Kreativ

ŠTÍTEK: bezpečí

Protialkoholní záchytná stanice Hradec Králové.

Agresivní opilec řádil na záchytce

Hradec Králové - O neobvyklém výjezdu na záchytnou stanici informovali v pondělí hradečtí strážníci. Opilec tam kopal a bušil do dveří a vyhrožoval personálu.

Ilustrační foto

Těžba by mohla zničit písníky. Okolní obce protestují

Přeloučsko – V letních měsících se jedná o oblíbené místo, kam míří lidé z celého kraje. Lohenicko-mělické písníky nabízejí koupání v příjemném přírodním prostředí. Společnost České štěrkopísky však v oblasti plánuje těžbu štěrkopísku, v první etapě by se jednalo o lesní pozemky o rozloze 64 hektarů, a to včetně lesa, přes který při povodních vede jediná úniková cesta z Lohenic.

Ilustrační foto

Jihlava za problematický semafor prý nemůže

Jihlava – Jihlavská radnice se brání kritice týkající se zřízení nového semaforu na odbočení z Žižkovy ulice na Hradební. V lokalitě se totiž plánují stavební práce.

Slavnostní maturitní ples si užili studenti Střední odborné školy Hranice.

Na stužkovacím plese to rozjeli maturanti ze SOŠ Hranice. Podívejte se

FOTOGALERIE, VIDEO/ Do řad maturantů slavnostně vstoupili v pátek 8. února studenti čtvrtých ročníků Střední odborné školy Hranice. Letos na této škole zkouška dospělosti čeká čtyřicet devět studentů ze čtyř oborů, a to Bezpečnost a právo, Rekreologie a turismus, Správce informačních systémů a Právní administrativa.

Oteplování ohrožuje kupříkladu lední medvědy, kterým taje zem doslova pod nohama.

Medvědí invaze. Ruské souostroví Nová země vyhlásila stav nouze

/VIDEO/ Ruské souostroví Nová Země v Severním ledovém oceánu muselo vyhlásit stav nouze poté, co se do obydlených oblastí v uplynulých měsících stáhlo 52 ledních medvědů. Ty vyhnal z jejich původních domovů nedostatek potravy a tání ledu způsobené globálním oteplováním. Podle úřadů se již objevily případy napadení místních obyvatel medvědy. Informovala o tom tisková agentura TASS.

Paraíbský arcibiskup Manoel Delson.

Preventivní opatření. Brazilský arcibiskup zakázal kněžím být s dětmi o samotě

Římskokatolickou církví otřásá stále více skandálů spojených se sexuálním obtěžování v mnoha případech dětí. Manoel Delson, arcibiskup ve státě Paraíba na severovýchodě Brazílie, přijal radikální opatření, které tomu má do budoucna zabránit. Kněží v jeho diecézi nesmějí být v žádné situaci s dětmi sami. Informoval o tom britský deník Independent.

Ilustrační foto.

Lázním došla trpělivost. Koupily nový radar na neposlušné řidiče

Františkovy Lázně – Maximální povolená rychlost nic neříká spoustě řidičů, kteří projíždějí Františkovými Lázněmi. Běžně ji překračují o 10 až 20 kilometrů v hodině. Jeden jel dokonce rychlostí 126 kilometrů v hodině. Právě na takové šoféry si teď posvítí místní městská policie, které město koupilo nový radar.

Kolínská radnice.

Vedení Kolína odhalilo programové prohlášení na další roky

Kolín - Vedení kolínské radnice odhalilo priority až do roku 2022. Programové prohlášení představilo na tiskové konferenci v pátek 8. února. „Je to vcelku ambiciózní programové prohlášení, na druhou stranu jsme se snažili stejně jako v předchozích letech do něj dát věci, o kterých si myslíme, že jsou splnitelné. Byli bychom rádi, kdyby bylo položek odškrtnuto co nejvíce,“ řekl kolínský starosta Vít Rakušan.

Ilustrační foto.

Lázním došla trpělivost. Koupily nový radar na neposlušné řidiče

Františkovy Lázně – Maximální povolená rychlost nic neříká spoustě řidičů, kteří projíždějí Františkovými Lázněmi. Běžně ji překračují o 10 až 20 kilometrů v hodině. Jeden jel dokonce rychlostí 126 kilometrů v hodině. Právě na takové šoféry si teď posvítí místní městská policie, které město koupilo nový radar.

Ilustrační foto.

Inspekce polských jatek skončila. Kontroloři navštívili přes tisícovku zařízení

Polský ministr zemědělství Jan Krzysztof Ardanowski nemá signály, že by inspektoři Evropské komise (EK) při kontrole polských jatek zaznamenali nějaká dramatická odhalení, „a to byli všude“. Ministr to na závěr inspekce z Bruselu dnes řekl novinářům stanice Radio Zet. Kontroloři podle něj navštívili skoro 1300 jatek. O bezpečnosti potravin bude Ardanowski příští týden jednat s českým protějškem Miroslavem Tomanem.

Richard Brabec na tiskové konferenci po jednání vlády

Vicepremiér Brabec: Vláda nechce tlačit na NÚKIB, aby měnil svá rozhodnutí

Vláda určitě nechce tlačit na Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), aby měnil svá rozhodnutí. Novinářům to dnes před jednáním kabinetu řekl vicepremiér Richard Brabec (ANO). Čínská společnost Huawei oznámila, že je připravena bránit se kvůli varování NÚKIB před jejími technologiemi u soudů i prostřednictvím mezinárodní arbitráže a požaduje zrušení varování. 

Ilustrační foto.

Lázním došla trpělivost. Koupily nový radar na neposlušné řidiče

Františkovy Lázně – Maximální povolená rychlost nic neříká spoustě řidičů, kteří projíždějí Františkovými Lázněmi. Běžně ji překračují o 10 až 20 kilometrů v hodině. Jeden jel dokonce rychlostí 126 kilometrů v hodině. Právě na takové šoféry si teď posvítí místní městská policie, které město koupilo nový radar.

Škoda Auto zahájila sériovou výrobu nového kompaktního modelu Scala v Mladé Boleslavi.

Škodovka spustila výrobu nové Scaly. K zákazníkům se dostane v květnu

V hlavním výrobním závodě společnosti Škoda Auto v Mladé Boleslavi sjel z linky první vůz Škoda Scala. Se zahájením výroby zcela nově vyvinutého kompaktního modelu otevírá česká automobilka i novou technologickou kapitolu. Nová Scala využívá jako první model značky koncernovou platformu MQB-A0.

Starý tobogan na budějovické kryté plovárně byl z roku 1996. Nový je delší asi o osm metrů a nástupní plocha bude o 0,85 metru výš.

Jízdu na toboganu zbrzdí čerpadlo

České Budějovice - Trochu delší pauzu si musí dopřávat návštěvníci českobudějovické kryté plovárny, kteří se tu rádi prohánějí na toboganu. Ten měl už vylepšený začít znovu sloužit svému účelu po letních prázdninách, nakonec se tak ale s největší pravděpodobností stane až ke konci února.

Ilustrační foto

Nejvíce se umírá na silnicích I. třídy

Královéhradecký kraj - Místem největšího počtu tragických dopravních nehod jsou v Česku silnice první třídy. Vyplývá to z policejních statistik. Na některých úsecích je tolik vážných havárií, že jsou mezi řidiči známé jako „silnice smrti“.

Medvěd hnědý v Beskydech, jak jej na konci ledna zachytil Václav Tomášek.

V Beskydech se objevil medvěd, strhl tři jeleny

Mladý, asi tříletý medvěd hnědý se v minulých dnech objevil v Beskydech. Zdržuje se v údolí potoka Řečice ve Starých Hamrech v Moravskoslezském kraji. Zda se jedná o téhož medvěda, který vloni nadělal nemalé škody na Valašsku, není jisté.

Smrtelná nehoda. Ilustrační foto.

INFOGRAFIKA: Na Děčínsku umírají řidiči nejčastěji na I/13

Děčínsko – Dva mrtví lidé při březnové nehodě u České Kamenice mají u silnice svůj pomníček. I oni se počítají do tragických statistik roku 2018. Při dopravních nehodách v Ústeckém kraji loni zemřelo celkem 37 lidí. Nejvíce jich umíralo na silnicích I. třídy (17). Naopak na dálnicích zemřel za tři roky jeden člověk. 

Ilustrační foto.

Kraj poučí rodiče, jak poučit děti. I v ostatních krajích

Střední Čechy /VIDEO/ - Krátké videopřednášky pro rodiče o tom, jak by svým dětem měli představit nástrahy virtuálního světa. Tak lze přiblížit novinku připravenou Středočeským krajem: natočené spoty týkající se elektronické bezpečnosti, určené právě rodičům školáků.

Obchodní akademii obestavěli lešením, měla by se dočkat nové střechy.

Obchodní akademii obestavěli lešením, měla by se dočkat nové střechy

Slaný /FOTOGALERIE/ - Obchodní akademie (OA) ve Slaném je od středy obehnána lešením. Zřizovatelem školy je sice Středočeský kraj, ale budova je majetkem města. Jelikož se v poslední době začaly uvolňovat kusy omítky a na zem odpadla i část římsy, bylo rozhodnuto, že bude celá stavba obehnána provizorním lešením.

Airbus A330 společnosti Hawaiian Airlines - ilustrační foto

Třikrát a dost. Letadlo na Havaj se muselo opakovaně vracet, do cíle nedoletělo

Doslova nekonečnou se pro 207 pasažérů letu HA33 stala jejich cesta z amerického Los Angeles na tropický ostrov Maui, který je součástí Havajského souostroví. Letoun Airbus A330 patřící společnosti Hawaiian Airlines se hned třikrát musel vrátit zpět na kalifornské letiště a do cílové destinace nakonec vůbec nedoletěl. Na vině byly technické problémy. Informoval o tom web aerotime.aero.

Čínská společnost Huawei

Norsko označilo Čínu za bezpečnostní riziko. Je to směšné, reaguje ambasáda

Zpráva norské zpravodajské služby PST o potenciálních bezpečnostních hrozbách označila Čínu za jednu ze zemí, která pro Norsko představuje hrozbu z hlediska národní bezpečnosti. Čínští agenti podle ní usilují o odcizení státních tajemství. Čínská ambasáda však podobná obvinění odmítá a považuje je za „směšná“.

U Velvar byla nalezena munice.

U Velvar byla nalezena munice

Kladensko - Neobvyklý nález ohlášený ještě neobvyklejším způsobem. Tak se dá shrnout případ, který zažili policisté ve Zlonicích. Na tamní služebně zazvonil telefon. Hlas do sluchátka oznámil, že u obce Velvary ve směru na Radovič, se nachází munice. Své jméno ale policistům neřekl. Jen zavěsil.

Ilustrační foto.

Mladá Boleslav bojuje s integrací cizinců

Mladá Boleslav - Město na meetingu otevřeně promluvilo o problematice zaměstnávání a integrace cizinců v Mladé Boleslavi. Přeci jen není žádným tajemstvím, jak se cizinci mnohdy ve městě chovají. Je pomalu na denním pořádku, že se s některým opilým cizincem nebo s cizincem bez domova potýkají městští strážníci. Vyřeší společná schůzka ne příliš růžovou situaci?

Úniková hra, ilustrační foto

Hasiči prověří únikové hry v regionu

Karlovarský kraj - Hasiči připravují v Karlovarském kraji velkou kontrolní akci a při ní postupně zkontrolují všechna místa únikových her. A to s důrazem na bezpečnost hráčů.

Za vzornost si řidiči odvezli klíčenky a škrabky na sklo.

Řidiči dbají na bezpečnost

Zimní přezutí, správná hloubka dezénu, ale také další věci, jakými jsou například telefonování za jízdy, nezapnutý bezpečnostní pás za jízdy.

Vítkovická nemocnice v Ostravě

Loňská bilance vítkovické nemocnice

Ostrava - Nový mamograf, nové ultrazvuky, 3D laparoskopická věž či endoskopické vybavení, ale také nová jídelna pro zaměstnance i lepší dodavatel stravy pro pacienty i pracovníky. To vše se změnilo v uplynulém roce ve Vítkovické nemocnici. 

Předseda ČSSD Jan Hamáček

Kauza Huawei. NÚKIB podle Hamáčka chyboval v metodice, Fiala viní Babiše

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) na přelomu roku chyboval v tom, že varování před softwarem a hardwarem čínských společností Huawei a ZTE rovnou nedoprovodil metodickým pokynem pro dotčené úřady. Hamáček to řekl v dnešním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.