/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
Pasov – Loni v prosinci zemřela Anny Mayerhoferová, matka Moniky Reckziegelové z Berchtesgadenu. Když pak dcera její byt vyklízela, našla v komodě dopisy, píše PNP.
Startuje další sezona kurzů zdravého vaření. Uskuteční se jednou do měsíce vždy ve dvou termínech s totožnou náplní, ze kterých bude na výběr. Říjnové kurzy proběhnou 8. a 10. od 18 hodin na ZŠ Povážská.
Marka Fichtnera známe jako jednoho z porotců televizní soutěže Masterchef. Při své kuchařské show v Karlově Studánce vzpomínal, jak bylo těžké zvyknout si na tolik kamer, protože zpočátku měl problém mluvit i před jednou. Byl překvapený, kolik kuchařských talentů televizní soutěž našla.
Marka Fichtnera známe jako jednoho z porotců televizní soutěže Masterchef. Při své kuchařské show v Karlově Studánce vzpomínal, jak bylo těžké zvyknout si na tolik kamer, protože zpočátku měl problém mluvit i před jednou. Byl překvapený, kolik kuchařských talentů televizní soutěž našla.
Les, pohoda a klid. Tak popisuje svoje venkovské bydlení u Velkých Popovic jeden z nejznámějších českých kuchařů. Precizně vybavená kuchyně dokládá jeho vášeň pro vaření. Záplava pohárů zase svědčí o rodinném nadšení pro motosport.
Je expertkou na chování a stolování. Proti Ladislavu Špačkovi, který je v tomto oboru o chlup větší celebritou, má ale Eva Filipová jednu dovednost navíc. Vaření! A autorka rozhovoru pro týdeník Vlasta přiznává, že sama roky své rodině kuchtí podle jejích kuchařek, takže ví, jak dobře fungují!
Brno – Vaření se kolem páté hodiny ráno vymklo z rukou sedmačtyřicetiletému muži v brněnské Slatině. Z jeho bytu se totiž začal šířit štiplavý kouř. Na nebezpečí upozorňoval i požární hlásič, který se rozezněl. Brněnští strážníci se proto vydali do bytového domu. O případu informovali v pátek.
Zámecký areál v Zahrádkách v sobotu už poosmé provoněly zvěřinové guláše. Do soutěže v jejich vaření na otevřeném ohni v kotlících se letos zapojilo 14 týmů.
Les, pohoda a klid. Tak popisuje svoje venkovské bydlení u Velkých Popovic jeden z nejznámějších českých kuchařů. Precizně vybavená kuchyně dokládá jeho vášeň pro vaření. Záplava pohárů zase svědčí o rodinném nadšení pro motosport.
Ženy v české gastronomii zoufale chybějí. Proto je jenom dobře, že posledním vítězem soutěže MasterChef není muž. Oblíbenou kuchařskou show ovšem nevyhrála ani žena, ale vlastně ještě dívka, sedmnáctiletá studentka Kristína Nemčková, která poskytla rozhovor časopisu Gurmet. Skvostný začátek kariéry, na jejímž startu sympatická a usměvavá slečna právě stojí.
Zámecký areál v Zahrádkách v sobotu už poosmé provoněly zvěřinové guláše. Do soutěže v jejich vaření na otevřeném ohni v kotlících se letos zapojilo 14 týmů.
Osecké pivovarnictví je od svého počátku spojeno s Cisterciáckým opatstvím. První pochvalná zmínka o oseckém pivu pochází z pera opata Knittla a je datována rokem 1645. V době barokní přestavby kláštera byl pivovar přesunut z prostor konvetu do současných prostor hospodářského dvora kláštera. Léta páně 1701 se tedy začíná psát historie barokního pivovárku a sladovny. Pivovar byl postupně rozšiřován a modernizován a v sezóně 1901/02 dosáhl svého rekordního výstavu 23.662 hl. Nasládlá vůně rmutů se Osekem vznášela až do roku 1946, kdy byl pivovar v důsledku poválečných událostí uzavřen. Poté pivovar sloužil jako sklad a stáčírna mosteckého pivovaru.
Už poosmé proběhne v sobotu 7. září v areálu zámku v Zahrádkách soutěž ve vaření kotlíkových zvěřinových gulášů z divočáka, srnčího, daňka a jelena. Záleží pouze na soutěžním týmu, jaký druh masa zvolí.
/FOTOGALERIE/ Jubilejní 20. ročník akce s názvem Vaření trnek uspořádaly o poslední zářijové sobotě v areálu starobylého Muzea Na Mlýně v Dolním Němčí členky tamního pěveckého sboru Tetičky.
České Budějovice – Na školní kuchyně a jídelny čeká nový školní rok. Výjimkou není ani ta na základce v budějovické Kubatově ulici, jejíž menu leckdy připomíná výběr v moderní restauraci.
Spolek Torali ve spolupráci s kulturní komisí obvodu Ostrava-Hrabová pořádá druhý ročník gulášfestu – soutěže ve vaření guláše o putovní pohár starosty obce Ostravy-Hrabové.
Lukáš Hejlík mapuje místa, kde by se měl člověk zastavit na jídlo nebo na kafe. Jeho projekt Gastromapa sledují deseti tisíce fanoušků. Při návštěvě Krnova doporučil pivo Nachmelená opice, hudbu Bratří Orffů a kávu z kavárny Malé Café.
Mistři se najdou v každém oboru. Hvězda se může zrodit mezi těmi, kdo čepují pivo, degustují víno, vaří kávu, píšou kulinářské recenze nebo ovládají gastronomii. V Karlově Studánce představili vaření jako pódiovou show. Nabídli tváře známé z televizních i z internetových pořadů o vaření. Na obrazovce bez vůně a ochutnávek to ale nikdy nebude ono.
Nabídka je převeliká, stylů přehršel, katalogy naplněné k prasknutí. Vybrat ideální kuchyni dá práci, hlavně s vybíráním, ale výsledkem může být skvost. Která to vyhraje u vás?
Bršlice kozí noha není zdaleka v hledáčku našeho zájmu, jako třeba medvědí česnek, přitom má také příznivé účinky na lidský organismus. V době minulé se využívala nejen při vaření, ale také jako rostlina prospěšná zdraví.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Čtrnáct týmů, čtrnáct různých druhů gulášů. V blanenském zámeckém parku v sobotu panuje veselá nálada, ale také napětí. Kdo letos uvaří nejlepší guláš? Dopolední déšť trochu komplikuje samotné vaření, avšak návštěvníky neodradí, byť jich přichází méně než loni.
Blansko /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Čtrnáct týmů, čtrnáct různých druhů gulášů. V blanenském zámeckém parku v sobotu panuje veselá nálada, ale také napětí. Kdo letos uvaří nejlepší guláš? Dopolední déšť trochu komplikuje samotné vaření, avšak návštěvníky neodradí, byť jich přichází méně než loni.
Dvě jednotky hasičů vyjížděly ve čtvrtek dopoledne k nahlášenému požáru rekreační chatky v hradecké části Svinary. Podle hasičů vznikl požár kvůli nedbalosti při vaření.
Osecké pivovarnictví je od svého počátku spojeno s Cisterciáckým opatstvím. První pochvalná zmínka o oseckém pivu pochází z pera opata Knittla a je datována rokem 1645.
Jeden z provozovatelů Hospůdky Chocnějovice, Ondřej Doškář, se o vaření zajímal už od malička. „K vaření mě vedla hlavně babička, hodně mě to bavilo a když jsem se později rozhodoval co dělat, byla to pro mě jasná volba.“ Vystudoval střední i vysokou školu se zaměřením na gastronomii a pohostinství a nyní se snaží splnit si svůj velký sen. Mít vlastní velkou kuchyň.
Nejprve vařil pivo doma v garáži, pak se ocitl u začátků kroměřížského pivovaru Maxmilian. A když právě odtud přišla nabídka, aby pracoval na pozici sládka, rozhodl se příležitost využít.
/ROZHOVOR/ Ačkoliv je mladá zpěvačka a vášnivá kuchařka Anna Slováčková milá a příjemná, v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 hraje už nějaký čas přidrzlou a intrikánskou sestřičku Radku. Nejen o této roli si s ní povídal časopis TV Magazín.
Pamatujete na táborovou kuchyni vašeho dětství? Buchtičky s krémem, bramborový guláš, rajská s knedlíky, řízek s bramborovou kaší, lečo nebo vepřo-knedlo-zelo, špagety s čímkoliv. Poměrně snadně připravitelná jídla a hlavně oblíbená u dětí. Pokud máte na hrbu kuchyni v táboře, nemůžete takovou nabídkou nikoho urazit. Ale i v polní kuchyni můžete následovat současné gastronomické trendy a zkusit něco nového.
Již 300 amatérských kuchařek a kuchařů prošlo za první tři měsíce Školou vaření zlínské Bistrotéky Valachy. Ta rozjela kurzy na různá témata pod vedením vlastních i hostujících kuchařů v březnu a novinka se hned setkala s velkým ohlasem.
V areálu kunovické Jízdy králů se v sobotu uskuteční II. ročník mezinárodního festivalu amatérských družstev ve vaření kotlíkového guláše. Akci s názvem Gulášfest 2019 uspořádá tělocvičná jednota Sokol Kunovice.