Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Beran

Zleva Veronika Dobiášová a Veronika Brožkovcová jako zástupkyně Vysoké školy finanční a správní v Mostě.

Badmintonistka Veronika Dobiášová je Akademickou mistryní České republiky

České Akademické hry se konaly již po osmnácté, tentokrát bylo hostitelským městem Brno. Mezi dvaadvaceti sporty nechyběl badminton a mezi přihlášenými tři reprezentanti Super Stars Most. Veronika Dobiášová a Veronika Brožkovcová reprezentující Vysokou školu finanční a správní a Bedřich Valenta, který startoval pod hlavičkou Univerzity J. E. Purkyně v Ústí n. L.

Badmintonový turnaj pořádaný domácím Baníkem Most.

Baník Most pořádal republikový turnaj dospělých v badmintonu

Most – O víkendu pořádal badmintonový klub Baník Most v mostecké sportovní hale republikový turnaj dospělých Grand Prix B. Zúčastnilo se sedmdesát čtyři hráčů a hráček ze všech koutů republiky, mezi nimiž nechyběli ani čtyři zástupci domácího oddílu Tereza Kozempelová, Kateřina Suchomelová, Tereza Burdová a Pavel Bleyer.

Křemežští při závěrečném turnaji play off down v pražské Vinoři - debl Petr Pirtyák a Peter Mouritsen (zleva).

Křemže má definitivu, bude prvoligová i v příští sezoně

Praha – V hale v pražské Vinoři to jihočeský tým zvládl! Ve vypjatém posledním kole play of down 1. badmintonové ligy se hráči a hráčky áčka Sokola Křemže popasovali se všemi nástrahami vyřazovacího kola na jedničku a udrželi prvoligovou příslušnost i pro příští hrací rok.

Vítězka ženské dvouhry Veronika Dobiášová.

Těšínský pohár ovládli favorité

Český Těšín /FOTO/ – Už 41. ročník badmintonového Těšínského poháru - memoriálu Stanislava Krauze, zvládli nejlépe Petr Beran a Veronika Dobiášová.

Jaroslav Sobek (vpravo) vyhrál v obou dosavadních zápasech nové sezony.

Šachisté pokračovali v druhé lize

Karvinsko – Čtyři okresní družstva dospělých šachistů pokračovala v nové sezoně druhým kolem. Dařilo se Karviné a havířovskému Baníku. Naopak béčko Orlové a Slovan Havířov prohrály.

Starostou Frýdlantu byl na ustavujícím zastupitelstvu opět zvolen Dan Ramzer.

Část větších měst okresu zná svá nová vedení. Zásadní změny se nekonají

Liberecko – Státní hymna, originální městská vlajka a při podpisu zastupitelského slibu ptačí brk. Středeční ustavující zasedání nového chrastavského zastupitelstva se neslo ve slavnostním duchu. Při volbě starosty se ale žádné překvapení nekonalo. Post znovu obhájil dosavadní starosta Michael Canov (Starostové pro Liberecký kraj), do funkce byl zvolen popáté.

Radnice v Mnichově Hradišti.

Komunitní centrum i revitalizace náměstí je úkol pro Hradiště

Mnichovo Hradiště - Váha druhého největšího okresního města, Mnichova Hradiště, spočívá od roku 2014 na bedrech současného starosty Ondřeje Lochmana. Za jeho působení se může město pochlubit například atletickým stadionem, vyhovujícím nárokům moderního sportu, přístavbou mateřské školky v Jaselské ulici, revitalizací lesoparku, dvěma venkovními posilovnami a pěti novými dětskými hřišti, rekonstrukcí historických domů, opravou šesti kilometrů chodníků a tím, co to vše umožnilo - ziskem 160 milionů korun na dotacích a darech a dalších 100 milionů přislíbených v dalších dvou letech.

Boží muka na Švédském vrchu jsou jako nová.

Obnovili skvost. Boží muka z roku 1730

Cheb - Sedmdesát tisíc korun stálo restaurování božích muk u panelové cesty na Švédský vrch. O jejich obnovu se postaral městský Nadační fond Historický Cheb.

K historicky prvnímu ligovému bodu Křemže při remíze s béčkem Meteoru Praha přispěla ve dvouhře i Zuzana Matoušková.

Krumlov dvakrát padl, Křemže zapsala v premiéře historický bod

Praha, Ostrava – Do nové mistrovské sezony 2017/2018 vstoupily i republikové badmintonové soutěže smíšených družstev dospělých. Náš okres má již dvojnásobné zastoupení, když k extraligovému SKB Český Krumlov se přidává prvoligový nováček v barvách Sokola Křemže.

Indiánský den s průvodem, divadlem i kapelou indiánů chystá na sobotu Brná.

FOTO: Brná v sobotu ožije průvodem indiánů

Brná - Kovboj Vladimír Hron pobaví hity Limonádového Joe zítra na oslavě výročí Brné a 175 let od narození Karla Maye. Prostřelenou helmu i další zajímavosti ukáže fotograf Petr Berounský.

Silná výprava českokrumlovského oddílu na MMJ Chorvatska –  zleva: Tomáš Švejda, Ondřej Král, Petr Beran, Bára Hadáčková, Tomáš Soták a trenér Radek Votava.

Beran s Králem kralovali v Chorvatsku ve čtyřhře

Dubrovník - Po evropském šampionátu juniorů se mladí badmintonisté opět sešli při dalším prestižním klání, kterým bylo Mezinárodním mistrovství juniorů Valamar Junior Open 2017 v Dubrovníku.