Kreativ

ŠTÍTEK: autobus

Krajský soud v Brně. Ilustrační foto.

Řidič autobusu přejel mladíka a nezastavil. Dostal dva roky vězení

Brno – Hyenismus a nejhanebnější čin v dopravě. Tak popsal soudce Aleš Flídr jednání, kterého se v Šošůvce na Blanensku dopustil osmačtyřicetiletý řidič autobusu Petr Furch. Za to, že přejel sedmadvacetiletého mladíka a nepokusil se mu pomoci, poslal ve středu odvolací senát Krajského soudu v Brně Furcha na dva roky za mříže.  

Ilustrační foto

Jeseníky brázdí cyklobus

Autobus pro pěší a cykloturisty jezdí od začátku prázdnin v Jeseníkách. Formou zájezdové dopravy jej zřídilo Sdružení cestovního ruchu Jeseníky. 

Autobusové nádraží ve Vyškově. Ilustrační foto.

Vyškov: nové autobusové nádraží poskytne stín

Vyškov – Větší čekárna, nová parkovací místa, zastřešené ostrůvky i prostor před hlavní budovou. Vyškovské autobusové nádraží dostane nový kabát. „Počítáme s dvanácti odjezdovými stáními, z nichž první budou pod centrálním zastřešením, a pak tři nástupní ostrůvky vždy se třemi stanovišti pro autobusy,“ informoval Petr Lhotský, ředitel společnosti KRODOS SERVIS, která nádraží provozuje a má rekonstrukci na starosti.

Nové vozy hradeckého dopravního podniku.

Městská doprava, běh přes překážky

Městská hromadná doprava v Hradci Králové prochází zatěžkávací zkouškou. Jízdní řády autobusů a trolejbusů den co den zneplatňují dopravní zácpy kvůli rekonstrukcím vozovek na výpadovkách a v okolí centra. Podíl na některých zpožděních pak mají i elektrobusy, jejichž dobíjení může trvat déle, než interval mezi jízdami.

Nehoda na 271. kilometru dálnice D35 u Olomouce

Do autobusu narazilo auto převrácené na střechu

Hromadě stavební sutě na 271. kilometru dálnice D35 se v neděli 7. července hodinu po půlnoci nevyhnul řidič osobního auta, který jel od Ostravy směrem na Olomouc. V místě zúžení vozovky převrátil svůj vůz na střechu a v protisměru se srazil s autobusem.

Folklórní soubor Libín-S z Prachatic na festivalu v Litvě.

Libín-S reprezentoval Prachatice na festivalu v Litvě

Prachatice - Libín-S v úterý 25. června odletěl na mezinárodní folklorní festival EŽERŲ SIETUVA do Litvy. Autobus s účastníky zájezdu odjížděl již o půl páté z Malého náměstí v Prachaticích, v sedm byli libíňáci v Praze na letišti, v devět odlétalo letadlo do lotyšské Rigy.

Ilustrační foto.

V Sokolově chtějí nasadit hybridy

Ekologické autobusy na elektřinu by měly jezdit jako městská hromadná doprava v Sokolově. Zařadí se tak mezi několik málo evropských měst, kde praktikují podobnou technologii.

Ilustrační foto.

Začaly výluky na železnici

Sokolovsko – Cestující na železnici musí počítat i s výlukami. Dotknou se regionální tratě mezi Sokolovem a Olovím, kde začala 1. července oprava a údržba železniční infrastruktury.

Hasiči ze Žlebů trénovali zásah u havarovaného autobusu.

Hasiči ze Žlebů trénovali zásah u havarovaného autobusu

/FOTOGALERIE/ Dobrovolní hasiči ze Žlebů jsou od začátku letošního roku vedeni jako jednotka, která je předurčena pro zásahy u dopravních nehod. „V říjnu loňského roku prošli hasiči školením na vyprošťování osob, aby dokázali být nápomocni i při dopravních nehodách,“ uvedl velitel jednotky Václav Fiala. Tyto své zkušenosti už několikrát uplatnili při reálných zásazích.

Příchod poutníků na Velehrad. Ilustrační foto

Na poutní Velehrad nejlépe kyvadlovou dopravou, pěšky nebo na kole

Ten, kdo má ve čtvrtek a v pátek (4. a 5. července) v plánu navštívit 20. ročník Dnů lidí dobré vůle na Velehradě a chybí mu povolení vjezdu do poutní obce, měl by počítat s celou řadou dopravních komplikací a obtíží, pokud nemá v plánu vyrazit tam pěšky, na kole nebo autobusem.  

Dle informační tabule měl jet autobus po trase linky 5. Pokračoval však jinou cestou.

Autobus jezdil jinam, než ukazoval

Jihlava – Ulice krajského města Vysočiny od první červencového rána křižoval autobus, který řadu cestujících pořádně zmátl. Zatímco informační tabule totiž hlásily, že autobus pojede část trasy jako linka 5, vůz jel stále po trase trolejbusové linky B, kterou dočasně nahrazuje.

Z pokusu o vraždu se bude zpovídat před německým soudem řidič kamionu z Hodonínska. Ten svou jízdou ohrozil autobus plný dětí.

Předjížděl a ohrozil autobus. Řidiče kamionu nyní Česko vydalo do Německa

/VIDEO/ Česko vydalo minulý čtvrtek 27. června ke stíhání do Německa řidiče kamionu Jaroslava Novotného, který počátkem roku v Německu nebezpečně předjížděl a ohrozil autobus. Upozornila na to Česká televize. Vrchní soud v Olomouci totiž potvrdil rozhodnutí Krajského soudu v Brně, který jej do Německa vydal. ČTK to dnes řekla zástupkyně mluvčí krajského soudu Miroslava Klusová.

Více než dvě stě tisíc pro Jindřicha Steinhausera mezi sebou vybírali jeho kolegové.

Zraněný řidič autobusu dostal přes 230 tisíc

Jihlava – Řidič autobusu Jindřich Steinhauser loni na podzim při vážné nehodě autobusu s kamionem přišel o nohu. Jeho kolegové poté iniciovali sbírku, při které se vybralo 233 800 korun.