Kreativ

ŠTÍTEK: vlak

Ilustrační snímek

Lidí ve vlacích mezi Prahou a Moravou ubývá. Spojům do Brna "pomáhá" D1

Mnoho let byla přeprava lidí mezi Prahou a Moravou jedním z hlavních tahounů růstu osobní železniční dopravy. Loni došlo ale k překvapivé změně trendu: lidí ve vlacích mezi Prahou a Moravou ubylo. Přibývá jich jen ve spojení mezi Jižní Moravou a Prahou, největší pokles nastal ve vlacích z Moravskoslezského kraje.

Rychlík ve Stéblové smetl osobní auto s třemi mladými lidmi

Ve Stéblové se srazil vlak s autem, tři zranění

/FOTOGALERIE/ Ve Stéblové na železničním přejezdu bez závor, ale se světelnou signalizací, na trati Pardubice - Hradec Králové se v neděli ve čtvrt na šest odpoledne odpoledne srazil rychlík s osobním autem. 

Výstava modelového kolejiště bude v Pečkách otevřena začátkem září.

Spolek modelářů představí svět mašinek a kolejí

Detailně vymodelované mašinky, nákladní vlaky i vozidla mnoha typů či půvabné krajiny plné lidí i zvířat. To vše nabídne výstava, kterou od 7. do 8. září pořádá Spolek železničních modelářů z Peček.

Na severu Čech působí příhraniční občanské vlakové hlídky

Ve vlacích z Drážďan do Ústí a Děčína hlídkují nacionalisté. „Loví“ migranty

/VIDEO/ Nevěří, že jejich bezpečnost zajistí stát, tak se o ni chtějí postarat sami. Ve vlacích z Drážďan do Děčína a Ústí nad Labem se mohou cestující setkat s hlídkami takzvaných Nezávislých nacionalistů. Snaží se ve vlacích odhalit nelegální migranty ještě dřív, než přejedou české hranice. Spoluobčanům se představili videem na YouTube.

Oprava v železniční stanici v Jaroměři přináší výluky, úpravy jízdních řádů a cestování náhradní autobusovou dopravou.

Výluka na kolejích zasáhne i dopravu na Trutnovsku

/FOTOGALERIE/ Až do konce roku potrvají komplikace v dopravě pod Krkonošemi kvůli rekonstrukci železniční stanice Jaroměř. Ta začala ve středu a skončit má až 14. prosince. Kvůli ní budou probíhat výluky v úsecích Hradec Králové - Jaroměř - Dvůr Králové nad Labem - Stará Paka a Hradec Králové - Jaroměř - Česká Skalice - Náchod.

Ilustrační foto.

Parní léto je tady. Vlak vás z Telče dopraví až k rakouským hranicím

Jízdy vlakem, posezení s hudbou, prohlídky nejrůznějších muzeí nebo aktivity pro děti. To všechno patří k parnímu létu, které startuje už tuto sobotu a lidem nabídne tři víkendy plné zábavy pro malé i velké. Podívat se můžete do Telče, Třeště, Dačic, Slavonic i Kostelce u Jihlavy.  

Ilustrační foto.

Parní léto je tady. Vlak zájemce dopraví až k rakouským hranicím

Jihlavsko – Jízdy vlakem, posezení s hudbou, prohlídky nejrůznějších muzeí nebo aktivity pro děti. To všechno patří k parnímu létu, které startuje už tuto sobotu a lidem nabídne tři víkendy plné zábavy pro malé i velké. Podívat se můžete do Telče, Třeště, Dačic, Slavonic i Kostelce u Jihlavy.  

Lidé se v horkém letním počasí osvěžují ve fontáně v pařížském Louveru.

Paříž i Londýn bojují s vedrem. Dráhy doporučují lidem, aby raději necestovali

Paříž, Londýn a další evropská města čeká dnes rekordní horké počasí, v Evropě by totiž měla kulminovat druhá vlna veder. V britské metropoli tamní úřady rozdávají vodu a opalovací krémy lidem bez domova a otevřely denní centra, kde si mohou bezdomovci odpočinout a vysprchovat se. Britské dráhy vyzvaly lidi dojíždějící vlakem, aby se pokusili zvolit jiný způsob dopravy zejména do Londýna, protože kvůli horku hrozí ohýbání kolejí a zpoždění vlaků, napsal britský list The Guardian.

Motorkář v Praze nepřežil střet s vlakem.

Helma a láhev rumu vedle přejezdu. Spáchal motorkář sebevraždu?

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Zhruba okolo čtvrteční půlnoci došlo na železničním přejezdu na okraji pražské Uhříněvsi k tragické události. Motorkáře srazil vlak. Muž střet nepřežil. Policie okolnosti nehody vyšetřuje, některé indície naznačují, že by se mohlo jednat o sebevraždu. 

Na trati mezi Novou Pakou a Lázněmi Bělohrad vykolejil osobní vlak, který vezl šest cestujících. Nikomu se nic nestalo. Vlaky nahradila autobusová doprava. Odhadnutá škoda je 320 tisíc korun.

Vlak vykolejil. Srazil se s bukem

/FOTO, VIDEO/ Mezi Novou Pakou a Lázněmi Bělohrad vykolejil vlak, když narazil do spadlého buku. K nejhoršímu naštěstí nedošlo. Motorák se nepřevrátil.

Vlak u Lysé nad Labem srazil tři koně.

Ohradník s koňmi někdo úmyslně poškodil

Policie už ví více k případu půlnočního střetu osobního vlaku s třemi koňmi. Událost se odehrála před několika dny mezi stanicemi Lysá nad Labem a Čelákovice-Jiřina. „Prošetřujeme to jako poškození cizí věci,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

Ilustrační foto.

Z Hradce do Jaroměře pouze autobusem

Na železniční trati z Hadce Králové do Jaroměře čekají na cestující od středy 24. července velké komplikace. Kvůli rozsáhlé modernizaci železničního uzlu Jaroměř dojde k úplnému zastavení provozu vlaků až do 14. prosince. Do té doby vlaky nahradí autobusy.

Auto vjelo do kolejiště, smetl ho vlak.

Auto vjelo do kolejiště, smetl ho vlak

Velkou porci štěstí měl řidič černého Volkswagenu Passat. Na nechráněný železniční přejezd ve Vrchlabí - Podhůří vjel v momentě, kdy přijížděl vlak. Střet přežil bez zranění.

Prezentační jízda železničního dopravce Arriva na tratích v Libereckém kraji. a snímku vlak Siemens Desiro zachycen před odjezdem ze stanice Sychrov.

Arriva na Liberecku ukázala své vlaky. Stále shání zaměstnance

Zatím tady koleje brázdí vlaky Českých drah, za pár měsíců je ale nahradí soukromý dopravce Arriva. Jeho vlaky se ovšem v kraji objevily už nyní - společnost se ve čtvrtek, pátek a sobotu představila na všech tratích, kde od prosince začne jezdit. Jde o rychlíkové linky Praha - Tanvald a Rumburk - Kolín a také o osobní vlaky na linkách Liberec - Stará Paka - Lomnice nad Popelkou a Železný Brod - Tanvald.

Prezentační jízda železničního dopravce Arriva na tratích v Libereckém kraji. a snímku vlak Siemens Desiro zachycen před odjezdem ze stanice Sychrov.

Arriva na Liberecku ukázala své vlaky. Stále shání zaměstnance

Zatím tady koleje brázdí vlaky Českých drah, za pár měsíců je ale nahradí soukromý dopravce Arriva. Jeho vlaky se ovšem v kraji objevily už nyní společnost se ve čtvrtek, pátek a sobotu představila na všech tratích, kde od prosince začne jezdit. Jde o rychlíkové linky Praha - Tanvald a Rumburk - Kolín a také o osobní vlaky na linkách Liberec - Stará Paka - Lomnice nad Popelkou a Železný Brod - Tanvald.

Prezentační jízda železničního dopravce Arriva na tratích v Libereckém kraji. a snímku vlak Siemens Desiro zachycen před odjezdem ze stanice Sychrov.

Arriva na Jablonecku ukázala své vlaky. Stále shání zaměstnance

Zatím tady koleje brázdí vlaky Českých drah, za pár měsíců je ale nahradí soukromý dopravce Arriva. Jeho vlaky se ovšem v kraji objevily už nyní společnost se ve čtvrtek, pátek a sobotu představila na všech tratích, kde od prosince začne jezdit. Jde o rychlíkové linky Praha - Tanvald a Rumburk - Kolín a také o osobní vlaky na linkách Liberec - Stará Paka - Lomnice nad Popelkou a Železný Brod - Tanvald.

Ilustrace pražského hlavního nádraží, 10. srpna. Hlavní nádraží, Wilsonovo, cestující, spěch, turista, zavazadla, kufr, pospíchání, nástupiště, České dráhy, ČD

Špatná zpráva. Načas dojede čím dál méně vlaků

Česká železnice si loňský rok nedá do výkladní skříně dodržování jízdního řádu. Načas s tolerancí pět minut vyjelo a dojelo 89,1 procenta vlaků, což je meziroční pokles o více než 1,5 procentního bodu.

Vlak u Lysé nad Labem srazil tři koně.

Vlak u Lysé nad Labem srazil tři koně

/FOTOGALERIE/ Jednotka drážních hasičů zasahovala v pátek 19. července kolem půlnoci na železniční trati mezi Lysou nad Labem a železniční stanicí Čelákovice-Jiřina. Osobní vlak se tam totiž střetl se třemi koňmi.

Střet vlaku s osobním automobilem na přejezdu nedaleko železniční stanice Vlašim.

Při střetu auta s vlakem nebyl nikdo zraněn

/FOTOGALERIE/ K další dopravní nehodě na železničním přejezdu došlo ve čtvrtek 18. července, tentokrát nedaleko vlašimské zastávky. S vlakem se tu střetl osobní automobil značky Peugeot. Jako zázrakem ale nedošlo k žádnému zranění. Řidič auta i čtyři cestující ve vlaku byli v pořádku.

Ilustrační foto

Tipy Deníku

Zajímavé sporty pro všechny, výlet historickým vlakem, ale i noc pod hvězdami. To je sobotní nabídka akcí na Orlickoústecku.

Dopravní nehoda na železničním přejezdu nedaleko stanice Mělník-Mlazice.

Řidička ve Strážnické ulici vjela pod nákladní vlak

/FOTOGALERIE/ Dopravní nehoda zastavila provoz v pátek 19. července odpoledne ve Strážnické ulici v Mělníku, a to nejenom na silnici, ale i na trati. Řidička tam totiž vjela pod nákladní vlak. "K dopravní nehodě došlo kolem půl čtvrté na železničním přejezdu Mělník-Mlazice," potvrdila mluvčí středočeských policistů Eva Hašlová.