Kreativ

ŠTÍTEK: zvěřina

Ilustrační foto

Házenkáři Újezda přezimují nejvýše

Plzeňsko – Národní házenkáři Plzně–Újezda porazili v derby klání nejvyšší soutěže mužů Dioss Nýřany a přezimují na nejvyšší příčce tabulky.

V některých restauracích začíná Festivalu chutí s podtitulem Vůně podzimu.

Festival chutí začal v La Boheme

Liberec - Víte, jak chutná zvěřinová terina s divokými bylinkami, bažantí vývar s sherry, hříbkové ragú nebo jus z divoké kachny?

Závěr tohoto víkendu, respektive neděle 23. října, bude na kunínském zámku a v areálu kostela Povýšení Svatého Kříže v Kuníně patřit oslavám.

Slavnost uzavře zámeckou sezonu

Kunín - Závěr tohoto víkendu, respektive neděle 23. října, bude na kunínském zámku a v areálu kostela Povýšení Svatého Kříže v Kuníně patřit oslavám. Pod názvem Zámecké halali se tam uskuteční dnes již tradiční oslava myslivosti a svátku patrona všech myslivců, svatého Huberta. Akce bude mimo jiné také prostředkem, jak slavnostně zakončit letošní zámeckou sezonu.

Ilustrační foto

Olovem otrávení zajíci

Linec – V Německu bylo uprostřed září dáno do prodeje 800 kilogramů zaječího masa z Rakouska s nepřípustně vysokým obsahem olova.

Malý brouk, velký problém.

Kůrovec ohrožuje partnerství?

Pasov – Pod dramatickým titulkem „Polním tažením proti kůrovci Praha riskuje partnerství s Bavorskem“ píše PNP o českých plánech tvrdého postupu proti broukovi i v bezzásahových zónách parku.

Ilustrační foto

Ligu vede Újezd, Tymákov je třetí

Plzeňsko - Zástupci regionu na předních příčkách I. ligy národních házenkářů, Újezd a Tymákov, své poslední duely vyhráli a nadále jsou v tabulce první resp. třetí.

Farmářské trhy v Ostravě-Porubě

Farmářské trhy v Porubě končí první sezonu

Ostrava – Předposlední letošní farmářské trhy se konaly v sobotu na tržnici v Ostravě-Porubě na Hlavní třídě „pod rondlem". Od sedmi do čtrnácti hodin mohli lidé nakupovat frgály z Valašska, med z Opavska, vejce z místních podestýlkových chovů nebo ostravské pivo Qásek.

Ilustrační foto

Pytlácká obora

Komentář - Divoká prasata, mufloni nebo daňci. Do brněnské obory Holedná si je chodí prohlížet řada lidí. Většina Brňanů to nemá do lesa nijak daleko, ale do obory se pohodlně dostanou městskou dopravou a většinou nemusejí čekat na to, že náhodně uvidí nějaké zvíře.

Ilustrační foto.

V září začíná lov kachen

Orlickoústecko - V září se dostává na trh čerstvá zvěřina, kterou lze považovat za velmi kvalitní biopotravinu. Na rozdíl od masa produkovaného v režimu ekologického či normálního zemědělství se u zvěře vůbec nepoužívají antibiotika, čímž je vyloučena možnost reziduí.

Ilustrační foto

Ligové derby patřilo hostům z Nýřan

Plzeňsko – Bronzový medailista loňského ligového ročníku Dioss Nýřany si v neděli spravil chuť a ve druhém kole nejvyšší soutěže národních házenkářů uspěl na hřišti svého rivala z Přeštic.

Gulášfest

Gulášový král vzejde ve Vsetíně z 15 dvojic

Vsetín – Pro milovníky guláše a nejen pro ně připravila kapela Šimonband už druhý ročník Vsetínského gulášfestu. Akce se uskuteční už tento víkend, čili 13. a 14. srpna, na vsetínském fotbalovém stadionu v Tyršově ulici.

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém se staly výzvou pro sedm soutěžních družstev. Zvítězil tříčlenný tým Myslivci-důchodci, jehož členové mají s přípravou zvěřiny více než padesátileté zkušenosti.

Jelení guláš se myslivcům povedl, zvítězili

Velký Týnec /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Sedm vynikajících gulášů musela v sobotu odpoledne zhodnotit ve Velkém Týnci odborná porota. Soutěž ve vaření tohoto pokrmu byla součástí Pivních a gulášových hodů a lahodné chutě hodnotitele letos donutily vyhlásit hned dvě druhá a dvě třetí místa.

Přípravy na Gulášfest

Letošní novinka: Guláš s čokoládou

Valašské Meziříčí /FOTO/ – Kuchaře čeká několik bezesných noci. Začíná tradiční Gulášfest. Zásmažka a cibulový základ pro úvodní den jsou hotové. Ženy loupají další cibuli, chlapi v kuchyni krájejí maso. Odpoledne ho rozvaří a noční směna dílo dokončí.

Kniha Jiřího Skalského.

Knihu o hospodách lze opět zakoupit

Lovosice – Máte-li rádi hospůdky, šenky, restaurace nebo hostince a chcete-li se seznámit s pohostinností na Lovosicku, a to nejen nyní, ale hlavně v dobách někdy nedávno, ale většinou přece jen již minulých, prolistujte si knihu Jiřího Skalského Krčmy, hospody, restauranty aneb Průvodce po starých pohostinstvích v Lovosicích a okolí.

Žně na Třebíčsku začaly.

Žně začínají, naplno se rozběhnou příští týden

Třebíčsko – Zlátnoucí lány obilí napříč Třebíčskem avizují, že se blíží žně. „Sklizeň se pomalu rozbíhá na Znojemsku. K nám to přichází zpravidla do týdne, deseti dnů. A mezi úplně prvními bývá Agroos Jaroměřice nad Rokytnou. Jsme na letošní žně plně připraveni,“ zmínil ředitel moravskobudějovické společnosti Agrovýkup Jaromír Konvalina.

Ilustrační foto

Pytláci stále škodí, chytit je není lehké

Havířov, Karviná – Přestože už druhým rokem platí novela trestního zákona, dle které se stalo pytláctví trestným činem, nedaří se tento problém odstranit. Myslivci jsou většinou bezradní a pachatele se jim dopadnout nedaří ani ve spolupráci s policií.

Hotel Veba

Hotel Veba

Broumov- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 18 - Hotel Veba.

Ilustrační foto.

Recepty hledali také v archivech

Jeseníky – Řekne-li se tradiční jídlo Jeseníků, málokdo si dokáže cokoliv představit. Lze odtušit, že pokrmy budou složeny z brambor, lesních plodů, zvěřiny či zelí.

Penzion Orlice

Penzion Orlice

Záměl - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Rychnovský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 8 - Penzion Orlice.

Ilustrační foto

Křídla, ploutve, kopyta... aneb příprava masa

Na gril můžete hodit prakticky cokoliv, pokud ale nechcete svým hostům nabídnout jen očmouzenou hmotu bez výrazné chuti, měli byste dodržovat jisté zásady. Jak tedy správně naložit drůbež, grilovat rybu vykostěnou, nebo s kostmi, jak upravit zvěřinu a jak se postavit k nejkrálovštějšímu z pokrmů – steaku?

Myslivecká restaurace

Myslivecká restaurace

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 4 - Myslivecká restaurace

Ilustrační foto

Nezvěstice soutěž nakonec zachránily

Plzeňsko – Základní část I. ligy mužů skončila, po víkendu se nejvíce radovali asi v Nezvěsticích, které coby nováček zůstávají v lize. Osm nejlepších teď čeká play off.