Kreativ

ŠTÍTEK: autobus

K vážné dopravní nehodě, která se stala na 309. kilometru D1 u Hranic ve směru na Olomouc, vyjížděli v noci na úterý záchranáři.  Foto: HZS Olomouckého kraje, se svolením

Hromadná nehoda na D1 u Hranic je stále v šetření. Policie hledá kamion

Srážka autobusu, kamionu a dodávky, která v noci z 22. na 23. ledna zablokovala dálnici D1 u Hranic ve směru z Ostravy na Olomouc, je stále v šetření policistů. Ti se obrací na případné svědky nehody, aby se přihlásili policistům z Dálničního oddělení v Mankovicích. Hledá se kamion světlé barvy.

Hromadná nehoda s několika zraněnými se stal v noci na úterý na dálnici D1 u Hranic. Foto: JSDH Hranice, se svolením

Noční nehoda na D1 z Ostravy na Olomouc: pět zraněných

K vážné dopravní nehodě, která se stala na 309. kilometru D1 u Hranic ve směru z Ostravy na Olomouc, vyjížděli v noci na úterý záchranáři. Na silnici došlo ke střetu dodávky, kamionu a autobusu s pětapadesáti cestujícími. Pět lidí utrpělo zranění.

Nepozorná řidička nedala přednost a vjela do dráhy linkovému autobusu. 13.12. 2023

V křižovatce v Hranicích vjela žena přímo před autobus. Skončila v nemocnici

Dopravní kolaps v ranní špičce způsobila nepozorná řidička Mitsubishi. Ve středu krátce před šestou ranní nedala v křižovatce Teplické a Smetanova nábřeží v Hranicích přednost a vjela do cesty linkovému autobusu. Dvaatřicetiletá řidička byla se zraněním převezena do hranické nemocnice. Celková škoda se blíží půl milionu korun.

Vítězem čtyřiatřicátého ročníku Žďárské ligy malé kopané se stali fotbalisté Benjaminu.

Benjamin vybojoval už svůj desátý titul

Jubilejní desátý triumf v nejvyšší soutěži Žďárské ligy malé kopané o minulém víkendu oslavil tým FC Benjamin. Potvrdil tak svoji pozici nejúspěšnějšího celku v historii ligy.

Fotbalisté Diparu (v červených dresech) v sobotu nevyužili možnost poskočit na druhé místo tabulky první ligy.

Kozel Team se znovu vrátil do hry o titul

Ve třetím jarním kole Žďárské ligy malé kopané měly v první lize volno vedoucí dva celky tabulky. Třetí Kozel Team toho dokonale využil a díky dvěma výhrám se dotáhl na čelo, a vrátil se tak do hry o titul.

Požár autobusu v centru Prahy omezil tramvajovou dopravu.

OBRAZEM: V centru Prahy shořel autobus, požár se obešel bez zranění

/VIDEO/ Kousek od hotelu Imperial v pražské ulici Na Poříčí ve středu pozdě večer vzplanul výletní autobus. Při požáru, který podle hasičského záchranného sboru hlavního města způsobila technická závada, naštěstí nebyl nikdo zraněn. Materiální škodu vyčíslili pražští hasiči na jeden a půl milionu korun.

Ilustrační foto.

K záchraně seniora přispěl všímavý řidič autobusu

I když se zdánlivě nedělo nic neobvyklého, stačilo zavolat z mobilu – a podařilo se předejít vážným zdravotním komplikacím; možná i zachránit život. Díky své všímavosti to dokázal řidič autobusu jezdící na Úvalsku, připomněla Eva Hašlová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ.

Na Smíchově vznikne moderní dopravní terminál. Praha představila novou fázi projektu.

Smíchovská „šmudla“ má být terminálem 21. století. Co vše se změní?

/VIZUALIZACE/ Zástupci Prahy, Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR) a Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) na pražském smíchovském nádraží představili detaily projektu nového terminálu, který zde má vyrůst do roku 2025. Z veřejných zdrojů sem poputují nejméně 4,5 miliardy korun a pro cestující má nový terminál znamenat zásadní zjednodušení přestupů, zároveň projde celý prostor velkou proměnou.

Senioři si užili sobotní odpolední program v kulturním sále v Ločenicích.

Důchodce potěšily děti ze školky

Jako již každým rokem, tak i letos, pořádala obec Ločenice posezení s důchodci. Konalo se v sobotu 16. listopadu. Začátek byl ve 14 hodin a místní kulturní sál by zaplněn téměř k prasknutí. Přijelo i hodně občanů z Nesměně, pro které obec zajistila autobus.

Turisté a místní obyvatelé sedí ve venkovní části restaurace na zaplavené ulici v italských Benátkách

Záplavy v Benátkách: Situace se uklidňuje, vodní „autobusy“ znovu vypluly

Po několikadenním povodňovém poplachu se začíná uklidňovat situace v Benátkách. Dnes se tam opět otevřely školy a takzvaná vaporetta, městské vodní "autobusy", znovu vyplouvají podle grafikonu, informovala agentura APA. Napjatá je kvůli bouřím situace v severoitalských krajích Toskánsko a Emilia-Romagna a v Kampánii na jihu Itálie.

Nové autobusy příbramské městské hromadné dopravy.

Městskou hromadnou dopravu v Příbrami posílí nové autobusy

Městskou hromadnou dopravu (MHD) v Příbrami čekají v nejbližších dnech významné změny. Od neděle 1. prosince vejde v platnost nová smlouva, která zajistí lepší podmínky pro cestující a také zpřísňuje podmínky pro dopravce. Nové autobusy budou představeny v úterý 19. listopadu od 10 hodin na místním autobusovém nádraží.

Ilustrační foto: Slavnostní zahájení Juniorfestu v roce 2019.

Juniorfest zapřáhl i autobusy

Domažlice a Horšovský Týn byly opět jedněmi z pěti festivalových měst Mezinárodního filmového festivalu Juniorfestu, jehož 12. ročník se konal mezi 8. a 14. listopadem.

Nevidomá Nicol na pódiu na Letné v doprovodu Kovářovských žen a dívek.

Nicol dojala Letnou

Do Prahy se tradičně vydali lidé z Kovářovska a z druhé strany přehrady. Někteří se složili na autobus, jiní jeli auty.

Ilustrační foto.

Do Bystrce o víkendu? Tramvaje nahradí autobusy

Brno - Přestupování o víkendu čeká lidi při cestě do brněnské Bystrce, nebo naopak z ní do centra. Oba víkendové dny totiž budou tramvaje linek 1 i 3 kvůli údržbě trati zajíždět jen do zastávky Vozovna Komín.

Statisíce lidí se sešly na pražské Letné na protest proti Andreji Babišovi a Marii Benešové.

Rychnov jede na Letnou

Znovu za demokracii mohou zájemci vyrazit tuto sobotu na pražskou Letnou. I tentokrát tam vyjede autobus přímo z Rychnova nad Kněžnou.

Lysická základní škola uctila památku tragicky zesnulé učitelky.

Lysická škola uctila památku tragicky zesnulé učitelky

Černý prapor a na schodech před vchodem základní školy zapálené svíčky. Lysicemi otřásla tragická dopravní nehoda, při které ve čtvrtek odpoledne boural u Nové Vsi na Mělnicku autobus plný dětí právě z této školy na Blanensku.

Lysická základní škola uctila památku tragicky zesnulé učitelky.

Lysická škola uctila památku tragicky zesnulé učitelky

Černý prapor a na schodech před vchodem základní školy zapálené svíčky. Lysicemi otřásla tragická dopravní nehoda, při které ve čtvrtek odpoledne boural u Nové Vsi na Mělnicku autobus plný dětí právě z této školy na Blanensku.

Lysická základní škola uctila památku tragicky zesnulé učitelky.

Lysická škola uctila památku tragicky zesnulé učitelky

Lysice – Černý prapor a na schodech před vchodem základní školy zapálené svíčky. Lysicemi otřásla tragická dopravní nehoda, při které ve čtvrtek odpoledne boural u Nové Vsi na Mělnicku autobus plný dětí právě z této školy na Blanensku.

Nehoda u Nitry na Slovensku.

Slovensko drželo státní smutek. Tragická nehoda u Nitry se zapsala mezi nejhorší

Slovensko dnes státním smutkem uctilo oběti středeční nehody linkového autobusu, který se srazil s nákladním autem. O život přišlo 12 lidí včetně pěti nezletilých a další dvě desítky osob utrpěly zranění. Prezidentka Zuzana Čaputová a premiér Peter Pellegrini dopoledne zapálením svíček společně uctili mrtvé z autobusu.

Ilustrační foto

Autobusy odjíždějící ze Zličína se po čtvrtroce vrátí na původní stanoviště

Vrátit se k cestování „po paměti“ mohou Středočeši, kteří pravidelně odjíždějí z Prahy z autobusového terminálu na Zličíně. U konce je tamější rekonstrukce povrchu vozovek i navazujících chodníků, kvůli níž byla stanoviště některých linek od poloviny srpna přemístěna a další se průběžně posouvala v závislosti na postupu prací.

Ilustrační foto

Autobusy odjíždějící ze Zličína se po čtvrtroce vrátí na původní stanoviště

Vrátit se k cestování „po paměti“ mohou Středočeši, kteří pravidelně odjíždějí z Prahy z autobusového terminálu na Zličíně. U konce je tamější rekonstrukce povrchu vozovek i navazujících chodníků, kvůli níž byla stanoviště některých linek od poloviny srpna přemístěna a další se průběžně posouvala v závislosti na postupu prací.

Ilustrační foto.

Lidé se vydají na Letnou. Autobusy z Telče a Jihlavy

Jihlavsko – Stejně jako v červnu, tak i tentokrát se lidé z Jihlavska chystají na sobotní akci na Letné. Tam se v předvečer výročí Sametové revoluce bude protestovat proti současné politické situaci v republice.  

Takto by mohlo vypadat autobusové nádraží ve Vodňanech podle architektonického studia Projektil,

Vodňany už znají tvář nového autobusáku

Vedení radnice už ví, jak by mohla vypadat nová podoba autobusového nádraží ve Vodňanech. Město si nechalo zpracovat tři návrhy. Řešit měly stání pro autobusy, zázemí pro cestující a řidiče, úpravu veřejného prostranství a komunikací v okolí Zeyerových sadů.

Sametová linka MHD v Budějovicích.

Autobus vás poveze po dějištích listopadových událostí

O víkendu si v Českých Budějovicích lidé připomenou události Sametové revoluce i v autobuse. Už pár dní na náměstí stojí dobová Karosa, která lidi poveze po důležitých tehdejších místech listopadových událostí. O jejich průběhu se lidé za jízdy dozví od pamětníka, který jim sdělí zajímavé informace i příběhy z listopadu 1989.

U Nové Vsi havaroval autobus s dětmi a nákladní auto.

Havárie autobusu s dětmi z lysické školy: učitelka nehodu nepřežila

/VIDEO, FOTOGALERIE/ K tragické dopravní nehodě autobusu a nákladního vozu došlo ve čtvrtek odpoledne na silnici 1/16 u obce Nová Ves na Mělnicku. V autobusu cestovaly děti s učitelkami na školní výlet. Jedna z kantorek střet autobusu s náklaďákem nepřežila, druhá vyvázla s lehčím zraněním.

Pátrání po utonulých ženách na Slovensku

Další tragédie na Slovensku: Ženy zachraňující zvířata strhla rozvodněná řeka

V noci ze středy na čtvrtek došlo na Slovensku po nehodě autobusu u Nitry, při které zemřelo dvanáct lidí včetně několika dětí, ještě k jedné tragédii. V obci Revúca strhl silný proud rozvodněné řeky Muránka tři ženy. Jednu bohužel vylovili záchranáři už ve středu večer mrtvou, po dalších dvou se pátrá. Podle policie ženy zřejmě zachraňovaly před velkou vodou zvířata z útulku.

Ilustrační foto.

V sobotu na Letnou, v neděli ve městech

Účast na letenské demonstraci bude asi nižší než v červnu, menší zájem je i o nedělní demonstrace antibabišovců v regionech. Mnohde je nahrazují městské akce k 30. výročí revoluce.

Ilustrační foto.

V sobotu na Letnou, v neděli ve městech

Účast na letenské demonstraci bude asi nižší než v červnu, menší zájem je i o nedělní demonstrace antibabišovců v regionech. Mnohde je nahrazují městské akce k 30. výročí revoluce.

Ilustrační foto.

V sobotu na Letnou, v neděli ve městech

Účast na letenské demonstraci bude asi nižší než v červnu, menší zájem je i o nedělní demonstrace antibabišovců v regionech. Mnohde je nahrazují městské akce k 30. výročí revoluce.

Ilustrační foto.

V sobotu na Letnou, v neděli ve městech

Účast na letenské demonstraci bude asi nižší než v červnu, menší zájem je i o nedělní demonstrace antibabišovců v regionech. Mnohde je nahrazují městské akce k 30. výročí revoluce.

Setkání s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem.

Dopravu v kraji čekají od prosince velké změny. Nový systém přinese i více spojů

Cestování po Vysočině by mohlo být jednodušší. Od 15. prosince totiž začíná platit nový systém organizace dopravy nazvaný Veřejná doprava Vysočiny. Tento systém propojí postupně železniční i autobusovou dopravu a díky tomu by cestujícím v budoucnu mohla stačila jedna jízdenka po celém kraji. Zástupci dopravních společností a obcí o tom včera hovořili na Setkání s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem, které už počtvrté organizoval Deník.