Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Přibyl

Ilustrační foto

Kruhové objezdy se v Kutné Hoře staví hlemýždím tempem

Kutná Hora - Kruhové objezdy jsou novým zaklínadlem bezpečného silničního provozu. Dle statistických údajů, které mají dopravní inspektoráty k dispozici, totiž výrazně snižují nehodovost. A podaří-li se někomu nabourat, odnesou to většinou jen plechy. Klasické křižovatky jsou z této perspektivy o mnoho rizikovější. Nehody často totiž končí tragicky.

"Kruhový objezd" v Kutné Hoře

U Krupičků: Stavba stojí, majitel pozemků chce osminásobek jejich ceny

Kutná Hora - Jak jsme již dříve informovali, rekonstrukce důležité kutnohorské dopravní tepny, kruhového objezdu U Krupičků, přes všechny přísliby, stále nezačala. Plánované stavební práce muselo, z důvodu nevyřešených vlastnických práv u několika parcel, rozdělit Ředitelství silnic a dálnic ČR do etap.

Ilustrační foto.

Za úřadem může vyrůst parkoviště

Jindřichův Hradec - Na doporučení dopravní komise schválila městská rada zadání studie na výstavbu parkovacího domu. Ten by mohl vyrůst v místě současného parkoviště za budovami městského úřadu.

Takzvaný falešný kruhový objezd u úřadu práce.

U Krupičků: stavět se začne až v srpnu

Kutná Hora/ Buldozery, bagry, frézy, hromady sutě ze zbouraných domů, dělníci opírající se o lopaty. Jednoduše čilý stavební ruch. Přesně takový výhled měl již několik letních dní skýtat řidičům kruhový objezd u Krupičků. A odkládá se na dva měsíce také výhled na lepší stavební řešení problematického dopravního úseku.

Skrývku pro archeologický průzkum v trase budoucího obchvatu ani tuny vytěžené zeminy nelze přehlédnout poblíž hlavního silničního tahu z Kolína na Prahu a odbočky na Novou Ves I

Výkupy pozemků pro obchvat: ještě 13 vlastníků

Kolín - Ne všude to jde hladce. Například majitele polností v Nebovidech dělí pár set metrů od hranice, za níž by za své pozemky dostal více než trojnásobnou cenu. Nadšený ze své situace evidentně není.

Svatební veletrh, Třeboň, hotel Zlatá hvězda

Po květnovém půstu je před oltáři plno

Jindřichohradecko - Uskutečnit takové množství svateb jako nyní v červnu si vyžaduje dostatečné množství oddávajících. V Dačicích postačí tři, v Jindřichově Hradci jich je pět, v Třeboni dokonce šest.

Hej rup!

Májky budou stát i letos

Jindřichohradecko - Tradice stavění máje a pálení čarodějnic je hlavně v menších obcích stále živá.

Ilustrační foto.

Drtiče v jídelnách problém zbytků neřeší

Jindřichův Hradec - Městská rada odsouhlasila návrh na zadání podmínek výběrového řízení na likvidaci kuchyňského odpadu ze školních jídelen základních a mateřských škol města.

Dětské hřiště v parku pod jindřichohradeckým gymnáziem.

Modernizace hřišť není zadarmo

Jindřichohradecko - Dětská hřiště na Jindřichohradecku odpovídají ve většině případů požadovaným normám. Je jich teď sice méně než dříve, ale jsou bezpečnější, větší a čistší.

Ilustrační foto.

Činnost knihovny podpořil kraj

Jindřichův Hradec - Regionální funkci jindřichohradecké městské knihovny podpoří Jihočeský kraj letos částkou 1,592 milionu korun.

Sekretář berounského klubu a člen výboru Jaroslav Tarczal (vlevo) a místopředseda Karel Přibyl (vpravo)

Valná hromada přinesla zajímavé informace

Beroun/ V pondělí ve večerních hodinách proběhla valná hromada fotbalového klubu Český Lev - Union Beroun. Celé sezení proběhlo v poklidu, přítomní se dozvěděli řadu zajímavých informací

Ilustrační foto

Motoristy čeká hned několik omezení

Kutná Hora/ Nové Dvory/ V polovině letošního roku se budou na hlavním tahu v Kutné Hoře a okolí dít převratné věci. Tak by se měli řidiči připravit na řadu dopravních omezení a možných objížděk.

Ilustrační foto

Různá přilepšení motivují zaměstnance

Jindřichohradecko - Většina firem na Jindřichohradecku motivuje své zaměstnance různými výhodami. Nejčastěji to jsou příspěvky na stravu a na životní nebo penzijní pojištění.

REKONSTRUKCE. Jinřichohradecký vodní stánek letos čeká první etapa opravy. Projekt má ukázat, zda by se vyplatila i přístavba s celou řadou novinek.

Projekt řekne, na kolik by přišlo vylepšení bazénu

Jindřichův Hradec - Jindřichohradecký plavecký bazén čeká rekonstrukce. Ta má začít již letos a spolknout minimálně na 60 milionů korun. I s touto skutečností byli minulý týden při projednávání letošního rozpočtu seznámeni zastupitelé města a dále o tom jednala městská rada.

Schodolez pomáhá hendikepovaným zdolávat schody.

Předali schodolez

BOROHRÁDEK - Žákyně zdejší základní školy využívá od včerejšího dne pomůcku pro vozíčkáře schodolez, který jí usnadní pohyb po škole. Schodolez jí bezplatně zapůjčilo Sdružení pro zdravotně postižené v Rychnově.

Takzvaný falešný kruhový objezd u úřadu práce.

Kruhák bude! Dopravní zácpy již brzy zmizí

KUTNÁ HORA - Falešný kruhový objezd u Úřadu práce v Kutné Hoře by měl přestat být trnem v oku řidičů v ranních špičkách. Příští rok jej nahradí trojice návazných rondelů.

I Kolínova vila v Husových sadech bude pod dozorem nové kamery.

Radní nepodpořili vydání knihy o slavných vilách

JINDŘICHŮV HRADEC - Radní na svém posledním jednání rozhodli, že nepřispějí soukromé pražské firmě na vydání knihy Slavné vily Jihočeského kraje, a to i přesto, že v knize figurují hned tři budovy na území J. Hradce.

Fotbalisté Boršic zdolali v derby béčko Hluku.

Mařatice v deseti otočily zápas a vedou

SLOVÁCKO - V pátem kole okresního přeboru předvedly Mařatice dokonalý obrat nepříznívého vývoje domácího zápasu. I v deseti nakonec dosáhly na tři body a díky lepšímu skóre jsou v čele tabulky.

Ilustrační foto

Na opravu Růžové ulice má firma limit 30 dní

Jindřichův Hradec/ Jak již Deník informoval, začátkem podzimu se má uskutečnit výměna povrchu dolní části Růžové ulice nad křižovatkou s nábřežím. Dlažební kostky nahradí asfalt a městskou pokladnu rekonstrukce přijde na 1,9 milionu korun.

Plavecký bazén J. Hradce

Sportovní stánky znají svého šéfa

Jindřichův Hradec/ Od začátku října povede sloučené městské sportovní společnosti Relax Vajgar a Regionsport, jejichž fúzi před časem schválilo městské zastupitelstvo, dosavadní sekretář TJ Slovan Zdeněk Turyna.

UKLÍZELI MÍSTO NEUKÁZNĚNÝCH MAJITELŮ. Členové závodnického klubu Českého rybářského svazu z J.  Hradce odklízeli vraky potopených a poškozených loděk na břeh Vajgaru, který se již od pondělí opět začne napouštět.

Vajgar tentokrát nevydával ryby, ale utopené loďky

Jindřichův Hradec/ Technika i pracovníci ve velkém i Malém Vajgaru zmizeli . . . Byla to vyhledávaná podívaná zejména z mostu, a to jak místních, tak návštěvníků města. Nedí tedy divu, že nenadálý klid dal prostor pro zrod šuškandy. Ta nejčastěji hovoří o tom, že poté, co se dvakrát během jediného dne málem utopil bagr v bahně Malého Vajgaru, firma zakázku vzdala.

Nádražní ulice

V Nádražní ulici se bude parkovat zadarmo

Jindřichův Hradec/ Na svém středečním zasedání městská rada mimo jiné projednala a schválila výstup z jednání dopravní komise. Ta se zabývala řešením situace ve třech lokalitách.

Ilustrační foto

Dětem začaly prázdniny, ale školy čekají opravy

Jindřichohradecko/ V pátek si děti i učitelé oddechli, začaly totiž dvouměsíční prázdniny. Pro zřizovatele škol, tedy města a obce, to ovšem znamená dobu, kdy se musejí pustit do údržby či rekonstrukcí, které nelze dělat během školního roku.

Budova na Kozím plácku bude na prodej

J. Hradec/ Rada města souhlasila s prodejem budovy bývalé školní jídelny 2. základní školy, která se nachází na Zákosteleckém náměstí, známém pod názvem „Kozí plácek“. „V současné době je zde archiv, ale ten může být i jinde. Pokud návrh projde i zastupitelstvem, bude se objekt prodávat za tržní cenu,“ informoval tajemník městského úřadu Karel Přibyl.

Ilustrační foto.

Zničený most možná opraví dříve

KUTNÁ HORA - Na správce komunikace první třídy směřují žádosti o opravu malínského nadjezdu. Jeho špatný stav už není jen otázkou technického posouzení. Odhalí ho snadno i samotný chodec, který se touto cestou vydá.

Ilustrační foto

Na úřadu brzy zaplatíme kreditkou

JINDŘICHŮV HRADEC - Bezhotovostní platby prostřednictvím platebních karet se stanou realitou i na jindřichohradeckém městském úřadu. „Je to dnes běžný způsob úhrady, a proto zde bude instalováno šest terminálů od dvou bank,“ uvedl tajemník městského úřadu Karel Přibyl.

Jindřichohradecké kontejnery

Přijme město návrh odborníků?

JINDŘICHŮV HRADEC – Studií s názvem Nakládání s odpady ve městě J. Hradec, kterou před časem město zadalo, se seznámila městská rada. K dokumentu se však ještě musí vyjádřit zastupitelé.