Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Beran

Ilustrační foto.

Ostrý start doma proti silnému Brnu

Český Krumlov - Krumlovští badmintonisté dnes vstupují do nové extraligové sezony, na Chvalšinské se utkají bronzový se stříbrným týmem z loňska.

Studenti Hotelové školy se 1. září v lavicích moc neohřáli. Po přivítání ve škole museli opustit třídy a jít v průvodu přes celé město do školy v Alešově ulici, kde se mají nově učit.

Stěhování školy stále jitří emoce

Turnov - Jednat o požadavcích studentů bývalé Obchodní akademie a Hotelové školy přijeli mimořádně do Turnova liberecký hejtman Martin Půta a radní pro odbor školství Alena Losová. Nechyběli samozřejmě ani zástupci města.

DEN KRAJE. Program se bude odehrávat na ústeckém Mírovém náměstí a v atriu krajského úřadu.

Den s Ústeckým krajem představí to nejlepší z regionu

Ústí nad Labem – Největší sportovní hvězdy regionu, recesistický běh na lyžích, lokální dobroty nebo soutěž s redaktory regionálního Deníku. To vše nabídne Den s Ústeckým krajem, který se k oslavě 15 let kraje koná v pátek 4. září v Ústí nad Labem.

Za hostinskou Věru Sedláčkovou se postavila v petici část obce.

Spory kolem hospody rozdělují ves

Doudleby - Obecní hostinec v Doudlebech bezmála pět let vedla Věra Sedláčková. Koncem dubna však od obce dostala výpověď z nájmu s výpovědní lhůtou tři měsíce. A zastupitelé rozhodli o vypsání výběrového řízení na nového provozovatele hostince.

Domácí Velké Poříčí zvítězilo ve třetím ročníku Memoriálu Antonína Prouzy.

Memoriál vyhrálo Velké Poříčí

Velké Poříčí – V první červnové sobotě se ve Velkém Poříčí odehrál 3. ročník fotbalového Memoriálu Antonína Prouzy, který je zároveň závěrečným turnajem pro kategorii mladší přípravky.

Betonový kolos, hotel Dukla, zmizí v létě z centra Blanska. Nahradit ho má klidová zóna. S lavičkami, travnatou plochou a kavárnou. Přibude také parkourové hřiště. Blanenským se nelíbí, že o podobě parku rozhodlo vedení města, a ne lidé.

Park místo Dukly? Dvě varianty jsou málo

Blansko – Vybíráme ze dvou prakticky totožných variant. A ty se nám nezdají ideální. Proč jste nevyhlásili veřejnou soutěž, do které by se zapojilo více architektů nebo studenti? Řadě lidí se nelíbí, jakým způsobem pojalo vedení města úpravu volného prostranství po hotelu Dukla v centru Blanska. Ten půjde k zemi v létě. Rozhodli o tom sami Blanenští v referendu. Stejně jako o tom, že město nechá volné prostranství upravit.

Vyhlášení Nejlepších sportovců do 15 let v českobudějovickém Metropolu. Na snímku nejlepší tým SK Badminton Český Krumlov, zleva nahoře Daniela Jakešová, Marek Jakeš, Tomáš Švejda, Tereza Markovcová, Tereza Milová, dole Martin Sládek a Nicola Siviglia.

V Metropolu ocenili nejlepší sportovce do 15 let

České Budějovice - Anketu Sportovec Jihočeského kraje do 15 let, kterou vyhlašují Gymnázium Česká, regionální sdružení Jižní Čechy Českého klubu olympioniků, Český klub Fair play, Krajské sdružení ČUS, Českobudějovická sportovní a tělovýchovná organizace a Jihočeské všesportovní kolegium.

Ilustrační foto.

Milová má doma skalp nasazené jedničky z Ruska

Púchov - Na badmintonovém Mezinárodním mistrovství juniorů Slovenska v Púchově hájili barvy české reprezentace také dva hráči z našeho okresu – Sabina Milová z SKB Český Krumlov a Petr Beran ze Sokola Křemže.

Arnošt Vajzr, dnes již bývalý starosta, předává vedení města Ondřeji Lochmanovi

Arnošt Vajzr předal vládu nad městem Ondřeji Lochmanovi

Mnichovo Hradiště – Pouhých jednatřicet minut trvalo, než Arnošt Vajzr, teď již bývalý starosta, předal dnes po osmi letech strávených v čele města vedení svému nástupci. Stal se jím třiatřicetiletý Ondřej Lochman z uskupení Žijeme pro Hradiště.

Ilustrační foto

Za zbití mladíka v roce 1989 soud uložil členům StB podmínky

Praha - Obvodní soud pro Prahu 1 dnes uložil tříletou a dvouletou podmínku pro někdejší příslušníky StB Petra Berana a Kamila Líbala, kteří podle spisu zbili při výslechu v roce 1989 sedmnácti­letého Davida Kabzana. Rozsudek není pravomocný. Případem se bude zabývat pražský městský soud, protože se jeden z obžalovaných hned odvolal.