Kreativ

ŠTÍTEK: Karel Přibyl

Ilustrační foto

Odpady: Hradečákům cena zůstane

Jindřichův Hradec, Suchdol nad Lužnicí – Poplatek za likvidaci komunálního odpadu se pro příští rok pro občany Jindřichova Hradce nezmění.

Ilustrační foto.

Odbor dopravy brzy dostane první rotomat

Jindřichův Hradec - Rotomat, tedy obří skříň s důmyslným řešením archivace velkého množství spisů, bude nainstalován do poloviny prosince na odboru dopravy.

Ilustrační foto

Vyberou zhotovitele dokumentů pro obchvat

Církvice - Silnice, která odvede část dopravy mimo centrum Církvice, by se mohla začít stavět koncem roku 2012. Nejvíc problémů může nastat okolo vlastnických vztahů k pozemkům.

Ilustrační foto

Brod: zavřené dvě rušné ulice

Havlíčkův Brod - Označení zákaz vjezdu. To čekalo řidiče v Havlíčkově Brodě na křižovatce u mostu, pokud měli naplánovanou cestu přes Dolní ulici na Havlíčkovo náměstí.

zastupitelstvo města J. Hradec

Zastupitelům chodí stohy papírů, o změnu ale nestojí

Jindřichohradecko - Cena poštovní zásilky, kterou jindřichohradečtí zastupitelé obdrží materiály na jejich zasedání, činí v průměru 20 korun. Změnou, o kterou se již několikrát pokoušel zastupitel Jaroslav Kozlovský, by tak město ročně ušetřilo až sedm tisíc korun a další peníze za stohy papíru.

Přípravy k volbám do Evropského parlamentu. Ilustrační snímek.

Eurovolby: V Česku potrvají tři dny

Jindřichohradecko/ANKETA/ - Platné doklady, a to občanský průkaz a nebo cestovní pas, si nesmí zapomenout lidé, kteří vyrazí volit zástupce do Evropského parlamentu.

"Kruhový objezd" v Kutné Hoře

U Krupičků by se mělo začít stavět v květnu

Kutná Hora -Přestavba křižovatky U Krupičků v Kutné Hoře měla být podle původních plánů Ředitelství silnic a dálnic v květnu dokončena. Na kolaudaci si však bude potřeba ještě několik měsíců počkat.

Setkání občanů se zástupci města a ŘSD

Zbrzdí vyvlastňování výstavbu obchvatu Kolína? Dost možná

Kolín - Peníze na obchvat Kolína jsou zajištěné. Potvrdil to předseda vlády Mirek Topolánek spolu s ministrem dopravy Petrem Bendlem při slavnostním poklepu na základní kámen, stejně hovoří i výkonný ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Michal Hala, který byl jedním z hostů setkání s občany, jež v Obecním domě pořádalo občanské sdružení Kolín – náš domov ve spolupráci s poslancem Zdeňkem Kotoušem. Ředitel Hala však zároveň nezastírá, že akci bylo ŘSD nuceno rozdělit na etapy kvůli dořešení majetkoprávních vztahů. A zde už přichází ke slovu tradiční evergreen: Peníze jsou, ale stále ne všechny pozemky.

Ilustrační foto

Zcela na plyn má domácnost zařízenou i starosta

Rychnovsko - Zatímco problémy s dodávkou zemního plynu neohrožují provoz rychnovských základních škol, které jsou vytápěné centrální teplárnou, v Borohrádku je Základní škola T. G. Masaryka na plynu zcela závislá.

Přestavba křižovatky ulic Česká a Na Valech v Kutné Hoře je v plném proudu. Další silniční stavby ve městě, plánované na příští rok, budou svým rozsahem mnohem větší.

Nový rok nebude pro řidiče poslem dobrých zpráv

Kutná Hora - Krušný příští rok čeká všechny obyvatele Kutné Hory. Minimálně automobilisty. Ti budou tlouct čelem do volantu. Chystá se totiž celá řada rozsáhlých rekonstrukcí hlavních silničních tepen. A k tomu přibudou první etapy výstavby zádlažby historického jádra.

Ilustrační foto

V centru se opravovala vozovka

Jindřichův Hradec - Hned na dvou místech v centru Jindřichova Hradce se v pátek objevily značky, upozorňující na dopravní omezení.

Ilustrační foto

Dětská hřiště na sídlišti budou pod drobnohledem

Jindřichův Hradec - Stav dětských hřišť na sídlišti Vajgar se má vbudoucnu zlepšit. Vsouvislosti spřípravou rozpočtu pro příští rok a zapracováním investičních akcí vypsala městská rada výběrové řízení na zpracovatele projektové dokumentace.

Tak to je Anička. Miminko, které nalezl personál u nápojového automatu v havlíčkobrodské nemocnici.

Nalezená Anička půjde do kojeneckého ústavu

Havlíčkův Brod - Policisté žádají o pomoc při pátrání po ženě, která porodila holčičku a pak se jí zbavila tím, že ji ve středu odnesla do havlíčkobrodské nemocnice. Tam narozenou holčičku nechala na pospas svému osudu.

Tak to je Anička. Miminko, které nalezl personál u nápojového automatu v havlíčkobrodské nemocnici.

Nalezená Anička půjde do kojeneckého ústavu

Havlíčkův Brod - Policisté žádají o pomoc při pátrání po ženě, která porodila holčičku a pak se jí zbavila tím, že ji ve středu odnesla do havlíčkobrodské nemocnice. Tam narozenou holčičku nechala na pospas svému osudu.

Tak to je Anička. Miminko, které nalezl personál u nápojového automatu v havlíčkobrodské nemocnici.

Nalezená Anička půjde do kojeneckého ústavu

Havlíčkův Brod - Policisté žádají o pomoc při pátrání po ženě, která porodila holčičku a pak se jí zbavila tím, že ji ve středu odnesla do havlíčkobrodské nemocnice, kde novorozeně nechala na pospas svému osudu.

Ilustrační foto

Městská kasa přispěje na Mikuláše

Jindřichův Hradec - Na tradiční Mikulášskou jízdu, kterou Jindřichohradecké místní dráhy pořádají v sobotu 6. prosince, přidá 2500 korun i městská kasa.

Ilustrační foto

Cena za svoz odpadu se asi nezmění

Jindřichův Hradec - Stejnou cenu jako letos by mohli občané města nad Vajgarem zaplatit i příští rok. Rada města totiž navrhla zachování pětisetkorunového poplatku.

Nové lampy nad přechody v Nádražní ulici v Jindřichově Hradci..

Video: Jindřichův Hradec na indexu bezpečnosti neztratil ani bod

Jindřichův Hradec/ANKETA/FOTO - Šest měst netratilo v prvním půlroce v ČP indexu bezpečnosti, který zohledňuje počet smrtelných či vážných dopravních nehod na území 59 měst. ani bodík. Je mezi nimi i Jindřichův Hradec. Doplněno o video z jedné z každodenních patových situací na jednom z ostrůvků u přechodu pro chodce.

Ilustrační foto.

Volební komise čeká práce

Jindřichohradecko - Zatímco samotný akt voličů, pomineme–li důležitost rozhodování, zabere jen pár minut, členové okrskových volebních komisí čekají perné dny. Uzavřením volebních místností v sobotu ve 14 hodin pro ně povinnosti nekončí.

Ilustrační foto.

Likvidaci odpadu provází nešvary

Jindřichův Hradec - Zprávu společnosti AVE CZ o nakládání s odpadem ve městě od začátku roku vzala na vědomí městská rada. Problémy jsou podle informací především s cenou, kam se promítá několik původně nepředvídaných skutečností.

Plavecký bazén J. Hradce

Bazén čeká druhá etapa opravy

Jindřichův Hradec - Druhou etapu modernizace a přístavby plaveckého bazénu by mělo podle rozhodnutí radních realizovat sdružení dvou jindřichohradeckých firem pod názvem Sdružení plavecký bazén Jindřichův Hradec.

J. Hradec

Oprava střechy i štítu potřebuje peníze

Jindřichův Hradec -Městská rada projednala nejen aktualizaci Programu městské památkové rezervace pro příští rok, ale také posuzovala žádost vlastníka domu na Nežárce v ulici Nové Stavení, kde došlo k havárii štítu a střechy.