Miroslav Etzler žije rychle, život ho baví, a tak se běžně ocitá v nějakém nebezpečí, ať už zdravotním, nebo vztahovém. Z těch prvních má na těle pár šrámů, z těch druhých odcházel vždy s igelitkou, ale šťastný.
Domažlická gymnazistka Veronika Kouříková miluje vaření. Od malička nakukovala pod ruce i pokličky babičce či mamince a od svých osmi pomalu zkoušela vařit a péct podle jednoduchých receptů.
Je sobota devět hodin ráno a k sokolovně ve Skaličce přijíždí jedenáct soutěžních týmu uvařit guláš, který získá zlatou vařečku Skalického kotlíkového guláše.
Je sobota devět hodin ráno a k sokolovně ve Skaličce přijíždí jedenáct soutěžních týmu uvařit guláš, který získá zlatou vařečku Skalického kotlíkového guláše.
Herec boleslavského divadla Martin Hrubý v době nouzového stavu četl dětem v rámci projektu Bakovská on-line škola. Dneska už se věci vrátily do normálních kolejí a Martin Hrubý má za sebou premiéru hry Famílie. Kromě herectví miluje také sport, nebo třeba vaření. Málokdo ale ví, že původně není vystudovaný herec, ale historik. "Letos jsem oslavil 51. narozeniny, takže začínám, jak rád s nadsázkou říkám, druhou polovinu svého života. Nejsem vystudovaný herec, jsem promovaný historik, k herectví jsem se dostal, jak se říká, z ulice. Zkrátka jsem herectví chtěl dělat a podařilo se mi to.
Tak plno, jako v sobotu, v Loučeji prý ještě neměli. Ve vsi bylo veselo. Z celého okolí Křemže se sjeli návštěvníci, aby spolu s tamními hasiči oslavili 85. výročí jejich dobrovolného sboru.
Díky svému kuchařskému umění a veselým nápadům, dostal se kuchař Marián z DDM Astra Zlín do podvědomí malým i velkým jedlíkům, kteří průběžně sledují náš autorský program Zažeň nudu. V rámci příprav už šestatřicátého úkolu jsem obdržela od kolegy jasné instrukce. Uprostřed týdne Marián zavelel: "Ty přines pánvice, já vezmu spiralizér!"
Bolestivým zraněním skončilo ve středu večer vaření v jednom z rodinných domů v Lázních Toušeň na Praze-východ. Malér, u kterého asistovali nejen záchranáři s lékařskou posádkou, ale přijeli i hasiči a policisté, přinesl 34letému muži popáleniny druhého stupně na šesti procentech povrchu těla.
Plánujete rekonstrukci své starší kuchyně nebo vás čeká zařizování zbrusu nové? Nejvíc budete pravděpodobně řešit vzhled kuchyňské linky. Ten je nepochybně důležitý, ale dobře vařit se vám bude především díky uspořádání, které šetří čas a kroky.
Hernu pro děti, ping-pong, tvoření mandal z písku, stolní hry, dětské diskotéky, ale také kurzy vaření, břišní tance, přednášky nebo promítání filmů, to vše a mnoho dalšího nabízí nově otevřený Ateliér Han-T v prostorách bývalého discoklubu Olympia v Radniční ulici v Hranicích.
Kuchařce Pavle Boukalové je 36 let a pochází z Příbrami. Narodila se ale v Aši, protože její rodiče byli na výletě a maminka by nestihla dojet do příbramské nemocnice. Má dva sourozence. Je z nich prostřední, ma ještě staršího bratra a mladší sestru. „Vaření mě vždy táhlo a bavilo a chtěla jsem se mu věnovat, s tím vlastně souvisí i výběr školy. Vystudovala jsem hotelovou školu v Příbrami, obor kuchař/číšník. To, čím jsem se vyučila, mě zcela naplňuje, dá se říct, že jsem se v tom našla. Mám to ráda a určitě bych neměnila,“ řekla.
Pavel Rys je v současné době ředitelem Hotelu Zlatý Beránek s.r.o. v Náchodě. Pavel však není jen manažerem, nýbrž také skvělým kuchařem. A jak se jím stal?
Miluje vaření, kterému se věnuje už od útlého dětství. V sedmnácti letech vydala svou vlastní kuchařku a vyhrála českou verzi celosvětově oblíbené soutěže MasterChef. Se svými rodiči, starší sestrou a kočkou žije usměvavá Kristína v Kolodějích.
Dům dětí a mládeže - Středisko volného času funguje v Krnově už sedmdesát let (1950-2020). Deník při této příležitosti požádal o vzpomínky emeritní ředitelku tohoto zařízení Miroslavu Šimarovou. Je pozoruhodné, že její vzpomínky sahají od prvních poválečných let až do současnosti.
Uzavření restaurací v polovině března vystavilo strakonický pivovar Dudák těžké zkoušce. Téměř z hodiny na hodinu skončilo vaření piva, malou záchranu představoval prodej lahvového. V pivovaru nastalo nezvyklé ticho… K životu se začal probouzet začátkem května.
Učitelka kounovské základní školy Lucie Fialová měla vždycky ráda tanec, jemuž se věnuje již od dětství. „Prošla jsem mnoha tanečními styly, ale mou největší vášní je standardní a latinskoamerický tanec. Miluju cokoli, co se dotýká umění, od fotografování, hudby, malování až po vaření a módu, ale v životě nastanou situace, se kterými se člověk musí jednoduše poprat a upustit páru,“ říká.
Mnoho rodičů zůstalo kvůli koronaviru doslova uvězněných ve svých domovech. Vzhledem k tomu, že o vaření pro děti se většinou starají ženy, týká se to především matek, které zůstaly doma na „ošetřovačce“, zatímco otcové zajišťují finance. Jak se postarat o domácnost, učení dětí, jejich stravování a nezbláznit se z toho?
/SERIÁL/ Kolínský deník v době pandemie koronaviru spustil nový seriál „Sportovec v karanténě“. Nahlédněte s námi pod pokličku kolínských sportovců. Co dělají během karantény, jak se udržují v kondici a co je nepříjemná životní situace naučila? Tentokrát jsme vyzpovídali Jana Hanzla.
/ROZHOVOR/ Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
/ROZHOVOR/ Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
/ROZHOVOR/ Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
/ROZHOVOR/ Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
/ROZHOVOR/ Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
/ROZHOVOR/ Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
/ROZHOVOR/ Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.
/SEZNAM RECEPTŮ/ Jabkovec, drštička, pekáče a další pokrmy našich babiček a prababiček se nyní v době koronavirových omezení znovu dostávají na naše stoly. Lidé k vaření využívají to, co je pro ně nejdostupnější. „Moc nakupovat nechodím, bojím se nákazy. Takže jsem se pustila do vaření jednoduchých jídel. Našla jsem staré kuchařské recepty své babičky, a z nich vybírám podle toho, co mám doma. Nejvíc používám brambory, těch mám dost ve sklepě. A mám tam také cibuli, kysané zelí a různé zavařeniny – kompoty, okurky nebo houby nakyselo,“ vysvětlila Jitka Novotná ze Žďáru nad Sázavou.
Čokoládový Festival, který pořádá společnost ChrisEvents o víkendu 6. až 8 března od čtrnácté do sedmnácté hodiny v Kulturním domě Lorec Kutná Hora, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
V únoru se uskutečnila v TYMY další lekce „Zdravého vaření s Martinou“. Tato sedmá lekce byla tentokrát zaměřena na výrobu humusu, zeleninových kroket, salátu z blanšírované zeleniny a jako zákusek bylo ovoce v aspiku.
Lídr Moravskoslezské fotbalové ligy se v uplynulém týdnu vydal na herní soustředění do Čeladné. Hlavní cíl byl zocelení kolektivu a také prověrka s dvěma těžkými soupeři.
V lednu se uskutečnila v TYMY další lekce Zdravého vaření s Martinou. Tato lekce byla tentokrát zaměřena na zdravé těstoviny a obilniny. Účastnice kurzu v praktické části připravily pod vedením lektorky Martiny těstovinový salát s fazolí a zeleninou, příloha byla pickles (rychle kvašená zelenina) a mořská řasa nori v těstíčku.
Pěkně draho vyšlo pozdní vaření majitele rodinného domku v Uherském Ostrohu v části Ostrožské Předměstí. Muži totiž v pondělí 27. ledna okolo půlnoci vzplál olej na sporáku v kuchyni při vaření. Požár se dál rozšířil na digestoř a odtud dál na dřevěnou stropní konstrukci.
Vůně nejrůznějších teplých jídel se v sobotu odpoledne mísila mezi palisádami slovanského opevněného sídliště v Modré, kde se konal již 16. ročník skautského zimního vaření, pořádaného Skautským střediskem Modrá.
Dita Pecháčková, v kulinárním světě známá jako Dita P., má ráda šunkofleky a sladké, naopak nemá v oblibě jídla dělaná na efekt. Za nejdůležitější ingredienci při vaření považuje lásku. Tu vložila i do své nové kuchařky věnované dětem. Komu také jinému, když spolu se svými dvěma sestrami Marikou a Emmou mají dohromady šest kluků…
/ROZHOVOR/ Jakub Raindl a Andrea Strnadová si otevřeli v Liberci veganské okénko a rozšířili tak gurmánskou nabídku ve městě pod Ještědem. Chodí k nim i „masožravci“. O svém bistru mluvili v Týdeníku Liberecko, který vyšel v úterý 26. listopadu.
Podmoklany – V sobotu 23. listopadu se v Podmoklanech na Havlíčkobrodu koná tradiční soutěž ve vaření guláše Podmoklanský gulášofest. Soutěž, která letos odpočítává čtvrtý ročník, pořádá podmoklanský sbor dobrovolných hasičů.
Jihlavsko /ROZHOVOR/ – Pohár za nejlepší spolupráci měl cenu zlata pro soutěžící z Třeště. Třebaže na pódiu sympatická dvojice Barbora Šiplová a Ondřej Brtník příliš výřeční nebyli, během vaření tomu bylo naopak a to porota ocenila. Krátkého rozhovoru se zúčastnila také učitelka Dagmar Nechvátalová, která poděkovala za podporu řediteli školy a těší se na další ročník.
Součástí výuky pracovních činností na druhém stupni Základní školy Tanvald sportovní je i vaření. Sedmáci se už v kuchyňce trochu rozkoukali, a tak jsme se pustili do bramboráků a podzimních zeleninových salátů.
Jako v ráji si museli připadat milovníci čokolády, kteří zavítali na ostravskou Černou louku, kde se od pátku do neděle konal Čokoládový Festival 2019. Zájem byl obrovský. Již první dva dny ho navštívilo několik tisíc lidí. V sobotu odpoledne lidé venku v chladném počasí čekali ve zhruba dvousetmetrové frontě.