Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Přibyl

Městský úřad v Jindřichův Hradec. Ilustrační foto.

Odbor povede Jaroslav Krafka

Jindřichův Hradec – Celkem 24 přihlášek se sešlo do výběrového řízení na pozici vedoucího nově vzniklého odboru jindřichohradeckého městského úřadu.

Ilustrační foto.

Omezení dopravy! Hrozí odklon autobusů MHD do Malína

Kutná Hora - Odklon autobusových linek MHD mezi Kutnou Horou a Malínem je novým strašákem obyvatel této kutnohorské městské části. Zřejmě ještě v tomto týdnu totiž bude opět snížena tonáž malínského nadjezdu.

Městský úřad v Jindřichův Hradec. Ilustrační foto.

Městský úřad poskytl přes 800 informací

Jindřichův Hradec – Vedení radnice do 1. března zveřejní výroční zprávu za loňský rok v oblasti poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím.

Rondel jindřichohradeckého zámku.

Svatbu v rondelu od nynějška vyřídí matrika

Jindřichův Hradec – Kotěrova secesní obřadní síň na starobylé radnici, kaple sv. Maří Magdaleny, zámecký rondel, či jakékoliv další místo? Prostě svatba „jako řemen“ podle zájmu a mnohdy zejména obsahu peněženky snoubenců.

PRACOVNÍ STŮL STAROSTY STANISLAVA MRVKY:

Jindřichohradecko je připraveno na krize

Jindřichův Hradec – Zcela nová bezpečnostní rada pro přípravu na krizové situace, která je poradním orgánem starosty Jindřichova Hradce, tedy obce s rozšířenou působností, pod níž spadá dalších 58 obcí Jindřichohradecka, byla podle novely zákona stanovena v pondělí. Deník o tom již informoval.

Jindřichův Hradec. Ilustrační foto.

Na úřadu v Hradci ubude vedoucích

Jindřichův Hradec – Vedením města avizovaná reorganizace městského úřadu dostane od 1. února konkrétní podobu. Dojde ke snížení počtu pracovníků, redukci pracovišť, převedení kultury pod Střelnici a také k úpravě úředních hodin.

Ilustrační foto

Poplatky za plesy zmizí

Jindřichův Hradec – Zastupitelé budou v Jindřichově Hradci příští týden schvalovat důležité změny pro podnikatele.

V jindřichohradeckém gymnáziu stávkovalo 13 učitelů a 13 nepedagogických pracovníků. Na snímku je nápis na dveřích školníka.

Stávka: Jídelna nevaří, škola je zavřená

Jindřichův Hradec - Na středu naplánovaná stávka odborářů ve státním sektoru v Jindřichově Hradci zavřela střední odbornou školu v Jáchymově ulici. Učit se také nemuseli žáci třech prvních ročníků gymnázia.

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci. Ilustrační foto.

Stávka zavře školu i jídelnu

Jindřichův Hradec – Protestní stávka odborářů ve státní sféře, která je připravena na zítřek, se na Jindřichohradecku dotkne dvou středních škol.

Vánoční trhy. Ilustrační snímek.

Radní schválili trhy, ale i prodej kaprů

Jindřichův Hradec – Dosavadní jindřichohradečtí radní schválili s nadcházejícím adventním časem od 26. listopadu do 3. ledna prodej horkých nápojů na náměstí Míru.

Ilustrační snímek

Ve vedení radnic bude brzy jasno

Třeboň/ Jindřichův Hradec – Centrální město Jindřichohradecka a lázeňské město u Světa patří mezi poslední, a přitom zásadní města, kde dosud není zvoleno nové vedení radnic.

Ilustrační foto

Manipulace komunálních voleb je jen čirou spekulací

Jindřichohradecko – Do redakce Deníku se donesly určité spekulace o možném zmanipulování výsledků voleb v jedné z místních částí obce na Jindřichohradecku. Kontroly, které se o volbách konají, jsou však velmi přísné a hlavně časté.

Ilustrační foto.

Dva členové z pracovní skupiny odstoupili

Jindřichův Hradec – Městská rada vzala na vědomí rezignaci architekta Milana Špuláka a Miroslavy Cimbůrkové na členství v pracovní skupině pro zpracování podmínek zadávacího řízení na výběr zpracovatele projektové dokumentace revitalizace městského parku.

Zpomalovací prahy. Ilustrační snímek.

Do Anglické přijde retardér

Jindřichův Hradec – Závěry a doporučení dopravní komise projednala ve středu jindřichohradecká městská rada.

Sčítání volebních lístků. Ilustrační fotografie.

Kandidátní listiny pro komunální volby už se rýsují

Jindřichohradecko– Termín odevzdání kandidátních listin se blíží, pro všechny platí 10.srpna do 16hodin. Vedení jindřichohradeckého úřadu však doufá, že odevzdávání bude postupné a všichni nepřijdou na poslední chvíli.

Ilustrační foto

Třídy dostanou novou podlahu

Jindřichův Hradec– Jindřichohradečtí radní provedli výběr zhotovitele výměny podlahové krytiny ve třech třídách 5.stupně vzákladní škole na sídlišti Vajgar.

Radouňka Na Kopečku. Ilustrační foto.

Přípravy na výstavbu kanalizace pokračují

Jindřichův Hradec– Jindřichohradečtí radní chtějí na dlouhodobě plánovanou výstavbu kanalizace vRadouňce, místní části Jindřichova Hradce, získat dotace zOperačního programu životního prostředí Evropské unie.

Ilustrační foto.

Budovu školy čeká oprava střechy

Jindřichův Hradec – Na více než sedm milionů korun vyjde město kompletní výměna střešní krytiny na budovách základní školy v Jarošovské ulici.

Volby v Lásenici.

Volby: Účast byla v pátek vysoká, jinak klid

Jindřichohradecko – Zájem o parlamentní volby je velký, potvrzuje to také vysoká páteční volební účast v okrese. Volební místnosti se uzavřely, nyní komise sčítají hlasy.

Malínský most

Rekonstrukce malínského mostu se na čas odkládá

Kutná Hora - Oprava vysloužilého silničního mostu mezi Sedlcem a Malínem se odkládá. A to minimálně do srpna letošního roku. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) totiž muselo stáhnout žádost o vydání stavebního povolení od Středočeského krajského úřadu.

Ilustrační foto

Nová cyklostezka vznikne do sezony

Jindřichův Hradec– Vybudování cyklostezky zJindřichova Hradce do Dolního Skrýchova svěřila radnice táborské firmě Daich, a to za 3,9milionu korun.

Ilustrační foto

Za zábavou do divadla či na přednášku o sklárnách

Rychnovsko – Městská knihovna v Rychnově nad Kněžnou zve ve středu v 18 hodin do salonku Pelclova divadla na přednášku Karolinina huť, poslední sklárna v Orlických horách. Přednášet bude Vladimír Homolka.

Senioři se mohou scházet v jindřichohradecké Mesadě, která sídlí v pečovatelském domě v Růžové ulici.

Vlhkým bytům má pomoci odvod vody drenáží

Jindřichův Hradec – Vadu na kráse domu s pečovatelskou službou v Růžové ulici, a to vlhkost v bytech, má odstranit drenáž ve dvoře, o jejímž zbudování rozhodli radní.

Pohled na budovu bývalé vojenské správy v Jindřichově Hradci.

Zastupitelé sejdou kvůli majetku armády

Jindřichův Hradec – Mimořádné zasedání jindřichohradeckých zastupitelů, které je svoláno na středu do zasedací síně městského úřadu v 16.30 hodin, se bude týkat majetku, který nabízí ministerstvo obrany k prodeji.