Kreativ

ŠTÍTEK: bomba

Žena ohlásila uložení bomby v Justičním paláci Na Míčánkách.

Z Justičního paláce evakuovali tisíc lidí. Žena telefonicky vyhrožovala bombou

Nepříjemné chvilky prožívali všichni, kdo se dopoledne nacházeli v Justičním paláci na pražských Míčánkách. Na linku 158 totiž volala žena, která hrozila výbuchem bomby. Palác byl okamžitě evakuován a museli jej prohledat policisté se psy specializovanými na vyhledávání výbušnin. Žádná výbušnina nalezena nebyla a kolem půl jedné po poledni by se vše mělo vrátit do běžného provozu. 

Libišský Marek Malák slaví gól, kterým přispěl k obratu utkání s Klíčany.

Zázračná proměna Libiše. Výhru načala bomba navrátilce

Libiš, Most - Fotbalisté Libiše poprvé v sezoně brali před svými diváky tři body, týden po výprasku v Souši nedopřáli Chomutovu ani gól, sami dali tři. O poznání horší nálada panovala po dvanáctém kole divize v sousedních Neratovicích, které ztratily zápas v Mostě ještě během úvodního poločasu.

Herečka Simona Lewandowská.

Lewandowská: První zápas byla bomba

Nymburk /ROZHOVOR/ - Nymburk získává své fanoušky i v umělecké sekci. Na zápas proti AEK Athény pozvala tvůrce a herce filmu Zlatý podraz, který vypráví o peripetiích mistrů Evropy 1946 v období těsně po válce a který má v těchto dnech premiéru.

FBI zadržela muže podezřelého z rozesílání bomb

Policie zadržela muže podezřelého z rozesílání bomb. Hrozí mu 58 let vězení

Americká policie v souvislosti se sérií zásilek s výbušninami zadržela 56letého Cesara Sayoca, který již má záznam v trestním rejstříku. Nyní mu hrozí až 58 let vězení, přičemž je obviněn z pěti trestných činů. Podezřelé balíčky tento týden obdržel americký finančník George Soros, bývalý prezident Barack Obama či někteří kritici současného šéfa Bílého domu.

Ilustrační foto

Telefonní podvodníci jedou "bomby", senior přišel o 270 tisíc

Byl příjemný, slušný a přesvědčivý, dokonce chvíli zahrál i uraženého. „Tak ty jsi mě ani nepoznal?!“ Další úspěšný telefonní podvodník s fintou „příbuzný potřebuje nutně rychle půjčit“ a další oklamaný senior, který v úterý odpoledne přišel o 270 tisíc korun. Případ šetří policie.

Policejní manévry před budovou CNN v New Yorku.

Další pokusy o útok. Balíčky s bombou dostali Clintonovi, Obamovi i stanice CNN

Při předběžné kontrole zásilek adresovaných Billu a Hillary Clintonovým nalezli pracovníci výbušné zařízení. Stejnou zásilku dostali i Barack Obama. Dřívější zprávy o nebezpečném balíku pro současného prezidenta Donalda Trumpa se podle agentury Reuters nepotvrdily. Trubkové bomby přišly i některým velkým společnostem, například Time Warner a televizní stanici CNN, jejichž sídla policie uvakuovala. Informoval o tom server New York Times. 

George Soros

V rezidenci miliardáře Sorose našli bombu. Pyrotechnici ji zneškodnili

Americká policie v pondělí našla výbušninu v poštovní schránce rezidence miliardáře George Sorose, která se nachází ve Westchester County ve státě New York. Na svém webu o tom informoval list The New York Times. Policie již výbušninu zneškodnila, Soros v době jejího nálezu nebyl doma.  

Deset zápasů první ligy uzavřelo podzimní sezonu Žďárské ligy malé kopané.

Remízy týmů ze špičky nahrály Kozel Teamu

Žďár nad Sázavou – Posledních deset prvoligových utkání uzavřelo podzimní část Žďárské ligy malé kopané. V konečném účtování se může na 6. kolo vzpomínat jako na zlomové.

V Kerči na Krymu zabil student 19 lidí.

Masová vražda. Ve škole na Krymu útočil osmnáctiletý student, zabil 19 lidí

Útok ve městě Kerč na Krymu si vyžádal 20 mrtvých - pachatele, 14 žáků a pět zaměstnanců školy. Nejméně 50 dalších bylo zraněno, deset z nich je podle lékařů ve vážném stavu. V budově odborné technické školy vybuchla podomácku vyrobená nálož. Čin údajně spáchal osmnáctiletý student Vladislav Rosljakov, který se následně zabil. Ruské orgány událost překvalifikovaly z teroristického útoku na masovou vraždu. Místní úřady evakuovaly školy a školky ve městě.  

Podezřelý z loupežného přepadení banky v Dejvicích.

Je to bomba, hrozil v bance lupič. Dostal desítky tisíc, policii stále uniká

/VIDEO/ Je to téměř přesně na den osm měsíců od chvíle, kdy se pobočka banky v pražských Dejvicích stala terčem útoku neznámého lupiče. Dnes policisté opět zveřejnili prosbu o pomoc s pátráním, jelikož darebáka se stále nepodařilo ani identifikovat. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi.

Magnetem 5. kola byl střet dvou podzimních lídrů. Kozel Team (v zeleném) porazil FC Benjamin (v modrém) 4:3.

Souboje o čelo: Kozlové uhájili výhru nad Benjaminy, Kentauři smetli Žabanty

Žďár nad Sázavou - Ve šlágru 5. kola první ligy Žďárské ligy malé kopané uspěl Kozel Team nad FC Benjamin nejtěsnějším rozdílem a vyhoupl se na čelo tabulky. Úvodní gól sice vstřelil Benjamin, ale soupeř utkání čtyřmi góly otočil a i přes velký závěrečný tlak Benjaminu už nejtěsnější výhru 4:3 udržel.

Agenti FBI. Ilustrační snímek

Američan plánoval útok na volby. Policie zajistila devadesátikilovou bombu

Ve Spojených státech zatkli šestapadesátiletého Američana, který plánoval sebevražedný útok v den voleb do Kongresu, které se v zemi uskuteční 6. listopadu. Paul Rosenfeld chtěl svým činem upozornit na politický systém zvaný sortition, v nějž věří. Nyní mu hrozí až dvacet let vězení, informovala BBC.

Alko (v zeleném) na své předcházející výsledky ve Žďárské lize malé kopané nenavázalo. V sobotu získalo pouze bod a propadlo se na 4. místo první ligy.

Na čela stoupají favorité, sobota nabídne hned dva šlágry

Žďár nad Sázavou – Dva z aspirantů na prvoligový titul už se hřejí na nejvyšších pozicích Žďárské ligy malé kopané. Ve 4. kole si s chutí vystřílely dvě výhry FC Benjamin (ze dvou zápasů skóre 14:0) i Kozel Team (10:0), oba celky tak mají před vzájemným sobotním šlágrem formu. Hit víkendu začíná na žďárském hřišti za 2. základní školou v 11 hodin. Na třetí příčku už se vyšvihl díky výhře a remíze Rapid.

Ilustrační foto.

Bosnu pokořili sportovní cestou

Bomba, postup na mistrovství světa po 37 letech! Protivník sestřelen! Češi pohřbili naděje Bosny! Ano, takhle mohly znít palcové titulky po basketbalové senzaci. Jenže slov jako střílet, bomba či pohřeb je v tomto případě lepší se vyvarovat. Konkrétně pro Sarajevo jsou nevkusná až morbidní.

Při společném cvičení složek IZS došlo k simulovanému výbuchu v nymburské nemocnici.

Hasiči vynášeli raněné z nemocnice. Naštěstí jen cvičně

Nymburk – Výbuch kyslíkové bomby v jedné z nemocničních budov s následným požárem a závalem osob. Statika budovy je narušena. To byl námět velkého cvičení složek Integrovaného záchranného systému pod vedením hasičů. Postup záchranných prací včetně vynášení „zraněných a usmrcených“ osob se odehrával ve čtvrtek v pavilonu E nymburské nemocnice.

Abdul Rahman

O radikalizaci džihádisty v Česku jsme věděli, oznámila Slovenská tajná služba

Slovenská tajná služba (SIS) věděla o radikalizaci mladíka původem ze Slovenska, který byl České republice obviněn z přípravy bombového teroristického útoku. Mladík vystupující pod jménem Abdul Rahman je prvním radikálním islamistou, kterého zadržela česká policie. V jeho bytě byly objeveny chemikálie i návody na výrobu bomby.  

Abdul Rahman

O radikalizaci džihádisty v Česku jsme věděli, oznámila Slovenská tajná služba

Slovenská tajná služba (SIS) věděla o radikalizaci mladíka původem ze Slovenska, který byl České republice obviněn z přípravy bombového teroristického útoku. Mladík vystupující pod jménem Abdul Rahman je prvním radikálním islamistou, kterého zadržela česká policie. V jeho bytě byly objeveny chemikálie i návody na výrobu bomby.  

Německá policie. Ilustrační foto.

Sedmnáctiletý Němec plánoval teroristický útok. Chtěl si vyrobit výbušninu

Německá policie zadržela nedaleko Frankfurtu nad Mohanem sedmnáctiletého Němce podezřelého z přípravy teroristického útoku. Podle serveru radia Frankfurter Rundschau měl být atentát motivován islámským radikalismem a mladík ho chtěl spáchat v okolí Frankfurtu. Policisté u něj během prohlídky nalezli chemikálie pro přípravu bomby.  

Uzavřeny byly dva mosty, mezi nimi i ten na Sítné.

Anonym ohlásil v Kladně bombu, naštěstí se hrozba nepotvrdila

Kladno – Dvojice kladenských mostů byla v úterý před polednem uzavřena. Jednalo se o sítenský a rozdělovský most u nemocnice, v jejichž okolí operovala policie. Důvodem policejních manévrů bylo anonymní ohlášení uložení bomby. To se nakonec nepotvrdilo.

Ryanair  Ilustrační foto

Za evakuaci letadla v Eindhovenu mohla kresba bomby třináctiletého chlapce

Obrázek bomby, který zůstal na palubě jednoho z letadel společnosti Ryanair v nizozemském Eindhovenu, vyděsil v první půlce července posádku natolik, že nechala urychleně celý dopravní prostředek evakuovat. Nyní už se ví, co bylo za problém – rozruch způsobil kreativní třináctiletý britský chlapec.

Policie dopadla muže, který vyhrožoval bombovým útokem v OC Nový Smíchov.

Deset milionů, jinak ten barák vyletí do vzduchu. Měl jsem splín, řekl vyděrač

Netrvalo dlouho a pražští kriminalisté dopadli muže, který v pondělí nahlásil bombu v obchodním centru na Smíchově. Anonym požadoval deset milionů korun a mluvil o pěti kilech trhaviny. Za výhrůžný telefonát mu hrozí až dvanáct let vězení, ačkoliv se v cele omlouval a svého činu litoval. Podle policie bude muset pětadvacetiletý vyděrač také zaplatit vzniklé škody. 

Bombový útok na jihu Filipín usmrtil dva lidi a 37 dalších zranil. Po útočníkovi policie stále pátrá.

Útočník zabil na filipínském festivalu dva lidi. Bombu měl v batohu mezi ovocem

Podomácku vyrobená bomba, která během festivalu na jihu Filipín v úterý zabila dva lidi a 37 dalších zranila, byla ukryta v útočníkově batohu mezi ovocem. Muž se tak chtěl vyhnout jakémukoli podezření ze strany návštěvníků akce. Poté, co jeho ruksak explodoval, uprchl na motocyklu. Policie po něm stále pátrá, k útoku se prozatím nepřihlásila žádná z teroristických skupin.

Zásah policie v obchodním centrum na Andělu

Kvůli hrozbě bombou bylo zavřené OC Smíchov. Výbušninu policie nenašla

Kvůli anonymní bombové výhrůžce policie v pondělí odpoledne vyklidila nákupní centrum na Smíchově v Praze. Z bezpečnostních důvodů uzavřela také část ulic Plzeňské a Stroupežnického v bezprostřední blízkosti stanice metra Anděl. Událost ovlivnila i tramvajovou dopravu. Žádnou výbušninu však policisté nakonec nenašli.

Specialista na výbušniny Ibrahím Hasan Asírí

Největší expert Al-Káidy na výbušniny je mrtev. Zabily jej americké drony

Jeden z nejvýznamnějších bombových expertů Al-Káidy Ibrahím Hasan Asírí zemřel loni při náletu dronu v Jemenu. S odkazem na prohlášení vysokého představitele o tom informovala stanice ABC News. Šestatřicetiletý Saúdský Arab byl zodpovědný za několik atentátů, mezi nimiž byl i neúspěšný útok na letadlo nad Detroitem během Vánoc v roce 2009.

Kapličtí po trefách kanonýrů Jakuba Lesňáka ( vlevo, v souboji s hostujícím Ondřejem Liškou) a Marka Urazila vedli v derby už o dva góly, ale nakonec se smáli Zlatokorunští.

Zlatokorunští při derby v Kaplici odpálili bombu

Českokrumlovsko – Šokující vítězství hostů či přesvědčivá výhra domácích v okresních derby a porážky zbývajícího trojlístku okresních zástupců (jednou doma a dvakrát venku) – to je bilance úvodního dějství nové sezony nejnižší oblastní fotbalové soutěže z krumlovského pohledu.

V italském Janově se zřítil most

Časovaná bomba. Zbytek mostu v Janově se může každou chvíli zřítit

V italském Janově pokračují záchranné práce po úterním pádu dálničního mostu, který si podle poslední bilance vyžádal 42 obětí. Záchranáři ovšem svádí boj s časem. Jeden z pilířů mostu, jenž zůstal stát nad ulicí Fillak, se totiž naklání a je možné, že brzy spadne.  

Brankář Petr Mrázek

FOTO: Brankář Mrázek se objevil na tréninku hokejistů Litvínova

Most – Hvězdný gólman z NHL  Petr Mrázek v úterý vyjel na led s hokejisty Litvínova. O žádnou přestupovou bombu ale nejde. Brankář zámořského klubu Carolina Hurricane si jen v rámci přípravy na novou sezonu zatrénoval se severočeským týmem, který v těchto dnech využívá stadion v sousedním Mostě.