Kreativ

ŠTÍTEK: bomba

Oběti údajného chemického útoku v Sýrii

Při útoku v syrském Idlibu vraždil nejspíš chlór, potvrdila OPCW

Mezinárodní Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) potvrdila, že při únorovém útoku na město Sarákib v syrské provincii Idlib byl pravděpodobně coby chemická zbraň použit chlór. Podle vyšetřovatelů byl uložen v bombách házených do čtvrti Al Talil v sousedství Sarákibu. Z bomb se pak v důsledku mechanického dopadu uvolnil do ovzduší. Organizace však neuvedla, kdo je za jeho použití odpovědný.

Policie vyklízí budovy VŠE.

Hrozba bombou: Policie vyklidila budovy VŠE. Šlo o tisíce lidí

Krátce před 10. hodinou dopolední přijala pražská policie oznámení o emailu, který obsahoval výhrůžku o nastražení nástražného výbušného systému v budově Vysoké školy ekonomické s konkrétním uvedením času detonace. Od 13.30 pravděpodobně do 15.30 bude pro osobní dopravu neprůjezdná část Italské ulice.

Vacov - Vodňany 2:6.

OBRAZEM: Vimperk vyloupil hřiště lídra tabulky

Prachaticko – Další kolo fotbalové I.A třídy přineslo na Prachaticko čtyři body. Doma ztratil Vacov, bod z Větřní převezl Tatran Prachatice a bombou víkendu byla výhra Vimperka na hřišti lídra soutěže.

Bombový útok v Surabaji

Motocyklisté s bombou vjeli do policejní stanice. Útok zachytily kamery

/VIDEO/ Do policejní stanice v druhém největším indonéském městě Surabaja najely dva motocykly se sebevražednými atentátníky. V prostoru vjezdu první z motocyklů explodoval. Zahynuli čtyři útočníci, kteří na motorce vezli dokonce osmiletou dceru. Zraněno bylo deset lidí. Atentát byl zřejmě dílem jedné až dvou rodin.

Tenisáci Benešov pokořili druholigové Kladno.

V neveklovské hale vybuchla pohárová futsalová bomba

Neveklov – Účastník okresního futsalového přeboru Tenisáci Benešov přehrál ve čtvrtfinále poháru druholigové Kladno. Domácí nastoupili s dravým mládím kombinovaným několika zkušenými hráči. Na tribuně zůstali zranění Zoubek a Kořínek a se sebezapřením nastoupil David Stibůrek.

Pietní vzpomínka na tragické bombardování Dalešic na samém konci druhé světové války.

OBRAZEM: Dalešice si připomínají tragédii z konce války

Dalešice - Pouze hodiny dělily Evropu od skončení války, když Dalešice na Třebíčsku postihla tragédie mimořádných rozměrů. Na obec shodila bomby ruská letadla. Při bombardování 7. května 1945 bylo poškozeno 45 domů, 27 občanů městečka při něm zahynulo.

Německá policie kvůli likvidaci letecké pumy evakuovala centrum Berlína

V centru Berlína zneškodnili bombu z války, museli evakuovat tisíce lidí

Nebezpečí už nehrozí. Centrum Berlína dnes kvůli likvidaci letecké pumy z druhé světové války muselo opustit asi 10 tisíc lidí. Kompletně uzavřeno bylo i hlavní nádraží, které se nachází poblíž. Přibližně půltunovou výbušninu se pyrotechnikům podařilo eliminovat kolem půl druhé odpoledne.

Ilustrační foto

V Alabamě popravili nejstaršího vraha od roku 1976. Bylo mu 84 let

V americkém státě Alabama popravili nejstaršího odsouzence v moderních dějinách Spojených států. Třiaosmdesátiletý Walter Leroy Moody byl na počátku devadesátých let usvědčen ze dvou vražd, které spáchal pomocí balíčkových bomb, připomněla agentura AP. Dosud nejstarším popraveným po obnovení trestu smrti byl 77letý nájemný vrah John Nixon.

Pamětník Karel Frank na osudové nálety vzpomíná ještě po letech.

Pamětník na bombardování Ústí nevzpomíná s trpkostí

Ústí nad Labem - Karel Frank (97) z Ústí, dodnes nadšený rybář, bývalý muzikant i sokol, nevzpomíná na dva nálety spojeneckých bombardérů ze 17. a 19. dubna 1945 s tak velkou hořkostí, jak by se možná dalo čekat. A to přesto, že tenkrát bylo ve městě nad Labem, kde pracoval ve fabrice, zničeno 57 domů a bezmála 520 lidí tu kvůli bombám zemřelo.

Nález bomby z druhé světové války (ilustrační foto)

U berlínského nádraží našli bombu z války. Dráhy se připravují na omezení

„Bude to velké a způsobí to problémy,” sdělil v úterý večer policejní mluvčí k nálezu letecké pumy, objevené poblíž hlavního nádraží v centru Berlína. Na nebezpečnou výbušninu narazili dělníci při stavebních pracích. O rozsahu evakuace a plánu na zneškodnění bomby se rozhodne během dneška, podle německé policie je však jisté, že půjde o složitou akci.

Ilustrační foto

V kladenském obchoďáku hrozil muž bombou

Policisté zadrželi v Kladně cizince, který v obchodním domě Central hrozil pracovnici informačního stánku bombou. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Ilustrační foto

V kladenském obchoďáku hrozil muž bombou

Kladensko – Policisté zadrželi v Kladně cizince, který v obchodním domě Central hrozil pracovnici informačního stánku bombou. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Nástražný systém nalezený v autobuse do Varny.

Nastražení bomby v autobusu do Varny potrestal soud osmi a šesti lety

Za umístění zápalného systému do zaplněného autobusu na trase z Prahy do Varny půjdou Vasilij Ponomarev a Tadeáš Ševčík na osm a šest let do vězení. Tresty jim dnes potvrdil odvolací Vrchní soud v Praze, který zároveň zamítl jejich odvolání. Rozhodnutí soudu je pravomocné.

Což takhle dát si špenát?

Dejte jaru zelenou! Aby vás neskolila únava, dopřejte si vitaminovou bombu v podobě špenátu. V kombinaci se sýry, kuřecím masem, gnocchi či makrelou chutná přímo božsky.  

Austin Santoro

Ahoj kluci, v baráku je bomba. Muž pomocí českého webu vyhrožoval policii v USA

Neobvyklou kriminální kauzu s výraznou českou stopou řeší americká justice. Mladý Američan Austin Santoro podle obvinění posílal mimo jiné policii ve městě Portsmouth výhružné e-maily, které navíc předstíraly, že jejich autorem je tamní policejní šéf. Muž využíval pro falšování e-mailů služeb webové stránky z České republiky, za elektronické výhrůžky mu hrozí desítky let vězení.

Dominik Hašek se vrátil do školy.

Junior zakončí sezonu exhibicí. Dorazí i legendární Dominator!

Mělník – Velmi zajímavou rozlučku se sezonou přichystal svým fanouškům hokejový klub Junior Mělník, který už zítra pořádá exhibiční utkání k oficiálnímu ukončení celého ročníku. Od 18.00 nastoupí na mělnickém stadionu místní výběr a výběr České televize.

Jedna ze zraněných cestujících z londýnského metra.

Strůjce bombového útoku v londýnském metru dostal doživotí

Soud v Londýně odsoudil v pátek osmnáctiletého Ahmada Hasana, který má na svědomí částečnou explozi podomácku vyrobené nálože ve stanici londýnského metra Parsons Green. Při výbuchu, k němuž došlo 15. září 2017, bylo zraněno 51 osob. Pachatel je Iráčan, který v Británii žádal o azyl. Za mřížemi si odsedí nejméně 34 let.

Část Nádražní ulice v okolí České spořitelny je krátce po čtvrté hodině uzavřená.

Anonym hrozil bombou v Hradci i v Dačicích

Jindřichův Hradec, Dačice - Desítky evakuovaných lidí, nejistota, strach. Tak to ve středu odpoledne vypadalo po anonymním telefonátu v bankovních ústavech v Hradci i Dačicích.