Jako v ráji si museli připadat milovníci čokolády, kteří zavítali na ostravskou Černou louku, kde se koná Čokoládový Festival 2019. Od pátku ho již navštívilo několik tisíc lidí, otevřeno bude ještě v neděli do 17 hodin. Zájem je obrovský. V sobotu odpoledne lidé venku v chladném počasí čekali ve zhruba dvousetmetrové frontě.
Jako v ráji si museli připadat milovníci čokolády, kteří zavítali na ostravskou Černou louku, kde se koná Čokoládový Festival 2019. Od pátku ho již navštívilo několik tisíc lidí, otevřeno bude ještě v neděli do 17 hodin. Zájem je obrovský. V sobotu odpoledne lidé venku v chladném počasí čekali ve zhruba dvousetmetrové frontě.
Jako v ráji si museli připadat milovníci čokolády, kteří zavítali na ostravskou Černou louku, kde se koná Čokoládový Festival 2019. Od pátku ho již navštívilo několik tisíc lidí, otevřeno bude ještě v neděli do 17 hodin. Zájem je obrovský. V sobotu odpoledne lidé venku v chladném počasí čekali ve zhruba dvousetmetrové frontě.
Jako v ráji si museli připadat milovníci čokolády, kteří zavítali na ostravskou Černou louku, kde se koná Čokoládový Festival 2019. Od pátku ho již navštívilo několik tisíc lidí, otevřeno bude ještě v neděli do 17 hodin. Zájem je obrovský. V sobotu odpoledne lidé venku v chladném počasí čekali ve zhruba dvousetmetrové frontě.
Jako v ráji si museli připadat milovníci čokolády, kteří zavítali na ostravskou Černou louku, kde se koná Čokoládový Festival 2019. Od pátku ho již navštívilo několik tisíc lidí, otevřeno bude ještě v neděli do 17 hodin. Zájem je obrovský. V sobotu odpoledne lidé venku v chladném počasí čekali ve zhruba dvousetmetrové frontě.
Katovice – Kurz zdravého vaření se bude ve čtvrtek 24. října konat v Katovicích. Zpracovávat se tentokrát budou houby. Oblíbený kulinářský kurz se koná od 18 hodin v klubovně Auto klubu Otava Katovice. Účastníci kurzu přispívají 100 Kč na suroviny.
Na netradiční vaření gulášů v kotlíku, ale také recesi zvou pořadatelé soutěžní přehlídky Vaření kotlíkových gulášů do Tvrdonic. Návštěvníci mohou kuchařské umění vtipně oděných týmů hodnotit od jedné hodiny odpoledne.
Znojmo - Zloděj ukradl v pondělí večer knihy z auta zaparkovaného na Žižkově náměstí ve Znojmě. „Byly pohádkové, ale také o vaření, stavbách nebo historii,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.
Do soutěže ve vaření kotlíkového guláše se pustí kuchaři v sobotu 12. října od 10 hodin v hospodě Na Kluzišti v Rýmařově. Koná se zde Gulášfest - první ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš.
Do soutěže ve vaření kotlíkového guláše se pustí kuchaři v sobotu 12. října od 10 hodin v hospodě Na Kluzišti v Rýmařově. Koná se zde Gulášfest - první ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš.
Primátor Hřib vytáhl na Čínu. Připomněl tak známý gag, v němž komik vypočítává, jak mají rozdělenu odpovědnost v manželství. Ukazuje se, že žena řeší finance, vaření, výchovu, zkrátka všechno. A muž? Ten se stará o ty „podstatné“ věci, jako jsou naše vztahy s Albánií.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
/FOTOGALERIE/ Pětice podezřelých z drogové trestné činnosti byla za přispění středočeské zásahové jednotky dopadena přímo výrobě pervitinu. Tak se se v uplynulých dnech vyvinul zásah na Praze-západ, o němž ve středu informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S tím, že až bude šetření kriminalistů ukončeno a dojde na soudní jednání, ve hře by mohly být až desetileté tresty.
Pasov – Loni v prosinci zemřela Anny Mayerhoferová, matka Moniky Reckziegelové z Berchtesgadenu. Když pak dcera její byt vyklízela, našla v komodě dopisy, píše PNP.
Startuje další sezona kurzů zdravého vaření. Uskuteční se jednou do měsíce vždy ve dvou termínech s totožnou náplní, ze kterých bude na výběr. Říjnové kurzy proběhnou 8. a 10. od 18 hodin na ZŠ Povážská.
Marka Fichtnera známe jako jednoho z porotců televizní soutěže Masterchef. Při své kuchařské show v Karlově Studánce vzpomínal, jak bylo těžké zvyknout si na tolik kamer, protože zpočátku měl problém mluvit i před jednou. Byl překvapený, kolik kuchařských talentů televizní soutěž našla.
Marka Fichtnera známe jako jednoho z porotců televizní soutěže Masterchef. Při své kuchařské show v Karlově Studánce vzpomínal, jak bylo těžké zvyknout si na tolik kamer, protože zpočátku měl problém mluvit i před jednou. Byl překvapený, kolik kuchařských talentů televizní soutěž našla.
Les, pohoda a klid. Tak popisuje svoje venkovské bydlení u Velkých Popovic jeden z nejznámějších českých kuchařů. Precizně vybavená kuchyně dokládá jeho vášeň pro vaření. Záplava pohárů zase svědčí o rodinném nadšení pro motosport.
Je expertkou na chování a stolování. Proti Ladislavu Špačkovi, který je v tomto oboru o chlup větší celebritou, má ale Eva Filipová jednu dovednost navíc. Vaření! A autorka rozhovoru pro týdeník Vlasta přiznává, že sama roky své rodině kuchtí podle jejích kuchařek, takže ví, jak dobře fungují!
Brno – Vaření se kolem páté hodiny ráno vymklo z rukou sedmačtyřicetiletému muži v brněnské Slatině. Z jeho bytu se totiž začal šířit štiplavý kouř. Na nebezpečí upozorňoval i požární hlásič, který se rozezněl. Brněnští strážníci se proto vydali do bytového domu. O případu informovali v pátek.
Zámecký areál v Zahrádkách v sobotu už poosmé provoněly zvěřinové guláše. Do soutěže v jejich vaření na otevřeném ohni v kotlících se letos zapojilo 14 týmů.
Les, pohoda a klid. Tak popisuje svoje venkovské bydlení u Velkých Popovic jeden z nejznámějších českých kuchařů. Precizně vybavená kuchyně dokládá jeho vášeň pro vaření. Záplava pohárů zase svědčí o rodinném nadšení pro motosport.
Ženy v české gastronomii zoufale chybějí. Proto je jenom dobře, že posledním vítězem soutěže MasterChef není muž. Oblíbenou kuchařskou show ovšem nevyhrála ani žena, ale vlastně ještě dívka, sedmnáctiletá studentka Kristína Nemčková, která poskytla rozhovor časopisu Gurmet. Skvostný začátek kariéry, na jejímž startu sympatická a usměvavá slečna právě stojí.
Zámecký areál v Zahrádkách v sobotu už poosmé provoněly zvěřinové guláše. Do soutěže v jejich vaření na otevřeném ohni v kotlících se letos zapojilo 14 týmů.
Osecké pivovarnictví je od svého počátku spojeno s Cisterciáckým opatstvím. První pochvalná zmínka o oseckém pivu pochází z pera opata Knittla a je datována rokem 1645. V době barokní přestavby kláštera byl pivovar přesunut z prostor konvetu do současných prostor hospodářského dvora kláštera. Léta páně 1701 se tedy začíná psát historie barokního pivovárku a sladovny. Pivovar byl postupně rozšiřován a modernizován a v sezóně 1901/02 dosáhl svého rekordního výstavu 23.662 hl. Nasládlá vůně rmutů se Osekem vznášela až do roku 1946, kdy byl pivovar v důsledku poválečných událostí uzavřen. Poté pivovar sloužil jako sklad a stáčírna mosteckého pivovaru.
Už poosmé proběhne v sobotu 7. září v areálu zámku v Zahrádkách soutěž ve vaření kotlíkových zvěřinových gulášů z divočáka, srnčího, daňka a jelena. Záleží pouze na soutěžním týmu, jaký druh masa zvolí.
/FOTOGALERIE/ Jubilejní 20. ročník akce s názvem Vaření trnek uspořádaly o poslední zářijové sobotě v areálu starobylého Muzea Na Mlýně v Dolním Němčí členky tamního pěveckého sboru Tetičky.
České Budějovice – Na školní kuchyně a jídelny čeká nový školní rok. Výjimkou není ani ta na základce v budějovické Kubatově ulici, jejíž menu leckdy připomíná výběr v moderní restauraci.
Spolek Torali ve spolupráci s kulturní komisí obvodu Ostrava-Hrabová pořádá druhý ročník gulášfestu – soutěže ve vaření guláše o putovní pohár starosty obce Ostravy-Hrabové.
Lukáš Hejlík mapuje místa, kde by se měl člověk zastavit na jídlo nebo na kafe. Jeho projekt Gastromapa sledují deseti tisíce fanoušků. Při návštěvě Krnova doporučil pivo Nachmelená opice, hudbu Bratří Orffů a kávu z kavárny Malé Café.
Mistři se najdou v každém oboru. Hvězda se může zrodit mezi těmi, kdo čepují pivo, degustují víno, vaří kávu, píšou kulinářské recenze nebo ovládají gastronomii. V Karlově Studánce představili vaření jako pódiovou show. Nabídli tváře známé z televizních i z internetových pořadů o vaření. Na obrazovce bez vůně a ochutnávek to ale nikdy nebude ono.
Nabídka je převeliká, stylů přehršel, katalogy naplněné k prasknutí. Vybrat ideální kuchyni dá práci, hlavně s vybíráním, ale výsledkem může být skvost. Která to vyhraje u vás?
Bršlice kozí noha není zdaleka v hledáčku našeho zájmu, jako třeba medvědí česnek, přitom má také příznivé účinky na lidský organismus. V době minulé se využívala nejen při vaření, ale také jako rostlina prospěšná zdraví.