Kreativ

ŠTÍTEK: bezpečí

Simulace nárazu

Školili se v bezpečnosti na silnicích

Neratovice - Studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Neratovicích absolvovali v minulém týdnu praktickou část  projektu „Dožij se dvaceti“.  Autorem a realizátorem projektu je nadační fond Kolečko, který se kromě materiální podpory dětských traumatologických center dlouhodobě a systematicky věnuje také prevenci úrazů v na silnicích.

Kirstjen Nielsenová

Trumpova administrativa hlásí další ztráty. Ministryně Nielsenová rezignovala

Americká ministryně vnitřní bezpečnosti Kirstjen Nielsenová rezignovala. S odvoláním na její rezignační dopis o tom napsaly světové agentury. Informaci, že Nielsenová post opouští nejprve na twitteru zveřejnil prezident Donald Trump. Ten zároveň doplnil, že nově bude funkci vykonávat dosavadní šéf amerického Úřadu celní a hraniční ochrany (CBP) Kevin McAleenan.  

Rekola.

Obyvatelé Kladna se sdílených kol přece jen dočkají

Kladno - I nadcházející sezónu budou v Kladně k dispozici sdílená kola. Zajišťovat je bude společnost Rekola, a to na základě poptávky mapující situaci na trhu. Prioritou výběru dodavatele byla cena a rychlost dodání. Služba nahradí elektrokola, která ve městě skončila loni na podzim. Byla drahá, neměla vyřešenou bezpečnost a Kladno za ně dostalo pokutu od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Na cyklotoulky kolem Vodňan se vydalo 118 cyklistů.

Do Česka dorazila platforma pro cyklisty WLC. Dubnovým tématem bude bezpečnost

V Česku se cyklistice alespoň občas věnuje 63 procent lidí. Nejpopulárnější je na Královéhradecku, Pardubicku a Liberecku, kde se na kole alespoň občas přepravuje téměř 70 procent lidí. Počet cyklistů chce zvýšit platforma We Love Cycling (WLC), která funguje v řadě evropských zemí a nově nabídne informační servis i českým cyklistům. Při jejím představení to dnes novinářům sdělili zástupci Škoda Auto.

Hasiči spolupracují také se školami, kde učí děti i požární prevenci.

Požární prevence je důležitá

Rakovnicko - V současné době je požární prevence promyšlený a dobře fungující systém, jehož narušení by mělo závažné dopady na bezpečnost.

Ilustrační foto.

ČEZ investuje do kyberbezpečnosti. Koupil podíl ve firmě CyberX

Energetická skupina ČEZ koupila prostřednictvím svého investičního fondu Inven Capital minoritní podíl v izraelské společnosti CyberX, která je dodavatelem komplexních řešení v průmyslové kybernetické bezpečnosti. ČTK to dnes řekl mluvčí ČEZ Martin Schreier. Velikost získaného podílu ani cenu nespecifikoval. Uvedl, že jde o druhou investici Invenu v Izraeli. Firma už letos vstoupila také do společnosti Driivz působící v elektromobilitě.

Ilustrační fotografie.

Kvůli bezpečnosti káceli břízy

Kvasiny - Kvůli špatnému stavu a možnému ohrožení bezpečnosti osob a provozu na dráze byly vykáceny některé břízy u nádraží v Kvasinách.

Tereza Hlůšková po vynesení verdiktu

Kriminál v Pákistánu? Záleží na spoluvězních, míní Ándor Šándor

Jaký bude život odsouzené Češky Terezy Hlůškové za mřížemi pákistánského vězení, kam ji poslal soud na téměř devět let za pašování heroinu, to záleží podle někdejšího náčelníka Vojenské zpravodajské služby a uznávaného odborníka na otázky bezpečnosti Andora Šándora, na celé řadě věcí.  

Premiér Andrej Babiš

Bezpečné Česko: Babiš na konferenci pochválil práci zpravodajských služeb

Předseda vlády Andrej Babiš a ministr vnitra Jan Hamáček se dnes v Plzni zúčastnili konference Bezpečné Česko. Premiér v souvislosti s teroristickým útokem na mešity na Novém Zélandu uvedl, že se zlepšila vzájemná kooperace českých zpravodajských služeb i jejich spolupráce s rozvědkami v zahraničí. Za vzor v otázkách bezpečnosti Babiš označil Izrael.

Ministr zemědělství Miroslav Toman.

Miroslav Toman: Věřím, že polská strana nám bezpečnost svého hovězího dokáže

/ROZHOVOR/ Zprávy o nákazách salmonelou prokázaných při vyšetřeních masa pocházejícího z Polska jsou v poslední době časté. Do role bojovníka proti podezřelým polským potravinám se pasoval i ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD). V rozhovoru pro Deník přišla řeč také na boj se suchem a kůrovcovou kalamitou či dvojí kvalitu potravin. 

Talent Jihočeského kraje Matyáš Basl .

Zajímá mě bezpečnost, říká ajťák

České Budějovice – Technické záležitosti Matyáše Basla fascinovaly od malička. „Zajímal jsem se o techniku vždycky. Bavily mě počítače, sítě a všechno okolo,“ vysvětluje devatenáctiletý mladík ze Sezimova Ústí.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Podvodníci vydávali obyčejné dveře za bezpečnostní

Žebrák - Podvodníci s dveřmi vydávající je za bezpečností řádili na Berounsku. Ke svému činu si tentokrát vybrali Žebrák. Tam se pod záminkou zmiňované výměny dveří vloudili do bytu ženy, která si od nich následně nechala dveře vyměnit, v domnění, že se jedná o dveře bezpečností.

Ilustrační foto

V Kohoutově už mají přechod

Ždírec nad Doubravou – Přechod pro chodce přes frekventovanou silnici I/34 chyběl v Kohoutově, místní části Ždírce nad Doubravou. Z důvodu zajištění bezpečnosti chodců při cestě mezi severní a jižní části Kohoutova, byl v obci vybudován přechod pro chodce.

Jak předcházet i jak se správně chovat při požáru, radili příbramským seniorům profesionální hasiči.

Hasiči přednášeli seniorům o požární bezpečnosti

Příbram /FOTOGALERIE/ - Společnost Senior Point Příbram připravila pro své klienty ve středu 6. března vzdělávací akci s názvem Domácí požární bezpečnost. Školení vedli dva příslušníci Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje z územního odboru Příbram.

Andrej Babiš a Donald Trump

Babiš jednal s Trumpem v Bílém domě. Je to výborný společník, řekl

Americký prezident Donald Trump s manželkou Melanií se dnes v Bílém domě setkali s českým premiérem Andrejem Babišem a jeho ženou Monikou. Hovořili o plánech USA zavést cla na evropská auta, energetice a kybernetické bezpečnosti. Premiér na úvod připomněl podíl USA na vzniku Československa v roce 1918 a řekl, že chce stejně jako Trump svou zemi učinit velikou. Babiš je roku 2011 prvním českým premiérem, kterého americký prezident přijal ve svém washingtonském sídle.

Ulice Stodolní, 4. března 2019 v Ostravě.

Stodolní byla obrovský fenomén, její sláva je ale pryč. V Ostravě má konkurenci

Ostravská Stodolní, jedna z nejznámějších zábavních ulic v České republice bojuje o přežití a návrat ke slávě. Před deseti lety ji nejen o víkendech navštěvovaly tisíce lidí. Každý, kdo přijel do Ostravy, ji musel vidět a zažít. Realita dnešních dnů je hodně tristní, hlavní část klientely, která se proti minulosti smrskla na třetinu, tvoří Poláci. Běžní obyvatelé Ostravy se 400 metrů dlouhé ulici s desítkami barů a diskoték vyhýbají obrovským obloukem.

Ministr zemědělství Miroslav Toman

Česko bude polské hovězí kontrolovat minimálně do půlky března, uvedl Toman

Česko neustoupí od kontrol polského hovězího masa nejméně do jednání obou stran se zástupcem Evropské komise, které se uskuteční 18. března v Bruselu. ČTK to řekl ministr zemědělství Miroslav Toman po dnešním jednání s eurokomisařem pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenisem Andriukaitisem. Ten podle české strany s plánem nalézt společné řešení souhlasil.

Čínská společnost Huawei.

Čínská Huawei otevřela v Bruselu středisko kybernetické bezpečnosti

Čínská společnost Huawei, která nyní čelí obvinění Spojených států, že její produkty by mohl Peking využívat ke špionáži, dnes otevřela v Bruselu středisko kybernetické bezpečnosti. Huawei si chce získat evropské vládní představitele a bojovat proti tvrzením USA, že její zařízení představuje riziko pro národní bezpečnost, píše agentura AP.

Cinque Terre

Italský národní park bude pokutovat turisty v žabkách. Mohou přijít o tisíce

Národní park Cinque Terre na Italské riviéře se rozhodl zakročit proti nezodpovědným turistům. Od příští sezóny tak budou pokutováni ti, kteří na mnohdy strmé stezky vyrazí v pantoflích či žabkách. Důvodem jsou podle strážců parku častá zranění způsobená právě nevhodnou obuví. Hříšníci mohou zaplatit od 50 do 2500 eur (v přepočtu zhruba 1300 až 64 tisíc korun). Informoval o tom italský server il Giornale.  

Pavel Fischer.

Fischer chce pozvat Kellnera do Senátu, aby promluvil o spolupráci s Huawei

Senátor a bývalý diplomat Pavel Fischer chce pozvat kvůli sporu o rizika užívání technologií Huawei majitele investiční skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera na jednání zahraničního výboru horní komory. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce dnes řekl, že v tomto duchu napsal dopis členovi představenstva společnosti Vladimíru Mlynářovi. Podle mluvčí PPF Zuzany Migdalové Fischer nemá zájem na věcné diskusi a jde mu jen o zviditelnění. 

Andrej Kiska

Kiska: Bezpečnost občanů musí zajistit stát. Je třeba o ní hovořit v době míru

O obraně a bezpečnosti je třeba hovořit v době míru, zajistit ochranu občanů je základním úkolem státu. Prohlásil to dnes slovenský prezident Andrej Kiska u příležitosti schůzky s kolegy z dalších osmi členských států Severoatlantické aliance, na které v Košicích Česko zastupuje prezident Miloš Zeman a které se účastní i generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.  

Kácení na Masarykově náměstí v Jihlavě.

OBRAZEM: Dřevorubci skáceli dvě lípy u morového sloupu

Jihlava – U Mariánského sloupu na Masarykově náměstí ve středu ráno ubyly dvě lípy, které pokáceli dřevorubci. Stromy musely jít k zemi, protože už ohrožovaly bezpečnost kolemjdoucích. Zdravotní stav lip kolem sloupu se stále zhoršuje.

Podpis koordinační dohody o vzájemné spolupráci města Bystřice s Policií ČR.

Bezpečnost Bystřice posílí smluvní spolupráce s Policií ČR

Bystřice /FOTOGALERIE/ - Na společném postupu při zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti na území města Bystřice se dohodli představitelé samosprávy s vedením územního odboru Policie ČR Benešov. Díky tomu pak policisté a bystřické vedení podepsali koordinační dohodu o vzájemné spolupráci. Signatáři dohody jsou tak šéf Policie ČR Benešov Pavel Havránek a bystřický starosta Michal Hodík.

Ilustrační foto

Program Nové Boleslavsko chce udělat region bezpečnějším

Mladá Boleslav – Veřejná výzva 10 týdnů pro Nové Boleslavsko si klade za cíl získat podněty, co je třeba zlepšit, jak zlepšit bezpečnost a její vnímání v Mladé Boleslavi a okolí. Bezpečnost je jednou z klíčových kapitol pro všechny partnery programu Nové Boleslavsko, ŠKODA AUTO založila Nadační fond, který má k dispozici 30 milionů eur a ty mají spolufinancovat investice do „Nového Boleslavska“.

Ilustrační foto.

Kvůli bezpečnosti prodlouží chodník

Červený Kostelec - Město letos plánuje prodloužit chodník, který propojí ten stávající vedoucí z centra města k areálu rybníka Brodský s novým chodníkem na území obce Zábrodí.

Český prezident Miloš Zeman

Boj proti drogám a větší bezpečnost silnic. Zeman jednal o prioritách policie

Poradní tým prezidenta Miloše Zemana za účasti ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a policejního prezidenta Jana Švejdara jednal v Lánech o prioritách policie. Na twitteru to uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Policejními prioritami podle něj jsou boj proti drogové kriminalitě, zvýšení bezpečnosti silničního provozu a boj s ekonomickou kriminalitou.   

Tomáš Petříček, Mike Pompeo

Petříček se sešel s Pompeem. Americká cla na automobily český ministr odmítl

Ministr zahraničí Tomáš Petříček se v pátek ve Washingtonu sešel se svým americkým protějškem Mikem Pompeem. Během schůzky zazněla témata týkající se potenciálního zavedení amerických cel na dovoz evropských automobilů, což šéf české diplomacie odmítl. Kromě toho oba ministři jednali i o kybernetické bezpečnosti a aktuální situaci v Afghánistánu, kde má Česká republika hned několik desítek svých vojáků.

Český ministr zahraničí Tomáš Petříček a bezpečnostní poradce John Bolton

Petříček se setkal s bezpečnostním poradcem Boltonem. Řešili kyberbezpečnost

Poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa pro otázky národní bezpečnosti John Bolton ocenil český přístup ke kybernetické bezpečnosti. Po jednání s Boltonem to řekl ministr zahraničí Tomáš Petříček, podle kterého obě strany vyjádřily zájem i na větší výměně zkušeností v oblasti kybernetické bezpečnosti mezi podobně smýšlejícími státy. Petříček s Boltonem jednal také o Afghánistánu; dohodli se na intenzivnější komunikaci ohledně amerických plánů. Stahování amerických a českých vojsk ze země podle Petříčka není na pořadu dne.

Zařizujeme dětský pokoj: Bezpečnost především

Při zařizování dětského pokoje je třeba myslet na prevenci možných úrazů, které děti mohou utrpět v zápalu hry nebo třeba jen z pouhé zvídavosti. Pojďme si nastínit, jak učinit dětský pokoj bezpečným místem a ušetřit si spoustu nervů.

Expozice Huawei na veletrhu MWC 2017

Finanční správa vyhověla firmě Huawei. Zrušila tendr na daňový portál

Generální finanční ředitelství dnes zrušilo zadávací řízení veřejné zakázky na zpracování portálu Moje daně. Z tendru na konci ledna vyloučila firmu Huawei, poté co Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) varoval před používáním hardwaru i softwaru čínských společností Huawei a ZTE. Nyní se generální finanční ředitelství vzhledem k nejistotě dalšího procesního a právního vývoje situace rozhodlo v zadávacím řízení nepokračovat. Informoval o tom mluvčí ředitelství Petr Habáň.

Billboardy v těsné blízkosti silnic mimo města a obce budou muset zmizet

Zákaz billboardů u dálnic platí beze změn. Ústavní soud jej nezrušil

Zákaz billboardů v ochranném pásmu dálnic a silnic první třídy dál platí beze změn. Ústavní soud (ÚS) dnes zamítl návrh skupiny senátorů na zrušení dvou pasáží novely zákona o pozemních komunikacích. Zákon ponechal pro starší billboardy pětileté přechodné období, které vypršelo v roce 2017, a stanovil návaznou povinnost odstranit reklamní zařízení bez zbytečného odkladu. Podle ústavních soudců lze omezení billboardů zdůvodnit veřejným zájmem na bezpečnosti provozu, soud zdůraznil také ochranu životů a zdraví lidí, stejně jako životního prostředí.

Davy fanoušků dorazily do plzeňské metropole. Na vlakovém nádraží ve 13.40 hod. vystoupili příznivci SK Slavia Praha.

Fanoušci míří na stadion, policie povolala posily

Plzeň - Policisté, cizinecká policie, antikonfliktní tým i služební kynologové dohlíží na veřejný pořádek a bezpečnost v dopravě. Od 17 hodin se totiž v Plzni dnes v neděli odehraje důležitý zápas mezi kluby FC Viktoria Plzeň a SK Slavia Praha.

Ilustrační foto

Bezpečnost vlaků chtějí zvýšit pomocí satelitní navigace

Pardubice – Tým vědců Fakulty elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice se podílí na prestižním projektu Evropské kosmické agentury (ESA). Výzkum má přispět k využití satelitní navigace pro lepší zabezpečení a řízení vlaků v Evropě.