Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Školu reprezentovali na výbornou

PARDUBICE - S výbornými výsledky z prestižní soutěže Gastro Junior Nowaco Cup se vrátili žáci Sřední školy řemesel a služeb v Děčíně.

Bývalá letuška pořádá kurzy angličtiny

ZLÍN - V raném dětství si jedinec vytváří řečové systémy v mateřštině, takže pokud ve věku do šesti let slýchává i jiný jazyk, je schopný si ho v budoucnu plně osvojit, tvrdí odborníci.

Ve skleníku rozkvetla královna

OLOMOUC - Fialovočervené květy mučenky obří, které dorůstají až patnácti centimetrů, mohou v těchto dnech obdivovat návštěvníci v olomouckém tropickém skleníku.

Ve skleníku rozkvetla královna

OLOMOUC - Fialovočervené květy mučenky obří, které dorůstají až patnácti centimetrů, mohou v těchto dnech obdivovat návštěvníci v olomouckém tropickém skleníku.

Bývalá letuška pořádá kurzy angličtiny

ZLÍN - V raném dětství si jedinec vytváří řečové systémy v mateřštině, takže pokud ve věku do šesti let slýchává i jiný jazyk, je schopný si ho v budoucnu plně osvojit, tvrdí odborníci.

Směr Itálie: Cesta pro jedno toulavé tělo XIII

SINALUNGA- Pohltila mě toskánská krajina v celé své parádě. Záplava kopců, vršků, kopečků, pahorků, hrbolků, pahrbků, žbrďolků a jiných vyboulenin, na nich pak olivy, víno, cypřiše a zdi nedobytných vesnic a zemědělských statků.

Putování za židovskou kuchyní

HRADEC KRÁLOVÉ - Již slavný francouzský básník Guillaume Apollinaire soudil, že židovská kuchyně spolu s ruskou, francouzskou a italskou patří k těm nejlepším na celém světě. Bráno na dnešní poměry, je v podstatě velmi racionální, málo tučná a bohatá na vlákninu.

Putování za židovskou kuchyní

HRADEC KRÁLOVÉ - Již slavný francouzský básník Guillaume Apollinaire soudil, že židovská kuchyně spolu s ruskou, francouzskou a italskou patří k těm nejlepším na celém světě. Bráno na dnešní poměry, je v podstatě velmi racionální, málo tučná a bohatá na vlákninu.

Putování za židovskou kuchyní

Již slavný francouzský básník Guillaume Apollinaire soudil, že židovská kuchyně spolu s ruskou, francouzskou a italskou patří k těm nejlepším na celém světě. Bráno na dnešní poměry, je v podstatě velmi racionální, málo tučná a bohatá na vlákninu. Několikrát do roka je ozvláštněna nějakou tou husičkou, ale jinak je jejím základem hovězí, telecí a skopové maso, hodně ryb a také drůbeže.

Hanácká fata morgána se zjevila v Kostelci

KOSTELEC NA HANÉ - Jako každý rok koncem srpna jsme s manželem přijeli do Kostelce na Hané na hody. Rádi zažíváme onu slavnostní atmosféru, co zde pokaždé vládne městečkem.

Kapesné utrácejí školáci nejčastěji za jídlo

LIBERECKO - Školáci na Liberecku mají jasno, jak se svým kapesným naloží. Téměř čtyřicet procent z nich uvedlo, že peníze utratí za jídlo. Necelá třetina dětí si raději spoří. Vyplynulo to z průzkumu, který Deník provedl v regionu mezi dětmi ve věku od 6 do 15 ti let.

Děti kapesné utrácejí za dárky

PARDUBICKO - Děti na Pardubicku dostávají v průměru sto korun kapesného. Peníze nejčastěji spoří nebo utrácejí za jídlo a dárky pro blízké.

Markety berou zákazníky drobným podnikatelům

TEPLICE - První zboží které uvidíte, když v tomto období vejdete do nějakého z hypermarketů či papírnictví, budou s jistotou školní pomůcky. Je jich všude plno a pro děti už musí být těžké si z obrovského množství věcí vybrat.

Špička: Pokračuji v dlouhé rodinné tradici obchodníků

ZÁBŘEH - Předkové Pavla Špičky vedli v zábřežském domě, kde nyní sídlí Špičkovo papírnictví, po dvě generace úspěšné sklenářství. I dnes do obchodu občas přijde pamětník, aby si zavzpomínal na staré časy. „Stává se, že se někdo chce zeptat, jaký byl další osud mých rodičů poté, co o sklenářství přišli,“ říká mladý papírník.

Pohádkové pátky zakončila Karkulka

RYCHNOV NAD KNĚZNOU - Kopeček zmrzliny čekal na věrné návštěvníky letního cyklu rychnovského Pelclova divadla s názvem Prázdninové pohádkové pátky.

Hygienici: Zmrzlináři porušují při barvení zmrzlin předpisy

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - Někteří zmrzlináři v Moravskoslezském kraji nedodržují předepsané dávkování zdravotně rizikových barviv. Krajští hygienici odhalili nepovolené množství barviv při letních kontrolách, které provedli u dvaceti výrobců.

Léto přeje zmrzlině

KRNOV - Léto plné slunce těší nejen všechny milovníky tepla a majitele koupališť, ale také prodejce zmrzliny. I přes časté změny počasí představa sladké ledové pochoutky stále láká.

I v Chorvatsku nakoupíte levně, je ale třeba hledat

MAKARSKÁ - Je tu draho, stěžují si čeští turisté. Nejvíc jim vadí předražená balená voda, ovoce a zelenina. Redaktoři Deníku zjistili, že platit vysoké ceny je často zbytečné. Stačí vědět, kam jít na nákup.

Koupaliště vyšperkovala až dvojice podnikatelek

KUNOVICE - Jsou kamarádkami už od dětství a kromě toho si svorně oblíbily riziko podnikání. Platí to o dvojici provozovatelek koupaliště v Kunovicích na Uherskohradišťsku, jednačtyřicetiletých Ivaně Němcové a Jitce Hartmanové.

Koupaliště vyšperkovala až dvojice podnikatelek

ZLÍNSKÝ KRAJ - Jsou kamarádkami už od dětství a kromě toho si svorně oblíbily riziko podnikání. Platí to o dvojici provozovatelek koupaliště v Kunovicích na Uherskohradišťsku, jednačtyřicetiletých Ivaně Němcové a Jitce Hartmanové.

Koupaliště vyšperkovala až dvojice podnikatelek

KUNOVICE - Jsou kamarádkami už od dětství a kromě toho si svorně oblíbily riziko podnikání. Platí to o dvojici provozovatelek koupaliště v Kunovicích na Uherskohradišťsku, jednačtyřicetiletých Ivaně Němcové a Jitce Hartmanové.

Je v potravinách dioxin?

PRAHA - Evropské země už od minulého týdne stahují podezřelé výrobky z oběhu. Česká republika nikoli. Čeká na výsledky laboratorních testů.

Med je zdravý a chutný evergreen

Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.

Med - zdravý a chutný evergreen

VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.