Kreativ

ŠTÍTEK: zvěřina

Myslivci v Razové připravili pochutnání na jídlech se zvěřiny.

OBRAZEM: Zvěřinové hody v Razové

Na dobrotách ze zvěřiny si pochutnávali lidé v Mysliveckém domě v Razové. Tamní myslivci připravili v sobotu 19. srpna pro návštěvníky posezení jak uvnitř v prostorném sále, vyzdobeném trofejemi, tak i venku na lavičkách pod přístřešky.

Festival regionálních pivovarů ve zlínské zoo

Pivaři mezi zvířaty v zoo: nejhorší je lenoch, který abstinuje

FOTOGALERIE / Vaše podlomené zdraví, naše pivo upevní a spraví. I taková hláška vítá netradičně o víkendu návštěvníky zlínské zoologické zahrady. Právě tam na louce poblíž expozice klokanů plesá srdce milovníků zlatavého moku: koná se tam už počtvrté Festival regionálních pivovarů. 

SK Kladno - SK Úvaly 2:0, 2015 A2B - Divize B, 7. 11. 2015

Pohodový úvod zařídili Kladnu navrátilci i bezvadný Šíma

Kladno – Příjemný začátek divizní soutěže prožili v sobotu dopoledne fotbalisté SK Kladno. Tým, jemuž se nepovedl konec minulého ročníku ani příprava si poradil s Úvaly 3:0 po zásazích letních navrátilců Hanzlíka, Čížka a jedné trefě asi nejlepšího hráče zápasu Šímy. Na stadionu Františka Kloze vyhráli Kladenští za tři body po dlouhé době, naposledy to bylo loni 12. listopadu!

Patnáctý ročník meziříčského Gulášfestu (13.-15. července 2017) přilákal tisíce návštěvníků.  Lidé mohli vybírat ze třiceti druhů guláše, kuchaři zpracovali téměř dvě tuny masa.

OBRAZEM: Klasika i exotika. Na Gulášfestu si vyberou všichni

FOTOGALERIE / Patnáctý ročník meziříčského Gulášfestu, který se od čtvrtka koná na místním letním stadionu, jde dnes do svého finále. Pochutnat si na maďarském pokrmu, poslechnout si koncert známých kapel a užít si dobrou zábavu přišly tisíce lidí. 

Votický kapitán Jakub Šlejmar (v červeném) odpaluje míč ve Vestci z vlastní šestnáctky.

Voticím se opět povedlo otočit zápas

Vestec – Fotbalisté Votic potvrdili ve Vestci, že jsou v jarní části I. A třídy, skupiny A, druhým nejlepším celkem. Opět ale museli prohrávat, aby skóre po přestávce otočili brankami Slunečka a V. Budila ve svůj prospěch. „Za druhou půli jsme zaslouženě vyhráli," byl spokojený trenér Votic Martin Bárta.

Přibyslavice (v bílém) domácím vítězstvím nad Blatnicí (v modrém) sesadili svého soupeře z prvmího místa v tabulce okresního přeboru.

Rokytnice se vrátila na první místo

Třebíčsko – Podzimní král si vzal svou pozici zpět. Fotbalisté Rokytnice zvítězili ve 20. kole okresního přeboru nad náměšťskou rezervou a využili tak zaváhání Blatnice v Přibyslavicích.

Správce depozitáře Jiří Doupal ukazuje Kuchyň z počátku 20. století na zámku ve Velkých Losinách.

Zámeckou kuchyň prohlíželi první návštěvníci

Nová prohlídková trasa měla premiéru první květnový den na státním zámku Velké Losiny. Návštěvníci si tak mohli prohlédnout kompletně vybavenou kuchyň z počátku 20. století, která sloužila tehdejším majitelům z rodu Liechtensteinů.

Ilustrační foto

Šlágr kola rozhodovaly penalty

Třebíčsko – Lídr kopal o jednu penaltu méně a prohrál. Takovou zápletku měl divácky atraktivní duel 17. kola okresního přeboru, ve kterém třetí Výčapy hostily vedoucí Rokytnici.

Prague Cello Quartet

Hudebníci z Prague Cello Quartet říkají: Máme místa, kam se rádi vracíme

Bruntál - Prague Cello Quartet tvoří čtveřice mladý umělců: Petr Špaček, Ivan Vokáč, Jan Zemen a Jan Zvěřina. Jde o originální kvarteto profesionálních viloloncellistů, které má na repertoáru klasickou hudbu, jazzovou tvorbu, hity nejznámějších moderních světových skupin i známé kousky filmové hudby.

Restaurace Westy v Hodoníně manželů Westermairových získala v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha tři hvězdy.

Ano, šéfe! v Hodoníně: restauraci Westy vzali lidé útokem

Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.

Restaurace Westy v Hodoníně manželů Westermairových získala v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha tři hvězdy.

Ano, šéfe! v Hodoníně: do restaurace Westy míří davy

Hodonín – Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.

Restaurace Westy v Hodoníně manželů Westermairových získala v pořadu Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha tři hvězdy.

Ano, šéfe! v Hodoníně: do restaurace Westy míří davy

Hodonín – Všechna místa plná, fronty až před restauraci a rezervace na tři týdny dopředu. Lidé vzali útokem restauraci Westy, na kterou se zaměřil pořad Ano, šéfe! Zdeňka Pohlreicha ve svém posledním dílu odvysílaném toto pondělí. Restauraci se totiž jako jedné z mála podařilo získat hned tři hvězdičky, tedy nejvyšší hodnocení.

Vítězná série šumperských florbalistů skončila

Vítězná série šumperských florbalistů skončila

Šumperk – Po sedmi výhrách v řadě divizní florbalisté Šumperku padli. V sobotu ještě dokázali svou sérii prodloužit díky úspěchu nad oslabenými brněnskými Buldoky, v neděli však nestačili na Telnici.

Myslivci ze sdružení Tetřívek Milešov rozvezli zvěři granule s léky a nezapomněli ji ani přikrmit

Zvěř trpí parazity, myslivci jí dali speciální granule

Milešov - Stovky kilogramů granulí s léky proti parazitům roznesli o víkendu po svých honitbách myslivci z celého regionu. Po nálezech několika kusů, u kterých byla přítomnost parazitů v těle veterináři potvrzena, se tím snaží napadená zvířata vyléčit a zabránit dalšímu šíření nemoci.

Vzhledem k napadanému sněhu myslivci nyní chodí do lesa pravidelně nejen s léky, ale i s krmením. Na snímku z konce ledna je při každodenní obchůzce krmelců zachycen Lubomír Vyhlídal z Mrákotína na Jihlavsku.

Myslivci začali s léčbou zvěře

Vysočina - Myslivci na Vysočině začali přeléčovat divokou zvěř, hlavně srnčí. Na to, aby ji zbavili například plicních nebo podkožních střečků, mají asi dva týdny.

Srnčí zvěř.

Myslivci začali s léčbou zvěře

Vysočina - Myslivci na Vysočině začali přeléčovat divokou zvěř, hlavně srnčí. Na to, aby ji zbavili například plicních nebo podkožních střečků, mají asi dva týdny.

Ve Stříbře tančili a zpívali s Martinem Maxou

Ve Stříbře tančili a zpívali s Martinem Maxou

Stříbro – V sobotu se ve Stříbře konal Městský ples, ten moderoval redaktor Českého rozhlasu Petr Handl, k tanci a poslechu hrála skupina KT Band. Večer zpříjemnilo také zajímavé taneční vystoupení dětí z DDM ve Stříbře, kouzelník a také zpěvák Martin Maxa.

Film „Hoří, má panenko“ ukázal realitu své doby.

Tombola baví i 50 let po premiéře Hoří, má panenko. Láká na erotiku nebo zvěřinu

Brno /ANKETA, VIDEO/ – Srnku, zajíce, ale třeba i křeslo či erotické pomůcky mohou získat lidé v Brně a okolí v některé z tombol letošní plesové sezony. Prodej soutěžních lístků představuje pro organizátory akcí jeden ze způsobů, jak oživit celý večer. „Vždycky jsem vyhrávala jen nějaké poukázky, ale nikdy hlavní cenu. Zvláště takové prase by bylo nezapomenutelné. Sice nevím, jak bych jej zpracovala v mém malém bytě, ale ten pocit by za to stál," uvedla Brňanka Alice Vejvodová. Tombola na plesech je fenoménem i 50 let po premiéře Formanova slavného filmu Hoří, má panenko, který diváky pobavil také scénou rozkradení cen.

Ilustrační foto

Myslivci sečtou a přeléčí zvěř

Vysočina, Žďársko - Vysočinu čeká o víkendu sčítání a za týden přeléčení zvěře. Sčítání je podle zákona o myslivosti každoroční povinností uživatelů honiteb. „Zároveň je jedním ze základních podkladů k vypracování plánu mysliveckého hospodaření v honitbě," řekl Stanislav Císař z Okresního mysliveckého spolku Žďár nad Sázavou.

Hasičský ples v Malinové

Na plese vládla dobrá nálada

Malinová – Na společném plese sborů dobrovolných hasičů Krakova, Krakovce a Malinové se opět dobře bavili všichni přítomní, kterých přišlo na sto padesát.

Ilustrační foto.

Novinka v letošní plesové sezoně

Strakonice - Nezvyklá premiéra čeká plesovou strakonickou sezonu. Tuto sobotu se v sokolovně uskuteční historicky první Myslivecký trubačský bál.

Nimrodi a příznivci Hubertova cechu plesali v sobotu v Turistickém centru Velehrad.

Boršická čtyřka roztančila myslivce i jejich příznivce

Velehrad – Letošní plesovou sezonu na Velehradě odstartovali o druhé lednové sobotě příslušníci Hubertova cechu z mysliveckého sdružení Háj Velehrad-Modrá. Návštěvníky XVI. mysliveckého bálu nadchla hned při vstupu do sálu turistického centra Velehrad bohatá tombola.

Zátiší s plody moře. Ilustrační foto.

Restaurace nabízí do konce února v rámci festivalu zvláštní menu

Praha - Od neděle do konce února budou moci zájemci chodit do 93 prestižních restaurací po celé republice, kde dostanou za zvýhodněnou cenu degustační menu. Osmý ročníku Grand Restaurant Festivalu, který je letos zastřešený tématem Baroko na talíři, nabídne pokrmy ze surovin, které byly v 17. a 18. století typické pro urozenou společnost. Cena degustačního menu se pohybuje podle počtu chodů mezi 250 a 600 Kč.

V sobotu zahájil plesovou sezonu myslivecký ples, který pořádal Myslivecký spolek Hubert Kostelec.

Myslivci zahájili plesovou sezonu. Vrcholem večera byla dražba laně

Kyjov /FOTOGALERIE/ – Ve znamení tance se nesl tento víkend v Kyjově. V sobotu totiž zahájil plesovou sezonu už počtrnácté tradiční myslivecký ples. „Důvodem je čerstvost zvěře. Ta se totiž smí lovit do jednatřicátého prosince," zdůvodnil finanční hospodář pořádajícího Mysliveckého spolku Hubert Kostelec Petr Michalčík.

Zámek Zákupy.

Vánoce u císařského stolu

Liberecko - Kapr, candát, raci i pstruh. Nechyběla zvěřina a jako sladká tečka lívance se zavařeninou. Zhruba takové bylo menu šlechtických rodin v 19. století. Tu císařskou nevyjímaje.

Ilustrační foto

Policisté hledali pytláky i s přístroji pro noční vidění. V lesích u Krumlova

Moravský Krumlov – Obklíčený les, policisté s termokamerami a přístroji pro noční vidění. Takovou situaci mohli zažít myslivci a lidé, kteří se zatoulali do lesa u Moravského Krumlova na začátku uplynulého víkendu. Spolu s pracovníky Státního veterinárního správy a lesníky Lesů České republiky měli policisté v noci na sobotu akci zamřenou na pytláky. „Už vpodvečer se především veterináři zaměřili na restaurační provozy, kde zjišťovali původ masa, především zvěřiny. Všichni kontrolovaní provozovatelé věrohodně prokázali původ zpracovávaného masa," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Zvěřina. Ilustrační foto.

Češi se vrací ke zvěřině, zájem posiluje móda sezonních potravin

Praha - Zájem Čechů o zvěřinu v posledních letech roste. Podle restauratérů, které ČTK oslovila, se zvěřinové hody stávají módní spolu s vlnou zájmu o sezonní pokrmy. Větší množství zkonzumovaného masa se odráží i na množství porážek, které potravinářské firmy v Česku uskuteční. Například společnost Bidvest, která se zaměřuje na prodej téměř výhradně do restaurací, letos očekává, že zpracuje 800 tun zvěře, loni to bylo zhruba o sto tun méně. Informoval o tom vedoucí divize zvěřiny ve firmě Lukáš Volf.

Na zámku v Boskovicích se v sobotu uskutečnil sedmý ročník Svatohubertských slavností.

Nad boskovickým zámkem kroužili dravci. Na počest svatého Huberta

Boskovice /REPORTÁŽ/ – Svatý Hubert se podle legendy setkal na honu s jelenem, kterému mezi parožím zářil kříž. Po tomto zážitku se dřívější náruživý lovec a milovník zábavy zaměřil na náboženský život a později se stal patronem lovců a myslivců. V sobotu jej uctili na zámku v Boskovicích. Při sedmém ročníku Svatohubertských slavností.

Ilustrační foto.

Myslivci: Bažantů i zajíců v lesích ubývá, černá zvěř se ale přemnožila

Hodonínsko – Nedostatek drobné zvěře v zastoupení zajíců a bažantů, naopak přemnožení divokých prasat. Tak bude podle myslivců vypadat letošní nastupující lovecká sezona na Hodonínsku. „Spárkaté a daňčí zvěře bude dost. Daňci se ale vyskytují jen v části od Radějova až po Velkou nad Veličkou," uvedl předseda hodonínského okresního mysliveckého spolku Radovan Mančík.