Nová lednice se stala středobodem sousedské sešlosti v libeňském komunitním centru Kotlaska. Obyvatelé Palmovky zasedli ke společnému stolu, zúčastnili se kurzů vaření a přinesli do nové lednice vlastní nevyužité potraviny.
Až třetinu lidí při nákupu potravin ovlivní doporučení známých osobností a kuchařů. Při vaření se jimi inspirují téměř tři čtvrtiny Čechů a Češek, přičemž nejoblíbenější osobností z oblasti gastronomie je Zdeněk Pohlreich. Vyplývá to z průzkumu KPMG Nákupní zvyklosti.
FOTOGALERIE / Vaření trnek s lidovým jarmarkem, tak se jmenuje už 19. ročník vyhlášené akce, kterou uspořádali o první zářijové sobotě v areálu starobylého Muzea Na Mlýně v Dolním Němčí.
Litvínov – Při sedmém ročníku Chudeřínského kotlíku, soutěži jednotlivců i družstev ve vaření guláše, byli nejlepší Tiskaři, kterou tvořila dvojice Petr Havlík – Vít Benc. Těm po ochutnávce dali lidé nejvíce hlasů – 172.
Litvínov - V pořadí již 7. ročník soutěže jednotlivců a družstev ve vaření guláše, populární Chudeřínský kotlík, se uskuteční v sobotu 1. září v chudeřínském parku.
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si rybíz, maliny, ostružiny nebo švestky, ať máte v zimě zásoby. Váš malý kousek léta ve skle.
O Zlatou vařečku ve vaření kotlíkového guláše. Tak se jmenuje oblíbená soutěž, která se již posedmé uskutečnila v sobotu na výletišti za Sokolovnou ve Skaličce na Hranicku.
České Budějovice - Zabavte děti vařením - to je tip manželů Aleny a Josefa Winnerových nejen na prázdniny. V úterý v Café Deník v parku Bosonoha ukázali, jak mohou děti za pomoci rodičů připravit sladké letní osvěžující dobroty.
O Zlatou vařečku ve vaření kotlíkového guláše se už tuto sobotu 4. srpna utkají milovníci tohoto výtečného pokrmu. Gurmánská soutěž odstartuje v 11 hodin na výletišti za sokolovnou ve Skaličce.
Při vaření s dětmi jsou alfou a omegou jednoduchost a bezpečnost. Vyberte si zábavný recept, zjednodušte jeho jednotlivé kroky a přesvědčte se, že se při přípravě nemůže dětem nic stát. Poradíme vám, jak na to.
/INFOGRAFIKA/ Dvoudenní festival zaměřený na africkou kuchyni začne v areálu trojské botanické zahrady už tuto sobotu. Festival je součástí Afrického léta, které zahrnuje především prodejní výstavu soch umělců ze Zimbabwe.
/ROZHOVOR/ Královna marmelád Linda Kamarádová zamíří v sobotu do Kadaně, kde se pochlubí svým kulinářským uměním a zájemcům dá rady a tipy ohledně této pochoutky. Ještě předtím ale Deníku poskytla zajímavý rozhovor.
Liberecký kraj – Pivo se v kraji vařilo už od 14. století. Rok od roku teď přibývá lidí, kteří se do práva várečného, které kdysi udělovala vrchnost, rozhodli pustit sami.
Liberecký kraj – Pivo se v kraji vařilo už od 14. století. Rok od roku teď přibývá lidí, kteří se do práva várečného, které kdysi udělovala vrchnost, rozhodli pustit sami.
Liberecký kraj – Pivo se v kraji vařilo už od 14. století. Rok od roku teď přibývá lidí, kteří se do práva várečného, které kdysi udělovala vrchnost, rozhodli pustit sami.
Jste rádi, že si zvládnete uvařit sotva čaj a nechcete platit za drahé kurzy vaření? Praha 7 pro vás připravila řešení. Jako součást projektu Sedmička jí zdravě pořádá kurzy vaření zdarma. Letní kurz se bude konat 16. června v Národním zemědělském muzeu a zaměří se na lokální sezónní potraviny.
TJ Sokol Kunovice uspořádá v sobotu v areálu Jízdy králů I. ročník mezinárodního festivalu amatérských družstev ve vaření kotlíkového guláše s názvem Gulášfest Kunovice 2018. Akce se může zúčastnit maximálně 10 soutěžních družstev.
Sběratelé a pivní turisté mohou jásat. Celkem 17 pivovarů ze severu Čech a Saska propojila nová stezka. Jejím tahákem je speciální půllitr. Milovníci zlatavého moku si mohou po cestě kromě prohlídky minipivovarů vyzkoušet i vaření piva.
Telč - Ve cvičné jídelně telčské Základní školy Masarykova bylo v úterý 29. května dopoledne rušno. Dva týmy deváťáků a jeden tým telčských seniorů se tam utkaly ve vaření.
Jak zkvalitnit nemocniční stravu? Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně se v rámci dlouhodobých snah o zlepšování gastronomie rozhodla využít pomoc uznávaného hotelového šéfkuchaře.
Naše babičky mu neřeknou jinak než špargl, někteří mu přezdívají bílé zlato. Řeč je o chřestu, který je dnes považován za jednu z největších lahůdek zeleninového světa. A právě nyní začíná jeho sezóna.
Nikdy pivo neměl rád, nechutnalo mu, dopřával si raději víno. Teď sedmačtyřicetiletý Robert Sudický z Brumova-Bylnice na pěnivý mok nedá dopustit. A je to jen pár let zpátky, kdy si také založil vlastní minipivovar nazvaný Pivovar Bylnice.
Pardubice - Nevyplatí se usnout při vaření. Muž, který se večer na pardubickém sídlišti Polabiny pokoušel na sporáku uvařit něco jako gulášovou polévku. Vyšel mu z toho ale spíš škvarek.
Vyhnout se frontám v supermarketech a nekonečnému přemýšlení, co uvařit. Být za hvězdu romantické večeře. Společně s blízkými vlastnoručně připravit jídlo a být spolu. Studentka VŠE Vendula společně s kamarádem Daliborem založili nový gastronomický projekt. Vymysleli boxy s přesně odměřenými surovinami, přehledným foto návodem. Uvařit chutný pokrm tak zvládne i úplný kuchařský amatér.
Chrudim – Spolek absolventů a přátel zemědělské školy v Chrudimi připravil na tuto sobotu pro všechny zájemce z řad veřejnosti besedu nazvanou „Zemědělství jako nositel tradic a základ kvalitní výživy – poznatky ze Španělska“.
Čeští muži se k vaření stále příliš nehrnou a převážnou část přípravy pokrmů nechávají na ženách. Alespoň to vyplývá z aktuálního výzkumu Stavební spořitelny České spořitelny, Buřinky. Ten byl realizován v březnu 2018 na reprezentativním vzorku 1 050 respondentů.
Světí - Plameny ve středu dopoledne šlehaly z kuchyně rodinného domu ve Světí na Hradecku. Oheň krotily čtyři jednotky hasičů. Požár způsobil škodu za asi sto tisíc korun.
/FOTOGALERIE/ „Háčkovaní zajíčci byli hned pryč, ale ještě máme šité, s těmi nám pomáhala paní učitelka, tady jsou ještě ovečky a další věci,“ představila nabídku velikonočního jarmarku Veronika.
Domažlice – Odbornou opravou projde freska, jež byla namalována na zdi ve Staré sladovně v areálu historického domažlického pivovaru, který prochází dlouhodobou revitalizací.
Nová příloha Zlínského deníku s názvem Zlínský týden je na světě. Každé úterý jako součást běžného vydání a pak ji po celý následující týden seženete společně s vloženým TV magazínem.
Znojmo /ROZHOVOR/ – Zlatou pivní korunu si z národní soutěže České a moravské pivní koruny a soutěže Golden Bohemia Awards odvezl minulý měsíc také Znojemský městský pivovar. Pro jeho duši, emeritního sládka Karla Čaňka, jde o první velké ocenění za pivo, které vaří obnovený znojemský pivovar. „Tato cena pro mne znamená, že jdeme dobrou cestou a že se pivovar vrací tam, kam historicky vždycky patřil. Na nejvyšší příčky mezi českými a moravskými pivovary.
Plzeň - Už v pátek ve 14 hodin začíná v OC Olympia v Plzni-Černicích Čokoládový festival, který nabídne až do nedělního podvečera program plný ochutnávek, vaření, hudby i tanců.