Kreativ

ŠTÍTEK: bezpečí

Ve středu odpoledne na tři jedoucí vozidla v centru města spadl led ze střechy domu.

FOTO: Ledová masa poničila v centru Jablonce hned tři auta najednou

Jablonec n. N. – Tři auta odbočující z Jungmannovy do Smetanovy ulice v Jablonci zavalila ve středu večer lavina sněhu a ledu. Škoda na vozech je dle policistů zhruba 75 tisíc korun. Odbočka je už tak dost nepřehledná, trojice řidičů na ni asi jen tak nezapomene.

Krajský radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví Robert Bezděk na zasedání kutnohorských zastupitelů.

Pracovní skupina se kvůli situaci v nemocnici sejde začátkem ledna

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Silné emoce v Kutné Hoře v uplynulém týdnu rozhýbala informace o tom, že by měla být od nového roku omezena akutní péče na oddělení chirurgie v kutnohorské nemocnici. Kraj vzápětí vydal vyjádření, v němž tuto informaci zmírňoval s tím, že město Kutnou Horu považuje za svého partnera, respektuje uzavřené smlouvy a dále s ním bude ohledně zajištěné péče v kutnohorské nemocnici jednat.

Čínská společnost Huawei

Je Huawei pro Česko bezpečnostní hrozbou? Společnost se hodlá nařčení bránit

Čínská společnost Huawei uvedla, že nejsou důkazy o tom, že její zařízení představují bezpečnostní hrozbu. Firma se chce bránit proti poškození pověsti, sdělila dnes v tiskové zprávě. Před tím, že hardware i software značek Huawei a ZTE představuje bezpečnostní hrozbu, v tomto týdnu varoval Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). V pátek ráno se kvůli tomu sejde Bezpečnostní rada státu.

Drogy - Ilustrační foto

K-Centrum hledá nový domov

Kam s ním? Nerudovskou otázku řeší již několik měsíců orlovští zastupitelé a týká se dlouholetého úspěšného zařízení K-Centrum pro řešení drogových problémů a jejich prevenci.   

Policie. Ilustrační foto.

Policisté na fotbale v Jablonci rozdávali pokuty a sbírali pyrotechniku

Jablonec n. N. – Dvanáct přestupků řešili policisté během pondělního ligového utkání FK Jablonec Slavia Praha. Osmi výtečníkům za jejich spáchání udělili na místě blokovou pokutu a jednání zbylých čtyř bude k dalšímu šetření předáno příslušnému správnímu orgánu.

Kybernetický útok, ilustrační foto

Hackeři tři roky četli zprávy diplomatů EU. Stopy vedou do Číny, píše NYT

Hackerům se tři roky dařilo získávat informace z diplomatické komunikace Evropské unie. Informoval o tom list The New York Times. Z tisíců diplomatických kabelogramů podle něj hackeři zjistili mimo jiné to, jaké má EU obavy z nepředvídatelného chování amerického prezidenta Donalda Trumpa či jaké má problémy při jednání s Ruskem a Čínou. 

Děti ze 3. základní školy z Kolína společně procházely obchodní centrum Futurum a dohlížely na bezpečnost a prevenci při předvánočních krádežích.

Děti kontrolovaly bezpečnost v obchodním centru

Kolín - Předvánoční čas, přeplněné obchodní centra a hlava plná vánočních dárků i plánů může lákat kapsáře a zloděje ke krádežím nejen z kabelek, ale i ze zaparkovaných aut. Proto se žáci a žákyně ze 3. Základní školy v Kolíně vydali v úterý 18. prosince dopoledne spolu s mluvčí Policie České republiky Martinou Fejfarovou do obchodního centra Futurum.

Inteligentní město budoucnosti

Nový rozměr výstavy. Siemens vytvoří na Expo 2020 inteligentní město budoucnosti

Během nadcházející světové výstavy Expo, která se v roce 2020 uskuteční v Dubaji ve Spojených arabských emirátech, budou moci návštěvnici okusit něco, s čím se doposud nesetkali. Díky řešení společnosti Siemens se ocitnou ve „městě“, jehož budovy, respektive pavilony budou navzájem propojeny digitálními technologiemi řídícími jejich provoz prostřednictvím cloudové platformy.

Billboardy v Praze.

Boj s reklamním smogem. Z metropole začaly mizet nelegální billboardy

Odbor hospodaření s majetkem pražského magistrátu dosáhl úspěchu v letitém soudním sporu s reklamní společností euroAWK a její sesterskou společností ORIS. Na základě platných exekučních příkazů vydaných v listopadu tohoto roku již započaly práce na odstranění neoprávněných reklamních zařízení těchto společností umístěných podél důležitých pražských dopravních tepen. Do konce roku 2018 jich z hlavního města zmizí prvních 50, dalších více než 400 bude následovat na počátku roku 2019.

Finanční ředitelka Huawei Meng Wan-čou

Úřad vlády se zbaví mobilů Huawei. Nahradí je i ministerstvo průmyslu

Premiér Andrej Babiš (ANO) nařídil, aby se Úřad vlády ČR zbavil mobilů od čínské firmy Huawei. Stejně bude postupovat například ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Uvedli to v úterý premiér a mluvčí MPO Milan Řepka. Reagovali tak na varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), podle kterého představuje používání hardwaru a softwaru od Huawei a další čínské firmy ZTE bezpečnostní hrozbu. 

Středočeští radní odsouhlasili darování dvou vozidel Škoda Kodiaq v celkové hodnotě 1,9 milionu korun Zdravotnické záchranné službě Středočeského kraje od společností Škoda Auto.

Záchranáři dostali milionový dar: dvě auta

Mladá Boleslav - Dar v čase Vánoc může mít klidně i osm kol a dva volanty. Plyne to z pondělního usnesení středočeských radních, kteří kývli na to, že krajská záchranná služba může dostat dva nové vozy značky Škoda - modely Kodiaq v celkové hodnotě 1,9 milionu korun.

Benefice v sokolovském divadle

Peníze pomohou nemocné dívce

Sokolov – Devětašedesát tisíc korun a ještě padesátka k tomu. Takový je výtěžek z letošního, 15. ročníku vánočního benefičního koncertu sokolovské policie a tamní radnice. Výtěžek poputuje vážně nemocné dívce.

Školáci se zúčastnili besedy s názvem Bezpečný pes.

Děti se učily porozumět řeči těla u psa

Tachov – Školáci ze Základní školy Zárečná Tachov se sešli k zajímavé přednášce, která měla za úkol naučit je chápat řeč psího těla, jeho mimiku a naučit se rozpoznávat případné varovné signály, které by v krajním případě mohly znamenat i útok psa.

Senior bezpečně.

Prachatice se zapojí do kampaně Stárnout bezpečně

Prachatice - Stárnout bezpečně je jedním cílem našeho města. A proto se zapojujeme do kampaně Stárnout bezpečně. Edukativní přednášky formou divadelních scének spojených s odborným výkladem a audiovizuální prezentací.

Pozor, uzavřou Podhorskou ulici v Javblonci

Ráno zavřeli část Podhorské ulice v Jablonci

Jablonec n. N. - Z důvodu havárie části cihelné zdi v budově Střední školy řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou probíhají zabezpečovací práce a v reakci na to Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy, vydal rozhodnutí o povolení uzavírky části Podhorské ulice.

Od stanice metra Nové Butovice vede nový most, který nahradil konstrukci v havarijním stavu.

U stanice metra Nové Butovice je nový most. Praha 13 ocenila rychlý postup oprav

/FOTOGALERIE/ Po osmi měsících od demolice mostu u stanice metra Nové Butovice na území Prahy 13 se povedlo dokončit stavbu nového. Most pro pěší a cyklisty spojuje východ z metra s poliklinikou a úřadem městské části. Kompletní dokončení stavby - včetně vozovky pod mostem - je podle Technické správy komunikací (TSK) naplánováno na březen 2019.

Protesty zaměstnanců Iveca ve Vysokém Mýtě

Protesty v Ivecu nabírají obrátky

Vysoké Mýto – Protesty zaměstnanců vysokomýtského Iveca ani po dvou týdnech nekončí. Důvodem je mimořádná prémie, jejíž vyplacení navrhly vedení společnosti odbory.

Hacker - Ilustrační foto

Být hackerem se vyplatí. Testováním ochrany si experti vydělají miliony ročně

Nezávislí elitní hackeři, kteří se živí prověřováním zabezpečení počítačových systémů pro vlády i nejvýznamnější firmy světa, si za rok mohou vydělat i více než 500 tisíc dolarů, tedy v přepočtu přes 11 milionů korun. Vyplývá to ze statistik společnosti Bugcrowd, která se službami „bezpečnostního hackování“ zabývá.

Nadační fond Škoda Auto chce zatraktivnit Mladoboleslavsko

Nadační fond Škoda Auto chce zatraktivnit Mladoboleslavsko

Mladá Boleslav – Nově založený Nadační fond Škoda Auto si dává za cíl zatraktivnit Mladoboleslavsko. Pomoci tomu mají dvě věci: jednak kapitál ve výši 30 milionů eur, tedy zhruba 750 milionů korun, a tipy od občanů, co zlepšit.

Přestavba O2 areny pro soutěž v parkuru.

Místo florbalu koně: v Praze finišuje blesková přestavba O2 areny

Jedna obří akce v O2 areně skončila a další se chystá. Po florbalovém mistrovství světa míří do vysočanské multifunkční haly koně. V neděli se rozdaly medaile mužům prohánějícím se za děravým míčkem a v té době už kolem největší areny v zemi vznikalo zázemí pro parkurovou soutěž.

Tunelový komplex Blanka.

Blanka se městu prodražuje, tunel zůstane bez kolaudace až do roku 2020

Provoz tunelového komplexu Blanka letos vyjde město na téměř 62 milionů korun. Tyto náklady přitom mohly začít klesat už od začátku podzimu. Nedojde k tomu ale v nejbližších dvou letech, protože Blanka není podle magistrátního speciálního stavebního úřadu připravená na kolaudaci. Ve zkušebním režimu proto zůstane až do konce srpna 2020.

Antonín Schubert

Glosa Antonína Schuberta: Nebyrokratický šéf

Máme nového policejního prezidenta, který ze své důležité manažerské pozice volá, stejně jako jeho předchůdci, po navyšování stavu policie. Otázkou je, zda to potřebujeme. Dovolte mi krátké ohlédnutí.

Ilustrační foto.

Nemocnice Středočeského kraje chystají centrální zadávání zakázek

Střední Čechy - Významnou změnu v zadávání zakázek chystají oblastní nemocnice Středočeského kraje. Jejich pozici na trhu má zlepšit společný postup, kdy již nemocnice nebudou nakupovat vše samostatně jako dosud. Uvedl to středočeský radní pro oblast zdravotnictví a bezpečnosti Robert Bezděk na úterním setkání vedení kraje se starosty.

Kapesní krádež. Ilustrační foto.

Vánoční shon je rájem kapsářů

Příbramsko - Nezadržitelně se blíží vánoční svátky, tomu všemu však předchází shon a nakupování, ale ani v tomto svátečním období zloději „nespí“. Nastává jejich čas. V obchodech se vytváří fronty, nakupující u sebe mají větší obnosy peněz. Kapesní krádeže se v tomto období množí.