Kreativ

ŠTÍTEK: zvěřina

V pátek schytali dorostenci Dukly (ve žlutém) pořádný výprask od Sparty, na jejím ledě prohráli 1:7. Ovšem hned v sobotu neinkasovali ani jednou a Liberci navíc dali  sedm branek!

Jako den a noc. Po debaklu přišla kanonáda

Praha, Liberec – Hokejoví starší dorostenci Dukly si připsali po víkendu tři body do extraligové tabulky nadstavbové skupiny A, v níž hrají o co nejlepší postavení pro blížící se play-off. Před reprezentační pauzou, která je nyní čeká, nejdříve dostali sedmigólový výprask od Sparty. Den nato stejnou dávkou branek znemožnili Liberec!

Ilustrační foto

Dorostenci Dukly porazili Vítkovice

Jihlava – Středeční dohrávaný zápas 26. kola nadstavbové skupiny A zvládli extraligoví starší dorostenci Dukly parádně. Doma se poměřili s vítkovickým sousedem z tabulky. A přestože hosté dokázali otočit nepříznivý stav a vedli po první části 2:1, tak v té druhé skórovala jen Dukla.

I díky skvělému brankáři Juřičkovi, který se právě chystá zneškodnit jednu z karlovarských střel, zvládli hokejoví starší dorostenci Dukly (ve žlutém) domácí duely parádně. Karlovy Vary i Plzeň porazili o dva góly.

Starší dorost zvládl domácí dvojboj skvěle

Jihlava – Po dlouhé době se slavilo, a hned dvakrát! Hokejoví starší dorostenci Dukly v extraligové nadstavbové skupině A porazili Plzeň i Karlovy Vary. Už ve středu čeká svěřence trenéra Moravce další domácí mač. Od 18 hodin hostí Vítkovice.

Myslivci uspořádali tradiční ples.

Myslivci uspořádali tradiční ples

Horní Kruty - Oblíbený myslivecký ples se konal v sobotu 27. ledna v Horních Krutech. V místní sokolovně ho již tradičně uspořádal Myslivecký spolek Diana Rychtářův Les.

Myslivecký ples v sokolovně v Zásmukách.

OBRAZEM: Zásmučtí myslivci uspořádali ples

Zásmuky - Tradiční myslivecký ples se konal v Zásmukách v sobotu 20. ledna. Organizátoři připravili pro početné návštěvníky v sokolovně krásnou výzdobu. O půlnoci byla slosována bohatá tombola, které v kategorii hlavních cen vévodila zvěřina. Hudební část večera se nesla pod taktovkou orchestru Echo 91.

Na parketu se protočili mladí i odrostlejší...

OBRAZEM: Myslivecký ples se odtančil ve Velkém Oseku

Velký Osek - Staročeský myslivecký bál uspořádal v sobotu 20. ledna Myslivecký spolek Pětidubí z Velkého Oseku. Ples se konal v Lidovém domě. O hudební doprovod se postarala skupina Unikát, tanečníci ani tady nepřišli o tombolu, která zahrnovala tradiční zvěřinu, ale také lákavé věcné dary.

Myslivci plesali v Lorci

OBRAZEM: Myslivci plesali v Lorci

Kutná Hora - Trubači na lesní rohy, nástup myslivců se standartou a loveckými psy i sokolník, tak začalo slavnostní zahájení tradičního mysliveckého plesu v kutnohorském Lorci.

Stovky lidí si přišly v sobou večer do centra Znojma pro světlo z Betléma. Po tradičním průvodu následoval živý betlém u kapucínského kostela.

OBRAZEM: Znojmo přivítalo světlo z Betléma

Znojmo – Stovky lidí s lucerničkami přilákalo v chladném sobotním večeru do centra Znojma tradiční přivítání Betlémského světla. „Do Evropy je tradičně přiváží rakouští skauti, kteří je pak předávají dál, až se dostává i k nám do Znojma,“ popsal tradiční slavnost znojemský děkan Jindřich Bartoš.

V prodejně Lesů a rybníků města Českých Budějovic nachystali pro zákazníky na sedm set stromků.

Stromky a ryby mají hlavní prodejní sezonu

České Budějovice - K hlavním symbolům Vánoc patří stromek a ryba. Na sedm set stromků připravili pro vánoční prodej zaměstnanci Lesů a rybníků města Českých Budějovic.

Jihlavští starší dorostenci (ve žlutém) dokázali během závěrečných pěti minut smazat s Libercem dvoubrankové manko. Na výhru ale nedosáhli. Tygrům podlehli po nájezdech.

Starší dorostenci vydolovali alespoň dva body

Jihlava – V nadstavbové skupině A se jihlavští hokejoví starší dorostenci nemohou dostat do pořádné formy. Domácí duely se Spartou a Libercem to jen potvrdily. Dukla na svém ledě prohrála v prodloužení a po nájezdech.

Ilustrační foto

Starší dorostenci Dukly prohráli v Plzni i Karlových Varech

Plzeň, Karlovy Vary – Hokejoví starší dorostenci Dukly si v nadstavbové skupině extraligy, v níž jim jde o co nejlepší pozici pro play-off, připsali další dvě porážky. V koncovce trápící se Jihlava padla v Plzni i Karlových Varech.

Vánoce na zámku jsou tradiční akcí v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Zámek v Jaroměřicích voní Vánocemi

Jaroměřice nad Rokytnou – Davy návštěvníků od sobotního dopoledne mířily na otevřený zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou. Po celý víkend tam probíhá akce s názvem Vánoce na zámku.

Na svém ledě se starší dorostenci Dukly (ve žlutém) představili hned dvakrát. V obou utkáních se trápili v koncovce a nakonec mohou být rádi alespoň za dva body.

Dukla získala proti Východočechům pouze dva body

Jihlava – Zatím se nedaří. Do nadstavbové skupiny A nevstoupili hokejoví starší dorostenci Dukly moc dobře. Po třech zápasech mají na svém kontě čtyři body a stále čekají na plnohodnotnou výhru. S Hradcem Králové k ní měli daleko, ale s Pardubicemi jim chyběly dvě minuty.

O přízeň chuťových buněk přísných porotců soutěžilo v Podmoklanech 13 kuchtíků.

OBRAZEM: Nejvíc porotě zachutnal guláš z hovězí kližky

Podmoklany - Vůně tradičního českého guláše se linula v sobotu odpoledne hasičským kulturákem v Podmoklanech. Konal se tady už druhý ročník Podmoklanského gulášfestu, který pořádali místní hasiči. Porota měla těžkou práci. Co guláš, to harmonie chutí, ale nakonec stejně zvítězila klasika – guláš z hovězí kližky od Karla Štěrby z Podmoklan.

Nový předseda Okresního mysliveckého spolku Třebíč Tomáš Sedláček

Postavení myslivců není takové, jaké by si zasloužili, říká jejich šéf

Náměšť nad Oslavu /ROZHOVOR/ – Proč mizí zajíci z krajiny, kolik zvěřiny obvykle myslivci získají z honů a kdo asi otrávil mláďata orla mořského na Třebíčsku. Nejen na to odpovídal novopečený předseda Okresního mysliveckého spolku Třebíč Tomáš Sedláček. Dostalo se i na Menzelův snímek Slavnosti sněženek. „Ulovit divoké prase v roce 1983 byla událost. To už je dnes úplně jinak,“ říká.

Ilustrační foto

Dorost se trápil s Olomoucí

Jihlava – Na branky to nebylo příliš bohaté utkání, přesto ale mohli hokejoví starší dorostenci Dukly slavit další extraligovou výhru.

Jihlavští starší dorostenci (ve žlutém) slavili dvě jasné výhry. Kometě dali sedm branek, Warrioru ještě o jednu víc.

Dukla porazila oba brněnské výběry

Jihlava, Brno – Hokejoví starší dorostenci Dukly na Kometu i Warrior vlétli, a brzkými brankami zadělali na pohodlné výhry. Tím se jihlavský výběr hodně přiblížil postupu do extraligového play-off.

jalovec

Jalovec se provoněl až do mytologie

Jalovec je rostlina tak stará, že už měla čas stát se součástí mytologie. Ve starém Řecku se věřilo, že může být prostředníkem mezi životem a smrtí. Duše zesnulých zůstala po smrti zaklesnutá v jalovcovém keři, což mohlo znamenat naději na její návrat do světa živých. Ve středověku zase lidé věřili, že větve jalovce odpuzují démony.

Jednoznačný průběh mělo utkání 11. kola okresního přeboru mezi týmy z opačných pólů tabulky. Blatnice (v modrém) doma Studenec vůbec nešetřila a vyprovodila jej osmi góly.

Lipník zvítězil už popáté v řadě

Třebíčsko – Boj o špici se vyrovnal. Vedoucí Třebelovice prohrály v Chlístově a jejich náskok na čele tabulky okresního přeboru se po 11. kole ztenčil na bod. Ten na lídra chybí Přibyslavicím, které uspěly na hřišti fotbalistů rezervy Jemnicka. Nejlepší formu má v současné době Lipník, který naplno bodoval už pětkrát v řadě a posunul se na čtvrté místo.

EX Myslív 2017

OBRAZEM: EX Myslív nabídl i vepřový betlém

Myslív – Jídlu ve všemožných podobách patřil v sobotu kulturní dům v Myslívě. Několik stovek návštěvníků jubilejního 25. ročníku gastronomické soutěžní výstavy EX Myslív tam hodnotilo rekordních sto padesát šest soutěžních výrobků.

Den lesní techniky.

Lidé obdivovali lesní techniku i řezbáře s motorovou pilou

Hradec Králové - Letošní Den lesní techniky si v sobotu nenechalo ujít několik stovek lidí. V městských lesích Hradce Králové si mohli mimo jiné prohlédnout historické i současné stroje a nářadí, zhlédnout lesní práce, seznámit se se sokolnictvím nebo vidět lovecké psy.

Den lesní techniky.

Lidé obdivovali v Hradci lesní techniku i řezbáře s motorovou pilou

/FOTOGALERIE/ Letošní Den lesní techniky si v sobotu nenechalo ujít několik stovek lidí. V městských lesích Hradce Králové si mohli mimo jiné prohlédnout historické i současné stroje a nářadí, zhlédnout lesní práce, seznámit se se sokolnictvím nebo vidět lovecké psy.

Strahovský tunel. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Řidiče čeká uzavírka tunelů

Už tento víkend se uzavřou Strahovský a Bubenečský tunel. Stavby totiž čeká údržba požárního odvětrávání. Šoféři tunely neprojedou v noci ze soboty na neděli, a to od 23 hodin do 5 hodin ráno. Objížďka je vedena po trase: Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská, Trojský most. 

Chomutovský gólman Zaťko se marně natahuje po míči. SK Úvaly v bílém, jdou do vedení 1:0, díky vlastní brance Chomutova.

Fotbalisté FC Chomutov doma prohráli 2:3 na penalty

Chomutov – V rámci devátého kola Divize skupiny B hostil doma FC Chomutov SK Úvaly. Po prohraném prvním poločase Chomutov ve druhé půli zápas otočil, ale ke konci zápasu dovolil hostům srovnat. Z penaltového rozstřelu vyšli lépe hosté a odvezli si z Chomutova dva body.

Karlovský gastrofestival. Ochutnávky

Karlovský gastrofestival láká na 3,5 km chutí a vůní, přijedou i dva Michelini

FOTOGALERIE / Valašské Velké Karlovice ovládne o víkendu 7. a 8. října Karlovský gastrofestival. Devátý ročník této populární akce zaměřené na valašskou gastronomii a regionální produkty nabídne ochutnávky na dvanácti místech rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové a k tomu bohatý doprovodný program pro celou rodinu, letos s novými gastro zastávkami, bohatším farmářským trhem a za účasti dvou michelinských šéfkuchařů. Vrcholem festivalu bude opět nedělní soutěž o nejlepší valašský frgál.

Karlovský gastrofestival. Ochutnávky

Karlovský gastrofestival láká na 3,5 km chutí a vůní, přijedou i dva Michelini

FOTOGALERIE / Valašské Velké Karlovice ovládne o víkendu 7. a 8. října Karlovský gastrofestival. Devátý ročník této populární akce zaměřené na valašskou gastronomii a regionální produkty nabídne ochutnávky na dvanácti místech rozesetých v 3,5 km dlouhém údolí Léskové a k tomu bohatý doprovodný program pro celou rodinu, letos s novými gastro zastávkami, bohatším farmářským trhem a za účasti dvou michelinských šéfkuchařů. Vrcholem festivalu bude opět nedělní soutěž o nejlepší valašský frgál.

Ve Starém Kolíně oslavili 750 let od první zmínky o obci.

Ve Starém Kolíně oslavili 750 let od první zmínky o obci

Starý Kolín /FOTOGALERIE/ - V sobotních dopoledních i odpoledních hodinách se ve Starém Kolíně konalo Setkání rodáku neboli oslavy 750 let obce Starý Kolín. Od deváté hodiny ranní se na volejbalovém hřišti nedaleko kulturního domu odehrál turnaj v nohejbale, kterého se zúčastnilo 20 týmů. Sedmdesát procent hráčů bylo mimo starokolínských, říká starosta Starého Kolína Luboš Železný a má radost z počtu účastníků.