Špagety k snídani? Nezvyklé. Ale přesně ty si připravila desítka studentů litoměřické Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb. I když teď nemůžou vařit společně ve školní kuchyni pod dohledem učitele, o odborné rady nepřišli. Učitel gastrooborů Ladislav Pertl je totiž svolal na on-line hodinu vaření. S živou výukou na kameru začal v lednu, když bylo jasné, že se studenti opět na delší dobu nevrátí do škol.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Hledáte inspiraci na to, co uvařit rodině nebo svým přátelům? Získat ji můžete díky online akci, kterou pořádá v sobotu restaurace Lagarto J&J Teplice. Takzvané Homeoffice vaření s Romanem & Romanem začíná v 18 hodin.
Nepřibrat přes svátky, do toho ušetřit co nejvíce čas a energii při vaření a ještě k tomu naspořit peníze navíc? Pro někoho to může být představa nereálná až bláznivá. My vám však ukážeme, že s našimi radami to zvládnete úplně hravě, s lehkostí a s úsměvem na tváři. Kdy chcete začít žít svoje sny, když ne dnes?
Nepřibrat přes svátky, do toho ušetřit co nejvíce čas a energii při vaření a ještě k tomu naspořit peníze navíc? Pro někoho to může být představa nereálná až bláznivá. My vám však ukážeme, že s našimi radami to zvládnete úplně hravě, s lehkostí a s úsměvem na tváři. Kdy chcete začít žít svoje sny, když ne dnes?
Nepřibrat přes svátky, do toho ušetřit co nejvíce čas a energii při vaření a ještě k tomu naspořit peníze navíc? Pro někoho to může být představa nereálná až bláznivá. My vám však ukážeme, že s našimi radami to zvládnete hravě, s lehkostí a s úsměvem na tváři. Kdy chcete začít žít svoje sny, když ne dnes?
ROZHOVOR/ Snad nikdy nebyla televizní show tak pozorně sledovaná jako letošní finále kuchařské soutěže Masterchef Česko. O titul nejlepšího mistra kuchyně soutěžila mladá a ambiciózní Pavlína Lubojatzky a její kuchařský soupeř, dvaatřicetiletý Roman Staša z Prahy.
Nepřibrat přes svátky, do toho ušetřit co nejvíce čas a energii při vaření a ještě k tomu naspořit peníze navíc? Pro někoho to může být představa nereálná až bláznivá. My vám však ukážeme, že s našimi radami to zvládnete hravě, s lehkostí a s úsměvem na tváři. Kdy chcete začít žít svoje sny, když ne dnes?
V úterý 8. prosince vyjížděli krátce před polednem záchranáři do ulice Pod Svahem ve Švermově. Podle prvotních informací mělo při vaření dojít k explozi tlakového hrnce. Na místo vyjeli hasiči, záchranka i policie. Nakonec se jednalo o kuchyňský požár. Devětasedmdesátiletá žena při něm utrpěla popáleniny na pětašedesáti procentech těla. Na místo byly povolány sanity i vrtulník.
Právo várečné bylo podle historických záznamů měšťanům z Dobrušky uděleno už v roce 1320, takže vaření piva tu má dlouhou tradici. Místní pivovar dnes nese výrazné jméno Rampušák.
Mateřská škola Fügnerova Louny je druhá škola v České republice a první veřejná škola, která splnila všechna kritéria v bronzové, stříbrné i zlaté úrovni programu Skutečně zdravá škola. Zařazuje se po bok soukromé Mateřské školy Semínko z Prahy, která splnila zlatá kritéria v roce 2018.
/LIDÉ ODVEDLE/ Markéta Michalová měla k pečení vztah od útlého věku. Postupně se ve svém koníčku začala zlepšovat a později začala péct na zakázku. Na Instagramu vystupuje pod přezdívkou Markéta v kuchyni.
Rakovnický deník přínáší přehled nejzajímavějších událostí, které se uskuteční o následujícím víkendu. Patří mezi ně například novostrašecká soutěž ve vaření kotlíkového guláše, kurz lukostřelby v Jesenici, africké trhy v Rakovníku, výstava studentských projektů k využití bývalých rakovnických kasáren, pivobraní v Mutějovicích nebo cyklistický závod. Tím největším lákadlem víkendu ovšem nejspíš bude vystavení hlavy Kelta. Jeden z nejvýznamnějších archeologických nálezů na území Rakovnicka se do našeho regionu vrací asi po devíti letech. Opuková hlava keltského heroa ze Mšeckých Žehrovic bude k vidění v novostrašeckém muzeu v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 9 do 17 hodin.
Fotbalové hřiště v Novém Strašecí ožije v sobotu čtvrtým ročníkem soutěže ve vaření guláše s názvem O novostrašecký kotlík. Sraz soutěžících je od 13.30 do 14 hodin, přičemž následuje samotné vaření.
Z domácí chilli omáčky pro pár kamarádů se stal business. Milovníkům pálivého Petrovi Daňkovi a Petrovi Schejbalovi na českém trhu chyběly poctivé omáčky. Rozhodli se je proto začít vyrábět bez chemie. Chilli papričky berou od zemědělců z okolí a letos na podzim poprvé sklidí vlastní.
Sbor dobrovolných hasičů Rychlov zve na III. ročník soutěže ve vaření guláše RYCHLOVSKÝ KOTLÍK. Soutěž družstev ve vaření kotlíkového guláše se uskuteční v sobotu 5. září 2020 na Skále v Rychlově.
Miroslav Etzler žije rychle, život ho baví, a tak se běžně ocitá v nějakém nebezpečí, ať už zdravotním, nebo vztahovém. Z těch prvních má na těle pár šrámů, z těch druhých odcházel vždy s igelitkou, ale šťastný.
Domažlická gymnazistka Veronika Kouříková miluje vaření. Od malička nakukovala pod ruce i pokličky babičce či mamince a od svých osmi pomalu zkoušela vařit a péct podle jednoduchých receptů.
Je sobota devět hodin ráno a k sokolovně ve Skaličce přijíždí jedenáct soutěžních týmu uvařit guláš, který získá zlatou vařečku Skalického kotlíkového guláše.
Je sobota devět hodin ráno a k sokolovně ve Skaličce přijíždí jedenáct soutěžních týmu uvařit guláš, který získá zlatou vařečku Skalického kotlíkového guláše.
Herec boleslavského divadla Martin Hrubý v době nouzového stavu četl dětem v rámci projektu Bakovská on-line škola. Dneska už se věci vrátily do normálních kolejí a Martin Hrubý má za sebou premiéru hry Famílie. Kromě herectví miluje také sport, nebo třeba vaření. Málokdo ale ví, že původně není vystudovaný herec, ale historik. "Letos jsem oslavil 51. narozeniny, takže začínám, jak rád s nadsázkou říkám, druhou polovinu svého života. Nejsem vystudovaný herec, jsem promovaný historik, k herectví jsem se dostal, jak se říká, z ulice. Zkrátka jsem herectví chtěl dělat a podařilo se mi to.
Tak plno, jako v sobotu, v Loučeji prý ještě neměli. Ve vsi bylo veselo. Z celého okolí Křemže se sjeli návštěvníci, aby spolu s tamními hasiči oslavili 85. výročí jejich dobrovolného sboru.
Díky svému kuchařskému umění a veselým nápadům, dostal se kuchař Marián z DDM Astra Zlín do podvědomí malým i velkým jedlíkům, kteří průběžně sledují náš autorský program Zažeň nudu. V rámci příprav už šestatřicátého úkolu jsem obdržela od kolegy jasné instrukce. Uprostřed týdne Marián zavelel: "Ty přines pánvice, já vezmu spiralizér!"
Bolestivým zraněním skončilo ve středu večer vaření v jednom z rodinných domů v Lázních Toušeň na Praze-východ. Malér, u kterého asistovali nejen záchranáři s lékařskou posádkou, ale přijeli i hasiči a policisté, přinesl 34letému muži popáleniny druhého stupně na šesti procentech povrchu těla.
Plánujete rekonstrukci své starší kuchyně nebo vás čeká zařizování zbrusu nové? Nejvíc budete pravděpodobně řešit vzhled kuchyňské linky. Ten je nepochybně důležitý, ale dobře vařit se vám bude především díky uspořádání, které šetří čas a kroky.
Hernu pro děti, ping-pong, tvoření mandal z písku, stolní hry, dětské diskotéky, ale také kurzy vaření, břišní tance, přednášky nebo promítání filmů, to vše a mnoho dalšího nabízí nově otevřený Ateliér Han-T v prostorách bývalého discoklubu Olympia v Radniční ulici v Hranicích.
Kuchařce Pavle Boukalové je 36 let a pochází z Příbrami. Narodila se ale v Aši, protože její rodiče byli na výletě a maminka by nestihla dojet do příbramské nemocnice. Má dva sourozence. Je z nich prostřední, ma ještě staršího bratra a mladší sestru. „Vaření mě vždy táhlo a bavilo a chtěla jsem se mu věnovat, s tím vlastně souvisí i výběr školy. Vystudovala jsem hotelovou školu v Příbrami, obor kuchař/číšník. To, čím jsem se vyučila, mě zcela naplňuje, dá se říct, že jsem se v tom našla. Mám to ráda a určitě bych neměnila,“ řekla.
Pavel Rys je v současné době ředitelem Hotelu Zlatý Beránek s.r.o. v Náchodě. Pavel však není jen manažerem, nýbrž také skvělým kuchařem. A jak se jím stal?
Miluje vaření, kterému se věnuje už od útlého dětství. V sedmnácti letech vydala svou vlastní kuchařku a vyhrála českou verzi celosvětově oblíbené soutěže MasterChef. Se svými rodiči, starší sestrou a kočkou žije usměvavá Kristína v Kolodějích.
Dům dětí a mládeže - Středisko volného času funguje v Krnově už sedmdesát let (1950-2020). Deník při této příležitosti požádal o vzpomínky emeritní ředitelku tohoto zařízení Miroslavu Šimarovou. Je pozoruhodné, že její vzpomínky sahají od prvních poválečných let až do současnosti.
Uzavření restaurací v polovině března vystavilo strakonický pivovar Dudák těžké zkoušce. Téměř z hodiny na hodinu skončilo vaření piva, malou záchranu představoval prodej lahvového. V pivovaru nastalo nezvyklé ticho… K životu se začal probouzet začátkem května.
Učitelka kounovské základní školy Lucie Fialová měla vždycky ráda tanec, jemuž se věnuje již od dětství. „Prošla jsem mnoha tanečními styly, ale mou největší vášní je standardní a latinskoamerický tanec. Miluju cokoli, co se dotýká umění, od fotografování, hudby, malování až po vaření a módu, ale v životě nastanou situace, se kterými se člověk musí jednoduše poprat a upustit páru,“ říká.
Mnoho rodičů zůstalo kvůli koronaviru doslova uvězněných ve svých domovech. Vzhledem k tomu, že o vaření pro děti se většinou starají ženy, týká se to především matek, které zůstaly doma na „ošetřovačce“, zatímco otcové zajišťují finance. Jak se postarat o domácnost, učení dětí, jejich stravování a nezbláznit se z toho?
/SERIÁL/ Kolínský deník v době pandemie koronaviru spustil nový seriál „Sportovec v karanténě“. Nahlédněte s námi pod pokličku kolínských sportovců. Co dělají během karantény, jak se udržují v kondici a co je nepříjemná životní situace naučila? Tentokrát jsme vyzpovídali Jana Hanzla.
/ROZHOVOR/ Jedním z cizinců nymburského basketbalového týmu, který odjel do své rodné země, byl také chorvatský borec Roko Rogič. Čas v karanténě trávil cvičení, čtením knih, hraním her a vařením. „Věděli jsme, že jsme opravdu týmem pro velké věci,“ řekl před odjezdem Rogič.