Kreativ

ŠTÍTEK: zmrzlina

Barman musí být i psychologem

VSETÍN - Podnikatelka Anna Pirníková, provozovatelka kavárny v Ústí na Vsetínsku, říká, že barman musí mít především rád lidi a být také psychologem. Teorii sama prosazuje v praxi.

Barman musí být i psychologem

ÚSTÍ - Podnikatelka Anna Pirníková, provozovatelka kavárny v Ústí na Vsetínsku, říká, že barman musí mít především rád lidi a být také psychologem. Teorii sama prosazuje v praxi.

Barman musí být i psychologem

ÚSTÍ - Podnikatelka Anna Pirníková, provozovatelka kavárny v Ústí na Vsetínsku, říká, že barman musí mít především rád lidi a být také psychologem. Teorii sama prosazuje v praxi.

Anna Pirníková: Barman musí být i psychologem.

Ústí – Podnikatelka Anna Pirníková, provozovatelka kavárny vÚstí, říká, že barman musí mít především rád lidi a být také psychologem. Teorii sama prosazuje vpraxi a podle značné návštěvnosti podniku, sjehož vedením jí vypomáhá manžel Jiří, zdá se úspěšně.

Pořadatelé letních táborů lákají děti i na hranolky

PRAHA -Letní tábor pro děti a jejich zvířecí mazlíčky, čtrnáctidenní pobyt pro naturisty, kteří se chtějí na čas oprostit od civilizačních vymožeností a po lese běhat jen v „oděvu“ z lučního kvítí nebo týden pro jedlíky plný hranolek, hamburgerů, párků a zmrzliny.

Pořadatelé letních táborů lákají děti i na hranolky

PRAHA -Letní tábor pro děti a jejich zvířecí mazlíčky, čtrnáctidenní pobyt pro naturisty, kteří se chtějí na čas oprostit od civilizačních vymožeností a po lese běhat jen v „oděvu“ z lučního kvítí nebo týden pro jedlíky plný hranolek, hamburgerů, párků a zmrzliny. I s takovými novinkami letos přišli pořadatelé letních pobytů.

Vedro: padaly teplotní rekordy

BRNO - Tropická vedra útočí. Na celé jižní Moravě i v Brně padaly teplotní rekordy stejně tak, jako lidé v rozpáleném centru města.

Na Bambiriádě se děti nudit nebudou

Třinec - Největší přehlídka třineckých dětských sportovních, kulturních a zájmových oddílů a kroužků Bambiriáda propukne už tento pátek v devět hodin ráno v areálu Domu dětí a mládeže v Třinci.

Koupání v Hradci už od soboty

HRADEC NAD MORAVICÍ - Láká vás koupaliště? Jednou z možností je areál v Hradci nad Moravicí. Zdejší městské koupaliště otevře svou bránu pozítří, tedy v sobotu 26. května.

Jiskra Otrokovice dosáhla na čtvrté místo

ZLÍN/OTROKOVICE - Mile překvapily v závěrečném kole I. ligy regionální házenkářky. Zatímco juniorka Zlína přivezla z Chebu cenný bod za remízu, Jiskra Otrokovice i podruhé v sezoně vyhrála nad pražskou Astrou, tentokrát na její palubovce a zajistila si konečné čtvrté místo. Interligová rezerva Zlína skončila desátá, na první nesestupové příčce.

Vstupné? Padesát!

POTŠTEJN - Na tradiční Potštejnskou pouť vyrazily opět tisíce návštěvníků. Přálo jim k tomu po několika letech i počasí, které potěšilo nejen je, ale především přes tři sta stánkařů a padesátku provozovatelů atrakcí.

Se žloutenkou se můžete setkat kdekoliv

KLATOVSKO - Povinné plošné očkování nezahrnuje ochranu proti infekční žloutence typu A. Rodiče, kteří chtějí své dítě proti tomuto onemocnění chránit, mají do konce května možnost nechat potomka očkovat s 20% slevou.

Radomír Štefek atmosféru obchodu vstřebával odmalička

HOVĚZÍ – Teprve v devatenácti letech převzal hovězský podnikatel Radomír Štefek obchod se smíšeným zbožím. Nebál se riskovat, jako jeden zprvních investoval do moderní techniky, zákazníkům některé druhy zboží rozváží až do domu. Dnes podnik, který byl léta vútlumu, prosperuje a dělá konkurenci vážné starosti.

Česká kuchyně v Chicagu

Ve dnech 19.–22. května se bude česká gastronomie prezentovat na světové soutěži v Chicagu. Vybraný kuchařsko-cukrářský tým má 11 členů, kteří musí připravit 86 porcí tříchodového soutěžního menu. Každý tým může používat výhradně suroviny dostupné v regionu, který reprezentuje.

Děti z Osečka vyrazily lodí na zmrzlinu

OSEČEK - netradiční výlet uspořádali pro místní děti chataři v Osečku. Naložili je na převoznický motorový člun a zorganizovali „spanilou“ jízdu po Labi do Poděbrad.

Zmrzlinu si dá v létě každý

PARDUBICE -K létu patří zmrzlina jako k velbloudovi hrby. Tato mražená pochoutka, jejíž původ historici dokládají až pět tisíc let zpátky do starověké Číny měla původně podobu ochuceného ledu. Dlouho se podávala jako pochoutka vyšší společnosti. Podobu kopečků dostala až ke konci devatenáctého století a její popularita mezi lidmi rychle rostla tak, že si parné léto bez ní už stěží představíme.

Žena zkolabovala na ulici

Současné počasí sice těší zejména děti, které mohou dovádět v tričkách a kraťasech a užívat si zmrzliny, ale zejména seniorům působí výrazné zdravotní komplikace.

Nový zákon vyjde vstříc těm, kteří nedostudovali

České Budějovice/ Lidé, kteří ovládají určité řemeslo, ale nemají k němu potřebnou kvalifikaci, budou mít šanci ji získat. Aniž budou muset strávit několik roků ve školních lavicích. Umožní jim to nový zákon, který začne platit letos v srpnu.

Počasí dnes láme jeden rekord za druhým

KOŠETICE - Je polovina dubna, jenže počasí vypadá spíše jako kdyby byla polovina června. Rtuť teploměru strmě šplhá přes dvacet stupňů Celsia. „Rekordy byly překonané od pátku do neděle. V pátek jsme naměřili 20,9 stupně Celsia, přičemž dlouhodobý rekord je 18,4 stupně z roku 1989,“ informoval vedoucí observatoře v Košeticích Milan Váňa.

Lahůdkářství rozváželo maso až do domu

BRNO - Na rohu ulic České a Solniční se většinou Brňané zastavují pro párek v rohlíku nebo v létě pro zmrzlinu. Impozantní dům, jehož přízemí obchody okupují, je přitom starý skoro sto let. A téměř stejně dlouho tu funguje lahůdkářství rodiny Horčiců.

Zmrzlináři zahájili sezonu

BRNO - S postupujícím jarem rozkvétá v brněnských parcích stále více stromů a v ulicích města rozkládá své stánky víc a víc zmrzlinářů.

Češi si vozí z cest suvenýr - žloutenku

PRAHA - Dovolená snů v podobě dvoutýdenní plavby po Nilu skončila a jako suvenýr si Jana P. (42) z Olomouce přivezla domů žloutenku. Zařadila se tak mezi několik stovek Čechů, kteří ročně onemocní touto chorobou.