní minipivovar nazvaný Pivovar Bylnice.

Ilustrační foto

Muž vařil, hasiči vykopávali dveře

Pardubice - Nevyplatí se usnout při vaření. Muž, který se večer na pardubickém sídlišti Polabiny pokoušel na sporáku uvařit něco jako gulášovou polévku. Vyšel mu z toho ale spíš škvarek.

Domů vám přijdou všechny ingredience i s foto návodem

Nevíte si rady s vařením? Nová služba vám zašle odměřené ingredience i fotonávod

Vyhnout se frontám v supermarketech a nekonečnému přemýšlení, co uvařit. Být za hvězdu romantické večeře. Společně s blízkými vlastnoručně připravit jídlo a být spolu. Studentka VŠE Vendula společně s kamarádem Daliborem založili nový gastronomický projekt. Vymysleli boxy s přesně odměřenými surovinami, přehledným foto návodem. Uvařit chutný pokrm tak zvládne i úplný kuchařský amatér.

Ilustrační snímek.

Sobotní besedu doplní kurz vaření paelly

Chrudim – Spolek absolventů a přátel zemědělské školy v Chrudimi připravil na tuto sobotu pro všechny zájemce z řad veřejnosti besedu nazvanou „Zemědělství jako nositel tradic a základ kvalitní výživy – poznatky ze Španělska“.