Kreativ

ŠTÍTEK: Petr Beran

Stříbro z dvouhry a dvě zlata z párových disciplín zajistily post nejúspěšnějšího hráče krajského přeboru žáků pro křemežského Jindřicha Kukače.

Naděje z Krumlovska obsazovaly stupně

České Budějovice - Badmintonový krajský přebor kategorie mladších žáků U13 obohatil klubové sbírky SKB Č. Krumlov a Křemže o devět medailí.

Oceněný křemežský badmintonista Petr Beran.

Ocenění pro Floriána, Černou a Berana

České Budějovice - Při příležitosti zahájení celostátního turnaje družstev mladších žáků proběhlo v českobudějovické sokolovně vyhlášení ankety o nejlepší jihočeské badmintonisty za rok 2009.

Ilustrační foto.

Frýdlantští mají v kraji na kahánku

Liberec - V krajském hokejovém přeboru se Libereckým nedařilo. Frýdlant v Jičíně prohrál a domácí tak získali první body. VTJ Ještěd neuspěl v Lomnici, která tak pronásleduje vedoucí PSK, jenž měl volno.

Na nejvyšším stupni Koudelková a Siviglia

České Budějovice - Na kurtech budějovického Sokola se hrál další krajský badmintonový turnaj pro kategorii starších žáků do 15 let. V klání se bojovalo o body do průběžného celostátního žebříčku a ve hře byly také postupy na celostátní turnaj.

Křemežský Jindřich Kukač (na snímku) s oddílovým spoluhráčem Petrem Beranem vyhrál čtyřhru a ve dvouhře se až ve finále sklonil před strakonickým Musilem.

Na turnaji zářili žáci z Křemže

Český Krumlov - Na krumlovských kurtech Jindřich Kukač s Petrem Beranem společně ovládli čtyřhru, ve dvouhře vybojovali stříbro a bronz.

Ilustrační foto.

Judisté Femaxu Engineering válí

Mohelnice, Hranice - V rámci čtvrtečního tréninku 3. prosince se na domácím tatami na ZŠ Struhlovsko představili nejmladší judisté Femaxu Engineering. Turnaje se zúčastnilo 41 Dráčat, dalších dvacet nedorazilo kvůli chřipkové epidemii.

Vydařenou premiéru na celostátním turnaji zažil křemežský Jindřich Kukač, který ve čtvrtfinále dvouhry potrápil pozdějšího vítěze a v párových disciplínách byl dvakrát bronzový.

Nadějím SKB a Křemže se v Mostu dařilo

Most - Celostátního badmintonového turnaje pro kategorii mladšího žactva U13 se na mosteckých kurtech zúčastnila početná výprava z jihu Čech, v níž chyběli jen nemocní Dario Siviglia z SKB Český Krumlov a Petr Beran ze Sokola Křemže.

Dlouhá řada krajských medailí

České Budějovice - V krajské metropoli, na kurtech budějovického Sokola, se souběžně hrály krajské badmintonové turnaje mladšího žactva (U13) a staršího dorostu (U19). Nadějím z dvojice klubů našeho okresu se velmi dařilo.

První protipovodňové opatření začali stavět pracovníci v neděli na náplavce pod Smetanovým nábřežím.

Praha začala stavět protipovodňové hrazení

Praha /AKTUALIZOVÁNO/-Beznaděj, nespravedlnost a strach o život, přesně to zažívaly před sedmi lety, kdy hlavní město zasáhla ničivá povodeň, tisíce Pražanů. Teď, když rozbouřená Vltava nevěstí nic dobrého, se některým pocity vracejí. Hladina řeky neustále stoupá a magistrát v nedělipoprvé od začátku minulého týdne rozhodl, že do ulic umístí protipovodňová hrazení. To první vyrostlo u průchodu z náplavky do Divadelní ulice.

Amatérský filmař Eduard Mocek z Frýdku–Místku

V Ústí vyhrál film o Janáčkově lásce

Ústí nad Labem - Film Z listů důvěrných, sedmnáctiminutový hraný dokument o lásce skladatele Leoše Janáčka a Kamily Stösslové, která ovlivnila jeho tvorbu, vyhrál soutěž neprofesionálního filmu Střekovská kamera.

Amatérský filmař Eduard Mocek z Frýdku–Místku

V Ústí vyhrál film o Janáčkově lásce

Ústí nad Labem -Film Z listů důvěrných, sedmnáctiminutový hraný dokument o lásce skladatele Leoše Janáčka a Kamily Stösslové, která ovlivnila jeho tvorbu, vyhrál soutěž neprofesionálního filmu Střekovská kamera.

Z přípravného utkání FK Kolín - Čáslav B (2:1).

Za FK Kolín nastoupili dva novicové

Kolín - Dvě nové tváře se v sobotu dopoledne objevily v kádru divizních fotbalistů FK Kolín. Kouč Bohuslav Pilný mohl ve druhém poločase duelu proti čáslavské rezervě (2:1) otestovat schopnosti levého záložníka Lukáše Brandejse a útočníka Petra Berana.

Nastoupená Dráčata s medailemi.

Devět mistrovských medailí ulovil Femax

Hranice - Mistrovství Moravy benjamínků v judu proběhlo v neděli 14. prosince v Dědicích. Výprava hranického Femaxu čítala 22 borců, což vytvořilo jednoznačně nejpočetnější skupinu judistů na šampionátu. Po pěkných bojovných výkonech získali benjamínci devět mistrovských medailí.

Ilustrační foto

Hokejovému Frýdlantu pomohly k výhře vypsané prémie

Liberec - V krajském hokejovém přeboru dokázal Frýdlant porazit silnou Lomnici, přestože v průběhu utkání prohrával již 0:4. K obratu zřejmě pomohly narychlo vypsané prémie předsedy v závěrečné třetině.

ZÁLEŽÍ NA KAŽDÉM Z NICH. Důležitá je rychlost a koordinace./Ilustrační foto

Obstojí Praha při řádění živlů nebo teroristů?

Praha /Doplněno o rozhovor/- Jak se hlavní město chrání proti nebezpečím, jež představují úniky nebezpečných látek do ovzduší či teroristické útoky? Při povodních v roce 2002 se ukázalo, že systém ochrany občanů metropole má některé trhliny. Jak je tomu dnes?

Výcvik záchranářů.

Obstojí Praha při řádění živlů nebo teroristů?

Praha - Jak se hlavní město chrání proti nebezpečím, jež představují úniky nebezpečných látek do ovzduší či teroristické útoky? Při povodních v roce 2002 se ukázalo, že systém ochrany občanů metropole má některé trhliny. Jak je tomu dnes?

V patnáctimetrové výšce na smrku v lese pod Polení o obce Poleňka na Klatovsku v sobotu odpoledne zůstal viset mladý paraglidista z nedalekých Dolan poté, co jej k zemi dostaly turbulence. Ze stromu mu museli pomoci hasiči, paraglidista nebyl zraněný.

Paraglidista zůstal viset 15 metrů nad zemí

POLEŇKA - Z patnáctimetrové výšky museli hasiči v sobotu odpoledne sundat paraglidistu z Dolan, který nezvládl svůj padák a přistál na vysokém stromě v lese nedaleko Poleňky na Klatovsku

Sportovní manažer TJ Stadion Kutná Hora Vladimír Muras

Manažer Muras: druhou hokejovou ligu chceme v Kutné Hoře udržet

Kutná Hora - Kutnohorští hokejisté nyní jednají s několika kluby o odkoupení práv na účast ve třetí nejvyšší české hokejové soutěži, z níž v uplynulém ročníku coby nováček spadli. O současné situaci a možnostech klubu hovořil Deník se sportovním manažerem Sršňů Vladimírem Murasem.

Ilustrační foto.

Muras: Druhou ligu chceme ve městě udržet

Kolín, Kutná Hora/ Jen tak se nedat, nesmířit se s oficiálním sestupem a zachovat v Kutné Hoře druhou ligu. To je jeden z nejžhavějších cílů nově zvoleného vedení kutnohorského hokejového klubu TJ Stadion, kterému se přezdívá Sršni. Druholigovou příslušnost chtějí ve stříbrném městě zachovat i přesto, že by to bylo už podruhé za sebou upečeno nikoliv na ledě, ale opět díky penězům.

MASÁŽ U HRAZENÍ. Soupeře „zažehluje“ s mantinelem Roman Šír ml.

Hokejisté Slovanu Frýdlant doplatili

Krajský přebor hokejistů: Frýdlant – Vrchlabí 3:5 (1:1, 1:1, 1:3). Začátek hokejové nadstavby Královéhradeckého kraje začal mírným náporem hostů, kteří přijeli v kompletní sestavě i s elitní první formací, která se postarala o čtyři góly Vrchlabí.

Vítězný tým Baníku Havířov A (vpravo) v souboji se Slavií Havířov B.

Šachový přebor podle očekávání

HAVÍŘOV - Vítězem okresního přeboru družstev v rapid šachu se stal Baník Havířov A. Také stříbro i bronz vybojovaly havířovské celky.

Vítězný tým Baníku Havířov A (vpravo) v souboji se Slavií Havířov B.

Šachový přebor podle očekávání

HAVÍŘOV - Vítězem okresního přeboru družstev v rapid šachu se stal Baník Havířov A. Také stříbro i bronz vybojovaly havířovské celky.

Zábrany chránily jen Josefov a Staré Město

STARÉ MĚSTO - Seriál Deníku - povodně 2002. Během pátku 9. srpna 2002 se Praha připravovala na to, kdy do ní dorazí velká voda z přeplněných přehrad vltavské kaskády. Zatímco se během odpoledne začaly zaplňovat náplavky na nábřeží, na Kampě už vyrůstaly zábrany z pytlů s pískem.

Poslední třetí svatba byla na nádvoří restaurantu Na Statku v Mirošově a týkala se Petra Berana z Druztové a Zuzany Klírové z Rokycan.

Svatebčany zaskočil v Mirošově policista

MIROŠOV -Dramaticky v sobotu 4. srpna vrcholily tři svatební obřady v Mirošově.Část hostů neměla u zdejšího restaurantu kde zaparkovat a využila blízkou čerpací stanici. Jenže to se obsluze benzinky nelíbilo a zavolala policejní hlídku.

Bydžov v sobotu přivítá elitu bikerů

NOVÝ BYDŽOV - Několikametrové skoky a další kousky, při kterých se tají dech. To slibuje klání Novobydžovský contest NO. 1, který dnes hostí místní bikepark.