Kreativ

ŠTÍTEK: vodka

Finlandia Vodka cup 2010

Barmani soutěžili o vstupenku do celosvětového finále

Špindlerův Mlýn /FOTO/ – Celkem tři desítky barmanů dorazily do Krkonoš na 12. ročník Finlandia Vodka Cupu. Přípravy na soutěž ale začaly již v listopadu. Do konce tohoto měsíce totiž musel každý zájemce připravit originální recepturu vlastního drinku a zaslat ho odborné porotě. Ta pak provedla první výběr.

Ilustrační foto.

Elitní barmani změří síly v Krkonoších

Špindlerův Mlýn – Česká barmanská špička se ve čtvrtek sjede do známého krkonošského střediska. U turistického informačního centra si to rozdá o titul ve 12. ročníku soutěže Finlandia Vodka Cup.

Ilustrační foto

Výrobci: Litr vodky a tuzemáku podraží asi o 12 korun

Teplice - Cena litru tuzemáku a vodky, nejoblíbenějších domácích lihovin, by zejména v důsledku lednového zvýšení spotřební daně mohla vzrůst zhruba o 12 korun. ČTK to řekl prezident Unie výrobců lihovin Vladimír Steiner. Od ledna ze stejných důvodů kromě lihovin nejspíše zhruba o korunu vzroste cena půllitru piva, od února podraží také cigarety.

Ilustrační foto.

V likérce pracují na plný plyn i na Silvestra

Ústí nad Labem - Fofr do poslední minuty letošního roku mají v ústecké likérce Granette. „Tento blázinec tady zažíváme kolem Silvestra každý rok,“ přiznala Darina Pastorová, která pracuje v likérce u plnícího stroje. Zrovna stáčela do lahví Vodku 42.

Ilustrační foto.

Důchodkyně kradla na Štěpána vodku

Vyškov - Ani vánoční svátky nepřerušily šňůru krádeží v obchodním domě Kaufland ve Vyškově. V sobotu před jedenáctou dopoledne se tam pokoušela odcizit láhev vodky důchodkyně.

Ilustrační foto

Třináctiletá dívka popíjela vodku

Brno – Předčasně a nezvykle se rozhodla oslavit Vánoce třináctiletá dívka z Brna. V úterý v noci ji přistihli brněnští strážníci, jak si dopřává alkohol na požárním schodišti u domu v Rerychově ulici.

Ilustrační foto.

Za kousek jídla a láhev vodky šel se prát

BRUNTÁL (hh) – Nezvykle houževnatou obranu svého lupu prokázal mladý zlodějíček, jenž svými kousky ohrožoval nejen personál prodejny, ale také náhodného zákazníka. Násilí lapka použil kvůli maličkosti – jídlu a pití.

Snímek z milé německé komedie Whisky s vodkou

Whisky s vodkou: svěží filmový drink

Praha /EXKLUZIVNÍ FILMOVÁ RECENZE/ - Sympatická německá komedie Andrease Dresena by se mohla jmenovat Americká noc 2. Příběhy z filmařského prostředí mají vždycky příchuť něčeho dráždivého – koneckonců, stříbrné plátno, to je velká magie. A být při tom, vidět, jak film vzniká, které celebrity se pohybují před kamerou a jaké skandály je provází, koho by to nelákalo. Když mají navíc scenárista a režisér stejný smysl pro ironii a jsou schopni nebrat svět, v němž se sami pohybují, zase tolik vážně, je o milou komedii postaráno.

Ilustrační foto

Chtěl ukrást 29 lahví vodky

Štětí - Před několika dny přijalo Obvodní oddělení Policie ČR Štětí oznámení o krádeži v obchodním domě Tesco. To, co se potom policisté dozvěděli, ale předčilo jejich dosavadní představy o zlodějinách v marketech.

Ilustrační foto.

Pila burčák, víno, vodku a řídila

Uherské Hradiště - Modrý peugeot, jehož řidička měla v dechu 0,96 promile alkoholu, zastavili strážci zákona ve středu v uherskohradiš­ťských ulicích.

Ilustrační foto.

Z chalupy si odnesl pouze půl litru vodky

Hutisko-Solanec - Zálusk na kapku něčeho ostřejšího zřejmě přivedl až k vloupání do chalupy v Hutisku-Solanci prozatím neznámého darebáka. „Majitel nám krádež přišel nahlásit v úterý v dopoledních hodinách,“ sdělila vsetínská policejní mluvčí Ludmila Brousilová.

Ilustrační foto

Na Morybundus Cupu dominovala Hospoda Na Huse

Kutná Hora - Sobotní den patřil na kutnohorském „Sokoláku“ malé kopané. Konal se zde již 14. ročník turnaje Morybundus Cup. Do fotbalového klání se přihlásila desítka týmů, ale při samotném rozlosování už bylo zřejmé, že poměří síly pouze osmička z nich, dva týmy totiž svoji účast na poslední chvíli zrušily.

Vítězný tým turnaje „O žižkovský pohár“ – Zájezdní hostinec

Zájezdní hostinec triumfoval počtvrté

Kutná Hora - Oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora uspořádal sportovní akci v rámci oslav zakončení svých mistrovských soutěží, tradiční turnaj v malé kopané „O žižkovský putovní pohár“.

Ilustrační foto.

Muž krade vodku, pije ji přímo v obchodě

Brno - Už po jednatřicáté narazili v úterý odpoledne brněnští strážníci na dvaapadesátiletého zloděje z Brna. Muž je známý tím, že mezi regály brněnských obchodů pije bez zaplacení alkohol.

Ilustrační foto.

Mezi nejchutnější dary kraje se dostal i kapří tatar

České Budějovice - Otavská klobása, plátkový sýr Primátor, podmáslový chléb, Black vodka Alexander Pushkin a stoprocentní lhenická jablečná šťáva se pro letošek staly nejlepšími potravinami jihočeského regionu.

Ilustrační foto.

U spotřebitelů vedou bývalý rum a vodka

Ústí nad Labem - Češi se vrátili k vodce a tuzemákům, tedy tomu, čemu se kdysi v České republice říkalo rum – zní konstatování Unie výrobců lihovin. Mezi tuzemskými rumy přitom vévodil ten, který se vyráběl v Krásném Březně. A špatně si nevede ani současný zdejší tuzemák.

Anna Vávrová oslavila pětadevadesáté narozeniny

Kozí mléko a vodka, to je recept pětadevadesátileté Anny

Česká Ves /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Stárnout s elegancí je umění, které na jedničku ovládá Anna Vávrová. Obyvatelka Domu s pečovatelskou službou v České Vsi na Jesenicku oslavila v pátek 22. května pětadevadesáté narozeniny s úsměvem na rtech a už se těší na stovku.

Pavel Štrba na soutěži v Praze.

Barman Štrba namíchal Palladium After

Frýdek-Místek /FOTOGALERIE/ - Pražská vodka cup 2009 již zná svého vítěze. V mezinárodní soutěži barmanů zvítězil Pavel Štrba z Frýdku-Místku.

Ilustrační foto.

Žena vypila vodku rovnou v obchodě. Ne poprvé

Brno - Od vánoc o ní strážníci neslyšeli, v úterý však známá notorička uplatnila svůj trik a v obchodě na Dornychu vypila láhev vodky přímo mezi regály. K zaplacení se padesátiletá žena vůbec neměla.

Ilustrační foto.

Školačka to přehnala s vodkou. Pozvracela halu a omdlela

Olomoucký kraj - Tragicky mohlo skončit intenzivní seznamování se čtrnáctileté dívky s účinky alkoholu. Školačka v Javorníku na Jesenicku to s konzumací vodky v tamním parčíku notně přehnala, opilá pozvracela autobusovou halu a pak upadla do bezvědomí.

Ilustrační foto

Čtrnáctileté dívky kradly vodku

Vsetín - Dvěma ojedinělými případy krádeží alkoholu se v uplynulých dnech zabývali strážníci vsetínské městské policie. Nebylo by na nich nic tak zvláštního, pokud by jejich hlavními aktérkami nebyly dvě teprve čtrnáctileté dívky.

Ilustrační foto.

Čtrnáctileté dívky kradly vodku

Vsetín - Dvěma ojedinělými případy krádeží alkoholu se vuplynulých dnech zabývali strážníci vsetínské městské policie. Nebylo by na nich nic tak zvláštního, pokud by jejich hlavními aktérkami nebyly dvě teprve čtrnáctiletédívky.