Kreativ

ŠTÍTEK: autobus

Karlovo náměstí v Třebíči.

Blíží se doba, kdy Karlovo náměstí obsadí bagry

Třebíč - V Třebíči už se finišuje na přípravě rekonstrukce Karlova náměstí. Evergreen, o němž se mluví víc jak dvacet let, má před stavebním povolením. Po dlouhých jednáních se podařilo městu a projektantovi dohodnout vše potřebné s památkáři, hygienou, dopravní policií či správci všech sítí, kterými je podloží doslova prošpikováno.  

Ilustrační foto.

Střetu se zvěří se nevyhnul dokonce ani autobus

Noc co noc to v posledních dnech bývá stejné: na středočeských silnicích se stane hned několik nehod se společným jmenovatelem: projíždějící vozidla se střetnou s volně žijící zvěří, což často vede i k poměrně značnému poškození aut. Zranění osob jsou naštěstí při těchto malérech spíše výjimečná.

Český Krumlov. Ilustrační foto

KOMENTÁŘ ZUZANY KYSELOVÉ: Bus-stopy účinkují

/ANKETA/ První výsledky zavedení bus-stopů hodnotí město Český Krumlov. Hromadných autobusových zájezdů po zavedení poplatků za autobusy do historického centra o něco ubylo a tím i zejména asijských turistů, ale vedení města i Českokrumlovský rozvojový fond, který parkoviště spravuje, jsou spokojeni.

Policisté kontrolovali u Lanžhota na Břeclavsku kamiony. Ve vlaku mířícím do Berlína zadrželi čtyři nelegální migranty.

Kontrola migrantů: v Břeclavi zadrželi čtyři, čeká je vyhoštění

Lanžhot /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Autobusy, dodávky i kamiony kontrolovali v úterý od ranních hodin jihomoravští cizinečtí policisté s jejich slovenskými kolegy na dálnici D2 u Lanžhota. Prověřovali, zda se ve vozidlech neukrývají migranti. „Kontrolu zaplombovaných kamionů výrazně zrychloval detektor tlukotu srdce,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.  

Ilustrační foto

Kladenští policisté hledají svědky nehody

Kladenští policisté vyšetřují dopravní nehodu, která se stala v úterý 22. října před půl třetí odpoledne v Kladně v ulici Cyrila Boudy v autobuse městské hromadné dopravy.

Ilustrační foto.

Policisté kontrolovali řidiče náklaďáků a autobusů

Mělničtí dopravní policisté se ve čtvrtek 17. října zapojili do dopravně bezpečnostní akce, která probíhala v několika vybraných evropských státech. Ta byla zaměřena především na kontroly nákladní a autobusové dopravy.

Ilustrační fotografie z královéhradeckých hřbitovů.

Dopravní podnik posílí spoje na Lesní hřbitov

Při příležitosti uctění Památky zesnulých budou v sobotu 26., v neděli 27., v pondělí 28. října a také o prvním listopadovém víkendu zajíždět všechny autobusy linky číslo 9 mezi osmou a devatenáctou hodinou až na Lesní hřbitov.

Ilustrační foto

Policisté pomohli dívce v nouzi

Třináctiletá dívka, která nedopatřením v neděli večer nasedla v Hradci Králové na špatný autobus, se obrátila o pomoc na tísňovou linku. Místo v Jaroměři se totiž ocitla v Nové Pace. Navíc bez peněz a kreditu v mobilním telefonu.

Pražští pamětníci vzpomínají. Růžena Nováková.

Pražští pamětníci vzpomínají. Moji kolegyni udali kvůli banánům

Paní Růžena Nováková pochází ze Zbraslavi, její rodina bydlela Na Baních, kde prožila většinu života. „Měla jsem báječné dětství. Na Zbraslavi byl čistější vzduch než v Praze. Z konečné autobusu 129 byla vidět Praha ve smogu, ale u nás svítilo sluníčko,“ říká paní Růžena.

Ilustrační foto

Ze Zaječí do Kobylí? Vlaky nahradí autobusy

Kobylí, Zaječí – Od pondělní půl osmé hodiny ranní až do středeční půl třetí odpoledne musejí cestující počítat s výlukou v úseku Zaječí – Kobylí. Vlaky zde nahradí autobusy. Stanoviště náhradní autobusové dopravy bude v Kobylí přímo před staniční budovou.

Stanice Depo Hostivař slaví deset let

Metro ve stanici Skalka zabilo člověka. Část linky A byla zastavena

Provoz metra na lince A mezi stanicemi Želivského a Depo Hostivař se v pondělí brzo ráno zastavil kvůli tragickému střetu soupravy s člověkem ve stanici Skalka. Cestující museli v tomto úseku využít povrchovou dopravu. Pražský dopravní podnik kvůli tomu upravil linky některých tramvají a autobusů. Policisté okolnosti smrtelné nehody vyšetřují.

Z jičínského n.p. Agrostroj, 70. léta.

Jak jsme relaxovali před revolucí

V pátek odpoledne se poblíž vrátnice jičínského Agrostroje, jednoho z největších zaměstnavatelů v regionu, štosovaly davy lidí, a to zejména v zimních měsících. Teplé oblečení, kulichy, lyže v ruce a baťohy na zádech. Dospělí i s drobotinou využívali nabídky podnikové rekreace a s autobusy vyráželi na víkendové nebo týdenní pobyty na podnikové chalupy.

Kozel Team (v zeleném) v něm zdolal Benjamin (v pruhovaném) těsně 2:1.

OBRAZEM: Malá kopaná finišuje

Žďár nad Sázavou – V předposledním podzimním kole Žďárské ligy malé kopané se ve šlágru I. ligy utkaly dva nejlepší celky soutěže. Úspěšnější v něm byl Kozel Team.

Soustředění Hranického dětského pěveckého sboru v Beskydech

Soustředění Hranického dětského pěveckého sboru

Ve dnech 11. - 13. října se i díky podpoře města Hranice konalo tradiční soustředění Hranického dětského pěveckého sboru. Vše započalo výjezdem autobusu v 8:10 ze Šromotova náměstí směrem na Hotel Petr Bezruč.

Nové vozy hradeckého dopravního podniku.

Dopravní podnik poslal do ulic nové autobusy

Během posledního půlroku zařadil Dopravní podnik města Hradce Králové do oběhu deset nových autobusů. Jsou třídveřové, klimatizované a vybavené USB porty pro nabíjení elektroniky pro cestující.

Ilustrační foto.

Na východě Čech vzroste cena jízdného. Od 15. prosince

Ceny jízdného v autobusech a vlacích v Královéhradeckém a Pardubickém kraji se v tarifu Iredo od 15. prosince změní. Cestování se prodraží lidem, kteří využívají jednorázové klasické jízdenky, naopak zlevní vícedenní jízdné pro pravidelné cestující.

Významný den také symbolizovaly vlaječky umístěné na autobusech dopravního podniku města Mladá Boleslav.

Památný den sokolstva připomněly i vlajky na autobusech

V úterý 8. října TJ Sokol Mladá Boleslav, za podpory členů z Československé obce legionářské Mladá Boleslav, uspořádal vzpomínkovou akci k připomenutí Památného dne sokolstva. Tento rok jako první oficiální významný den České republiky.

Ilustrační foto.

Na nechvalně známé křižovatce Májovka se srazil autobus s osobním autem

Naštěstí bez zranění se v úterý 15. října obešla ranní nehoda na křižovatce Májovka u Kutné Hory. Krátce po 6. hodině ráno se tam střetl autobus s osobním autem. "Podle prvotních informací jel osobní vůz značky Peugeot ve směru od obce Bykáň na Kutnou Horu. Řidič vozu uvedl, že byl oslněn protijedoucím autem a kvůli tomu zůstal na okamžik dezorientovaný," uvedla policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Točna autobusů na Šťáralce v Kolíně.

Město chce spolu s průtahem i točnu autobusů

Ještě další dva pozemky by kolínská radnice ráda začlenila do seznamu těch, které se budou v rámci předání průtahu převádět z vlastnictví Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) do majetku města. O tom už se hovoří od otevření obchvatu, tedy už od roku 2012. Aktuálně se jedná o pozemcích na Šťáralce. „Jde zejména o točnu autobusů,“ uvedl starosta Michael Kašpar.

Futsalisté Svarogu Teplice postoupili do finále. Ve třetím semifinálovém duelu doma porazili Slavii 4:2.

Vedení Svarog FC Teplice se snaží vyšetřit údajné napadení plzeňského autobusu

Poničili příznivci Svarog FC Teplice před týdnem po futsalovém utkání s Plzní autobus Interobalu, jak uvádějí Západočeši, nebo je vše jinak? Výpovědi svědků a důkazný materiál v podobě záznamu z průmyslových kamer naznačují, že tvrzení hráčů a činovníků plzeňského celku není jednoznačné. Hlavně verze o napadení autobusu s hráči kameny stojí na vratkých nohách. 

Ilustrační foto

V Plzni srazil autobus seniorku

S lehčím zraněním vyvázla v pondělí pětasedmdesátiletá žena, kterou před 9. hodinou srazil v Sadech pětatřicátníků autobus MHD.

Autobusové nádraží v Kutné Hoře.

V Kutné Hoře začaly platit nové jízdní řády městské autobusové dopravy

Počínaje pondělím 14. října začínají platit změny v Městské hromadné dopravě (MHD) v Kutné Hoře. Cestující si budou zvykat na nový systém značení i zastávky, kam autobusy doposud nezajížděly. Další změny pak přijdou v únoru roku 2020, kdy dopravce přislíbil navýšení počtu vozů a řidičů. Změny ale přijdou také v rámci zapojení kutnohorské městské dopravy do Integrované dopravy Středočeského kraje, které by mělo nastat v polovině roku 2020.