Kreativ

ŠTÍTEK: bezpečí

Český prezident Miloš Zeman

Jsou to čučkaři, řekl o BIS Zeman. Jeho výroky bude řešit senátní výbor

Výroky prezidenta Miloše Zemana o Bezpečnostní informační službě (BIS) se bude zabývat na uzavřeném jednání senátní výbor pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost. Předseda Pavel Fischer jej svolal na úterý 18. prosince, sdělil dnes senátorův asistent Jan Urban. Na schůzi výboru by měli dorazit ředitel civilní kontrarozvědky Michal Koudelka a ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Ilustrační foto.

Ve Zlíně řádili fanoušci Komety Brno, pozadu nezůstali ani ti zlínští

Vyhrocené derby. Tak by se dalo nazvat nedělní hokejové utkání, tentokrát ne však na ledě domácích beranů, ale mezi řadami jejich fanoušků a fandů Komety Brno, kteří přijeli do Zlína svůj tým podpořit. I když utkání policie vyhodnotila co se stran fanoušků týká jako rizikové, přesto policisté museli proti nim zasahovat a to hned několikrát.

Ilustrační foto.

Zakážou vstup do lesa

Aš - Zajištění bezpečnosti osob a také lepší podmínky pro ulovení přemnoženého jelena evropského.

V Milínské ulici v Příbrami chybí především parkovací místa.

Milínská ulice v Příbrami nabídne větší bezpečnost i více parkovacích míst

Příbram /FOTOGALERIE/ - Od léta letošního roku se v Příbrami mluví čím dál častěji o nutnosti opravy Milínské ulice, která je hlavní výpadovkou především z historického centra města směrem na takzavnou Strakonickou a s každým rokem na ní houstne provoz. Dokonce v případě uzavírek téměř kdekoli ve městě se stává jednou z dopravně nejvytíženějších ulic.

Dlouhé řady čekajících vozů v Hovězí se snad už staly minulostí. Ilustrační foto.

Hověžanům spadl kámen ze srdce. Opravy cesty i nový rondel jsou hotové

Práce na významné silniční stavbě v Hovězí, která komplikovala dopravu zejména posledních sedm měsíců, skončily. Stály více než pětadvacet milionů korun. To je jen zlomek z celkové částky 674 milionů korun, které už Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) za podpory evropských peněz do průtahu celým Horním Vsackem investovalo.

V Dolcích vyrostlo nové dětské hřiště.

V Dolcích vyrostlo nové dětské hřiště

Trutnov - Lanovka, řetězová dvojhoupačka či prolézačka ve tvaru lodě dominují právě dostavěnému dětskému hřišti v rekreačním areálu Dolce. Nahradily staré herní prvky. Modernizace stále zhruba 600 tisíc korun.

Policisté se v posledních týdnech zaměřují i na kontroly cyklistů.

OBRAZEM: Policisté kontrolují osvětlení cyklistů

Nymburk - Policisté se v souvislosti s brzkým stmíváním a ranní tmou zaměřují při svých akcích také na kontrolu chodců a cyklistů. Prvně jmenovaní by měli využívat pro svoji bezpečnost reflexní prvky. Ti druzí by zase měli mít správně vybavená kola včetně potřebného osvětlení.

Ilustrační foto.

Zakážou vstup na honební pozemky

Aš - Zajištění bezpečnosti osob a také lepší podmínky pro ulovení přemnoženého jelena evropského. To je hlavní smysl opatření obecné povahy, kterým je od 14. prosince 2018 do 15. ledna 2019, v čase od 15.30 do 8.00 hodin, zakázán vstup na části honebních pozemků Mysliveckého spolku Háj Aš.

Český prezident Miloš Zeman

Vymyšlení agenti? Zemanovo tvrzení odmítáme, reagují zpravodajci

Bezpečnostní informační služba (BIS) má za sebou úspěšné období. Vláda i kontrolní orgány Sněmovny jí poděkovaly za službu pro ČR. BIS to uvedla v reakci na vyjádření prezidenta Miloše Zemana, že selhává. Prezident BIS nazval čučkaři. Za zpravodajskou službu se postavil i ministr vnitra a šéf ČSSD Jan Hamáček či premiér Andrej Babiš. 

Londýnem prošla demonstrace proti údajnému antisemitismu britských labouristů

Židé v Evropě jsou v ohrožení. Země EU vyzvaly k jejich ochraně

Židovské komunity se v některých zemích Evropské unie stále více cítí ohroženy teroristickými a násilnými útoky a znepokojují je rostoucí projevy různých forem antisemitismu, uvedly dnes ve společné deklaraci členské státy EU. Boj s antisemitismem se podle nich musí stát součástí všech národních strategií zaměřených na potírání rasismu, xenofobie, radikálních ideologií a násilného extremismu.

Facebook - Ilustrační foto

Konec soukromí. Austrálie umožní úřadům prolomit šifrovanou komunikaci

Australský parlament ve čtvrtek schválil kontroverzní zákon, který dá policii a tajným službám přístup k šifrované komunikaci osob podezřelých z terorismu nebo trestných činů. Experti varují, že tyto bezprecedentní pravomoci budou mít širokosáhlé dopady na světovou kyberbezpečnost. Informovala o tom agentura AFP.

Ilustrační snímek

Soukromí na internetu? Šestina dětí ochotně pošle intimní fotky

Internet je pro pedofily jako cukrárna. Stačí chvíli počkat a děti jim nakráčejí do náruče téměř samy. „Každé druhé dítě chatuje s cizími lidmi, pětina by neodmítla osobní schůzku s cizím člověkem,“ varovala europoslankyně Dita Charanzová na odborné konferenci Bezpečnost dětí online.

Ministr zahraničí Tomáš Petříček

Rusko je hrozba. Situaci bereme vážně, ujistil Petříček ukrajinského ministra

Ukrajina potřebuje vědět, že západní země včetně Česka vnímají vážně hrozby ze strany Ruska. Po setkání se svým ukrajinským protějškem Pavlo Klimkinem to dnes řekl český ministr zahraničí Tomáš Petříček. Na dvoustranné schůzce na okraj jednání ministrů zahraničí zemí NATO a partnerských států v Bruselu spolu dnes ale hovořili také o rozvoji vzájemných ekonomických vztahů.

Unikátní historická alej v Radkově na Opavsku, která téměř dvě stě let lemuje někdejší kočárovou cestu od radkovského kostela k zámku v Dubové, se „podruhé narodila“.

Kočárová alej bude zachována, ale rozšíří se

Alej v Radkově na Opavsku roste 200 let. Byly vysazená, aby kočáry tažené koňmi měly stín při cestě ze zámku v Dubové do radkovského kostela. Stáří a kočárové parametry jsou hlavní hodnota i problém tohoto stromořadí.

Ilustrační foto.

Mladá Boleslav získala od automobilky Škoda dva miliony korun

Mladá Boleslav - Peníze na novou výbavu i nové automobily. Z toho se mohou těšit mladoboleslavští strážníci. Dva miliony korun darovala městské policii Škoda Auto; peníze půjdou na nákup neprůstřelných vest a dalšího vybavení, kterým strážníci v tuto chvíli nedisponují. Vedle peněz získali strážníci od automobilky i dva nové vozy Škoda Octavia Combi.

Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích.

Nemocnice svaté Zdislavy opět potvrdila kvalitu své péče

Velké Meziříčí – Nemocnice svaté Zdislavy v Mostištích opakovaně potvrdila kvalitu své péče; obhájila již potřetí akreditaci Spojené akreditační komise České republiky (SAK), stejně jako ocenění v celostátním hodnotícím projektu Nemocnice ČR 2018, který provádí agentura HealthCare Institute (HCI).

Nemocnice Neratovice - ilustrační foto.

Nemocnice Neratovice získala ocenění

Neratovice - Úspěchem v celostátním žebříku nejlepších nemocnic se může chlubit neratovická nemocnice. V oblasti Bezpečnost a spokojenost zaměstnanců nemocnic se umístila jako druhá ve středních Čechách; v celorepublikovém žebříčku se umístila na desáté pozici. Vedle ocenění svých zaměstnanců získala ale další: umístila se na šestém místě v kategorii hodnotící finanční zdraví nemocnic.

Šéf labouristů Jeremy Corbyn.

Bitva o podobu brexitu pokračuje. Je to skok do tmy, míní Jeremy Corbyn

Po bouřlivých událostech na úvod rozpravy o brexitové dohodě dnes britské poslance čeká další dlouhé odpoledne názorových výměn. Ty se mají tentokrát točit kolem tématu bezpečnosti, v Dolní sněmovně tak vystoupí ministr vnitra Sajid Javid i šéf diplomacie Jeremy Hunt.

USA daly Rusku 60 dní. Poté přestanou dodržovat smlouvu o raketách

Severoatlantická aliance (NATO) dospěla k závěru, že Rusko vývojem a rozmístěním raketového systému 9M729 porušuje smlouvu o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF). Po úterním jednání to ve společném prohlášení uvedli ministři zahraničí členských zemí NATO. Šéf americké diplomacie Mike Pompeo zároveň oznámil, že USA se za 60 dní přestanou řídit podmínkami této smlouvy.   

Brandenburská brána po pádu Berlínské zdi. Ilustrační foto

Stasi systematicky vykrádala balíky zasílané ze západního Německa do NDR

Jen během posledních čtyř let své existence získala NDR díky úsilí tamní tajné policie hotovost ve výši 32 milionů marek (podle kurzu ze začátku roku 1991 přes 580 milionů korun) a zboží v hodnotě deseti milionů (180 milionů) marek. Ročně si takto Stasi "políčila" řádově na statisíce poštovních zásilek původně určených nějčastěji příbuzným, kteří žili na území bývalého východního bloku, přiznal tehdejší východoněmecký ministr pošty Hans-Jürgen Niehof.

Ilustrační foto

Na Blízkém východě působilo 11 bojovníků s vazbou na Česko, tvrdí zpravodajci

Počet zahraničních bojovníků s vazbou na Českou republiku, kteří se zapojili do bojů na Blízkém východě jako příslušníci teroristických organizací, stoupl loni podle Bezpečnostní informační služby (BIS) na 11. Dva z nich byli čeští občané. BIS o tom informovala v dnes zveřejněné výroční zprávě za rok 2017. Kontrarozvědka identitu bojovníků sdílí v rámci meziresortní i mezinárodní spolupráce v boji proti terorismu.

Svinarský most.

Vánoční dar Svinary nedostanou

Hradec Králové - Rozmary počasí neumožní spustit částečný provoz mostu ve Svinarech do konce letošního roku, v plném provozu bude od května 2019.

Hasiči zasahují u požáru staršího rodinného domu v Polkovicích na Přerovsku.

V Polkovicích hořel rodinný dům

FOTO Z MISTA / Šest hasičských jednotek zasahovalo v pondělí časně ráno při požáru staršího rodinného domu v Polkovicích na Přerovsku.

Při březnovém požáru rodinného domu ve Žloukovicích se oheň rychle šířil. Kontrolovat komíny a spalinové cesty je nezbytnost.

Nemáte povinnou revizi, můžete přijít o odškodné při požáru

Berounsko - Topná sezona už je naplno rozjetá. Stejně jako v uplynulých letech nastávající zimní měsíce prověří pečlivost a zodpovědnost majitelů rodinných domů. Vlastnit dům s sebou nepřináší jen radost ale také mnoho povinností, které se rozhodně nevyplatí ignorovat. Jednou z nich jsou i povinné revize.

Obojživelná rolba na brněnské přehradě

Rolba na přehradě pomůže bruslařům i tonoucím

Brno /FOTOGALERIE/ – Odklidit sníh se zamrzlé přehrady pro kvalitnější bruslení i dostat záchranáře k člověku, pod kterým se propadl led. K oběma funkcím bude od letoška sloužit nová rolba. Představitelé města ji pořídili díky participativnímu rozpočtu, ve kterém projekt loni uspěl.

Ilustrační foto.

Policisté chtějí světlo u Albertu

Rakovník - Nasvícení přechodu pro chodce v Plzeňské ulici požaduje také Dopravní inspektorát policie ČR. Informaci Deníku sdělila mluvčí rakovnické policie Michaela Richterová.

Ilustrační foto.

Děti si v městečku Bimbi už nezahrají

Domažlice – Bezpečnost dětí na prvním místě. Domažličtí radní rozhodli o vyřazení herního prvku Městečko Bimbi, který stál na dětském hřišti v Paroubkově ulici.

Jan Švejdar, ředitel Krajského ředitelství policie České republiky Pardubického kraje

Policejním prezidentem je Jan Švejdar. Chce bojovat s drogami i bezpečné silnice

Novým policejním prezidentem bude od soboty Jan Švejdar, dosavadní ředitel pardubické krajské policie. Na tiskové konferenci to dnes oznámil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Řídil se doporučením výběrové komise, která volila mezi Švejdarem a ředitelem ústecké krajské policie Jaromírem Knížetem. Za své hlavní priority označil nový šéf českých policistů boj proti drogové kriminalitě a zlepšení bezpečnosti na silnicích.