Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Beran

Výročí 25 let na metalové scéně oslavilo společně s Tortharry na 500 jejich fanoušků na Zděřině u Police nad Metují, kde vytvořili všem kapelám nezapomenutelnou atmosféru.

Metalová skupina TORTHARRY oslavila 25 let

Náchodsko /ROZHOVOR/ - Bubeník Miloslav „Juan" Jirman a basový kytarista Martin Vacek se setkali ve skupině IMAGO již v roce 1984. Na podzim 1988 k nim přibyl kytarista Jaroslav Rubeš. Později vystupovali pod názvem EXECUTOR, ale deathmetalová historie začíná s názvem TORTHARRY v roce 1991.

Výročí 25 let na metalové scéně oslavilo společně s Tortharry na 500 jejich fanoušků na Zděřině u Police nad Metují, kde vytvořili všem kapelám nezapomenutelnou atmosféru.

Metalová skupina TORTHARRY oslavila 25 let

Náchodsko /ROZHOVOR/ - Bubeník Miloslav „Juan" Jirman a basový kytarista Martin Vacek se setkali ve skupině IMAGO již v roce 1984. Na podzim 1988 k nim přibyl kytarista Jaroslav Rubeš. Později vystupovali pod názvem EXECUTOR, ale deathmetalová historie začíná s názvem TORTHARRY v roce 1991.

Výsledkově nejúspěšnější sportovci Českokrumlovska za rok 2016 – zleva: Petr Beran, Tomáš Švejda, Dominik Sluka, Hana Milisová, Jaromír Janáček, Zuzana Matoušková, Anežka Paloudová a Antonín Haleš, v popředí talent Matyáš Jurík a Matěj Faltus.

V elitní společnosti se výjimečně ocitla jedenáctka sportovců

Český Krumlov - V obvyklém předvánočním termínu se i letos konalo slavnostní setkání sportovního výkvětu českokrumlovského regionu, které spolupořádají Okresní sdružení České unie sportu, obecně prospěšná společnost Pro-Sport ČK a Českokrumlovský deník.

Petr Beran

Podmínka za zbití mladíka? Bývalý příslušník StB se stížností neuspěl

Brno - Bývalý příslušník komunistické Státní bezpečnosti (StB) Petr Beran neuspěl s ústavní stížností proti uložené podmínce. Dostal ji za podíl na zbití sedmnáctiletého mladíka v roce 1989. Násilí se podle pravomocného verdiktu odehrálo při výslechu v souvislosti s Palachovým týdnem. Odmítnutí stížnosti je patrné z justiční databáze. Odůvodnění zatím Ústavní soud nezveřejnil.

V Orlové začalo mezinárodní mistrovství ČR juniorů v badmintonu.

Asiati jsou v Orlové, uspěje česká špička?

Orlová /FOTO/ – V pátek začal v orlovské sportovní hale místního gymnázia 21. ročník velkého mezinárodního turnaje v badmintonu, na který přijela širší evropská špička a dokonce tři hráči z Asie.

Krátošice. Vodník hlídá místní rybník

Krátošice lákají turisty z okolí na rozhlednu

Krátošice - Na dnešní návštěvu se vydáváme do malé obce Krátošice nedaleko Choustníku. Krátošice, které mají kolem stovky trvale žijících obyvatel, leží na odbočce okresní silnice z Plané nad Lužnicí do Choustníku.

STUDENTI z Hotelové školy a obchodní akademie přišli na kraj podpořit rozdělení školy.

Situaci na škole v Turnově má řešit pracovní komise, stávková pohotovost trvá

Turnov - Ještě ve středu to vypadalo, že si studenti Střední integrované školy prodlouží prázdniny. Čtyřiadvacet zaměstnanců školy mělo dnes vstoupit do stávky. „Ve škole budeme vykonávat pouze dozor. Je to reakce na plány na rozdělení školy a na odvolání ředitelky Mileny Lednejové," uvedla předsedkyně školské rady Ivana Hanzlová.

Petr Beran hledal zaměstnání na letošním 21. veletrhu pracovních příležitostí na ZČU.

Veletrh pracovních příležitostí mi pomůže, věřil absolvent

Plzeň – Šestadvacetiletý Petr Beran v únoru dodělal Fakultu ekonomickou ZČU. Od té doby shání dobře placené místo. Nejlépe v oboru. Zaměstnání hledá v inzerátech firem na internetu a v nabídkách úřadu práce. Teď využil další možnosti – 21. veletrh pracovních příležitostí na Fakultě elektrotechnické ZČU, kde se představilo 160 firem z celé republiky se zaměřením na techniku a ekonomiku.

Krumlovský Petr Beran na polském juniorském šampionátu vyhrál s Loudou debl, ve dvouhře potvrdil formu postupem do čtvrtfinále.

Zlatá generálka Petra Berana na mistrovství Evropy

Lubin - Mezinárodní badmintonové mistrovství Polska kategorie juniorů v Lubinu bylo o minulém víkendu generálkou na nadcházející mistrovství Evropy sedmnáctiletých, které se na stejném místě uskuteční za necelé dva měsíce.

Petr Beran

Bývalý příslušník StB potrestaný podmínkou podal ústavní stížnost

Brno – Vleklá kauza mladíka zbitého v roce 1989 se přenesla k Ústavnímu soudu. Bývalý příslušník komunistické Státní bezpečnosti (StB) Petr Beran podal ústavní stížnost proti uložené podmínce. Soud stížnost obdržel v prosinci. Bití se podle pravomocného verdiktu odehrálo při výslechu v souvislosti s Palachovým týdnem. Obětí byl tehdy sedmnáctiletý David Kabzan.

Bezdružická lokálka.

Staré motoráky už nepojedou

Tachovsko - Bezdružická lokálka se o víkendu rozloučila s motorovými vozy, které vozily cestující přes tři desítky let.

Petr Beran

Beran neuspěl s dovoláním proti podmínce za bití mladíka v Palachově týdnu

Brno - Bývalý příslušník komunistické Státní bezpečnosti (StB) Petr Beran neuspěl s dovoláním proti podmíněnému trestu za zbití mladíka při výslechu. Nejvyšší soud (NS) jeho dovolání před časem bez veřejného jednání odmítl a dnes usnesení zpřístupnil v internetové databázi. Případ se odehrál v roce 1989, obětí byl tehdy sedmnáctiletý David Kabzan.

Takto vypadá konečná vizualice Ateliéru Habina na volné prostranství po zbouraném hotelu Dukla v centru Blanska. Na tamním náměstí Republiky má místo něj stát park s kavárnou, parkourovým hřištěm a velkou pergolou pro pořádání kulturních akcí.

Místo hotelu Dukla park. Za rok

Blansko –  Více zeleně, bezbariérové přístupy, uspořádané jednotlivé relaxační plochy. Blanenští představili konečnou podobu studie na klidovou zónu v centru města. Ta vznikne příští rok na ploše necelých dvou tisíc metrů, kde nyní dělníci dokončují demolici hotelu Dukla.

Hokejové utkání. Ilustrační snímek.

Mladý hokej

Frýdlant – Junioři hokejového Frýdlantu dosáhli pěkného úspěchu v Krajské lize, když porazili loňského mistra z Nového Bydžova.