Kreativ

ŠTÍTEK: vodka

Ilustrační foto.

Žena nadýchala 2,6 promile. Cestovala šalinou s malým dítětem a lahví vodky

S teprve dvouletým dítětem cestovala silně opilá žena ve čtvrtek odpoledne tramvají. Cestující na ni upozornili v brněnské Nádražní ulici strážníky. „Z jejího dechu kolegové cítili alkohol, třicetiletá žena u sebe navíc měla rozpitou půllitrovou láhev vodky," přiblížila v pátek mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Jiří Holenda (vlevo) nastřílel Pacovu neskutečných osm gólů za poločas.

Ze své osmigólové kanonády se speřický Holenda vykoupí vodkou

Soupeře doslova zmasakroval. Fotbalista Jiří Holenda mladší využil toho, že se sobotní zápas krajského přeboru mezi Okříškami a Speřicemi kvůli podmáčenému trávníku neuskutečnil a o den později si šel kopnout za béčko Dálnice. Rezervě Pacova v rámci okresního přeboru nastřílel neskutečných osm gólů.

Kroměřížská záchytka. Ilustační foto

Zloděj se 4 promile si zašel pro vodku a utopence

Policisté z Otrokovic se od včerejška zabývají krádeží sklenice utopenců a láhve vodky, kterou má na svědomí muž, jež po činu nadýchal rekordní množství alkoholu – 4,12 promile a skončil v protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži.  

Krávy. Ilustrační snímek

Koronavirové šarlatánství. Před nákazou údajně ochrání vodka či kravská moč

Stejně jako koronavirus se světem šíří i široká škála falešných medicín a pseudoléků, které mají údajně léčit - anebo alespoň ochránit před nákazou, napsal zpravodajský server Worldcrunch. Sociální sítě jsou podobnými radami doslova zaplavené do té míry, že Světová zdravotnická organizace (WHO) vydala varování před podobnými mýty.

Ilustrační foto

Hanácká vodka z Prostějova pomáhá lidem v první linii

Hanácká vodka spustí v pondělí 13. dubna na svých sociálních sítích dražbu limitované edice ochranných roušek s podpisy předních českých umělců. Podpoří tak online koncert Spolu jedním hlasem, který chce ocenit práci lidí v první linii. Speciální roušku s podpisem Matěje Rupperta, Davida Kollera, Bena Cristovaa, Pokáče nebo kapely Wohnout získá dražitel s nejvyšší nabízenou částkou. Ten bude následně přesměrován na transparentní účet akce.

Ilustrační foto

V čase pro seniory spěchal pro vodku. Bude potrestán

Neobvyklý případ řešili policisté v poděbradském Penny marketu. I přes upozornění ochranky se v čase vyhrazeném pro nákup seniorů do obchodu dostal osmadvacetiletý muž, který si chtěl koupit lahev vodky.

Ilustrační foto

Po lahvi vodky nedokázal chodit. Strážníci měli hodně práce s opilci i narkomany

Autohlídka byla na rutinní kontrole haly Českých drah v Kolíně. Na zastávce autobusů ji ale čekalo překvapení. „Muž vypil láhev vodky, pro velkou opilost nebyl schopen komunikace. Strážníci na místo přivolali sanitku, a to z důvodu možného ohrožení na životě nebo zdraví osoby,“ uvedla Helena Honkiszová, mluvčí kolínských strážníků.

Ilustrační foto.

Před jízdou vypil 7 piv a 3 panáky vodky. Kontroly odhalily 11 opilých řidičů

Rosice – Nejméně sedm piv a tři velké panáky vodky vypil před jízdou v autě v noci ze soboty na neděli dvaačtyřicetiletý muž v Rosicích na Brněnsku. To mu však nezabránilo v usednutí za volant. Při nárazové kontrolní akci policie na Brněnsku se řidič stal rekordmanem víkendu. „Při dechové zkoušce přístroj ukázal závratnou hodnotu 3,17 promile,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Celkem policisté zkontrolovali kolem sedmi set řidičů.

Foto University of Portsmouth.

Vodka od Černobylu zaujala sousedy

Linec - Britští a ukrajinští vědci vypálili vodku z obilí z okolí havarované jaderné elektrárny v Černobylu – této zprávy, která prošla Evropou, se chopily i linecké OÖN.

Nová značka vodky byla vyrobená v oblasti někdejší jaderné katastrofy

Na trh míří „Černobyl vodka“. Vyrobena je z vody a žita z kontaminované zóny

Tým britských vědců představil novou značku vodky Atomik, která se od konkurenčních produktů liší zejména tím, že byla vyrobena z vody a zrní, které pochází ze zakázané zóny v Černobylu. Podle vědeckého týmu je však její pití úplně bezpečné. Je to první spotřebitelský produkt, který od havárie jaderného reaktoru v roce 1986 z této oblasti vzešel.

Ilustrační foto

Opilé děti na plumlovské přehradě terorizují okolí

Prázdné láhve od vodky létají z hráze do vln plumlovské přehrady, za nimi záhy míří rozžhavení cigaretoví špačci. Tímto způsobem se baví halekající skupinka mladých výrostků. Posilňují se alkoholem předtím než vyrazí na nedalekou diskotéku.

Ilustrační foto.

Táta sovětského zběha opil vodkou, vzpomíná lékařka na 50 let staré drama

Ten den před padesáti lety si Jitka Kolářová pamatuje dodnes. Odpoledne 26. září 1968 se u nich v domě v Tuchořicích nedaleko Žatce zničeho nic objevil voják se samopalem v ruce. Nijak je neohrožoval, strach s otcem ale měli. Tehdy ještě nevěděli, že jde o zběha sovětské armády, která v srpnu 1968 vpadla do Československa. A že nedaleko od Tuchořic údajně zabil muže z blízkého Líčkova.

Muzeum vodky ve Varšavě nabídne interaktivní výstavu.

Výstava plná alkoholu. V Polsku otevřou první muzeum vodky

/VIDEO/ Pili ji králové i vojáci a často byla využívána jako lék. V Polsku během 2. světové války dokonce sloužila k podplácení okupujících nacistů. Řeč je o polské vodce, která má v zemi pětisetletou tradici. Právě tomuto tradičnímu nápoji se tak bude věnovat nově otevřené muzeum ve Varšavě. Informovala o tom agentura AP.

 Ivan Hrozný a jeho syn Ivan 16. listopadu 1581

Vandal v moskevské galerii potrhal slavný Repinův obraz. Zmohla mě vodka, tvrdí

Nejznámější obraz ruského malíře Ilji Repina nesoucí název Ivan Hrozný a jeho syn Ivan 16. listopadu 1581 vážně poničil vandal. Sedmatřicetiletý muž pocházející z Voroněže se před útokem na jedno ze zásadních děl světového malířství vydatně posilnil vodkou, uvedla Treťjakovská galerie. Škoda na obrazu je odhadována asi na 500 tisíc rublů (180 tisíc korun).

Policie prosí o pomoc veřejnost, která by mohla pomoci při ztotožnění muže, který v březnu v jednom z přerovských marketů odcizil láhev vodky.

Nezaplatil láhev vodky, teď jej hledá policie. Nepoznáte ho na snímku z kamer?

Policie hledá zloděje, který 13. března po 9 hodině ráno odcizil v hypermarketu v ulici Želatovská v Přerově půllitrovou láhev vodky v hodnotě 100 korun. Muž si sice nechal u prodavačky láhev odkódovat, následně ji pronesl přes samoobslužné pokladny - bez zaplacení. Muže, kterého zachytil kamerový systém teď hledá policie.