Kreativ

ŠTÍTEK: autobus

Požár zlikvidoval u Uherčic autobus.

Autobus shořel na silnici

Uherčice – Plameny pohltily celý autobus v pátek kolem devatenácté hodiny za Uherčicemi ve směru na Velké Němčice. Za volantem autobusu byl muž, který vezl jednoho cestujícího.  

Železniční vlak Hurvínek.Ilustrační foto.

Svátek veřejné dopravy nevynechá ani hvězdárnu či pivovar

Poslední z letošních Regionálních dnů Pražské integrované dopravy hostí v sobotu mezi 10. a 17. hodinou vlakové nádraží ve Strančicích na Praze-východ. Nejde však jen o lákavou nabídku pro příznivce veřejné dopravy, kteří ocení zvláštní jízdy historických vlaků a autobusů.

Přerovští Zubři proti Frýdku - Místku. Ilustrační foto

Zubři chtějí jako první vyplenit Frýdek. Meofans vypraví autobus

Jako na houpačce. A to doslova. Hokejisté Frýdku-Místku zatím pravidelně v Chance lize střídají výhry a porážky. A protože v Českých Budějovicích ve středu padli 2:3, Zubři budou v sobotu v hale Polárce čelit nejen nevyzpytatelnému soupeři, ale také nepříjemnému a zatím stoprocentně spolehlivému pravidlu.

Ilustrační foto

Kladenští radní stále řeší problém, jak nastupovat do autobusu

Nastupovat do autobusů městské hromadné dopravy (MHD) v Kladně pouze předními dveřmi anebo všemi? To je problém, na který mají rozdílné názory i radní. Před nedávnem sice odhlasovali variantu, že cestující budou nastupovat pouze dveřmi u řidiče, ovšem názory politiků se různí. 

Ilustrační foto.

Četné dopravní uzavírky ucpávají Brod

Havlíčkův Brod – Kilometrové kolony, dlouhé čekání, které řidiče přivádělo k šílenství, linkové autobusy nabírající zpoždění. „Kilometr za padesát minut,“ hlásili rozčilení řidiči autobusů. Tak vypadala doprava v Havlíčkově Brodě v pondělí 7. října. Od té doby se ale průjezd městem výrazně zlepšil, a to i díky upravené světelné signalizaci na semaforech na křižovatce silnic I/34 a I/38.

Řidič BMW v Praze naboural do autobusu MHD, od nehody se pokusil utéct.

Řidič nacouval do autobusu a polonahý utekl. Dechovou zkoušku nezvládl

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Řidič luxusního sportovního vozu značky BMW modré barvy ve středu ráno v pražské ulici Křížová způsobil nehodu s autobusem městské hromadné dopravy. Po střetu muž utekl, zadrželi jej až přivolaní policisté. Šofér byl následně odvezen do nemocnice, předtím nezvládl dechovou zkoušku ani test na drogy.

Nové kloubové autobusy MAN Lions'City G.

KRÁTCE: Z Prahy do středních Čech jezdí nové autobusy

/FOTOGALERIE/ Pražané nyní mohou jezdit do Středočeského kraje pohodlněji. Od tohoto týdne jezdí na trasách Praha - Poděbrady a Lysá nad Labem - Milovice - Mladá Boleslav sedm zbrusu nových kloubových autobusů MAN Lions'City G. 

Ředitel DPO Daniel Morys při fotografování pro Deník.

Šéf DPO Daniel Morys: Datum smrti papírových jízdenek je 31. březen 2020

/ROZHOVOR/ Těch změn si museli všimnout i ti, kdo využívají městskou hromadnou dopravu v Ostravě jen svátečně. Ať už jde o jednoduché placení jízdného bankovní kartou nebo o množství nových tramvají či autobusů v tyrkysových ostravských barvách, které brázdí ulice. Dopravní podnik prochází modernizací doslova zgruntu a stále s ní není u konce.

Autobus v Liberci. Ilustrační fotografie.

Dopravní podnik nemůže využívat šest svých autobusů. Hrozí, že přijde o dotaci

Šest bezbariérových autobusů na zemní plyn stojí už měsíce ve vozovně libereckého dopravního podniku (DPMLJ). Vyjet nemohou. Podnik na ně před lety získal dotaci, která měla podpořit kvalitu cestování v Jablonci nad Nisou a okolí, kde tehdy dopravu zajišťoval. Od letošního ledna už ji ale na Jablonecku neprovozuje, autobusy proto od té doby stojí ladem.

Nové kloubové autobusy jezdí na dvou nejvytíženějších linkách nymburského okresu.

Na vytížených linkách jezdí nové kloubové autobusy

/FOTOGALERIE/ V pondělí vyrazilo na silnice na Nymbursku sedm zbrusu nových kloubových autobusů MAN Lion´s City G. Cestující na trasách Praha - Poděbrady a Lysá nad Labem – Milovice - Mladá Boleslav se mohou těšit na vyšší pohodlí a komfortnější cestování. Dopravce, kterým je Okresní autobusová doprava (OAD) Kolín, do pořízení sedmi nových autobusů investovala více než 60 milionů korun.

Při nehodě autobusu, dodávky a osobních vozů v Hudcově se zranili dva lidé.

Při nehodě autobusu, dodávky a osobních vozů u Hudcova se zranili dva lidé

Autobus, dodávka a dvě osobní auta se srazila v pondělí po půl osmé ráno v řadě za sebou na silnici z Duchcova do Teplic. V nemocnici skončila jedna zraněná osoba. Dalšího člověka záchranáři ošetřili na místě. Silnice byla okolo nehody v lokalitě Teplice - Hudcov před čtvrtí Řetenice průjezdná s menším zdržením.

Autobusy pro letiště

Dopravní podnik vypsal tendr na velkokapacitní autobusy. Trolejbusy konzultuje

Do finále se nejspíš blíží příběh pražského dopravního podniku (DPP) a nových velkokapacitních autobusů. Na dodávku dvaceti kusů byla totiž v těchto dnech vypsána veřejná zakázka. S jejich nasazením se primárně počítá pro obsluhu spojení s Letištěm Václava Havla na lince 119. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 500 milionů korun bez DPH.

Železniční přejezd v krumlovské Vyšenské ulici.

Železniční přejezd ve Vyšenské v pondělí zavřou, vlaky mají výluku

Do Vyšného v Českém Krumlově, včetně sídliště, se od pondělí 7. října do pátku 11. října autem dostanete jen z jedné strany, z té východní, a sice od vlakového nádraží. Železniční přejezd ve Vyšenské ulici totiž čeká plánovaná oprava, a tak bude pro veškerý provoz uzavřený. Přesunutá bude i autobusová zastávka Sídliště Vyšný, zavřená bude i železniční trať, místo vlaků budou jezdit autobusy.