Kreativ

ŠTÍTEK: bolest hlavy

Ilustrační foto

Navigace dovedla auto do bahna. Žena si ze strachu z šéfa vymyslela přepadení

Třebíčsko – K přepadení s překvapivým koncem, v němž hrála roli navigace, vyjížděli ve čtvrtek 11. ledna kriminalisté z Třebíče. Kolem půl jedenácté dopoledne totiž přijala policie na tísňové lince 158 telefonát od čtyřiatřicetileté ženy, která vylíčila, jak jí neznámý chodec za Pocoucovem na frekventované výpadovce na dálnici D1 vstoupil do cesty, když se k němu blížila svým vozem Škoda Fabia. Prý zastavila, zeptala se, zda něco nepotřebuje a události dostaly spád. Muž ji měl vytáhnout z auta, to ukrást a zmizet s ním neznámo kam.

Ilustrační foto

Navigace dovedla řidičku do bahna. Bála se šéfa, tak si vymyslela přepadení

K přepadení s překvapivým koncem, v němž hrála roli navigace, vyjížděli ve čtvrtek 11. ledna kriminalisté z Třebíče. Kolem půl jedenácté dopoledne totiž přijala policie na tísňové lince 158 telefonát od čtyřiatřicetileté ženy, která vylíčila, jak jí neznámý chodec za Pocoucovem na frekventované výpadovce na dálnici D1 vstoupil do cesty, když se k němu blížila svým vozem Škoda Fabia. Prý zastavila, zeptala se, zda něco nepotřebuje a události dostaly spád. Muž ji měl vytáhnout z auta, to ukrást a zmizet s ním neznámo kam.

Klíště. Ilustrační snímek.

Lidí nakažených klíšťaty bylo loni v okrese opět o něco více

Žďársko – Chladné měsíce roku jsou nejvhodnější dobou k očkování proti nebezpečné klíšťové encefalitidě. V okrese jí ročně onemocní kolem dvou desítek lidí, některým z nich po jejím prodělání zůstanou vážné zdravotní následky či trvalá invalidita.

Ilustrační foto

Následky Silvestra trpí někteří lidé doteď!

Kolínsko – Následky silvestrovského a novoročního veselí. Dnes si to ještě pamatujeme a říkáme si „ano, ano, je potřeba na to dát pozor“. A za rok to opět většina zapomene. Ale třeba ne úplně všichni. Třeba se najde někdo, kdo si vzpomene na tradiční věty, jak záchranáři opět zažili jeden z nejnáročnějších dnů své služby v roce.

Ilustrační foto

Náledí si nevybírá. Dopoledne řidiči opět bourali

Benešovsko /INFOGRAFIKA/ - Lehce zledovatělé vozovky na Benešovsku bránily řidičům v plynulé jízdě ve čtvrtek 14. prosince. V dopoledních hodinách většina z nich jela s opatrností a sníženou rychlostí. Ti, kteří nedávali větší pozor nebo nezvládli namrzlé silnice, nakonec skončili v příkopě. Stejně jako řidič kolem osmé hodiny ranní, který se svým vozidlem zakončil jízdu v pangejtu za Postupicemi směrem na Benešov. 

Stolní tenisté Šanova zvítězili nad okresním rivalem KST Rakovník ve 12. kole III. ligy 10:3.

Derby: Šanovští potvrdili roli favorita

Šanov /FOTOGALERIE/ – Třetiligové derby dvou nejlepších týmů okresu dopadlo podle očekávání. I podruhé v sezoně zvítězili stolní tenisté Šanova, kteří v tělocvičně šanovské základní školy zdolali rakovnický KST jednoznačně 10:3. V tabulce soutěže mají tříbodový náskok na druhou Studenou, která má ovšem zápas k dobru. KST je devátý.

hřebíček

Bylinky proti bolesti

Když tělo bolí obvykle, sáhneme po analgetikách, abychom si ulevili. Tabletky sice většinou pomůžou okamžitě, ale při dlouhodobém užívání mají nepříznivé vedlejší účinky na tělo. Bolest pomůžou odstranit i přírodní rostlinná analgetika, která mají pomalejší nástup, ale zase nevykazují vedlejší působení a hlavně nevzniká na ně návyk.

whiplash syndrom, ilustrační foto

Whiplash syndrom? Pacienti většinou ostrouhají

/VIDEO/ Okresní soud v Pardubicích letos 13. listopadu zastavil řízení paní Renáty Kuchtové proti pojišťovně. Domáhala se žalobou uhrazení pojistného plnění za trvalé následky úrazu i denního odškodného. Marně.

Vozy městské policie. Ilustrační foto.

Cesta na přednášku se proměnila v záchranu lidského života

Strážnice z Prahy 5 jela metrem na přednášku, když tu uslyšela ve stanici Florenc křik a volání o pomoc. V kolejišti ležel muž středního věku, který nemohl stát a křičel o pomoc. O statečnosti strážnice informovala v úterý na svých stránkách pražská městská policie.

Ilustrační foto

Amalgámové plomby? Od příštího roku jen pro některé

O zákazu amalgámových plomb se v Česku diskutuje stále více a už v polovině příštího roku by k němu mělo u některých skupin obyvatel dojít. I kdyby se ale v budoucnu začal zákaz týkat všech, stále je zde spousta lidí, kteří amalgámové plomby mají. Pro ty existuje možnost vyměnit je za estetičtější a zdravější alternativy u svých zubařů, především kvůli zvyšující se koncentraci rtuti.

Lenka Brabcová se svým šperkem.

Chtěla mít něco jiného než ostatní, tak si to sama vyrobila

Jihlava – Miniaturní zmrzliny, lízátka, spinnery, Mimoně, nanuky, zvířátka, macronky, linecké cukroví, perníčky, miminka nebo prášky na bolest hlavy. Vlastně na cokoli si vzpomenete. To všechno dokážou vyrobit šikovné ruce Lenky Brabcové z Jihlavy.

V přehradní nádrži Skalka se každoročně přemnožují sinice.

Sinice lidi štvou

Cheb - Plné zuby mají turisté i chataři každoročně přemnožených sinic v chebské přehradě Skalka.

Ilustrační foto.

Na očkování je pořád dostatek času

Jižní Čechy – Známe to každý. Ucpaný nos, zarudlé oči, bolest hlavy. Chřipka prostě občas skolí každého z nás. Při poslední epidemii, která trvala osm týdnů – od ledna do února letošního roku, to byla dokonce desetina obyvatel Jihočeského kraje.

Ilustrační foto.

Podnapilá žena ohrožovala zdravotníky

České Budějovice - Městští policisté vyjeli v pátek těsně před desátou hodinou večerní na sídliště po oznámení, že na chodníku před jedním z panelových domů v ulici Milady Horákové v Českých Budějovicích leží žena.

Filip Salač na trati v Jerezu.

Salač: Nečekal jsem, že naskočení do rozjetého vlaku bude tak těžké

Jerez (Španělsko) – Tři měsíce od vážného zranění se vrátil boleslavský motocyklový závodník Filip Salač do kolotoče šampionátu mistrovství světa juniorů Moto3. A na vlastní kůži se přesvědčil o tom, že návrat po závodní pauze nebude jednoduchý. „Že se těžko nastupuje do plně rozjetého vlaku jsme věděli, ale že to bude až takhle obtížné jsme nečekali,“ komentuje své španělské účinkování lakonicky sám závodník.

Školní jídelna. Ilustrační foto.

Na Rychnovsku řádí salmonela

Týniště nad Orlicí - Na Základních školách v Týništi a Albrechticích nad Orlicí se vyskytla nebezpečná bakterie salmonely. Zdrojem nákazy v Týništi byl pravděpodobně těstovinový salát ze školní jídelny, podávaný minulý týden v pátek.

Ilustrační foto.

Banální příznaky mohou být známkou vzácné nemoci

Přes 350 milionů lidí na světě trpí některou ze vzácných nemocí. Včasná diagnostika je pro ně klíčová, protože léčba dokáže výrazně zkvalitnit a prodloužit život. V Česku s ní nově pomáhají webové stránky spravnadiagnoza.cz. Nabízejí nejen rady odborníků, ale i možnost objednání rychlého diagnostického testu.

Ilustrační foto

Na Chlumu roste vzácná a chráněná muchomůrka

Mladoboleslavsko - Pouze na dvou místech v Čechách roste v lesích mykologická rarita muchomůrka císařská, na Chlumu u Mladé Boleslavia v Českém krasu u Prahy. Na Chlumu se přitom objevila po dlouhých sedmdesáti letech v loňské sezoně.

Tropy na koupališti. Ilustrační foto

Úterní tropy potrápily i hasiče a zdravotníky

Horké a suché počasí posledních dní má za následek zvýšený počet požárů. V úterý jich hasiči v celém Česku likvidovali 108, tedy dvojnásobek dlouhodobého denního průměru. Zejména středočeské hasiče navíc zaměstnávalo odstraňování následků nočních bouřek. Záchranáři navíc upozorňují, že v souvislosti s vedry zasahovali u několika případů otrav oxidem uhelnatým z karem.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.

Záchranáři hlásí desítku otrav oxidem uhelnatým

Praha – Koupelnové karmy mohou nosit smrt. Před nebezpečím, které v horkých dnech mohou představovat plynové ohřívače vody, jejichž spalinové cesty jsou rozpálené sluncem a zplodiny hoření plynu se mohou dostat do místnosti, varovali v úterý večer pražští záchranáři. Během 24 hodin pomáhali hned šesti lidem s příznaky otravy oxidem uhelnatým. A nebyl to konec! Během noci na středu se počet případů vyšplhal na desítku, když přibyly další čtyři.

Ilustrační foto

Sinice zatím až na výjimky neútočí

Karlovarský kraj – Léto je v plném proudu a řada lidí v parném srpnovém počasí, které má v následujících dnech panovat, zamíří za osvěžením do některých z přírodních koupališť.

Dárců v kraji ubývá. Přitom ty, co zůstávají, každoročně oceňuje Oblastní spolek Českého červeného kříže třemi různými medailemi za určitý počet krevních odběrů.

Darovat krev chodí stále méně lidí

Karlovarský kraj – Dárců krve v celém kraji rapidně ubývá, a to i přesto, že se z krve vyrábí řada léků a pomocí ní se zachraňují tisíce životů ročně.