Kreativ

ŠTÍTEK: bezpečí

Příbramská nemocnice má 20 nových monitorů dechu pro novorozence.

Příbramská nemocnice má dvacet nových monitorů dechu pro novorozence

/FOTOGALERIE/ Nadace Křižovatka za podpory lokálních sponzorů předala ve čtvrtek 17. října odpoledne Oblastní nemocnici Příbrami celkem dvacet monitorů dechu. Sloužit budou na novorozeneckém oddělení, kde budou zvyšovat bezpečnost péče o nově narozené děti. Předání přístrojů se zúčastnila i hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová, která před několika měsíci sama porodila.

Ilustrační foto

Rychlé řidiče vyfotí

Řidiči, kteří zapomínají na nejvyšší povolenou rychlost, budou mít z Vimperka na památku fotku. Vedení města se totiž rozhodlo řešit bezpečnost na hlavních tazích tak zvaným úsekovým měřením.

Z přednášky bývalého náčelníka vojenské zpravodajské služby a bezpečnostního poradce Andora Šándora ve Zruči nad Sázavou.

Odborník na bezpečnost Andor Šándor přednášel ve zručském hotelu

/FOTOGALERIE/ Klub Panenky ČR pozval do malého sálu zručského hotelu Andora Šándora, bývalého náčelníka Vojenské zpravodajské služby ČR a uznávaného odborníka na otázky bezpečnosti, hrozby terorismu a krizový management. V současné době působí jako soukromý poradce v oblasti bezpečnosti.

Ilustrační foto

Dovoz flobertek má nově podléhat kontrole

Stát pokračuje ve svém tažení proti flobertkám. To jsou volně prodejné zbraně, pro které vzhledem k jejich nižší nebezpečnosti není potřeba zbrojní průkaz. Poté, co se jejich držení před časem pokusilo zpřísnit ministerstvo vnitra, nyní v jeho stopách pokračuje ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO).

Po výtržnostech v centru Prahy skončilo v poutech nejméně 31 lidí včetně anglických fotbalových fanoušků.

„Tichá noc“ v Praze. Angličtí i čeští chuligáni řádili, zasahovala policie

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Před kvalifikačním zápasem o postup na mistrovství Evropy, který čeští fotbalisté nad Anglií senzačně vyhráli 2:1, bylo v centru hlavního města pořádně živo. Policie zadržela více než třicet výtržníků. Na bezpečnost před stadionem ve vršovickém Edenu dohlíželo také deset policistů na koních.

Po výtržnostech v centru Prahy skončilo v poutech nejméně 31 lidí včetně anglických fotbalových fanoušků.

„Tichá noc“ v Praze. Angličtí i čeští chuligáni řádili, zasahovala policie

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Před kvalifikačním zápasem o postup na mistrovství Evropy, který čeští fotbalisté nad Anglií senzačně vyhráli 2:1, bylo v centru hlavního města pořádně živo. Policie zadržela více než třicet výtržníků. Na bezpečnost před stadionem ve vršovickém Edenu dohlíželo také deset policistů na koních. Po utkání kriminalisté z protiextremistického oddělení odhalili příznivce pražských klubů, kteří se chtěli s Angličany pobít.

Ilustrační foto

V Novém Strašecí rozšíří kamerový systém

V Novém Strašecí dojde k rozšíření kamerového systému, a to konkrétně v ulici J. Šotky. Po jeho vybudování tak bude na bezpečnost dohlížet ve městě celkem jednadvacet bezpečnostních kamer. Kromě toho na novém kamerovém bodu bude systém, který zobrazí rychlost jedoucích vozidel včetně registrační značky. Deníku to řekl starosta Karel Filip.

Vizualizace stavby obchodního domu v benešovské ulici Červené Vršky.

Z ulice Červené Vršky udělá stavba ostrůvku jednosměrku

Ne podle původního povolení silničního správního úřadu od 3. října do 31. prosince, ale jen jeden měsíc, od 1. do 30. listopadu. Tak se zkrátila doba povolení záboru benešovské ulice Červené Vršky v souvislosti se stavbou obchodního domu Lidl. Na ulici vznikne ostrůvek, jehož přínosem bude zvýšení bezpečnosti účastníků provozu.

Ilustrační foto

Mladí řidiči si vyzkouší smyk i brzdnou dráhu

Velkou část dopravních nehod zaviní mladí řidiči, kteří jsou takzvaně nevyježdění. Právě pro ně se chystají v Pardubicích Dny dopravní bezpečnosti mladých řidičů, jejichž cílem je lidem ukázat, jaká rizika je na silnicích mohou potkat a jak na ně reagovat.

Na šestém ročníku klání s názvem Poličenský terč poměřilo v pátek 4. října 2019 na střelnici v Poličné své schopnosti třináct týmů z města a vesnice mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko.

Nastřílet stovku je v klubu povinnost, říká instruktor ze střelnice v Poličné

ROZHOVOR/ „Bouchneme si?“ „Můžeme. Dlouho jsem to nedržel v ruce,“ domlouvali se Petr a Zdeněk Střítezští při sčítání bodů na páteční soutěži Poličenský terč. Na zdejší sportovní střelnici působili jako instruktoři. Nabíjeli zásobníky, radili amatérským střelcům, jak správně držet pistoli a zamířit, dohlíželi na bezpečnost.

Městská policie v Moravské Třebové se přesune do budovy radnice.

Stěhování strážníků? Vyhozené peníze

Městská policie v Moravské Třebová se brzy přestěhuje do budovy radnice. Vedení města se pro změnu adresy strážníků rozhodlo kvůli zajištění větší bezpečnosti v centru.

U Velimi vzniká cyklostezka.

U Velimi vzniká cyklostezka

/FOTOGALERIE/ V prostoru mezi Velimí a Vítězovem vzniká cyklostezka. Probíhá kácení stromů a bagrování základů. Šíře cyklostezky má být tři metry a povrch bude z asfaltu. Důvodem jejího vzniku je zvýšení bezpečnosti pohybu školních dětí mezi Velimí a Vítězovem. Deponie ornice je v prostoru vedle rybníka. Cyklostezka má být přivedená až k místní komunikaci pro pěší.

Beseda se zástupci Policie ČR v zasedací místnosti Svazu zdravotně postižených Rakovník na téma bezpečnost seniorů.

Policisté besedovali se seniory o bezpečnosti v dopravě a jejich osobním bezpečí

/FOTOGALERIE/ Na první říjnový den připadá Mezinárodní den seniorů a tak se Policie ČR rozhodla uspořádat celorepublikovou preventivní akci. Beseda se zástupci police se uskutečnila také v Rakovníku, v zasedací místnosti Svazu zdravotně postižených Rakovník, a to na téma bezpečnost v dopravě a osobní bezpečí seniorů.

Vyznačení objízdných tras kvůli uzavřenému přejezdu u Voračic.

Koleje u Voračic auta nepřejedou

Objízdné trasy pro auta do 6 tun a autobusy a vozidla nad 6 tun stanovili cestáři kvůli přechodné úpravě provozu na silnici druhé třídy číslo 18 z Olbramovic do Sedlčan. Kvůli zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při opravě železničního přejezdu u Voračic bude silnice zcela uzavřena od soboty 5. do úterý 8. října.

V mělnickém muzeu byl ve čtvrtek 26. září slavnostně zahájen další sociálně preventivní projekt pro školy a rodiny s názvem Dopravka včera a dnes.

Projekt prevence bezpečné dopravy pro děti startuje v mělnickém muzeu

/FOTOGALERIE/ V mělnickém muzeu byl ve čtvrtek 26. září slavnostně zahájen další sociálně preventivní projekt pro školy a rodiny s názvem Dopravka včera a dnes. Jde o osmý počin dlouhodobé spolupráce Programu prevence kriminality Města Mělníka, Policie ČR, Městské policie Mělník a Regionálního muzea Mělník, který tentokráte zacílí na bezpečnost v dopravě.

Ilustrační snímek.

Policisté sledovali řidiče dalekohledem

Celkem 366 vozidel zkontrolovali policisté z Benešovska během pětidenní dopravně bezpečností akce v minulém týdnu. „Také za pomoci monokulárního dalekohledu kontrolovali zákonné povinnosti řidičů. Zejména to, zda se řádně věnují řízení, zda jsou připoutáni, nebo zda během jízdy nedrží záznamové a hovorové zařízení,“ popsala mluvčí police Eva Stulíková.

Chytré hodiny u Billy spojí děti okamžitě s policií i nemocnicí.

V Brodě chytře parkují a třídí, bezpečnost dětí hlídají hodiny

Havlíčkův Brod – Vsadili na moderní komunikační technologii. Mobilní aplikace pomáhá řidičům v Havlíčkově Brodě při parkování ve městě, další mobilní aplikace hlídá, aby kontejnery na odpad nebyly přeplněné. Další chytrý vynález chrání bezpečnost dětí na hřišti u Billy.  

Ilustrační foto.

Odbahní a zpevní břehy. Z přírodního kanálu bude betonová stoka, vadí některým

Veselí nad Moravou – Zvýšit bezpečnost plaveb na Baťově kanálu chtějí pracovníci Povodí Moravy opravou za více než třiapadesát milionu. Pracovat na úseku mezi plavebními komorami Vnorovy I a Veselí nad Moravou se začne od začátku října. „Kvůli narůstajícímu počtu návštěvníků a lodí se zemina z břehů a hrází uvolňuje a zanáší dno. Tím se hloubka kanálu snižuje a hrozí omezení lodní dopravy,“ vysvětlil důvod oprav generální ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.

Radary měřící rychlost. Ilustrační foto

Radary se vyplácí, finančně i po stránce bezpečnosti provozu

Zklidnění dopravy a pokles přestupků až od dvě třetiny. Ale samozřejmě také klesající objem peněz vybraných na pokutách od neukázněných řidičů. Taková je bilance měření stacionárními radary ve Vsetíně. Místní radnice v současné době hlídá dodržování maximální povolení rychlosti na třech místech ve městě.  

Policisté kontrolovali motorkáře.

OBRAZEM: Policisté kontrolovali motorkáře

Bučovice – Policisté z územního odboru Vyškov kontrolovali při bezpečností akci v úterý 17. září v odpoledních hodinách motorkáře projíždějící kolem autobusové zastávky v bučovické místní části Vícemilicích.

Patnáct nových kol a deset koloběžek slouží od září dětem na jičínském dopravním hřišti.

Na dopravním hřišti čekají na děti nová kola

Dopravní výchova přispívá ke zvýšení bezpečnosti dětí v silničním provozu. Žáci základních škol, zejména ve čtvrtém ročníku, proto často vyrážejí na dopravní hřiště, kde si snáze uvědomí, na co si na silnicích musí dávat pozor.

Ilustrační foto.

Hasiči z Rokycan četli dětem pohádky

Pátek 13. vyhlásila Česká asociace hasičských důstojníků Dnem požární bezpečnosti. Právě proto, aby tento den nebyl dnem nešťastným. Letos tento datum vyšel na 13. září.

Lipnická ulice v Přerově. Místo tragické nehody, při které zemřely dvě dívky

Místo tragické nehody v Přerově: Lidé tu riskují životy každý den

Cyklisté, ale i chodci se sluchátky na uších a někdy dokonce maminky s kočárky. Těch, kteří denně hazardují při přebíhání frekventované silnice v Lipnické ulici v Přerově, jsou zástupy. Tragická nehoda, při níž v sobotu večer vyhasly pod koly projíždějícího auta životy dvou dívek, znovu rozvířila debatu o bezpečnosti tohoto úseku.

Ilustrační foto.

Mělničtí občané se dočkají nových chodníků

Začala výstavba chodníku v Dobrovského ulici. Její realizace potěší zejména místní zemědělskou školu, která zde má zařízenou ubytovnu pro své studenty. „Žádali nás o to ale také občané, protože za poslední dobu přibyla v této lokalitě celá řada nových domů a lidé tedy pochopitelně chodí na autobusové zastávky,“ uvedl místostarosta Milan Schweigstill. Celkové náklady stavby činí 4 miliony korun. Chodník by měl přispět k dopravní bezpečnosti.

Den požární bezpečnosti připadl na pátek třináctého. Takto vypadal den otevřených dveří na základně bruntálských hasičů.

Den požární bezpečnosti vyšel na pátek třináctého

/FOTOGALERIE/ „Pátek třináctého“ byl ve znamení Dne požární bezpečnosti (DPB) a spojen s možností prohlídky techniky a zázemí všech 22 hasičských stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK). Dveře a vrata pro veřejnost se otevřely jednotně od 9 do 16 hodin také v Bruntálu, Krnově a Rýmařově.