Kreativ

ŠTÍTEK: autobus

Křižovatku Litovelské ulice, třídy Míru, Dvořákovy a ulice Na Šibeníku v Olomouci zavře oprava tramvajových kolejí

Litovelskou zavře oprava kolejí. Hrozí kolaps

Už od této soboty se lidé nedostanou tramvají do Neředína. Oprava kolejí v Litovelské ulici totiž pošle cestujcí na náhradní autobusy. Od pondělí pak neprojedou frekventovanou spojkou centra se západním okrajem města ani auta. Na objížďkách hrozí dopravní kolaps.

Žďárská liga malé kopané o víkendu pokračovala 3. kolem.

OBRAZEM: Kozel Team se dotáhl na lídra

Žďár nad Sázavou – Ve 3. kole Žďárské ligy malé kopané naplno v I. lize zabodoval Kozel, Dipar a poprvé také Sosáci. Naopak dvě těsné prohry si připsalo Alko a poprvé vyšel bez bodu také Autobus, který doplatil na nízkou účast hráčů v obou zápasech. První tři body si připsali i hráči Radoxu.

Autobus v Liberci. Ilustrační fotografie.

Liberecký dopravní podnik nemůže využívat šest autobusů. Přijde o dotaci?

Šest bezbariérových autobusů na zemní plyn stojí už měsíce ve vozovně libereckého dopravního podniku (DPMLJ). Vyjet nemohou. Podnik na ně před lety získal dotaci, která měla podpořit kvalitu cestování v Jablonci nad Nisou a okolí, kde tehdy dopravu zajišťoval. Od letošního ledna už ji ale na Jablonecku neprovozuje, autobusy proto od té doby stojí ladem.

Autobus v Liberci. Ilustrační fotografie.

Dopravní podnik nemůže využívat šest svých autobusů. Hrozí, že přijde o dotaci

Šest bezbariérových autobusů na zemní plyn stojí už měsíce ve vozovně libereckého dopravního podniku (DPMLJ). Vyjet nemohou. Podnik na ně před lety získal dotaci, která měla podpořit kvalitu cestování v Jablonci nad Nisou a okolí, kde tehdy dopravu zajišťoval. Od letošního ledna už ji ale na Jablonecku neprovozuje, autobusy proto od té doby stojí ladem.

Ilustrační foto.

Žádné rodičovské taxi. Dřív se do školy chodilo pěšky

Něco se asi změnilo, my jsme do školy chodili, dnešní děti znají „rodičovské taxi“. Jsem ze staré školy a s tímto rodinným taxíkem nesouhlasím. Třeba i proto, že jsem sám od šestého do devátého ročníku dojížděl autobusem do ZDŠ Slavičín, která byla od mé rodné Rokytnice vzdálená pět kilometrů.

Orchestr Harmonie 1872 Kolín vyjel do ruského Petrohradu.

Orchestr Harmonie 1872 Kolín vyjel do ruského Petrohradu

/FOTOGALERIE/ Celý orchestr Harmonie 1872 Kolín se vydal ve středu 18. září na dlouhou cestu do ruského Petrohradu, kde se zúčastnil III. ročníku Festivalu pouličního umění. Ze své cesty se hudebníci vrátili po osmi dnech, ve čtvrtek 26. září. 

Ilustrační snímek. MHD v Děčíně

Stupno hlásí omezení

Kvůli uzavření železničního přejezdu ve Stupně se v tomto úseku nemohou otáčet autobusy přes manipulační prostor.

Vyznačení objízdných tras kvůli uzavřenému přejezdu u Voračic.

Koleje u Voračic auta nepřejedou

Objízdné trasy pro auta do 6 tun a autobusy a vozidla nad 6 tun stanovili cestáři kvůli přechodné úpravě provozu na silnici druhé třídy číslo 18 z Olbramovic do Sedlčan. Kvůli zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při opravě železničního přejezdu u Voračic bude silnice zcela uzavřena od soboty 5. do úterý 8. října.

Čtvrtý třebíčský family point je ve výpravní budově autobusového nádraží.

S dítětem v klidu a teple. V Třebíči otevřeli další family point

Třebíč – Pěkné klidné zázemí s hračkami a přebalovacím pultíkem.To je už čtvrtý family point, který třebíčská radnice nechala zbudovat a v pondělí slavnostně zpřístupnila rodičům s dětmi ve výpravní budově na tamním autobusovém nádraží. V příjemném prostředí je zde možné přebalit, nakrmit či zabavit potomky cestou do centra nebo při čekání na autobus.

Alexandr Vanžura, Děčínský deník

Komentář Alexandra Vanžury: Ozvat se vyplatí. Vždycky

Minulý týden přinesl pro část obyvatel Děčínska dvě zásadní rozhodnutí. Tím prvním je zrušení reorganizace policejních služeben. Tou druhou bylo odložení rozhodnutí o změně vedení autobusů na Horní Oldřichov. Obě události ale spojuje jedno. Místní se nebáli ozvat, když se jim něco nelíbilo.

Cyklistka v pražských Kyjích nepřežila střet s autobusem.

Cyklistku v Praze srazil autobus MHD, žena nehodu nepřežila

/FOTOGALERIE, VIDEO/ V sobotu odpoledne došlo v Broumarské ulici v pražských Kyjích k tragické dopravní nehodě. Linkový autobus městské hromadné dopravy se střetl s cyklistkou, která bohužel na místě zemřela. Policie zjišťuje okolnosti nešťastné události.

Ilustrační foto

Výjezd autobusem Milovicím pořádně zhořknul

Po třech výhrách v řadě přišly tři porážky. Ta poslední je hodně krutá. Fotbalisté Milovic dostali v dalším kole nejnižší krajské soutěže sedm gólů v Kralupech nad Vltavou.

Hybridní trolejbusy v Teplicích, které dokáží dojet na baterie i do míst, kde není trolejové vedení.

Autobusy končí, budoucnost MHD v Teplicích je v elektrice a bateriích

MHD v Teplicích budou do budoucna zajišťovat trolejbusy. I do okrajových míst města, kam nevedou troleje a zatím tam kvůli tomu musejí zajíždět autobusy. S úplnou ekologizací veřejné dopravy počítá Plán udržitelné městské mobility Teplic, který v závěru minulého týdne schválili zastupitelé.

Dopravní podnik testuje nový dieselový autobus.

Dopravní podnik testuje nový dieselový autobus

Dopravní podnik města Hradce Králové testuje na základě uzavřené zápůjční smlouvy moderní a ekologický nízkopodlažní autobus SOR NS 12 diesel. Testování bude na vybraných linkách MHD (především č. 9, 12, 14 a 25) trvat až do 2. října.

Ilustrační foto.

Do Brna pojedou autobusem. Kvůli výluce na trati do Břeclavi

Vranovice – Cestující, kteří chtějí o víkendu využít vlak při cestě z Brna do Břeclavi a zpátky, musí počítat se zpožděním či s náhradní autobusovou dopravou. Správa železniční dopravní cesty bude totiž opravovat trať mezi Modřicemi a Vranovicemi.

K nehodě došlo ve Vítězné ulici před věžovými domy.

Autojeřáb v Kladně sešrotoval zadek autobusu

/FOTOGALERIE/ Ve čtvrtek odpoledne vyděsila nejen obyvatele věžových domů velká rána. Ve Vítězné ulici v Kladně totiž došlo k dopravní nehodě, při které se střetl autojeřáb s autobusem.

Příbram spustila novou mobilní aplikaci, která informuje o dění ve městě.

Aktuální dění z Příbram nyní najdete i v mobilu

Novou mobilní aplikaci, jejímž cílem je informovat veřejnost o dění ve městě, spustilo nyní město Příbram. S její pomocí je možné sledovat například odjezdy a zpoždění autobusů, aktuality, kulturní tipy nebo hlásit závady. Vedle zpravodaje, profilu na Facebooku, e-mailového infoservisu a webu města jde o další informační kanál, kterým chce radnice poskytovat občanům aktuality.