Kreativ

ŠTÍTEK: bolest hlavy

Bývalý hejtman David Rath, stíhaný pro podíl na údajných korupčních manipulacích se zdravotnickými a stavebními zakázkami Středočeského kraje, u Krajského soudu v Praze.

Souzený Rath nevypadá dobře, podle znalce mu nic není

Praha - Bývalý poslanec David Rath obžalovaný z korupce je schopen po úrazu na kole účastnit se hlavního líčení. Na základě posudku znalce o tom v úterý rozhodl soud. Rathův obhájce ale soudu předložil lékařskou zprávu z pondělního odpoledne, která je údajně se závěry znalce v rozporu. Soud tak nyní řeší, jak bude v případu pokračovat.

Ilustrační foto.

Nebezpečná nákaza zaútočila v Nivnici už na dvě děti

Nivnice – Nevolnost, vysoká teplota, zvracení, bolest svalů i kloubů. Tyto nepříjemné stavy zachvátily dvojici dětí z Nivnice. Onemocněly totiž noční můrou všech rodičů – meningokovou meningitidou, neboli zánětem mozkových blan vyvolaným meningokem typu C.

Rath dorazil k hlavnímu líčení po úrazu, který se mu stal přede dvěma týdny po pádu z kola.

Rath má po úraze bolesti hlavy a výpadky paměti. Soud jednání odročil na úterý

Praha /FOTOGALERIE/ –Typický stav po otřesu mozku. Tuhle diagnózu týkající se vlastní osoby nabídl v pondělí trestnímu senátu Krajského soudu v Praze lékař z Hostivice na Praze-západ David Rath. A současně muž souzený kvůli údajnému podílu na korupčních manipulacích se stavebními a zdravotnickými zakázkami Středočeského kraje, jež se podle státního zástupce Petra Jiráta odehrávaly s jeho vědomím v době, kdy byl Rath krajským hejtmanem. Rath vinu odmítá.

Ilustrační foto.

Klíšťata 
o víkendu zaútočí

Valašsko – Sotva se dala na ústup chřipka, už musí lidé čelit dalším onemocněním. Těm, která přenášejí klíšťata. Zejména encefalitidě a borelióze. Podle Českého hydrometeorolo­gického ústavu dosáhne o víkendu aktivita těchto parazitů stupně osm. Přitom nejvyšší stupeň aktivity klíšťat má hodnotu deset. Před víkendovou procházkou v parku nebo v lese proto odborníci radí použít repelent a obléci si kalhoty s dlouhými nohavicemi.

Ilustrační foto

Podiatrie není Čechům moc známá, lékaři se nyní v oboru školí

Podiatrie jako lékařský obor pečující o nohu není Čechům moc známá a také podiatrů je v Česku málo. Donedávna byly v zemi jen čtyři podiatrické ambulance. V těchto dnech završilo certifikovaný kurz 22 lékařů podiatrů a cílem je proškolit jich tolik, aby v Česku byla minimálně stovka podiatrických center a péče byla dostupná ve všech regionech, řekla předsedkyně České podiatrické společnosti a bývalá ministryně zdravotnictví za ČSSD Marie Součková.

Masáž.

Jak odstranit bolesti zad? Ukáže to terapeut Pavel Grebeníček

Region – Odstranit úpornou, a třeba i chronickou bolest zad nemusí být až tak složité. Tvrdí to terapeut a specialista na pohybový aparát Pavel Grebeníček. Ten praktikuje ve svém regeneračním studiu v Bílovicích unikátní masážní metodu Spinal Touch, při které dokáže odstranit bolest šetrnými, lehkými dotyky prstů. Plánuje, že tuto metodu naučí zájemce na tematickém semináři, který se uskuteční v bílovickém zámku o víkendu 18. a 19. dubna.

Ilustrační foto.

Mrtvice nebolí, ale je zabiják, varují záchranáři

Praha - Nepodceňujte příznaky cévní mozkové příhody, rozhodují minuty. S tímhle upozorněním se v úterý obrátila na veřejnost Jiřina Ernestová z centrály pražských záchranářů. Ne náhodou právě v úterý - na takzvané mrtvice, jak se lidově říká, byl totiž předchozí den mimořádně bohatý. „Během pondělka zasahovaly naše posádky u sedmi pacientů s příznaky cévní mozkové příhody," sdělila Deníku Ernestová.

Máte nová okna a trápí vás plísně, bolesti hlavy? Známe řešení!

Zateplili jste svůj domov, vyměnili okna a konečně šetříte náklady na vytápění. Hurá! Pravděpodobně teď ale trpíte zdravotními problémy souvisejícími s touto změnou. Jak je to možné? Jedna osoba v místnosti potřebuje zhruba 20 m3 čerstvého vzduchu za jedinou hodinu! Častěji vás bolí hlava? Trápí vás dráždivý kašel? Máte plesnivé rohy v místnosti? Za to vše pravděpodobně může špatné větrání. Víme jak na to, aby bylo doma opět zdravě a příjemně!

Ilustrační snímek

Vůz narazil do stromu, jeho řidič zemřel na místě

Otvovice - Tragická dopravní nehoda se stala v pátek ráno mezi Otvovicemi a Minicemi na hranici Kladenska a Mělnicka. Osobní vozidlo tam zřejmě dostalo smyk a narazilo do stromu. Dvaačtyřicetiletý řidič zůstal ve voze zaklíněm a na místě zemřel. Ve voze s ním cestovaly ještě žena a dvě děti. 

Ilustrační snímek

Vůz narazil do stromu, jeho řidič zemřel na místě

Otvovice - Tragická dopravní nehoda se stala dnes ráno mezi Otvovicemi a Minicemi na hranici Kladenska a Mělnicka. Osobní vozidlo zde zřejmě dostalo smyk a narazilo do stromu. Dvaačtyřicetiletý řidič zůstal ve voze zaklíněm a na místě zemřel. Ve voze s ním cestovaly ještě žena a dvě děti. 

Muž byl ve svém bytě v prázdném paneláku.

Nepřišel. Něco se mu muselo stát, zalarmovala strážníky obsluha herny

Litvínov – Netradičním způsobem přijali litvínovští strážníci hlášení o pohřešované osobě. Obrátila se na ně obsluha jedné z janovských heren s tím, že pravidelný host, který je v podniku denně, nepřišel. Strážníci ho nakonec objevili ve špatném zdravotním stavu v prázdném paneláku.

Neuroložka příbramské nemocnice MUDr. Lucie Ondrová.

Neuroložka: Na otřes mozku po pádu upozorní ztráta vědomí

V zimním období není k pádu na namrzlém chodníku daleko. Tyto nečekané pády bývají velmi bolestivé a často si s sebou nesou poranění hlavy. V dnešním díle rozhovoru se můžete od lékařky neurologického oddělení Oblastní nemocnice Příbram MUDr. Lucie Ondrové dozvědět, jak poznat otřes mozku, jaká je první pomoc a jaká rizika si s sebou toto poranění hlavy nese.

Neuroložka příbramské nemocnice MUDr. Lucie Ondrová.

Neuroložka: Na otřes mozku po pádu upozorní ztráta vědomí

Příbram /ROZHOVOR/ – V zimním období není k pádu na namrzlém chodníku daleko. Tyto nečekané pády bývají velmi bolestivé a často si s sebou nesou poranění hlavy. V dnešním díle rozhovoru se můžete od lékařky neurologického oddělení Oblastní nemocnice Příbram MUDr. Lucie Ondrové dozvědět, jak poznat otřes mozku, jaká je první pomoc a jaká rizika si s sebou toto poranění hlavy nese.

Ilustrační foto.

Opilý muž "roztál" až v sanitce

Skuteč - Skutečští strážníci nalezli při páteční obchůzce v ulici Dr. Znojemského ve Skutči ležícího muže. Z jeho dechu byl cítit alkohol, ale s hlídkou nekomunikoval a nereagoval ani na bolestivé podněty.

Ilustrační foto.

Virózy plní postele. Vyškovská interna už je zavřená

Vyškovsko – Zvýšit příjem vitamínů a tekutin, vyhýbat se supermarketům, kinům nebo cestování v prostředcích hromadné dopravy. A pak už zřejmě jen doufat, že si chřipka vyšlápne na někoho jiného. Tentokrát si dávala poměrně načas.

Zásah zdravotníků u otravy lidí plynem ve firmě Montix v Horce nad Moravou

Otrávení z Horky jsou již z nemocnice doma

Olomouc - Lidé, kteří se v pondělí přiotrávili v areálu firmy Montix v Horce nad Moravou jedovatým oxidem uhelnatým, jsou již po propuštění z olomoucké fakultní nemocnice v domácím léčení. 

Ilustrační fotografie.

Bosý důchodce v pyžamu kráčel ulicí. Ve dvě v noci

Znojmo – Na první pohled zmatený muž šel po Smetanově ulici ve Znojmě v noci a v pyžamu. Někdo ho viděl a zavolal na pomoc strážníky. „V neděli dvě hodiny po půlnoci jsme přijali hovor, kdy oznamovatel uvedl, že po Smetanově ulici jde starší muž. Nebylo by na tom nic neobvyklého, kdyby muž nebyl v pyžamu, bosý a navíc působil zmateně," uvedla preventistka strážníků Eva Smutná.

Demonstrace proti zinkovně AZOS na Zálabí v Nymburce.

Vyřeší zápach jako v Dašicích? AZOS chce pracovní skupinu

Nymburk - Další kroky k vyřešení nyní už ročního problému se zápachem na nymburském Zálabí udělala nymburská radnice. Vedení města tak chce přijít konečně na kloub tomu, co je příčinou zápachu, který trápí obyvatele zmiňované lokality.

Ilustrační foto

V Přerově otevřeli neurologickou ambulanci

Přerov – Trpíte bolestmi zad, hlavy nebo poruchou hybnosti či paměti? Své služby nabízí pacientům nová neurologická ambulance, kterou otevřela Poliklinika Agel na svém pracovišti v Přerově v ulici Velké Novosady.