Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Přibyl

Základní škola Pouchov v Hradci Králové.

Den otevřených dveří v pouchovské škole. Vyučovací hodina končila dojetím

Když jsem se z tisku dozvěděl o Dnu otevřených dveří v nedaleké pouchovské škole, ihned jsem byl přesvědčen o své účasti. Vždyť jsem učil od svých osmnácti let až do sedmdesáti a se stovkami svých žáků prožil spoustu nezapomenutelných zážitků, takže školu, kantořinu, dětičky mám stále přirostlé k srdci.

Karel Přibyl.

Karel Přibyl nám chybí už deset let

Psal se rok 1964, když v mé rodné obci Klamoši nastoupil do funkce řídícího školy pan učitel Karel Přibyl. S jeho dvěma syny jsme se brzy skamarádili.

Karel Přibyl s žáky.

Vzpomínka na učitele Karla Přibyla

Psal se rok 1964, když v mé rodné obci Klamoši nastoupil do funkce řídícího školy pan učitel Karel Přibyl. S jeho dvěma syny jsme se brzy skamarádili.

Ilustrační fotografie.

Skřivanští senioři oslavili významné jubileum

Klub důchodců ve Skřivanech na Novobydžovsku nedávno oslavil 20. výročí svého založení. Byla to oslava důstojná, dojemná, plná milých vzpomínek na činnost svých souborů, na dlouhou řadu svých programů, výletů, besed, vzpomínek na organizování významných akcí.

Pamětníci fotbalu v Myštěvsi se setkali po 55 letech.

Pamětníci fotbalu v Myštěvsi se setkali po 55 letech

V areálu fotbalového hřiště TJ Sokol Myštěves se sešli pamětníci na srazu po dlouhých 55 letech, a tak jsme o bližší podrobnosti požádali jednoho z účastníků Karla Přibyla. Za materiály děkujeme zmíněnému Karlu Přibylovi a Lubomíru Douděrovi.

Jindřichův Hradec. Ilustrační foto

V Hradci hledají šéfa sloučených institucí

Jindřichův Hradec - Na jednání ve středu 28. srpna budou zastupitelé schvalovat zakládací listinu příspěvkové organizace, která zaštítí Dům gobelínů, muzeum fotografie a novou hvězdárnu s planetáriem.

Volby do Evropského parlamentu v Čížové.

Jihočeši volí europoslance

Jižní Čechy - V pátek a sobotu vybírají Jihočeši své zástupce do Evropského parlamentu. Volební dění sledujeme po celém kraji.

Ilustrační foto.

Hradec nakoupil elektřinu a plyn na burze

Jindřichův Hradec - V souladu s usnesením městských radních zajistil úřad nákup elektrické energie a zemního plynu pro rok 2020 na Českomoravské komoditní burze Kladno.

Karel Přibyl.

Krátce z fotbalu na Hradecku

Hradecký Karel Přibyl, známý ze svého působení v Klamoši, Červeněvsi či Myštěvsi, byl na utkání ČR – Brazílie letos i před 63 lety!

Krumlovští výtvarníci vystavují svá díla v galerii Knížecího domu. Výstavu zahájila vernisáž 6. března.

Krumlov patří tvořivým lidem. Obrazy vystavuji studenti i důchodci

Moravský Krumlov /FOTOGALERIE/ – Galerie Knížecího domu patří znovu po roce tradiční výstavě moravskrokrumlovských výtvarníků. Tvořiví lidé se opět rozhodli pochlubit s neotřelými nápady, které dokázali přenést na plátno, do fotografie nebo vdechnout život keramice. Letos vystavuje jednatřicet výtvarníků a kromě stabilních tvůrců se objevili i noví.

Otázka "řádného" městského architekta leží na stole vedení města už dlouho.

Hradec hledá nového architekta

Jindřichův Hradec - Po odchodu dosavadního architekta města vypsala radnice výběrové řízení na tuto pozici. Iniciativa „Je to i tvoje město“ namítá, že nový architekt by měl být zaměstnán externě, ne coby městský úředník.

Věž sv. Ducha v Telči se opět otevřela návštěvníkům.

Věž svatého Ducha v Telči je po roce opět otevřená

Telč - Přesně devadesát schodů musí turisté vyjít, aby se dostali do nejvyššího patra nově opravené románské věže svatého Ducha v Telči. Během stoupání si mohou prohlížet obrázky z historie Telče. Co vlastně vidí, se dozví až na interaktivních obrazovkách ve vrchních patrech a v přízemí.

Ilustrační foto.

Pojišťovny: Krádeží kol ubylo, kradou se ale dražší bicykly

Počet ukradených kol v Česku loni sice klesl, hodnota odcizených kol se ale příliš nesnížila. Stále častěji se totiž kradou dražší, předem vytipované bicykly. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pojišťovnami. Podle statistik policie ČR je v Česku denně ukradeno 14 jízdních kol. Objasnit se podaří pětinu případů.

Pětadvacet výtvarníků z Moravského Krumlova vystavuje v tamní galerii Knížecího domu. Výstava potrvá do 8. dubna.

Výstava krumlovských výtvarníků zavede i na pouť do Santiaga de Compostely

Moravský Krumlov – Pětadvacet výtvarníků z Moravského Krumlova vystavuje své výtvory v galerii krumlovského Knížecího domu na náměstí T. G. Masaryka. „Jde o tradiční akci, která umožní předvést místním zručným lidem svá díla. Lidé uvidí obrazy i výrobky ze dřeva. Například polovina jedné výstavní místnosti je věnovaná keramice, která je velmi zdařile naaranžovaná,“ pozval šéf krumlovského kulturního střediska Bořivoj Švéda.

Horní Kounice měly jubilejní 10. košt pálenek. Lidé mohli vybírat ze 311 vzorků.

Karel Přibyl přišel, viděl a zvítězil. Má šampiona za slivovičku

Horní Kounice /VIDEO, FOTOGALERIE/ – V Kounickém šenku, malé hospůdce, která je součástí kulturního domu sedí dva muži u piva a studují nabídku kořalek z katalogu. „Tři sta vzorků, to je síla,“ konstatuje jeden z nich a druhý jen pokyvuje mlčky hlavou. Nad jejich hlavami je zapnutá televize. V ní informuje zpravodajský speciál o průběžném sčítání výsledků prezidentských voleb. Muže to naprosto nezajímá.

Tak vypadá zbořeniště domu v Kozí ulici.

Demolici historického domu v Kozí ulici šetří policie

Havlíčkův Brod – Neudělal jsem to úmyslně, jedná se o shodu nešťastných událostí, říká havlíčkobrodský lékař Karel Přibyl. Policie totiž nyní prošetřuje zbourání památkově chráněné budovy v havlíčkobrodské Kozí ulici, který lékař letos koupil. Šetření se děje na základě trestního oznámení.

Ilustrační foto

Václav Růžička v sobotu slaví 75. narozeniny

Klamoš - Obec na Chlumecku byla v minulosti známá především jako divadelní. Místní ochotnický soubor Vojan se stal dlouhá léta mimořádně úspěšným a v okrese téměř bezkonkurenčním. Na fotbalové mapě se však jméno této vísky dlouho neobjevovalo.

Jindřichohradecká radnice. Ilustrační foto.

Na hradeckém úřadě „bydlí“ přes osm set lidí

Jindřichův Hradec – Pokud jste vlastníkem bytu nebo jiné nemovitosti a nepřejete si, aby u vás měl někdo trvalé bydliště, můžete takovou osobu za jistých podmínek nahlásit na ohlašovnu městského úřadu.

Ilustrační foto

Pravidla rozdělování dotací se příliš nezmění

Jindřichův Hradec - Dotace z rozpočtu města každoročně čerpá celá řada spolků, sportovních klubů i pořadatelů nejrůznějších akcí. Dobrou zprávou pro ně je, že pravidla pro poskytování dotací se pro příští rok nebudou od těch stávajících příliš lišit.

Ilustrační foto.

Obce tápou jak skloubit noční klid a kulturu

Jindřichohradecko Pokud se v současné době podíváte na program zastupitelstva libovolné obce na Jindřichohradecku s velkou pravděpodobností naleznete ve většině z nich jeden společný bod. Tím je obecně závazná vyhláška o nočním klidu.